Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι Ρώσοι αναζητούν διαδικτυακά πειρατικό λογισμικό της Microsoft και αλλάζουν σε Linux

    Οι Ρώσοι αναζητούν διαδικτυακά πειρατικό λογισμικό της Microsoft αφού η εταιρία σταμάτησε τις πωλήσεις στη χώρα λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, ανέφερε η εφημερίδα Kommersant νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Οι αναζητήσεις στον ιστό με βάση τη Ρωσία για πειρατικό λογισμικό της Microsoft έχουν αυξηθεί έως και 250% αφού η εταιρεία ανέστειλε νέες πωλήσεις προϊόντων από τις 4 Μαρτίου. Τον Ιούνιο μέχρι στιγμής, σημειώθηκε αύξηση 650% στις αναζητήσεις για λήψεις στο Excel.

    Η Microsoft δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι μειώνει σημαντικά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, προσχωρώντας σε έναν μακρύ κατάλογο εταιρειών που τερματίζουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα εν μέσω σαρωτικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η κίνηση πλήττει σκληρά τη Ρωσία επειδή η χώρα βασίζεται σε ξένο λογισμικό για να τροφοδοτήσει πολλά από τα τεχνολογικά της συστήματα κατασκευής και μηχανικής, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη.

    Οι ρωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες, επίσης, αλλάζουν από τα Windows της Microsoft στο λειτουργικό σύστημα Linux, ανέφεραν οι Moscow Times την περασμένη Παρασκευή. Οι προγραμματιστές ρωσικών συστημάτων που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα Linux βλέπουν επίσης μεγαλύτερη ζήτηση, ανέφερε η Kommersant. Βέβαια, δεν είναι εύκολο σε όλους τους τομείς να αλλάξουν τα συστήματά τους σε Linux. Στην περίπτωση των βιομηχανιών, το λογισμικό είναι γενικά ενσωματωμένο σε μηχανήματα και οι πάροχοι συνήθως δεν δίνουν στους πελάτες πρόσβαση στον κώδικα, είπε στο Bloomberg ο Sergey Dunaev, επικεφαλής πληροφοριών του κολοσσού του χάλυβα Severstal.

    «Όλες οι βιομηχανίες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα», είπε ο Dunaev. "Πολλές διεργασίες στις σύγχρονες μονάδες ελέγχονται από λογισμικό", ενώ υπάρχουν λίγες εναλλακτικές διαθέσιμες βραχυπρόθεσμα.

    «Η ρωσική πρόταση σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ υποδεέστερη και η ανάγκη για υποστήριξη είναι μεγάλη», δήλωσε στο Bloomberg η Elena Semenovskaya, αναλύτρια της IDC με επίκεντρο τη Ρωσία. «Αλλά προς το παρόν η προσέγγιση είναι να βασιστούμε στην πειρατεία και σε προηγούμενες εκδόσεις αντίγραφα, κάτι που είναι αδιέξοδο και όχι βιώσιμο».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.