Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Facebook λέει ότι δεν απειλεί να φύγει από την Ευρώπη ύστερα από θετικά σχόλια για την κίνηση αυτή

    Ύστερα από τη χθεσινή είδηση ότι Η Meta εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσουν το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη λόγω θεμάτων επεξεργασίας δεδομένων, ο Markus Reinisch, Αντιπρόεδρος Public Policy Europe στο Meta, έγραψε στο blog της εταιρείας: 
    "Υπήρξαν αναφορές στον Τύπο ότι «απειλούμε» να φύγουμε από την Ευρώπη λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τους μηχανισμούς μεταφοράς δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ. Αυτό δεν είναι αληθινό. Όπως όλες οι εισηγμένες εταιρείες, είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να αποκαλύπτουμε σημαντικούς κινδύνους στους επενδυτές μας. Την περασμένη εβδομάδα, όπως κάναμε στα προηγούμενα τέσσερα οικονομικά μας τρίμηνα, αποκαλύψαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τους μηχανισμούς μεταφοράς δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ αποτελεί απειλή για την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε τους ευρωπαίους καταναλωτές και να λειτουργούμε τις δραστηριότητές μας στην Ευρώπη. Δεν έχουμε καμία απολύτως επιθυμία να αποσυρθούμε από την Ευρώπη. φυσικά δεν το κάνουμε. Αλλά η απλή πραγματικότητα είναι ότι η Meta, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και υπηρεσίες, βασίζεται σε διαβιβάσεις δεδομένων μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ προκειμένου να λειτουργήσει τις παγκόσμιες υπηρεσίες μας."

    Βέβαια πριν από αυτό, έτρεξε και η δήλωση των υπουργών οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση "είναι μια τόσο μεγάλη εσωτερική αγορά με τόση οικονομική ισχύ που αν ενεργήσουμε ενιαία δεν θα τρομοκρατηθούμε από κάτι τέτοιο", σύμφωνα με τον Robert Habeck, υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, ενώ ο Bruno Le Maire, υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, απαρίθμησε τρόπους με τους οποίους οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αμφισβητήσει τους τεχνολογικούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων απορρήτου, της φορολογίας και του αποκλεισμού της ανάπτυξης ψηφιακών νομισμάτων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.