Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft πατεντάρει σακίδιο πλάτης με αισθητήρα, υποβοηθούμενο από τεχνητή νοημοσύνη

      Η εταιρεία έχει επενδύσει πολλά στην τεχνητή νοημοσύνη πρόσφατα, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι ένα ιδιόμορφο προϊόν.

    Η Microsoft κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σακίδιο πλάτης με τεχνητή νοημοσύνη, γεμάτο έξυπνους αισθητήρες. Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (USPTO) ενέκρινε την αίτηση, η οποία κατατέθηκε τον Μάιο, οπότε μπορούμε τώρα να έχουμε μια καθαρή άποψη των σχεδίων του ψηφιακού βοηθού της Microsoft που είναι εμπλουτισμένο με χρήσεις για το σακίδιο πλάτης σας, όπως αναφέρθηκε αρχικά από το MSPowerUser.

     

    Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δηλώνεται ότι αφορά "wearables με υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης", αλλά το πρωταρχικό παράδειγμα και η πλειοψηφία των απεικονίσεων του διπλώματος ευρεσιτεχνίας δείχνει ένα σακίδιο πλάτης με σπασίκλες. Ένα βασικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό της έξυπνης αποσκευής είναι το πλήθος αισθητήρων στους ιμάντες του βραχίονα. Αυτοί είναι στραμμένοι προς τα εμπρός, όπως και ο χρήστης, και δυνητικά περιλαμβάνουν τα εξής:

    • κάμερες
    • μικρόφωνα
    • GPS
    • πυξίδα

     

     

    N2GQKTUXywPzYg3zFWZt8E.jpg

     

    Επιπλέον, η Microsoft πιστεύει ότι μπορεί να είναι χρήσιμο να προσθέσει LED και ηχεία, καθώς και έναν απτικό ενεργοποιητή, στους ιμάντες. Κάποια επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο κρίνεται απαραίτητη για το έξυπνο wearable. Έτσι, προτείνονται διάφορες μονάδες αναγνώρισης για την παροχή αναγνώρισης εικόνας, κειμένου, ομιλίας, προσώπου και γνωστικής αναγνώρισης.

     

    Εκτός από τις οθόνες πραγματικού χρόνου που τροφοδοτούν με δεδομένα την ενσωματωμένη επεξεργαστική ισχύ για έξυπνη τεχνητή νοημοσύνη, το σύστημα που στεγάζεται στο σακίδιο θα διαθέτει επίσης μια συσκευή εγγραφής (με χρήση ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου), ασύρματη συνδεσιμότητα, τροφοδοσία / φόρτιση μπαταρίας και πολλά άλλα.

     

    Με όλη την παραπάνω ανίχνευση και επεξεργασία στο πρόσωπό σας, μέσα στο σακίδιο, προβλέπεται ότι οι χρήστες θα επωφεληθούν από την ενισχυμένη με AI αναγνώριση και ανάλυση αντικειμένων, την αλληλεπίδραση με κοντινές συσκευές και θα είναι σε θέση να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με το πλαίσιο.

     

    daXu6JWFyQAyW29pQWxpCE.jpg

     

    Ένα διάγραμμα ροής δείχνει πώς το σακίδιο πλάτης και η τροφοδοσία δεδομένων του θα μπορούσαν να λειτουργούν παράλληλα με τους προσωπικούς υπολογιστές και τους διακομιστές cloud. Άλλες απεικονίσεις δείχνουν τον περιπλανώμενο χρήστη του σακιδίου πλάτης να πλοηγείται σε ένα χιονοδρομικό κέντρο και να ελέγχει τις τιμές των σούπερ μάρκετ, καθώς και να εξετάζει το ενδεχόμενο κράτησης εισιτηρίων για συναυλίες.

     

     

    QM2GfvJCFUQL2SJzcJsFyD.jpg


    Μερικές φορές ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδρά με την ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη του σακιδίου μέσω ομιλίας, π.χ. "Hey Backpack, add this poster to my calendar". Εναλλακτικά, ορισμένες ενέργειες ΤΝ ή εργασίες που σχετίζονται με το πλαίσιο μπορούν να ενεργοποιηθούν με την αλληλεπίδραση με αισθητήρες στους ιμάντες.

     

    Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Microsoft προβληματίζεται κυρίως για τη χρησιμότητα των ψηφιακών βοηθών εκτός σπιτιού, και αυτός ο βοηθός του σακιδίου δείχνει την κατεύθυνση της σκέψης της. Οι επεξεργαστές των υπολογιστών αρχίζουν τώρα να αποκτούν ειδικό υλικό επιτάχυνσης της AI, και η Microsoft έχει ασχοληθεί αρκετά με την ενσωμάτωση της AI στην παραγωγικότητα του γραφείου και στα εργαλεία συνεργασίας της.

     

    Σε αυτό το πλαίσιο είναι ενδιαφέρον ότι η Microsoft εγκατέλειψε τη δική της πλατφόρμα Windows Mobile πριν από αρκετά χρόνια, και η εφαρμογή Microsoft Cortana πρόκειται να εγκαταλείψει την υποστήριξη πριν από το τέλος του 2023.

     

    Έχουμε καλύψει τη συγχώνευση της τεχνολογίας και των σακιδίων πλάτης στο παρελθόν. Αρκετά σακίδια πλάτης VR έχουν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα, η Zotac κυκλοφόρησε το σακίδιο πλάτης VR 4ης γενιάς. Για τους κατασκευαστές και τους χομπίστες τα σακίδια πλάτης που συσκευάζουν το Raspberry Pi μπορεί να έχουν μεγαλύτερη απήχηση. Όσο για το σακίδιο πλάτης AI της Microsoft, ίσως να μην καρποφορήσει ποτέ, καθώς πολλές πατέντες μένουν στο περιθώριο λόγω της αναμενόμενης έλλειψης απήχησης στην αγορά ή άλλων μειονεκτημάτων που γίνονται εμφανή κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Microsoft patent
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.