Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google ζήτησε από τους Ρώσους μεταφραστές της να μην αποκαλούν πόλεμο τον πόλεμο στην Ουκρανία

    Στις αρχές Μαρτίου, εξωτερικοί συνεργάτες που εργάζονται για την Google στη μετάφραση του κειμένων για τη ρωσική αγορά έλαβαν μια ενημέρωση ότι ο συνεχιζόμενος ρωσικός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας δεν θα μπορούσε πλέον να αναφέρεται ως πόλεμος, αλλά μάλλον αόριστα ως «εξαιρετικές περιστάσεις. " Το εσωτερικό email, που ελήφθη από τον δικυτακό τόπο "The Intercept", στάλθηκε από τη διοίκηση μιας εταιρείας που μεταφράζει εταιρικά κείμενα και διεπαφές εφαρμογών για την Google και άλλους πελάτες. 

    Το email πέρασε μαζί με οδηγίες από την Google με τη νέα διατύπωση. Οι οδηγίες σημείωναν επίσης ότι η λέξη "πόλεμος" θα πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιείται σε άλλες αγορές και ότι η αλλαγή πολιτικής είχε σκοπό να διατηρήσει τη Google σε συμμόρφωση με έναν ρωσικό νόμο λογοκρισίας που θεσπίστηκε αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Ερωτηθείς σχετικά με την οδηγία, ο εκπρόσωπος της Google, Alex Krasov είπε στο The Intercept: "Ενώ έχουμε σταματήσει τις διαφημίσεις Google και τη συντριπτική πλειονότητα των εμπορικών μας δραστηριοτήτων στη Ρωσία, παραμένουμε εστιασμένοι στην ασφάλεια των τοπικών υπαλλήλων μας. Όπως έχει αναφερθεί ευρέως, η ισχύοντες νόμοι περιορίζουν τις επικοινωνίες εντός της Ρωσίας. Αυτό δεν ισχύει για τις υπηρεσίες πληροφοριών μας όπως η Αναζήτηση και το YouTube."

    Σύμφωνα με έναν μεταφραστή που μίλησε στο The Intercept, οι παραγγελίες ισχύουν για όλα τα προϊόντα της Google που έχουν μεταφραστεί στα ρωσικά, συμπεριλαμβανομένων των Χαρτών Google, Gmail, AdWords και των πολιτικών και των επικοινωνιών της Google με τους χρήστες. (Ο μεταφραστής ζήτησε να μην κατονομαστεί για να αποφύγει αντίποινα από τον εργοδότη του.) Το εσωτερικό σημείωμα εξηγεί γιατί ορισμένες ιστοσελίδες της Google, συμπεριλαμβανομένης μιας πολιτικής διαφήμισης και ενός εγγράφου βοήθειας βίντεο που βρέθηκε από το The Intercept, χρησιμοποιούν ευφημιστικούς όρους όπως "έκτακτη ανάγκη στην Ουκρανία" στα ρωσικά τους έκδοση αλλά «πόλεμος στην Ουκρανία» στην αγγλική έκδοση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.