Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η BMW παρουσίασε τη νέα τεχνολογία βαφής που αλλάζει χρώμα στη CES

    Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει ότι Η BMW θα παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο που αλλάζει χρώμα «Με το πάτημα ενός κουμπιού» στην CES. Έτσι και έγινε. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έδειξε τη νέα της τεχνολογία βαφής που αλλάζει χρώμα στην Έκθεση Consumer Electronics 2022 στο Λας Βέγκας, η οποία έχει περισσότερα κοινά στοιχεία με ένα Kindle από ό,τι φαντάζεστε με την πρώτη ματιά.

    Βασιζόμενη στο E Ink, την τεχνολογία ηλεκτρονικού χαρτιού που χρησιμοποιείται στους e-readers και το παλιό ρολόι Pebble, η τεχνολογία βαφής που αλλάζει χρώμα κάνει το ντεμπούτο της σε μια πρωτότυπη έκδοση του BMW iX που παρουσιάζεται στην CES.

     

    BMW_E_Ink.gif

     

    Η επιφανειακή επίστρωση του BMW iX Flow με E Ink περιέχει πολλά εκατομμύρια μικροκάψουλες, με διάμετρο ίση με το πάχος μιας ανθρώπινης τρίχας. Κάθε μία από αυτές τις μικροκάψουλες περιέχει αρνητικά φορτισμένες λευκές χρωστικές και θετικά φορτισμένες μαύρες χρωστικές. Ανάλογα με την επιλεγμένη ρύθμιση, η διέγερση μέσω ηλεκτρικού πεδίου προκαλεί τη συλλογή είτε των λευκών είτε των μαύρων χρωστικών στην επιφάνεια της μικροκάψουλας, δίνοντας στο αμάξωμα του αυτοκινήτου την επιθυμητή απόχρωση.

    Το μοντέλο είναι καθαρά πειραματικό και αποτελεί απλώς ένα «προηγμένο έργο έρευνας και σχεδίασης».

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.