Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι τα smartphone θα γίνουν πολύ πιο ακριβά σύντομα

      Η Apple ηγείται στις αυξήσεις, αλλά η αγορά έχει μια γενικά ανοδική τάση για όλους.

    Την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησε μια φήμη σχετικά με τη σειρά iPhone 15. Η φήμη έλεγε ότι τα μοντέλα Pro αυτής της σειράς θα μπορούσαν να είναι ακριβότερα από ποτέ, γεγονός που θα αποτελούσε την πρώτη φορά που η Apple θα αύξανε την τιμολόγηση σε επίπεδο Pro από το iPhone X. Υποθέσαμε ότι όλα τα premium smartphones - ακόμη και τα καλύτερα τηλέφωνα Android - θα είχαν επίσης άλματα τιμών με την Apple να πρωτοστατεί.

    Σήμερα, έχουμε περισσότερα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι αυτό θα συμβεί. Η Counterpoint Research δημοσίευσε ορισμένα στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με την αγορά premium smartphones το 2022. Μπορείτε να δείτε μόνοι σας το διάγραμμα παρακάτω, αλλά μπορούμε να το συνοψίσουμε πολύ γρήγορα: ενώ οι συνολικές πωλήσεις τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο μειώθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση (YoY), τα τηλέφωνα στην κατηγορία premium αυξήθηκαν στην πραγματικότητα κατά 1% YoY. Για πρώτη φορά, τα ακριβά τηλέφωνα κατέλαβαν το 55% της παγκόσμιας αγοράς.

    Με άλλα λόγια, οι κατασκευαστές ΟΕΜ πωλούν λιγότερα οικονομικά και μεσαίας κατηγορίας τηλέφωνα από ποτέ άλλοτε, ενώ τα τηλέφωνα της τάξης των 1.000 δολαρίων πωλούνται σαν ζεστό ψωμί. Δεν χρειάζεται περισσότερα για να καταλάβει κανείς τι θα συμβεί στη συνέχεια.

     

    Global-Premium-Market-Sales-and-Revenue-Contribution.jpg.webp

     

    Αν έχετε μπερδευτεί, η δήλωση "(≥$600)" στον τίτλο του διαγράμματος αναφέρεται στη χονδρική τιμολόγηση των τηλεφώνων, όχι στη λιανική. Για την ανάλυση της αγοράς, η Counterpoint Research χρησιμοποιεί τη χονδρική τιμολόγηση, επειδή η λιανική τιμολόγηση αυξομειώνεται πάρα πολύ σε όλο τον κόσμο για να δώσει αξιόπιστες πληροφορίες.

    Από το 2021, η αγορά premium smartphone έχει μόνο ανέβει ή παραμείνει σταθερή. Αυτό αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αγοράζουν τηλέφωνα της τάξης των 1.000 δολαρίων όλο και περισσότερο κάθε χρόνο. Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι για αυτό. Ένας προφανής είναι ότι η οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών επηρέασε δυσανάλογα τους λιγότερο εύπορους ανθρώπους και έθνη. Με άλλα λόγια, οι εύποροι λαοί έχουν εξίσου πολλά χρήματα όπως και πριν, ενώ οι λιγότερο εύποροι λαοί έχουν λιγότερα. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί τα ακριβά τηλέφωνα πουλάνε καλά και τα φθηνότερα τηλέφωνα μειώνονται.

    Ωστόσο, βλέπουμε αυτή την αύξηση παγκοσμίως, όχι μόνο σε πλούσιες χώρες όπως η Βόρεια Αμερική. Ακόμη και στις αναδυόμενες αγορές παρατηρείται άνοδος στις πωλήσεις ακριβών τηλεφώνων. Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί από τους ανθρώπους σε αυτές τις κατηγορίες που είναι πιο διατεθειμένοι να αναβαθμίσουν σε premium συσκευές τώρα που βρίσκονται στο τρίτο ή ακόμη και στο τέταρτο smartphone τους.

    Ανεξάρτητα από το σκεπτικό, αυτό θα επηρεάσει τη βιομηχανία με δύο σημαντικούς τρόπους. Πρώτον, οι κατασκευαστές ΟΕΜ θα δαπανήσουν περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη και την πώληση premium συσκευών και λιγότερους για συσκευές μεσαίας κατηγορίας. Δεύτερον, οι τιμές αυτών των τηλεφώνων θα αυξηθούν πιθανότατα, καθώς οι πελάτες φαίνεται να μην έχουν πρόβλημα να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για να αποκτήσουν καλύτερες συσκευές.

    Μπορεί να μην συμβεί φέτος, αλλά σύντομα οι τιμές των μελλοντικών ναυαρχίδων των Android θα αυξηθούν. Η σειρά Galaxy S24, για παράδειγμα, θα πρέπει να πάρει μια αύξηση της τιμής ακόμη και στις ΗΠΑ το επόμενο έτος. Ετοιμάστε τα πορτοφόλια σας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Robert Triggs / Android Authority
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.