Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η βραβευμένη κινεζική εταιρεία Huaxia Chip υποβάλλει αίτηση πτώχευσης

      Η Huaxia Chip κατέχει περισσότερα από 100 διπλώματα ευρεσιτεχνίας

    Η Huaxia Chip, η οποία κάποτε θεωρούνταν ως ένα ανερχόμενο αστέρι στο τομέα σχεδιασμού πρωτότυπων επεξεργαστών στην Κίνα με διόλου ευκαταφρόνητες πατέντες, βρίσκεται τώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης και της εκκαθάρισης. Η ξαφνική πτώση της εταιρείας προκάλεσε εικασίες σχετικά με τους βαθύτερους λόγους, με τις μηχανικές μεταφράσεις των κινεζικών ειδήσεων να υπαινίσσονται πιθανές νομικές συνέπειες για τα άτομα που εμπλέκονται. Ενώ οι αρχικές μεταφράσεις έκαναν λόγο για αυστηρές ποινές, η προσεκτικότερη εξέταση δείχνει ότι οι επιπτώσεις μπορεί να περιορίζονται σε πάγωμα των μετοχών και περιορισμούς στις συναλλαγές.

     

    Ως βασικός παίκτης στην εγχώρια βιομηχανία τσιπ υπολογιστών της Κίνας, η Huaxia Chip καυχιόταν για τα ανεξάρτητα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε CPU, DSP, GPU και επεξεργαστών AI. Με εξειδίκευση στη ρομποτική, το edge computing, το IoT και το cloud computing, η εταιρεία συγκέντρωσε αναγνώριση στο τοπίο σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων της Κίνας, εξασφαλίζοντας κορυφαίες θέσεις και βραβεία κύρους. Παρά την πολλά υποσχόμενη πορεία της, η αγγλόφωνη παρουσία της Huaxia Chip μειώθηκε μετά το 2018, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργική της κατάσταση και τη στρατηγική της κατεύθυνση.

     

    Οι συνθήκες που περιβάλλουν την πτώχευση της Huaxia Chip παραμένουν θολές, με τις αναφορές να αναφέρουν ως παράγοντα που συνέβαλε σε αυτό μια αγωγή που κατέθεσε η Xi'an Jiubufang Enterprise Management Partnership. Ενώ οι υποψίες για δωροδοκίες και αμφισβητήσιμες επιχειρηματικές πρακτικές επιμένουν, τα συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέουν αυτά τα ζητήματα με την πτώση της εταιρείας είναι ελάχιστα. Παρ' όλα αυτά, τα άτομα που συνδέονται με την Huaxia Chip βρίσκονται αντιμέτωπα με τον έλεγχο, με τα περιουσιακά τους στοιχεία και το μετοχικό τους κεφάλαιο να δεσμεύονται εν αναμονή της δικαστικής διαδικασίας. Η Huaxia Chip φαίνεται ότι θα τεθεί υπό εκκαθάριση και η κυβέρνηση πιθανόν να επιθυμεί να τελειώσει αυτή η διαδικασία το συντομότερο δυνατό, καθώς η εταιρεία κατέχει περισσότερες από 100 πατέντες που θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για τις ελπίδες της χώρας για την ανάπτυξη ημιαγωγών και τσιπ.


    Πηγή
    Φωτογραφία: tomshardware
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.