Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Ανταγωνισμού εξετάζει τη συνεργασία της Microsoft με την OpenAI για ύπαρξη προσπάθειας εξαγοράς της

    Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εξετάσει εάν θα πρέπει να ξεκινήσει έρευνα για το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Microsoft με την OpenAI, τον δημιουργό του ChatGPT, που αξιολογείται σε δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που η ρυθμιστική αρχή εξετάζει θέματα ανταγωνισμού που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Microsoft.

     

    Η αξιολόγηση θα εξετάσει εάν η συνεργασία έχει οδηγήσει σε "κατάληψη", όπως ανακοίνωσε η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών. Θα εξεταστεί εάν η εταιρική σχέση με την OpenAI έχει δημιουργήσει μια κατάσταση συγχώνευσης, προτού ληφθεί απόφαση για επίσημη έρευνα. Η εξέλιξη αυτή προέρχεται μετά την ανακοίνωση τον Νοέμβριο ότι η Microsoft, που έχει δεσμευτεί να επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, θα κατέχει θέση παρατηρητή χωρίς δικαίωμα ψήφου στο διοικητικό συμβούλιο. Αυτό ακολούθησε μια αναταραχή που σαν αποτέλεσμα είχε την ξαφνική απομάκρυνση και επιστροφή του διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή της OpenAI, Sam Altman. Η Microsoft κατέχει το 49% της εταιρείας λειτουργίας με κερδοσκοπικό σκοπό, σύμφωνα με πηγές. Η OpenAI έχει μια μη κερδοσκοπική μητρική εταιρεία που κατέχει το 2%, σύμφωνα με αυτές τις πηγές.

     

    Η ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής έγινε μετά από πρόσφατες εξελίξεις στη διακυβέρνηση της OpenAI, ορισμένες από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με τη Microsoft. Σε αντίθεση με τις αντιδράσεις της αγοράς, η Microsoft δηλώνει ότι η μοναδική αλλαγή είναι η θέση παρατηρητή χωρίς δικαίωμα ψήφου που θα έχει στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI. Η ρυθμιστική αρχή κάνει έκκληση για σχόλια από ενδιαφερόμενα μέρη μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2024. Αν και η Microsoft δηλώνει ότι θα συνεργαστεί στενά με τη ρυθμιστική αρχή, η OpenAI δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

     

    Οι αντιπρόσωποι της Open Markets Institute υπογραμμίζουν τη σημασία της έρευνας για τη διατήρηση του ανταγωνισμού στην αναπτυσσόμενη τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ άλλοι ρυθμιστές ενδέχεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής.


    Πηγή
    Φωτογραφία: ainewsbase.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.