Jump to content

wacko_gr

Premium Members
  • Posts

    1.349
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About wacko_gr

  • Γενέθλια 09/04/1983

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Αγ.Παρασκευή, Αθήνα
  • Ενδιαφέροντα
    Τί άλλο???
  • Επάγγελμα
    Οδοντίατρος

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

wacko_gr's Achievements

  1. Ξυπνάω το thread μετά από 2 μήνες και γράφω ξανά μετά από μερικά χρόνια. Δεν ήξερα που να απευθυνθώ. Χρειάζομαι απλά βοήθεια από κάποιον, vegaικής μορφής. Αν υπάρχει κανένας χριστιανός (και μουσουλμάνος να είναι δηλαδή δε με πειράζει), κάτοχος μιας vega 64 οποιασδήποτε έκδοσης, καλείται στο χώρο μου για καφέ, φαγητό, ό,τι θελήσει, για να φέρει μαζί την κάρτα του να κάνουμε μερικές δοκιμές. Έχω διαβάσει άπειρες δοκιμές, overclocking οδηγούς, κτλ αλλά δεν έχω καταλήξει για τη συμπεριφορά της vega 64 σε 4κ ανάλυση. Εν συγκρίσει με τη 1080ti που έχω τώρα. Με ενδιαφέρει πολύ λόγω αγοράς οθόνης freesync, και γενικότερα μεταφοράς στο amd στρατόπεδο με ryzen 5 2600. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Αν κάποιος έχει τέτοιο setup βέβαια, δηλαδή 4κ οθόνη freesync και vega 64, ας πει εντυπώσεις αρχικά.
  2. Κι ένα από μένα. Ο 7700 είναι στα 4,8 με 1,18ν και η κάρτα 2088 - 6210.
  3. wacko_gr

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v5.0

    Ευχαριστούμε πολύ όλους για τις ευχές.
  4. wacko_gr

    Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός 2016

    Καλές γιορτές και χρόνια πολλά σε όλους.
  5. wacko_gr

    Διαγωνισμός - 13 Χρόνια TheLab.gr

    Χρόνια πολλά Λάμπη.
  6. Επειδή όμως αυτό δε συμβαίνει σε καμμία 970 με hynix, μάλλον είναι τελείως διαφορετικές μνήμες.
  7. Αλήθεια παίζει η hynix τόσο ψηλά? Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Πιθανώς να είναι τελείως διαφορετικός κωδικός από αυτές των 970.
  8. Εντάξει δεν είναι κάτι τρομακτικό τα 1550. Όλες οι 980 πάνε κοντά στα 1600. Αέρας ή νερό δεν παίζει ρόλο. Οι μνημούλες σου όμως ανεβαίνουν αρκετά και δίνουν πάρα πολύ, λόγω μειωμένου διαύλου (256bit). Το ίδιο ισχύει και με τις 970. Γι'αυτό ο sebastian μου έριχνε στ'αυτιά με τις msi με samsung (2100+) σε σχέση με gigabyte με hynix (1900), παρόλο που έπαιζα πολύ παραπάνω πυρήνα. Στη 290Χ είναι τόσο μεγάλος ο δίαυλος, που μικρή σημασία έχει το που θα παίζει η μνήμη.
  9. Πάνο δικές σου οι καρτούλες? Μόλις 20% πάνω από 295 και με πολύ ψηλά ρολόγια. Χάρηκα τώρα. Θα μπορούσα να παίξω γύρω στα 1200 αλλά μετά την αλλαγή που έκανα και άλλαξα δωμάτιο στον υπολογιστή, δεν έχει κλιματισμό και δε γίνεται. Είναι σαν να benchάρω στην έρημο. Φαντάζομαι παίζουν γύρω στα 1560 οι καρτούλες αφού έχουν boost 1491?
  10. Και ένα από μένα με πολύ χαμηλές συχνότητες cpu και gpu λόγω ζέστης και έλλειψης κλιματισμού στο δωμάτιο οπότε έχει 30+ βαθμούς.
  11. Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου. Πιθανώς να ήμουν λίγο υπερβολικός. Απλά δε θυμάμαι να είδα ποτέ τόσο χαμηλό σκορ με την κάρτα που είχα εγώ, τη στιγμή που δεν έφτασα σε αυτά τα ρολόγια που δείχνω, με τη μία ή με κάποιο μαγικό τρόπο, αλλά περνώντας από πολλά ενδιάμεσα στάδια συχνοτήτων, συμπεριλαμβανομένης κάποιας αντίστοιχης συχνότητας με τον lgalkis. Βέβαια δε δίνω πολλή βάση στη μνήμη μου γιατί έχει αστοχήσει ουκ ολίγες φορές. Σημειωτέον επίσης ότι η αύξηση των επιδόσεων σε αυτές τις κάρτες και όσον αφορά τον πυρήνα μόνο, είναι σχεδόν γραμμική (όχι λογαριθμική όπως ανέφερες). Δηλαδή η ποσοστιαία αύξηση του σκορ ή της απόδοσης γενικότερα είναι σχεδόν ίση με την αύξηση του πυρήνα. 10% αύξηνη πυρήνα, περίπου 10% αύξηση σκορ. Η μνήμη δεν είναι ακριβώς έτσι. Παρόλα αυτά, αποδείχθηκε από τον ίδιο το φίλο, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο σύστημα του σε εκείνο το run και πόσταρε με ίδιους οδηγούς και συχνότητες ένα σκορ κατά 300 πόντους καλύτερο από το αρχικό με κάποια αλλαγή που έκανε που δεν ξέρω αν είχε να κάνει μόνο με το windowed ή fullscreen mode. Συνεπώς είχα δίκιο ότι ήταν χαμηλό το σκορ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το ποστ σου όμως ήταν καθ'όλα άρτιο και εμπεριστατωμένο και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
  12. Μα δε σου είπα να πας σε αυτά τα νούμερα. Δε νομίζω ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν. Έχω δοκιμάσει δεκάδες κάρτες και η συγκεκριμένη είναι μία στο εκατομμύριο. Και σκέψου οι μετρήσεις ήταν με αέρα και μια ψύκτρα της κακιάς ώρας που φορούσε. Δεν κολλούσε ποτέ η κάρτα, απλά υπερθερμαινόταν. Σου είπα απλά ότι μου φαινόταν χαμηλό το σκορ σου και ότι οι μνήμες σου θα έπρεπε να πηγαίνουν παραπάνω. Δεν είχα απλά run σε χαμηλότερες συχνότητες στο αρχείο για να συγκρίναμε με τις δικές σου. Από εκεί και πέρα οι συχνότητες είναι μια χαρά. Απολύτως λογικές για τέτοια κάρτα.
  13. Η μνήμη όντως δεν ανεβαίνει όπερ σημαίνει ότι κάνει error checking και throttlάρει. Δοκίμασε αν θέλεις να τρέξεις firestrike extreme και στις δύο συχνότητες και να δεις αν σε βοηθάει η παραπάνω συχνότητα της μνήμης. Αν και εκεί δεν έχει διαφορά ή βγάλεις χειρότερο σκορ στα 1600, τότε δεν έχει νόημα η αύξηση. Πρέπει ουσιαστικά να βρεις από ποια συχνότητα και πάνω δεν αυξάνεται πλέον το σκορ. Μπορεί να είναι τα 1500 π.χ. Δε διάβασα καθόλου βιαστικά. Γι'αυτό σου εξήγησα το σκεπτικό μου, απλά λίγο ανάποδα. Με βάση το σκορ που πόσταρε, υπολόγισα περίπου πόσο θα έβγαζε αν έτρεχε στις δικές μου συχνότητες με το πως ήταν το σύστημα του στημένο εκείνη τη στιγμή και με τον τρόπο που έκανε τις μετρήσεις του. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι ήταν πολύ χαμηλό το σκορ και ότι τώρα με το windowed είναι πιο κοντά στο σωστό. Έχει πολύ αδύναμες μνήμες όμως οπότε δε βοηθιέται καθόλου από εκεί. Δείτε δύο δικά μου.
  14. Δεν είναι μια χαρά. Έχω run με 7950 στα 1250-1900 και βγάζει 9300 graphics score. Αν μπορούσε να τρέξει σε αυτές τις συχνόητες, τα 450MHz παραπάνω μνήμη θα του έδιναν περίπου 600 πόντους, δηλαδή θα είχε περίπου 7200 και η παραπάνω συχνότητα είναι 14% οπότε πρακτικά μιλάμε για 10% πραγματική αύξηση, επομένως σκάρτα 8000. Εγώ μιλάω για 9300. Λογικά θα έπρεπε να έχει πάνω από 7000. Επιφυλάσσομαι απλά για ακριβή νούμερα και σε χαμηλότερες συχνότητες μόλις μπορώ να ανοίξω τον υπολογιστή μου ξανά γιατί έχω κάποια θεματάκια. Για 24/7 μιλάω. Ο φίλος μου ο venom 7 που έχει δύο 7950 crossfire, τις δουλεύει καθημερινά 1200-1600 και έχει μνήμες elpida όπως εσύ. Κάνα δυο κάρτες 7970 και 7950 που έχουν περάσει από τα χέρια μου με elpida μνήμες, έπαιζαν περίπου 1550-1650 αναλόγως την κάρτα για κάθε μέρα. Στα benches μπορείς να ανέβεις λίγο ακόμα ενδεχομένως. Εκτός αν έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα τσιπάκια της elpida στις 280 και δεν ανεβαίνουν καθόλου.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.