Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η παραγωγή οθονών OLED προβλέπεται να εκτοξευθεί κατά 323% το 2023- η παραγωγή του 2024 αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο μονάδες

    Η TrendForce αναφέρει ότι οι διαρκώς διευρυνόμενες διαστάσεις των προϊόντων OLED, σε συνδυασμό με τα φιλόδοξα σχέδια πολλών κορυφαίων εταιρειών, σημαίνουν ότι το 2023 οι αποστολές οθονών OLED θα μπορούσαν να φτάσουν τις 508.000 μονάδες - μια αστρονομική ετήσια αύξηση της τάξης του 323%. Το 2024, το τοπίο των OLED θα είναι πιο πλούσιο με πιο διαφορετικά μεγέθη και προδιαγραφές προϊόντων. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός το ντεμπούτο των πάνελ OLED 27 και 31,5 ιντσών από δύο κορυφαίους κατασκευαστές πάνελ της Κορέας και το πεδίο είναι έτοιμο για μια αναμέτρηση. Η δυναμική αυτή προβλέπεται να εκτοξεύσει τις αποστολές οθονών OLED πάνω από το πολυπόθητο όριο του ενός εκατομμυρίου μονάδων.

     

    Όσον αφορά το μερίδιο αγοράς, η Samsung βρίσκεται σε καλό δρόμο για να δει μια αύξηση στις αποστολές οθονών OLED το 2ο εξάμηνο του 23, κατακτώντας ενδεχομένως ένα μερίδιο αγοράς 27% - που απηχεί και τις επιδόσεις της LGE. Για να μην μείνει πίσω, η Dell προωθεί τις οθόνες 34 ιντσών, ελπίζοντας να κατακτήσει παρουσία στην αγορά άνω του 20%. Εν τω μεταξύ, η ASUS, έχοντας τοποθετηθεί στρατηγικά στον τομέα των οθονών OLED πρόσφατα, στοχεύει σε ένα μερίδιο αγοράς που πλησιάζει το 9% φέτος.

     

    sjUSGC4O1MOhP05E.jpg

     

    Εξετάζοντας τα μεγέθη των οθονών OLED, η αφήγηση για το 2023 έχει ως πρωταγωνιστή το τμήμα των 34 ιντσών, το οποίο προβλέπεται να κατέχει μερίδιο αγοράς 37%. Η ομάδα των 27 ιντσών ακολουθεί από κοντά με ένα εκτιμώμενο 32%, ακολουθούμενη από τις οθόνες 49 ιντσών με περίπου 14%. Η κατηγορία των 45 ιντσών ολοκληρώνει τις κορυφαίες σειρές με μερίδιο αγοράς 10%. Με το βλέμμα στραμμένο προς το 2024, η TrendForce αναμένει ότι οι οθόνες 27 ιντσών θα διευρύνουν το αποτύπωμά τους και θα αναδειχθούν σε πρωταγωνιστή μεταξύ των προϊόντων OLED. Επιπλέον, καθώς τόσο η Samsung Display όσο και η LG Display ενισχύουν την παραγωγή των προσφορών OLED 31,5 ιντσών, αυτό το μέγεθος μπορεί να δει το μερίδιο αγοράς του να ξεπερνά το 10% το επόμενο έτος.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.