Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα Windows 11 προσθέτουν εγγενή υποστήριξη για RAR, 7-Zip, Tar και άλλες μορφές αρχείων χάρη σε βιβλιοθήκη ανοικτού κώδικα

    Οι χρήστες των Windows 11 μπορούν πλέον να διαχειρίζονται αρχεία RAR εγγενώς, χωρίς να χρειάζονται λογισμικό τρίτου μέρους ή αμφισβητήσιμους "αποσυμπιεστές" αρχείων. Τα Windows 11 22H2, η τελευταία μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος του περασμένου έτους (διανεμήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2022), θα γίνουν σύντομα ακόμη πιο ικανά στη διαχείριση διαφόρων ειδών αρχείων και μορφών αρχείων.

     

    Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα το KB5031455, μια προαιρετική, πλούσια σε χαρακτηριστικά σωρευτική ενημέρωση προεπισκόπησης για τα Windows 11, ανανεώνοντας τον κατάλογο των μορφών αρχείων που υποστηρίζονται εγγενώς από το λειτουργικό σύστημα. Τα Windows 11 22H2 και μεταγενέστερες εκδόσεις μπορούν πλέον να διαχειρίζονται αρχεία συμπιεσμένα στους ακόλουθους τύπους αρχείων: .rar, .7z, .tar, .tar.gz, .tar.bz2, .tar.zst, .tar.xz, .tgz, .tbz2, .tzst, .txz. Η υποστήριξη για αρχεία με κρυπτογράφηση με κωδικό πρόσβασης δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

     

    Οι προγραμματιστές του Redmond πρόσθεσαν υποστήριξη για τα προαναφερθέντα αρχεία αρχείων χάρη στη βιβλιοθήκη libarchive, ένα έργο ανοικτού κώδικα που έχει σχεδιαστεί για την ανάπτυξη μιας φορητής, αποδοτικής βιβλιοθήκης C που μπορεί να "διαβάζει και να γράφει αρχεία ροής" σε διάφορες μορφές. Το Libarchive υποστηρίζει πρόσθετους τύπους αρχείων (Lzh, Xar) που θα μπορούσαν τελικά να έρθουν και στα Windows 11.

     

    Καθώς πρόκειται για προαιρετική, μη υποχρεωτική ενημέρωση, η ενημερωμένη έκδοση KB5031455 πρέπει να εγκατασταθεί χειροκίνητα μέσω της σελίδας ρυθμίσεων του Windows Update στα Windows 11 και της αναζήτησης για πρόσφατα κυκλοφορημένες ενημερώσεις. Εάν όλα πάνε καλά με τους "πρώιμους δοκιμαστές", το περιεχόμενο της ενημέρωσης θα πρέπει τελικά να έρθει στην πλειοψηφία των χρηστών των Windows μέσω της επόμενης δέσμης σωρευτικών διορθώσεων που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη διορθώσεων του Νοεμβρίου 2023.

     

    Η δυνατότητα υποστήριξης πρόσθετων τύπων αρχείων (εκτός των RAR και Zip) είχε υπονοηθεί από τον Panos Panay, ο οποίος μίλησε για την επερχόμενη λειτουργία σε μία από τις αναρτήσεις του στο ιστολόγιο Build πριν αποχωρήσει από τη Microsoft. Οι χρήστες των Windows 11 μπορούν πλέον να έχουν βελτιωμένη απόδοση της λειτουργίας αρχείων κατά τη συμπίεση, δήλωσε ο Panay τον Μάιο του 2023.

     

    Η διευρυμένη υποστήριξη τύπων αρχείων αποτελεί μέρος του πακέτου Moment 4, μιας νέας ενημέρωσης λειτουργιών για τα Windows 11 που παρέχει 72 νέες δυνατότητες και βελτιώσεις στο cloud/AI-centric λειτουργικό σύστημα. Τα χαρακτηριστικά του KB5031455 περιλαμβάνουν την "κεντρική βοήθεια AI" για τα Windows, γνωστή ως Copilot, μια ανανεωμένη "εμπειρία" του File Explorer, μια νέα εφαρμογή Microsoft Backup, έναν ενσωματωμένο Passkey Manager και πολλά άλλα. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες των Windows 10 μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αξιόπιστους διαχειριστές αρχείων τρίτων κατασκευαστών, όπως το WinRAR, για το προσεχές μέλλον.


    Πηγή
    Φωτογραφία: techspot
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.