Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Amazon τερματίζει το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα "Amazon FC Ambassador"

    Η Amazon τερμάτισε ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου πλήρωνε υπαλλήλους των αποθηκών της για να πουν καλά λόγια για την εταιρεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η Amazon έκλεισε αθόρυβα και αφαίρεσε κάθε ίχνος της εκστρατείας επιρροής στα τέλη του περασμένου έτους, είπαν στους Financial Times άτομα με άμεση γνώση της απόφασης», ανέφεραν σήμερα οι FT, ενώ σημείωσαν ότι το πρόγραμμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, εμφανίζοντας μικρή απήχηση και αρκετά αρνητικά σχόλια.

    Η Amazon άρχισε να πληρώνει εργαζομένους για να κάνουν tweets το 2018 σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αρνητικές αντιλήψεις για την εταιρεία. Όπως ανέφερε το Business Insider τον Αύγουστο του 2018, "Η εταιρεία έχει τώρα έναν μικρό στρατό από "FC Ambassadors" που λένε ωραία πράγματα για την εταιρεία στο διαδίκτυο και κάνουν διάλογο με τους μέσους χρήστες του Twitter. Οι πρεσβευτές είναι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Amazon , και είναι δουλειά τους να μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τη δουλειά σε ένα κέντρο διανομής (FC)."

    Το «FC» σημαίνει Fulfillment Center και οι «πρεσβευτές» εργάζονταν στις αποθήκες της Amazon και πληρώνονται για να κάνουν tweet, και σε κάποιες περιπτώσεις, μοιράζονται τα καθήκοντα τους μεταξύ της αποθήκης και του Twitter. "Πληρώνομαι 15 $/ώρα είτε απαντώ σε tweets είτε βγαίνω στο πάτωμα. Το κάνω αυτό 2 ημέρες την εβδομάδα και 2 ημέρες την εβδομάδα στοιβάζω", εξήγησε ένας υπάλληλος της Amazon το 2019, όπως φαίνεται σε μια έκθεση της Bellingcat που βρήκε 53 λογαριασμούς Amazon FC Ambassador στο Twitter. «Το πρόγραμμα «Amazon FC Ambassador» ήταν πάντα μια γελοία προσπάθεια να κρυφτούν κάτω από το χαλί οι καταχρήσεις που εκτυλίσσονταν μέσα στις αποθήκες της Amazon», δήλωσε στους Financial Times ο εκτελεστικός διευθυντής του Warehouse Worker Resource Center, Sheheryar Kaoosji.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.