Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google θα απολύσει μη εμβολιασμένους υπαλλήλους

    Η Google δίνει στους υπαλλήλους τους προθεσμία έως τις 18 Ιανουαρίου για να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 ή να υποβάλουν αίτηση για εξαίρεση, σύμφωνα με έκθεση του CNBC.

    Η είδηση της απαίτησης έγινε γνωστό αργά την Τρίτη, αλλά οι υπάλληλοι της Google γνώριζαν την πολιτική από τις 3 Δεκεμβρίου, όταν ένα εσωτερικό σημείωμα τους ειδοποίησε για την προθεσμία. Εάν οι εργαζόμενοι δεν ανεβάσουν το αποδεικτικό εμβολιασμού μέχρι τότε, θα τεθούν σε διοικητική άδεια μετ' αποδοχών για 30 ημέρες και προσωπική άδεια άνευ αποδοχών για έξι μήνες μετά. Εάν δεν έχουν ακόμη αποδείξει τον εμβολιασμό μετά από επτά μήνες, θα απολυθούν.

    «Αναμένουμε ότι σχεδόν όλοι οι ρόλοι στην Google στις ΗΠΑ θα εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του εκτελεστικού διατάγματος», ανέφερε το σημείωμα. «Όποιος μπαίνει σε ένα κτίριο της Google πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος. Οι υπάλληλοι πρέπει ή να διαθέτουν εγκεκριμένο κατάλυμα που να τους επιτρέπεται να εργάζεται απομακρυσμένα ή να έρχονται στο χώρο της εργασίας τους», ενώ έκλεισε λέγοντας «Οι συχνοί έλεγχοι δεν είναι μια έγκυρη εναλλακτική λύση στον εμβολιασμό».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.