Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Mozilla αγοράζει το Fakespot, μια startup που εντοπίζει ψεύτικες κριτικές, για να φέρει εργαλεία αγορών στον Firefox

      Μια σημαντική προσθήκη στο οπλοστάσιο της Mozilla στον "πόλεμο" της Τεχνητής Νοημοσύνης

    Η Mozilla ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαγόρασε την Fakespot, μια νεοσύστατη εταιρεία που προσφέρει έναν ιστότοπο και μια επέκταση του προγράμματος περιήγησης που βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν ψεύτικες ή αναξιόπιστες κριτικές. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν. Οι προσφορές της Fakespot μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό ψεύτικων κριτικών που παρατίθενται σε διάφορες διαδικτυακές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Yelp, TripAdvisor και άλλων.

     

    Η Fakespot, που ιδρύθηκε το 2016, με έδρα τη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιεί ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό μοτίβων και ομοιοτήτων μεταξύ των κριτικών, προκειμένου να επισημάνει εκείνες που είναι πιο πιθανό να είναι παραπλανητικές. Το Fakespot παρέχει μια βαθμολογία ή έναν βαθμό για τις κριτικές του προϊόντος, προκειμένου να βοηθήσει τους καταναλωτές να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις κατά την αγορά. Ο στόχος πίσω από τον ιστότοπο και την επέκταση του προγράμματος περιήγησης της εταιρείας είναι να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να δουν γρήγορα πού οι παραπλανητικές κριτικές μπορεί να διογκώνουν τεχνητά την κατάταξη ενός προϊόντος στις μηχανές αναζήτησης. O Steve Teixeira, Chief Product Officer της Mozilla, σε ένα blog post δήλωσε:

    "Το Fakespot θα συνεχίσει να λειτουργεί σε όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού και τις κινητές συσκευές και η ομάδα της Mozilla θα επενδύσει στη συνέχιση της βελτίωσης της εμπειρίας του Fakespot για τους πολλούς, αφοσιωμένους χρήστες του. Θα υπάρξουν επίσης μελλοντικές ενσωματώσεις του Fakespot που θα είναι μοναδικές για τον Firefox. Η προσθήκη των δυνατοτήτων του Fakespot θα καταστήσει τους πελάτες του Firefox καλύτερα εξοπλισμένους για να ξεπεράσουν τις παραπλανητικές κριτικές και να ψωνίσουν με τη σιγουριά ότι αυτό που αγοράζουν είναι υψηλής ποιότητας και αυθεντικό".

    Η Mozilla αναφέρει ότι με το Fakespot, οι χρήστες του Firefox θα έχουν πρόσβαση σε ένα αξιόπιστο εργαλείο αγορών που θα βοηθήσει στη βελτίωση της εμπειρίας του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εταιρεία λέει ότι θα εισαγάγει τη λειτουργία του Fakespot στον Firefox με την πάροδο του χρόνου. Παρόλο που η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό για τον εντοπισμό ψεύτικων κριτικών, το έργο είναι πιθανό να γίνει πιο δύσκολο με την εισαγωγή βελτιωμένων και εμπορικά διαθέσιμων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Για παράδειγμα, πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι οι ο κόσμος χρησιμοποιεί AI chatbots, όπως το ChatGPT της OpenAI, για να γράψουν κριτικές για προϊόντα στο Amazon. Αυτές οι κριτικές που φέρεται να γράφονται από το ChatGPT θα μπορούσαν να είναι η επόμενη επανάληψη των απατεώνων και των ψεύτικων κριτικών.

     

    Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η Mozilla εγκαινίασε μια νεοφυή επιχείρηση που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη και ονομάζεται Mozilla.ai. Η αποστολή της νεοσύστατης εταιρείας δεν είναι να κατασκευάσει οποιαδήποτε AI - η αποστολή της είναι να κατασκευάσει AI που είναι ανοιχτού κώδικα και "αξιόπιστη", σύμφωνα με τον Mark Surman, εκτελεστικό πρόεδρο της Mozilla και επικεφαλής της Mozilla.ai.


    Πηγή
    Φωτογραφία: It's FOSS News
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.