Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Πληρωμή με παλάμη σε όλα τα καταστήματα Whole Foods Market της Amazon

    Η Amazon επεκτείνει το σύστημα πληρωμών με αναγνώριση παλάμης Amazon One και στα 500 καταστήματα Whole Foods Market στις ΗΠΑ, με την ανάπτυξη να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτό σημαίνει ότι, αφού εγγραφούν, οι αγοραστές στο κατάστημα δεν θα χρειάζεται πλέον να μπλέκουν με το τηλέφωνο ή την κάρτα τους στο ταμείο, αλλά απλώς να κουνάνε τις παλάμες τους πάνω από τον αναγνώστη για να πληρώσουν τα προϊόντα τους. Η εξοικονόμηση θα εφαρμόζεται αυτόματα στα αγαθά για τα μέλη του Prime που συνδέουν το προφίλ τους Amazon One με τον λογαριασμό τους στο Amazon. Η Amazon ξεκίνησε τη λειτουργία πληρωμής με την παλάμη το 2020 και σήμερα την προσφέρει σε περίπου 200 καταστήματα στις ΗΠΑ, οπότε αυτή η τελευταία επέκταση είναι σημαντική.


    Για να μπει κάποιος στο σύστημα μπορεί να εγγραφεί online με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, το λογαριασμό Amazon και τον αριθμό κινητού. Στη συνέχεια, η εγκατάσταση ολοκληρώνεται στο κατάστημα με σάρωση της παλάμης πάνω από μια συσκευή Amazon One κατά την επόμενη επίσκεψη σε ένα συμμετέχον κατάστημα Whole Foods Market. Το σύστημα διαβάζει την παλάμη του και την υποκείμενη δομή των φλεβών για να δημιουργήσει μια μοναδική αριθμητική, διανυσματική αναπαράσταση, που ονομάζεται "υπογραφή παλάμης", για την αντιστοίχιση της ταυτότητας. Εναλλακτικά, ολόκληρη η διαδικασία εγγραφής μπορεί να πραγματοποιηθεί στο κατάστημα σε μια συσκευή Amazon One χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα και έναν αριθμό τηλεφώνου.

     

    "Ψάχνουμε πάντα για νέους τρόπους για να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία αγορών", δήλωσε ο Leandro Balbinot, επικεφαλής τεχνολογίας της Whole Foods Market, σε ανάρτηση στον ιστότοπο της Amazon. "Από τότε που παρουσιάσαμε το Amazon One στα καταστήματα Whole Foods Market τα τελευταία δύο χρόνια, είδαμε ότι οι πελάτες λατρεύουν την ευκολία που προσφέρει και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε το Amazon One σε όλους τους πελάτες μας σε όλες τις ΗΠΑ".

     

    Το σύστημα είναι σίγουρα ένας βολικός τρόπος πληρωμής, αν και ορισμένοι υποστηρικτές της ιδιωτικότητας έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη συλλογή και αποθήκευση βιομετρικών δεδομένων που συνδέονται με τους πολίτες των ΗΠΑ από την Amazon. Στον ιστότοπό της, η Amazon αναφέρει ότι δεν θα μοιραστεί δεδομένα παλάμης με τρίτους, εκτός εάν απαιτείται να συμμορφωθεί με μια νομικά έγκυρη και δεσμευτική εντολή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.