Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Western Digital και η Kioxia σταματούν τις συνομιλίες συγχώνευσης

      Η SK Hynix και η Bain Capital ουσιαστικά σταμάτησαν την εξαγορά της Kioxia από τη Western Digital.

    Πριν λίγες μέρες είχαμε γράψει ότι επίκειται συγχώνευση της Western Digital και της Kioxia. Πλέον, οι συζητήσεις για τη συγχώνευση μεταξύ της Western Digital και της Kioxia Holdings τερματίστηκαν οριστικά, σύμφωνα με το δικτυακό τόπο Nikkei. Η Western Digital ενημέρωσε την Kioxia για την κατάργηση της πιθανής συναλλαγής επικαλούμενη την αποτυχία λήψης έγκρισης από την SK Hynix, σημαντικό έμμεσο μέτοχο της Kioxia, και τις διαφωνίες σχετικά με τους όρους της συγχώνευσης με την Bain Capital, τον κύριο μέτοχο της Kioxia.

     

    Η Western Digital και η Kioxia, που κατέχουν την τέταρτη και τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά μνήμης NAND flash, αντίστοιχα, σχεδίαζαν να ενοποιήσουν τις δραστηριότητές τους στον τομέα NAND κάτω από την ίδια στέγη για να δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο κατασκευαστή μνήμης NAND στον κόσμο και να ενισχύσουν ενδεχομένως την ανταγωνιστική τους θέση και την κερδοφορία τους. Η προβλεπόμενη συγχώνευση θεωρήθηκε ως μια στρατηγική κίνηση για να ανταγωνιστεί την κυριαρχία της Samsung Electronics στην αγορά, αξιοποιώντας τους συνδυασμένους πόρους και τις δυνατότητες των εταιρειών, καθώς και για την εξάλειψη του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών που συνιδιοκτητούν εγκαταστάσεις παραγωγής και αναπτύσσουν από κοινού τη μνήμη NAND flash.

     

    Ωστόσο, η συγχώνευση αντιμετώπισε σημαντικές αντιδράσεις από την SK Hynix, τον τρίτο μεγαλύτερο προμηθευτή NAND στον κόσμο με μερίδιο αγοράς 17,8%. Έχοντας επενδύσει περίπου 2,667 δισεκατομμύρια δολάρια (σε τρέχουσες τιμές) σε μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Bain Capital, η οποία είχε προηγουμένως εξαγοράσει την Kioxia το 2018, η SK Hynix εξέφρασε ανησυχίες ότι η προτεινόμενη συγχώνευση θα επηρέαζε αρνητικά τη θέση της στην αγορά και τις μελλοντικές ευκαιρίες συνεργασίας με την Kioxia. Η αντίθεση αυτή αποδείχθηκε κομβικό εμπόδιο, αποτρέποντας την πραγματοποίηση της συγχώνευσης.

    "Η εταιρεία δεν συμφωνεί με τη συμφωνία αυτή τη στιγμή, υπό το πρίσμα του συνολικού αντίκτυπου στην αξία της επένδυσης της εταιρείας στην Kioxia. Παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τους συγκεκριμένους λόγους ή να σχολιάσουμε τη διαδικασία της συμφωνίας λόγω των συμφωνιών εμπιστευτικότητας με την Bain. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα, ότι θα πάρουμε την απόφαση για το καλό όλων των ενδιαφερομένων, όχι μόνο των μετόχων αλλά και της Kioxia"

    δήλωσε ο Kim Woo-Hyun, οικονομικός διευθυντής της SK Hynix. 

     

    Παρά τη διακοπή των συνομιλιών για συγχώνευση, η Western Digital και η Kioxia θα συνεχίσουν να λειτουργούν από κοινού εργοστάσια και να αναπτύσσουν τη μνήμη NAND flash και κόμβους παραγωγής επόμενης γενιάς.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Western Digital
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.