Jump to content

Vasilis 07

Premium Members
  • Posts

    507
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Vasilis 07

  1. Εννοείται μιλάμε για το ίδιο κουτί.

     

    Έχω βγάλει τους ανεμιστήρες με τους οποίους έρχεται το κουτί (τους αποκάλεσα ως stock :p) για να γίνουν οι 2 αλλαγές που ανάφερα.

     

    Corsair H55 έχει μπει πίσω.

     

    Ναι για μπροστά σκέφτομαι (δεν έχει απομείνει άλλη θέση άλλωστε).

     

     

  2. 38 minutes ago, platonas said:

    Μια που φοραω την 212 Evo και το εψαχνα πριν την βαλω , αρκετοι προτεινουν απλα να μπει το fanακι απο την αλλη μερια (σαν pull δλδ και οχι push) και γλυτωνεις γενικα τα εξοδα !

     

    Είχε προταθεί αυτή η αλλαγή εξαρχής αλλά δεν το δέχτηκε με τίποτα :)

     

    @Seafalco

    Αναμένω τα νεότερα.

     

     

  3. 6 minutes ago, idonthave said:

    Δεν σας αρέσει η εμφάνιση της συγκεκριμένης ή θέλετε να πάτε σε υδρόψυξη?

    Η επιλογή μιας άλλης αεροψύκτρας αποκλείεται που θα είναι και πιο αθόρυβη? 

    Θα σου πρότεινα αυτή ALPENFOEHN BROCKEN 2 αλλά θα χρειαστεί να χαμηλώσεις το fan 4mm για να χωρέσει στο κουτί, έχει 16,5cm ύψος,

    άλλη μια είναι PHANTEKS PH-TC14S SLIM που χωράει

    τέλος χωρίς να χρειαστεί να ρυθμίσεις το fan για να χωρέσει στο κουτί ALPENFOEHN BROCKEN ECO

    ή ARCTIC FREEZER I32 CO

     

    Όποια απ'αυτές και να βάλεις δεν θα έχεις θέμα να βρίσκουν στις μνήμες.

    To κυρίως θέμα όπως έχω αναφέρει είναι ότι εφάπτεται η RAM με το fan της 212.Και από την στιγμή που πάει για αλλαγή κοιτάει για υδρόψυξη. Όσο για τις αεόψυκτρες που προτείνεις δεν νομίζω να προτιμήσει καμιά από αυτές όταν με τα ίδια χρήματα βρίσκει υδρόψυξη. Κάποια γνώμη για την SEIDON REVISION 2?

  4. O stock ανεμιστήρας της 212 αντικαταστάθηκε από τον BITFENIX SPECTRE 120MM FAN WHITE LED το Πάσχα πριν εγκατασταθεί η ψύκτρα στο σύστημα όπου και διαπιστώθηκε το πρόβλημα με τις μνήμες.

     

    Να σε ευχαριστήσω Στέλιο για την τεκμηριωμένη αναλυσή σου, αλλά είναι μια περίπτωση όπου ο λόγος της αλλαγής είναι κυρίως για την εμφάνιση με ελάχιστη πιθανότητα η ψύκτρα και το σύστημα να υποστούν o/c. Επειδή λοιπόν δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις θέλουμε όσο το δυνατόν το οικονομικότερο. Η COOLERMASTER RL-S12V-24PK-R2 SEIDON 120V έρχεται στα 54,5Ε ενώ η ARCTIC LIQUID FREEZER στα 73Ε. Από θέμα εγγύησης είμαστε στα ίδια . Τώρα όσον αφορά το επίπεδου θορύβου έχουν μεγάλες διαφορές και συγκριτικά με την 212 ?

    • Like 1
  5. Επειδή ακουμπάει στη RAM και αισθητικά δεν αρέσει στην ιδιοκτήτρια σκέφτεται την αλλαγή με κάποια οικ. υδρόψυξη

     

    Corsair Hydro Series H55

    http://www.skroutz.gr/s/2618943/Corsair-Hydro-Series-H55.html

    ή

    COOLERMASTER RL-S12V-24PK-R2 SEIDON 120V

    http://www.e-shop.gr/coolermaster-rl-s12v-24pk-r2-seidon-120v-120mm-revision-2-p-PER.642529?gclid=CObm98niu84CFfMW0wodImgGtg

     

    Case NZXT S340.

     

    Ποια είναι η καλύτερη επιλογή από θέμα επιδόσεων αλλά κυρίως θορύβου ?

     

  6. Δυστυχώς είχα αναλωθεί στην αναζήτηση ανεμιστήρων και δεν ασχολήθηκα με πιο σημαντικά ζητήματα. Από ότι βλέπω η Η110i GTX δεν είναι συμβατή με το κουτί μου (C 70). Βέββαια πριν επιλέξω είχα ρωτήσει το support της Corsair και μου είχαν πει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα :huh: . Μου κάνει εντύπωση πως είναι συμβατά case όπως τα Carbite 300-330, Graphite 230 αλλά όχι το C70. Κάτι πρέπει να παίζει με την απόσταση των ανεμιστήρων. Κάποια γνώμη-ιδέα πριν πάω σε αλλαγή ?

  7. Θάψιμο! ....

    Δεν θα το έλεγα έτσι, γιατί αυτό ενέχει την άδικη κατηγορία και στην περίπτωση που συζητάμε, πιστεύω ότι στάθηκα ακριβοδίκαιος.

    Η ψύκτρα μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα και οι συγκεκριμένοι ανεμιστήρες -από κάποιο σημείο και πέρα- δεν την βοηθάνε!

    Και ακριβώς επειδή ήταν κρίσιμο το ζήτημα, δεν έμεινα απλά στη διαπίστωση, γιατί τα λόγια είναι εύκολα, μπήκα και στη διαδικασία να ψάξω να βρω τι φταίει και το παρουσίασα με τρόπο που πιστεύω ότι ήταν επαρκής.

    Στο κάτω κάτω, όσο και αν μας "αρέσει" μια εταιρία, θα πρέπει τόσο για εσάς όσο και για εκείνην, να βάζουμε στην άκρη την προσωπική "συμπάθεια" και να είμαστε -όσο μας επιτρέπουν τα μέσα και ο εξοπλισμός μας- ακριβείς, ενδελεχείς και αμερόληπτοι!

    Νομίζω ότι αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο reviewer, τόσο για τους αναγνώστες του, όσο και για τον κατασκευαστή του δείγματος που παρουσιάζει, διαφορετικά θα γίνει ένας ακόμα "πολωμένος" διαφημιστής και από αυτούς έχουμε πολλούς...πάρα πολλούς !

     

    Στο θέμα μας τώρα:

    Νομίζω ότι με τους Akasa, θα έχεις μεν χαμηλότερο θόρυβο, αλλά εξίσου σίγουρο είναι ότι θα έχεις και αισθητά χαμηλότερες επιδόσεις.

    Οι ανεμιστήρες αυτοί είναι case fans και όχι radiator fans, συνεπώς η παροχή τους πάνω στο radiator, θα είναι αισθητά μικρότερη.

    Άποψή μου είναι ότι η αντικατάστασή τους για να έχει νόημα θα πρέπει να γίνει με κάποιους που ήδη "από τα χαρτιά" φαίνεται ότι υπερτερούν.

    Ίσως δεν είναι κακή ιδέα -αν υπάρχει ο χώρος- να μπει ένας ανεμιστήρας των 38mm, αλλά δυστυχώς οι κατασκευαστές -περιέργως- δεν έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτούς στον χώρο των PC, ενώ αντιθέτως στην επαγγελματική ψύξη υπάρχει αφθονία για όλα τα γούστα!

    Βλέπω βέβαια κάποια "δειλά" βήματα (ο Noiseblocker είναι 29 mm), αλλά και μέσα στο review αναφέρω και ένα ακόμα της SilverStone (FHP141), που θα ήταν πραγματική πρόκληση να δείς τι μπορεί να κάνει!

    Δυστυχώς τα πειράματα κοστίζουν γι' αυτό καλά κάνεις και το ψάχνεις!

    Από τη μεριά μου, μόνο να σε στρέψω προς την σωστή κατεύθυνση (με βάση αυτά που έχω μετρήσει ή που εκτιμώ κρίνοντας από την σχεδίαση και τα χαρακτηριστικά) μπορώ, αν δεν έχω τεκμηριωμένα δεδομένα, δεν μπορώ να πω "Πάρε αυτόν! "

    Ελπίζω ότι έστω και έτσι, αυτά να αποτελούν κάποια μικρή βοήθεια! :)

     

    O SilverStone (FHP141) δεν βλέπω να χωράει με τίποτα μέσα στο κουτί (θα βρίσκει στην Ηero). Δυνατότητα δοκιμής δεν υπάρχει δυστυχώς, Συνεπώς και για να μην το κουράσουμε παραπάνω (πρέπει να εγκατασταθεί και η Ηydro) που να κινηθώ όσο λέει η εμπειρία σου ?

  8. Πάντως αν θές πραγματικά ήσυχο και αποδοτικό σύστημα, θέλει ψάξιμο και όπως ήδη ειπώθηκε, θα πρέπει να ορίσεις τι σημαίνει ήσυχος ανεμιστήρας ! :)

     

     

    Ήσυχος για να το εκφράσω απλά, δεν θέλω η όποια επιλογή να είναι περισσότερο θορυβώδεις από τους στοκ ανεμιστήρες. Αν και στο review για την H110i GT βλέπω ότι τους θάβεις κυριολεκτικά τους ανεμιστήρες και νομίζω ότι είναι οι ίδιοι με αυτούς που έχει η Η110i GTX. Όταν είχα την Η110 έλεγα να πάρω τους Akasa Apache http://www.e-shop.gr/akasa-ak-fn062-apache-140mm-fan-black-p-PER.810924 (ήταν στην μόδα τότε ). Εξακολουθούν να είναι καλή σαν επιλογή ?

  9. Παρέλαβα την Corsair H110i GTX αλλά θέλω να αλλάξω τους στοκ γκρι ανεμιστήρες (έχω red/black εσωτερικό) με κάτι ποιο εμφανίσιμο και αποδοτικό. Προτάσεις σε λογικά πλαίσια τιμής ?

     

    Σκέφτομαι για τους Corsair SP140 L White.Κάποιος που να τους έχει να πει εντυπώσεις γιατί στο youtube διαβάζω αρνητικά σχόλια στο ότι κάνουν θόρυβο.

  10. Είχα γύρω στο 2μηνο να ανοίξω το case (από όταν έβαλα την 970) και μιας και είχα χρόνο σήμερα είπα να το καθαρίσω λιγάκι.Παρατήρησα ότι η Corsair H110 η μια από τις 2 σωληνώσεις της έχει εμφανίσει μια κιτρινιίλα.Να σημειώσω ότι την εγκατέστησα αρχές Οκτωβρίου. 6 μήνες και εμφάνισε τέτοιο θέμα ? Να είναι θέμα διαρροής ?

  11. μπες στο community της Dell και δες τι θεματάκια μπορεί να σου προκύψουν με τα μοντέλα της.Απο εγγύηση βέβαια είσαι καλυμμένος αλλά δες να πάρεις μια ιδέα!

     

    Είναι καινούργια η U2715.Ίσως να παριμένω κανά μήνα να βγεί κανένα νεότερο rev.

  12. Έφτασε ο καιρος να αλλάξω την αγαπημένη HP 2448 που την έχω από τα μέσα του 2009. Προσανατολίζομαι σε 27αρα και συγκεκριμένα στην Dell U2715H

     

    https://www.skroutz.gr/s/5988899/Dell-UltraSharp-U2715H.html?from=recommendation

     

    1. Για απόσταση 60 εκ μήπως είναι υπερβολή και να πάω σε 24-25¨?

     

    2. Μέχρι τα 600Ε υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ?

     

    3, Αναμένεται κάτι άλλο εντός 2μηνου που να αξίζει να περιμένω ?

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.