Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι ΗΠΑ αρχίζουν το σχεδιασμό για τις ασύρματες επικοινωνίες 6G

      Η κυβέρνηση Biden στοχεύει να επαναβεβαιώσει την ηγετική θέση των ΗΠΑ στις τηλεπικοινωνίες

    Η κυβέρνηση Biden έχει αρχίσει το σχεδιασμό μετάβασης στις ασύρματες τηλεπικοινωνίες 6G, επιδιώκοντας να επεκτείνει την πρόσβαση στο διαδίκτυο και να επιβεβαιώσει την ηγετική θέση των ΗΠΑ σε έναν τομέα όπου η Κίνα έχει σημειώσει κέρδη.  Θα ύπαρξει συνάντηση με εταιρικούς, κυβερνητικούς και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες για να αρχίσουν να αναπτύσσουν στόχους και στρατηγικές για τη νέα τεχνολογία επικοινωνιών 6G, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει το cloud computing και το κινητό διαδίκτυο σε πραγματική παγκόσμια πανταχού παρουσία, μεταξύ άλλων βελτιώσεων.

     

    Η επόμενη γενιά τηλεπικοινωνιών απέχει ακόμη χρόνια από την ανάπτυξή της, αλλά θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για παγκόσμια πρόσβαση στο διαδίκτυο που εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη με το σημερινό πρότυπο 5G, το οποίο καθιστά ταχύτερες τις λήψεις μέσω smartphone και τις ασύρματες συνδέσεις σε hot-spot. Η επέκταση της πρόσβασης στο διαδίκτυο αποτέλεσε προτεραιότητα για την κυβέρνηση Biden στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τις υποδομές. Η πρωτοβουλία σχεδιασμού 6G αποσκοπεί επίσης στην επαναβεβαίωση της ηγετικής θέσης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στις τηλεπικοινωνίες, όπου η Κίνα έχει σημειώσει κέρδη εν μέρει χάρη στην προσεκτική καλλιέργεια της εγχώριας κατασκευής εξοπλισμού και την αυξημένη συμμετοχή στον καθορισμό διεθνών προτύπων.

     

    Ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης αναγνώρισε ότι η Κίνα χρησιμοποίησε αποτελεσματικά το 5G για να προωθήσει τους οικονομικούς της στόχους και τους στόχους εθνικής ασφάλειας, όπως η απόκτηση παγκόσμιου μεριδίου αγοράς έναντι της Δύσης για τις εταιρείες κατασκευής τηλεπικοινωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της Huawei Technologies Co. "Η Κίνα έδωσε πραγματικά προτεραιότητα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών της... και νομίζω ότι εμείς μπορεί να μην το κάναμε", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη. 

     

    Η κυβέρνηση έχει επίσης επικεντρωθεί στην οικοδόμηση και διατήρηση πλεονεκτημάτων σε άλλους τομείς υψηλής τεχνολογίας όπου οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις από την Κίνα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η κατασκευή ημιαγωγών, η κβαντική πληροφορική και η βιοτεχνολογία.


    Πηγή
    Φωτογραφία: TANG KE/COSTFOTO/FUTURE PUBLISHING/GETTY IMAGES
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.