Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα Windows 10 στο τέλος της διάρκειας ζωής τους θα μπορούσαν να στείλουν 240 εκατομμύρια συσκευές στα σκουπίδια

      Καθώς πλησιάζει το τέλος της ζωής των Windows 10, υπάρχει ανησυχία ότι πολλές συσκευές θα καταργηθούν λόγω ασυμβατότητας

    Μια νέα μελέτη της Canalys προειδοποιεί ότι το τέλος της ζωής των Windows 10 θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόσυρση έως και 240 εκατομμυρίων υπολογιστών, δημιουργώντας τεράστια ποσότητα ηλεκτρονικών αποβλήτων. Η μελέτη υπογράμμισε τις αυστηρές απαιτήσεις συμβατότητας των Windows 11 της Microsoft, τις οποίες πολλές παλαιότερες συσκευές δεν θα πληρούν. Αυτή η ασυμβατότητα θα μειώσει σημαντικά την αξία αυτών των συσκευών για ανακαίνιση και μεταπώληση, οδηγώντας στην απόρριψή τους σε χωματερές.

     

    Η Canalys κάλεσε τους κατασκευαστές συσκευών και τους πωλητές λογισμικού να αναλάβουν την ευθύνη για την παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων τους, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος αυτής της μαζικής διάλυσης. Ωστόσο, σημείωσαν ότι τα ισχύοντα ρυθμιστικά πρότυπα δεν είναι αρκετά ισχυρά ώστε να δώσουν κίνητρα στους πωλητές να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές.

     

    Η ανακοίνωση της Microsoft για την παράταση των ενημερώσεων ασφαλείας για τα Windows 10 έως το 2028 είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά το κόστος αυτών των ενημερώσεων θα μπορούσε να είναι απαγορευτικό για ορισμένους οργανισμούς. Εάν η Microsoft ακολουθήσει την ίδια δομή τιμολόγησης με το προηγούμενο σχήμα εκτεταμένης υποστήριξης, το κόστος των ενημερώσεων ασφαλείας θα μπορούσε να είναι υψηλότερο από το κόστος αναβάθμισης σε νεότερους, συμβατούς με τα Windows 11 υπολογιστές. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των παλαιότερων υπολογιστών που καταργούνται.

     

    Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, οι κυβερνήσεις πρέπει να θεσπίσουν αυστηρότερους κανονισμούς που θα απαιτούν από τους κατασκευαστές συσκευών και τους προμηθευτές λογισμικού να δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τους. Αυτό θα συμβάλει στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση χρημάτων για τις επιχειρήσεις.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.