Jump to content

tyxeros

Premium Members
  • Posts

    1.345
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by tyxeros

  1. Είχα κάνει παλιότερα Windows Server 2008 R2 σε 2012 R2αλλα σε VM. Δεν είχα κάποιο θέμα γενικότερα. Αν θες να το δοκιμάσεις κανε το εξής. Εφόσον είναι φυσικός server, κανε ένα image με ένα BootCD όλο τον server σε κάποιον εξωτερικό δίσκο/SSD (π.χ. Macrium Reflect) και μετά δοκίμασε να κάνεις το upgrade. Αν σκάσει εντελώς. Κάνεις Restore τo image και όλα καλά.

    • Like 1
  2. Μια απλή και εύκολη λύση είναι η παρακάτω, εφόσον το βασικό πρόβλημα είναι ο χώρος.

    Βάζει το email του otenet να κάνει Forward όλα τα εισερχόμενα email σε ένα οποιοδήποτε άλλο free email (gmail, yahoo κλπ) το οποίο έχει αρκετό χώρο.

    Αν έχει επιλογή, να μην αποθηκεύονται τα εισερχόμενα email στο Otenet ακόμα καλύτερα.

    Οπότε στο outlook περνάει και το Otenet και το Gmail και κάνει Default το ΟΤΕΝΕΤ ώστε να φεύγουν από εκεί τα email. Καλό είναι να χρησιμοποιει απο εδω και εμπρος ένα από τα φree emails που προσφέρουν περισσότερο χώρο και να αφήσει σταδιακά το OTENET.

     

  3. Βάλε μια ελληνική λεξούλα .... π.χ. την ποιο μεγάλη που έχουμε,

     

    <λοπαδο­τεμαχο­σελαχο­γαλεο­κρανιο­λειψανο­δριμ­υπο­τριμματο­σιλφιο­καραβο­μελιτο­κατακεχυ­μενο­κιχλ­επι­κοσσυφο­φαττο­περιστερ­αλεκτρυον­οπτο­κεφαλλιο­κιγκλο­πελειο­λαγῳο­σιραιο­βαφη­τραγανο­πτερύγων>
     

    • Like 1
  4. 14 hours ago, p55 said:

    Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις κατι τέτοιο.

     

    233-1431.jpg
    WWW.SMART-TECH.GR

    Switch 4 ανεξάρτητων εισόδων 4x RCA Αudio-Video σε μια έξοδο 1x RCA Audio-Video και 1x σύνδεση ακουστικών Συνδέστε 4 διαφορετικές συσκευές με εξόδους RCA όπως το VCR ή άλλες...

     

    ή αυτό...

     

     

    p163951.jpg
    WWW.TEXNOLOGIA.GR

    Switch 2 ανεξάρτητων εισόδων 2x RCA Αudio-Video σε μια έξοδο 1x RCA Audio-Video και 1x σύνδεση ακουστικών.

     

     

     

     

     

    Είχα αγοράσει το παραπάνω με τις 2 εισόδους αλλά το έβγαλα τελικά γιατί ακουγόταν κάποιος υψισυχνος θόρυβος μέσα από τα ηχεια , ανεξάρτητα της πηγής, οπότε στο τέλος μου την έσπασε και το πέταξα.

    • Like 1
  5. Εντάξει το ψήσιμο είναι σχετικό που λέτε, δεν κάθεται κανείς πάνω από 5 λεπτά στο υπόγειο.... και πόσο μάλλον στην ίδια νοητή ευθεία που θα κοιτάζει η κεραία.

    Ειδικά στο σημείο που είναι το κλιμακοστάσιο το σήμα έχει εξασθενίσει αρκετά.

    Θεωρώ οτι η κατευθυντικη κεραία 7dbi θα είναι ποιο αποτελεσματική απο την 5αρα omni που έχω δοκιμάσει τώρα. 

    Μέχρι να ανοίξουν τα μαγαζια και ξεμπλοκάρουν και τα κουριερ.... βλέπουμε.

     

    • Like 1
  6. AVM Fritz 7590 στα 159 ευρω + μεταφορικά.

    WWW.AMAZON.DE

    AVM FRITZ! Box 7590 WLAN AC+N Router (DSL/VDSL, 1.733 MBit/s (5GHz) & 800 MBit/s (2, 4 GHz), bis zu 300 MBit/s mit VDSL-Supervectoring 35b, WLAN Mesh, DECT-Basis, Media Server...

     

    Πρώτη τιμή Skroutz στα 207

    https://www.skroutz.gr/s/12810765/AVM-FRITZ-Box-7590.html?o=avm+7590

    • Like 2
  7. 36 minutes ago, trendy said:

    Όπως είπαν ήδη, ο αδύναμος κρίκος είναι το κινητό σου με το μικρό κεραιάκι.

    Οπότε πάρε κάποιο AP με όσο το δυνατόν πιο μεγάλη κεραία και ρυθμιζόμενη εκπομπή. Στην ανάγκη άλλαξε την omnidirectional κεραία που έχουν από το εργοστάσιο με μία πιο κατευθυντική.

    Με κατι τετοιο ας πουμε?

    PER.750641.jpg
    WWW.E-SHOP.GR

    Αυξήστε την εμβέλεια και ενισχύστε το σήμα του ασύρματου δικτύου σας με τις κεραίες SKU:PER.750641

     

  8. 29 minutes ago, suboy said:

    Να θυμάσαι ότι παίζει ρόλο και η συσκευή που υπάρχει από την άλλη μεριά. Το να φτάσει το σήμα στην συσκευή από ένα ισχυρό router είναι οκ, αλλά όταν θα κάνει upload η συσκευή θα μπορέσει να μιλήσει με το router?

    Ναι ισχύει και αυτό που λες. Κατα κύριο λόγο κινητό τηλέφωνο θέλω να πιάνει. Από ταχύτητα δεν με ενδιαφέρει τόσο... δεν το θέλω για να streaming. Τώρα από εκεί και μετά είμαι ανοικτός σε προτάσεις, Εν όψη Black Friday μήπως πάρω κάτι σε καλή τιμή.

    Just now, YDinopoulos said:

    Πολυ δυσκολο....Πολυς τοιχος..

    Εγω στο παρκινγ μου εφερα καλωδιο LAN απο το σπιτι γιατι ειχα θεμα

     

     Μπορεις να βαλεις κατι τελειως custom... ενα routerboard με μια καρτα pcie wifi ΠΟΛΥ δυνατη  , και τα 2 σε καθε πλευρα. Κοστος κανα 120αρι εκαστο πιστευω, αλλα για μενα δεν αξιζει

    Έχω μια κάρτα usb της Alfawise (realtek chipset) που την είχα πάρει αρκετά παλιά (τότε που ήταν της μόδας το σπάσιμο wifi κωδίκων) το οποίο του κουμπώνεις οτι κεραία θες.

  9. Στο υπόγειο γκαραζ της πολυκατοικίας που έχω το αυτοκίνητο, έχω και μια αποθήκη, στην οποία θα κατεβάσω δίκτυο με ενα Powerline.

    Είμαι σε αναζήτηση λύσης για AP με δυνατό Wifi το οποίο να φτάνει μέχρι το αυτοκίνητο.

    Δυστυχώς η αποθήκη και η θέση του αυτοκίνητου έχει εμπόδια μπροστά.

    Ποιο συγκεκριμένα , μια άλλη αποθήκη, θέση parking, κλιμακοστάσιο και από πίσω ειναι  η δικιά μου θέση parking.

    Έβαλα ενα TP-Link VR200 δοκιμαστικά να δω και οριακά πιάνει 1 γραμμή η καθόλου.

    Τι έχετε να προτείνετε?

  10. 2 minutes ago, colt3003 said:

    αν δεν ήταν έτσι και πριν (όταν δούλευε) .... 

     

    Πάντως είναι όλο και πιο σπάνιο να χτυπάει βλάβη σε τέτοιο εξάρτημα χωρίς να ''φάει'' τίποτα από τον ''περιβάλλοντα χώρο''. Δεν έχει πουθενά αλλού ορατά σημεία ''καψίματος'' ? 

    Όχι η υπόλοιπη πλακέτα και chips είναι πεντακάθαρα ....?

    • Sad 2
  11. 3 hours ago, UltraB said:

    Συγνώμη τώρα αλλά ποιος πιστεύει ότι σε όλη την Κίνα τα νέα κρούσματα χθες ήταν μόνο 17; Ούτε στατιστικά δεν θα βγαίνει αυτό, όχι στην πράξη.

    Δεν θα απαντησω αν στατιστικα ειναι σωστο η οχι

    η διαφορα ειναι οτι αμα το Κομμα εκει πει, "Ολοι θα βάλετε μάσκες και θα κυκλοφορείτε 1 ώρα την ημέρα"

    οι κινεζοι θα το κανουν και δεν ακουστει κιχ (διαμαρτυρια) απο κανενα.

    • Like 1
  12. 2)Κάτι υπάρχει σε δωρεάν , το κοίταζα παλιότερα αλλα προϋποθέτει να έχεις κάποιο server όπου θα κάνεις Push install  στους υπολογιστές που θα βρίσκονται στο τοπικό δίκτυο. (Εγω κατέληξα τελικά σε Paid λύση.) Ίσως κάποιος άλλος εδώ μέσα μπορέσει να σε κατατοπίσει ποιο συγκεκριμένα.

    4)Εγώ προτιμώ το Anydesk(Free) αντί για Teamviewer.

    6-7)Αν ο λόγος που θες να το κάνεις αυτό (Κλείδωμα αποθηκευση Desktop) , είναι για λόγους Backup, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές να σου τραβάν backup φακέλους από τα λαπτοπ στο NAS. Οπότε δεν θα έχει σημασία που θα το σώζουν.

    Θα πρέπει πρώτα ομως να σχεδιάσεις πως θα δουλεύουν οι χρήστες, που θα εχουν τα αρχεια τους, ποιο θα είναι το Collaboration space, από που θα έχουν πρόσβαση (εντός η εκτός εταιρείας) και που θα παίρνεις τα Backup.

    8)Hot Desk θα στο πρότεινα μόνο αν πας σε άλλη λύση, δηλαδη Domain , Servers + clients.

    9)Αυτό που έχω δοκιμάσει και δουλεύω τώρα είναι Dell Latitude 5500 I5-8265U/8G/256/W10P Και docking Dell WD19

     

    Βγω στο δικο μου QNAP έχω κάνει ένα φάκελο στον οποίο ρίχνω αρχεία και έχω πρόσβαση μεσο App του Qnap, από το κινητό μου και από διάφορους υπολογιστές. Ουσιαστικά ένα personal Dropbox.

    Εσυ θεωρητικα μπορείς να φτιάξεις φάκελο ανά χρήστη , φάκελο ανα group χρηστών για να αποθηκεύουν/ανταλλασουν αρχεία και να έχουν πρόσβαση από παντού. (Μιλαμε για word/excel οχι επεξεργασία βίντεο και τέτοια πράγματα έτσι?). Και μετά μπορείς να παίρνεις Backup το Qnap σε ένα εξωτερικό δίσκο ή να κανει Sync σε άλλο Qnap σε άλλο location.(Μην πάρει καμιά φωτιά και χάσεις τα πάντα) .

     

    • Like 2
  13. Καλήμερα,

    άρα δεν χρειαζόσαστε domain και αντίστοιχα server.

    1) Έτσι τους καλύπτεις για email,  οπότε φαντάζομαι ο καθένας θα έχει και ενα email του στυλ papadopoulos@yourcompany.com

    2) Εφόσον είναι τα laptop/pc είναι ίδια σε configuration, φτιάχνεις το 1ο με όλα τα προγράμματα (χωρίς να κάνεις όμως login τα accounts π.χ. Office 365),  το κάνεις Image με το Macrium Reflect, και μετά κάνεις restore το image στους υπολοίπους υπολογιστές.

    3) Κάνεις ενα δεύτερο Account χωρις admin rights.

    4)Εδώ εννοείς να μπορείς εσύ να κάνεις remote Login και management?

    5)Δεν το ξερω αυτο

    6-7) Η χρησιμοποιείς το Onedrive με το office 365, η χρησιμοποιείς το Nas (αν είναι κάποιο Qnap-Synology έχουν την δυνατότητα ενσωματωμένη.)

    8)Δεν κατάλαβα τι εννοείς.

    9)Καλύτερα να δεις κάποιο business oriented μοντέλο με τουλάχιστον 3 χρόνια εγγύηση on site. (Προσωπικά προτείνω Dell.) Α και να έχει Windows Pro.

    • Like 2
  14. Αν δεν θες να βαλεις VM, δοκίμασε με 1 ssd να κάνεις εγκατάσταση τα WIndows. Στα 7 δεν θα κερδίσεις κάτι αν κάνεις Raid 0. Βάλε jbod τους δίσκους και στον 1ο δισκο βαλε το λειτουργικο, (αν εγκατασταθει) και στον αλλον το προγραμμα που θες.

    • Like 1
  15. 2 minutes ago, Trexx said:

    Ευχαριστώ για την απάντηση. Δλδ οι οπές είναι διαφορετικές; Αν είναι έτσι πάω σε sata 2.5

     

     

    Δεν ξέρω να στο απαντήσω αυτό για τις οπές.

    Στο φορουμ της Asrock λέει οτι η συγκεκριμένη θύρα είναι για wifi κάρτες και αν θες να βάλεις M.2 SSD τοτε θες ανταπτορα.

    TRANSLATE.GOOGLE.COM

     

    • Like 2
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.