Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο δημιουργός του Systemd πλέον δουλεύει στη Microsoft

    Εχθές έγινε γνωστό ότι ο Lennart Poettering είχε εγκαταλείψει αθόρυβα τη Red Hat μετά από 15 χρόνια, έχοντας στην ευθύνη του το project PulseAudio μεταξύ άλλων έργων και τελικά ξεκίνησε το project του systemd, που αναμόρφωσε θεμελιωδώς τις σύγχρονες διανομές Linux. Αποδεικνύεται ότι είχε ενταχθεί στη Microsoft και συνεχίζει τη δουλειά του στο systemd.

    Μετά το χθεσινό άρθρο σχετικά με το ότι ο Lennart δεν ήταν πια στη Red Hat, ο Michael Larabel στο δικτυακό τόπο Phoronix.com, άρχισε να λαμβάνει πληροφορίες ότι ο δημιουργός του systemd είχε ενταχθεί αθόρυβα στη Microsoft πράγμα που το επιβεβαίωσε λίγο αργότερα.

    Ο εξέχων προγραμματιστής ανοιχτού κώδικα που είναι υπεύθυνος για πολλά σημαντικά έργα εντάχθηκε στη Microsoft και συνέχισε την εστίασή του στην ανάπτυξη του systemd. 

    Αν και ορισμένοι μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται πάντα με τις απόψεις ή τις προσεγγίσεις του για τον χειρισμό κάποιων πραγμάτων, δεν υπάρχει υπερβολή για την τεράστια συνεισφορά του στον κόσμο του Linux/ανοικτού κώδικα και την αφοσίωσή του στην προώθηση του οικοσυστήματος με την πάροδο των ετών. Αυτό μπορεί να εκπλήξει πολλούς, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η Microsoft έχει με τον καιρό απασχολήσει αρκετούς προγραμματιστές Linux και άλλους εξέχοντες προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα.

    Η Microsoft απασχολεί επί του παρόντος τον δημιουργό της Python Guido van Rossum, ο δημιουργός του GNOME Miguel de Icaza είχε απασχοληθεί από τη Microsoft από το 2016 όταν απέκτησαν το Xamarin έως τις αρχές του τρέχοντος έτους όπου και παραιτήθηκε, ο Nat Friedman ως μέλος της Xamarin-Microsoft υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος του GitHub μετά την εξαγορά του από την Microsoft, ο ιδρυτής του Gentoo Linux Daniel Robbins είχε προηγουμένως απασχοληθεί στη Microsoft, ο Steve French ως Linux CIFS/SMB2/SMB3 ο συντηρητής και μέλος της ομάδας Samba εργάζεται για τη Microsoft και η Microsoft απασχολεί/προηγουμένως απασχολούσε έναν μεγάλο αριθμό upstream προγραμματιστών Linux όπως ο Matteo Croce, ο Matthew Wilcox, ο Shyam Prasad N, ο Michael Kelley και πολλοί άλλοι πέρα από τα συνηθισμένα άμεσα αναγνωρίσιμα ονόματα από τους λάτρεις του Linux. Ήταν επίσης μόλις νωρίτερα φέτος που ο Christian Brauner ως άλλος μακροχρόνιος προγραμματιστής πυρήνα Linux εντάχθηκε στη Microsoft. Ο Christian Brauner εδρεύει στο Βερολίνο όπως και ο Lennart και μετακόμισε στη Microsoft μετά από πέντε χρόνια στην Canonical, δουλεύοντας στον πυρήνα Linux, το LXC, το systemd και πολλά άλλα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.