Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Linux Foundation και το National Spectrum Consortium συνεργάζονται στην αρχιτεκτονική και τις δοκιμές OpenRAN για την επιτάχυνση της καινοτομίας στις ΗΠΑ

      Οι δύο οργανισμοί δεσμεύονται να δημιουργήσουν ένα ανοιχτό και ουδέτερο πλαίσιο για το Open RAN

    Το Ίδρυμα Linux και η Εθνική Κοινοπραξία Φάσματος (NSC) ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την προώθηση της ανάπτυξης πρωτοτύπων και επιδείξεων λογισμικού Open RAN. Οι οργανισμοί υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας (MoU) για να διευκολύνουν τη συνεργασία τους και τη δέσμευσή τους για την άρση των εμποδίων στην έρευνα και την ανάπτυξη της επιτάχυνσης του OpenRAN εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Open RAN αναφέρεται σε ανοικτά και ευέλικτα ασύρματα δίκτυα που αυξάνουν την ποικιλομορφία των προμηθευτών, τον ανταγωνισμό, την καινοτομία και μειώνουν το κόστος, ενώ παράλληλα ενισχύουν την ασφάλεια και την ενεργειακή απόδοση.

    Η συνεργασία αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής λογισμικού αναφοράς ανοικτού κώδικα για το Open RAN, επιτρέποντας την ευκολότερη πρόσβαση στο Open RAN και την ασύρματη τεχνολογία σε διάφορους τομείς, όπως η κυβέρνηση, η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι μικρές επιχειρήσεις. Το Ίδρυμα Linux, με την εκτεταμένη υποδομή ανάπτυξης ανοικτού κώδικα στη δικτύωση και την κυβερνοασφάλεια, είναι σε θέση να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανάπτυξης του φάσματος της NSC.

    Η συνεργασία μεταξύ του Linux Foundation και του NSC αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των ασύρματων προκλήσεων με την αξιοποίηση της συλλογικής τους τεχνογνωσίας. Μέσω της συνεργασίας τους, στοχεύουν στην επιτάχυνση της έρευνας και της ανάπτυξης στο Open RAN και σε άλλες καινοτομίες ασύρματου δικτύου και δικτύωσης.

    Οι βασικοί στόχοι της συνεργασίας περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής λογισμικού αναφοράς ανοικτού κώδικα για το Open RAN, ώστε να μειωθούν τα εμπόδια εισόδου και να ενθαρρυνθεί η ακαδημαϊκή και εμπορική έρευνα και ανάπτυξη. Οι οργανισμοί στοχεύουν επίσης να συγκεντρώσουν την υποστήριξη, την καθοδήγηση και τη χρηματοδότηση της βιομηχανίας για ανοικτές και ασφαλείς λύσεις RAN. Επιπλέον, σχεδιάζουν να προτείνουν πρωτότυπα έργα στο Υπουργείο Άμυνας (DoD) για χρηματοδότηση, εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις διαλειτουργικότητας, ασφάλειας, αδειοδότησης και συνεισφοράς. Τα έργα του Linux Foundation που συμμετέχουν σε αυτή τη συνεργασία είναι τα LF Networking και OpenSSF.

    Επιπλέον, η συνεργασία θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα Open Source Open RAN που θα βοηθά το Υπουργείο Άμυνας και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες με τη χρηματοδότηση, το συντονισμό και τη δημοσιοποίηση των πρωτότυπων έργων. Παρέχοντας ένα πλαίσιο συνεργασίας και υποστήριξης, το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση του Open RAN και την υιοθέτησή του στους κυβερνητικούς και εμπορικούς τομείς.

    Η συνεργασία μεταξύ του Linux Foundation και του NSC σηματοδοτεί μια συντονισμένη προσπάθεια για την προώθηση της ανοικτής και ασφαλούς τεχνολογίας ασύρματης δικτύωσης. Δημιουργώντας μια σταθερή στοίβα αναφοράς για το Open RAN και αξιοποιώντας τους συλλογικούς πόρους και την τεχνογνωσία των δύο οργανισμών, στοχεύουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και της υιοθέτησης του Open RAN, ωφελώντας διάφορους τομείς και προωθώντας την καινοτομία στην τεχνολογία των ασύρματων επικοινωνιών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.