Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Arm αποκτά μειοψηφικό μερίδιο στο Raspberry Pi

    Η Arm Holdings plc ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε μια στρατηγική επένδυση, με μια μειοψηφική συμμετοχή στην Raspberry Pi Ltd - την μητρική εταιρία της Raspberry Pi που είναι υπεύθυνη για το νέο Raspberry Pi 5 και τα προηγούμενα προϊόντα Raspberry Pi. Η μειοψηφική συμμετοχή της Arm επεκτείνει τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Arm και της Raspberry Pi, η οποία έχει χρησιμοποιήσει τις CPU της Arm σε όλα τα Raspberry Pi και Raspberry Pi Pico SoC. Η συνεργασία ξεκίνησε πολύ πριν το Raspberry Pi διατεθεί προς πώληση, το 2008 - όταν η αρχική πλακέτα ήταν ακόμα ένα όνειρο. Πηγαίνοντας μπροστά στο 2023, έχουμε μια γενιά μαθητών που έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα με τον προγραμματισμό, την επιστήμη και τα ηλεκτρονικά χάρη στο Raspberry Pi.

    "Η Arm και το Raspberry Pi μοιράζονται το όραμα να κάνουν την πληροφορική προσβάσιμη για όλους, μειώνοντας τα εμπόδια στην καινοτομία, ώστε ο καθένας, οπουδήποτε, να μπορεί να μάθει, να βιώσει και να δημιουργήσει νέες λύσεις IoT", δήλωσε ο Paul Williamson, SVP και GM, της επιχειρησιακού τομέα Internet of Things  της Arm.

    "Με τη ραγδαία ανάπτυξη των εφαρμογών AI στις άκρες και στα τελικά σημεία, πλατφόρμες όπως αυτές του Raspberry Pi, που βασίζονται στην Arm, είναι κρίσιμες για την προώθηση της υιοθέτησης συσκευών IoT υψηλής απόδοσης σε παγκόσμιο επίπεδο, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να καινοτομούν ταχύτερα και ευκολότερα. Αυτή η στρατηγική επένδυση αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας στην κοινότητα των προγραμματιστών και στη συνεργασία μας με το Raspberry Pi".

     

    "Η τεχνολογία Arm ήταν πάντα κεντρική στις πλατφόρμες που δημιουργούμε και αυτή η επένδυση αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη μακροχρόνια συνεργασία μας", δήλωσε ο Eben Upton, CEO, Raspberry Pi.

     

    "Η χρήση της τεχνολογίας Arm ως θεμέλιο των σημερινών και μελλοντικών προϊόντων μας, μας προσφέρει πρόσβαση στις υπολογιστικές επιδόσεις, την ενεργειακή απόδοση και το εκτεταμένο οικοσύστημα λογισμικού που χρειαζόμαστε, καθώς συνεχίζουμε να καταργούμε τα εμπόδια εισόδου για όλους, από φοιτητές και ενθουσιώδεις χρήστες μέχρι επαγγελματίες προγραμματιστές που αναπτύσσουν εμπορικά συστήματα IoT σε κλίμακα".

    Η σειρά υπολογιστών Raspberry Pi έχει αυξηθεί σε ισχύ από την αρχική πλακέτα του 2012 που κυκλοφόρησε με μια μονοπύρηνη CPU Arm που έτρεχε στα 700 MHz. Το πρόσφατο Raspberry Pi 5 βασίζεται σε μια CPU 64-bit Arm Cortex-A76 που τρέχει στα 2,4 GHz, με απόδοση περίπου 2-3 φορές καλύτερη από το Raspberry Pi 4.

     

    Η μειοψηφική συμμετοχή της Arm στην Raspberry Pi Ltd δείχνει επίσης μια σταθερή δέσμευση για τη συνέχιση της χρήσης των CPUs της Arm στα μελλοντικά Raspberry Pi. Με την άνοδο των RISC-V CPUs σε συσκευές που κυμαίνονται από 9 έως εκατοντάδες δολάρια, είναι σαφές ότι δεν θα δούμε ένα Raspberry Pi βασισμένο σε RISC-V στο άμεσο μέλλον.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.