Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft και η Oracle αποκαλύπτουν σημαντική συνεργασία στο cloud

      Το Multicloud θα γίνει λίγο πιο εύκολο με αυτές τις δύο εταιρείες

    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εμβαθύνει την τετραετή συνεργασία της με την αντίπαλη εταιρεία cloud Oracle, η οποία θα προβλέπει ότι η εταιρεία θα φιλοξενεί υπηρεσίες της Oracle. Το νέο Oracle Database@Azure θα επιτρέπει στους πελάτες της Oracle να μεταφέρουν τις βάσεις δεδομένων Oracle "ως έχουν" στο OCI και να τις αναπτύσσουν στο Azure παράλληλα με τους τρέχοντες φόρτους εργασίας τους στο Microsoft Cloud.

     

    Με την ανακοίνωση αυτή, η Microsoft γίνεται ο μόνος άλλος πάροχος cloud εκτός από την Oracle Cloud Infrastructure που φιλοξενεί υπηρεσίες της Oracle, καθώς οι δύο εταιρείες επιδιώκουν να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους.

     

    Το Azure μπορεί πλέον να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες Oracle

     

    H Microsoft συνοψίζει σε δελτίο τύπου:

    "Η Oracle Database@Azure προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα απόδοσης, κλίμακας και διαθεσιμότητας φόρτου εργασίας της Oracle Database στο OCI με την ασφάλεια, την ευελιξία και τις καλύτερες στην κατηγορία τους υπηρεσίες του Microsoft Azure, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων στην κατηγορία τους υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης όπως το Azure OpenAI".

     

    Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Synergy, η Microsoft κατέχει το 22% της αγοράς cloud, δηλαδή διπλάσιο ποσοστό από τη Google (στο 11%). Ωστόσο, και οι δύο υστερούν κατά πολύ σε σχέση με την Amazon, η οποία βρίσκεται σταθερά στη ζώνη 32-34%. Ενώ η Oracle δεν κατάφερε καν να μπει στην πρώτη πεντάδα (η οποία αποτελείται από τους τρεις γίγαντες, την Alibaba και την IBM), η συνεργασία είναι πιθανό να επηρεάσει θετικά τα ποσοστά και των δύο εταιρειών.

     

    Επικαλούμενος την αυξανόμενη υιοθέτηση του multicloud, ο πρόεδρος και CTO της Oracle Larry Ellison εξήγησε πώς οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν προκειμένου "να διευκολύνουν τους πελάτες [του multicloud] να συνδέσουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες Azure με την πιο πρόσφατη τεχνολογία Oracle Database".

     

    Οι εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι οι πελάτες θα μπορούν να αγοράσουν την Oracle Database@Azure μέσω του Azure Marketplace χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες συμφωνίες τους με το Azure ή μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν την υπάρχουσα άδεια χρήσης της Oracle Database, συμπεριλαμβανομένης της άδειας Bring Your Own License και του προγράμματος Oracle Support Rewards.

     

    Οι υπηρεσίες που θα υποστηρίζουν τα κέντρα δεδομένων Azure περιλαμβάνουν την υπηρεσία Oracle Exadata Database Service και την αυτόνομη βάση δεδομένων Oracle Autonomous Database. Αρχικά θα ξεκινήσει σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για την παγκόσμια διάθεση του shared hosting.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Future
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.