Jump to content

gaig

Premium Members
  • Posts

    1.699
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by gaig

  1. μια λυση με sonoff ειναι αυτο που προτεινε η καρμεν. Μια αλλη ειναι το Sonoff Mini που επιτρεπει συνδεση με τον διακοπτη και δινει 220 μεχρι 10Α.

    Ιδανικα θα μπει χωνευτο σε καποιο κουτι ή καπου αλλου κρυμμενο in-line με την καλωδιωση

  2. On 2/6/2020 at 7:29 PM, karmen1983 said:

    Ε δε κρατήθηκα και άλλαξα και το κουτι :p 

    Εκανα και δύο 12αρες τρύπεςπάνω κάτω για να υπάρχει μια υποτυπώδης ροή αέρα και πήρε θέση! @colt3003 thanks που με έβαλες στη διαδικασία και το συμμάζεψα και λίγο 

     

     

    20200206_181903.jpg20200206_192428.jpg

    20200206_184246.jpg

     
    Το ζήλεψα, το αντέγραψα!  Σε ευχαριστώ και για τις χρήσιμες οδηγίες! Μόνη διαφορά ότι χρησιμοποίησα το 5-32V module για να αποφύγω τον step converter. 
     

     

    7CCA03E8-5B87-4D09-9C45-455688E8FE2D.jpeg

    • Like 2
  3. Πιστευω οτι το προβλημα σου ειναι πρωτιστως στους πολλους clients που συνδεονται ασυρματα παρα στο routing. To διαπιστωσα και εγω σε εμενα οταν ξεπερασα τους 30.. δε γινεται δουλεια.

    Οπως ειπαν τα παιδια δες καποιο ΑΡ που μπορει να σηκωσει πολλους clients, πχ ubiquiti unifi AC mesh AP. Σε δοκιμες μπορει να σηκωσει μεχρι και 60-70 "κοντινους" clients σε καθε μπαντα. Σε αυτο βαλε τους πολλους, δλδ τις ΙΟΤ συσκευες σου. Μικρο traffic κανουν, δε θα εχεις θεμα.

     

    Τις συσκευες που θελεις ταχυτητα (πχ κινητο, ταμπλετ, τηλεοραση) θα τις συνδεσεις (1) ειτε στο δευτερο 5GHz band που εχει (η πιο καθαρη λυση αρκει να εισαι κοντα, αλλιως βαλε και δευτερο 5GHz ΑΡ) (2) ειτε σε καποιο αλλο ΑΡ που θα φροντισεις να παιζει στο πιο "καθαρο" 2.4GHz καναλι της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ και μακρια απο το καναλι των ΙΟΤ συσκεων (εξυπακουεται αυτο).

    Συστηνω την πρωτη λυση (1) ως πολυ καλυτερη απο τη δευτερη.

    Τελος, πρεπει το ΑΡ που ειναι πανω οι προσωπικες συσκευες σου να ειναι οπωσδηποτε πανω σε καλωδιο! Αλλιως ξεκινας με handicap

    • Like 1
  4. Βρε παιδια, διαβαζω σελιδες τωρα και δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το θεμα της αντεπιχειρηματολογίας και της αντικρουσης.

    Υπαρχει ενας νομος, που απαγορευει το καπνισμα (που θεωρειται επιβλαβες για την υγεια, ας με διορθωσει καποιος που δεν το θεωρει), σε δημόσιους/ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς/στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας/ψυχαγωγιας/υγεινομικου ενδιαφεροντος/αθλοπαιδιων/etc για την προστασια της υγειας ολων.

    Με βαση τις οποιες επιπτωσεις εχει στην υγεια, δεν το απαγορευει οπως τη χρηση αλλων βλαβερων ουσιων, επιτρεπει να καπνισει *οποιος θελει* στο σπιτι του ή σε τελειως ανοιχτο χωρο. Δεν ειναι τοσο βλαβερο ωστε να το ποινικοποιησει πληρως, αλλα σιγουρα δεν μπορει να επιβληθει η εισπνοη του σε οσους δεν εχουν αυτη τη συνηθεια.

    Το θεμα ποιο ειναι? Τί ειναι αυτο που εχουμε ανακαλυψει και δεν εχουν ανακαλυψει απο αυστραλια γυρω-γυρω μεχρι αμερικη?

    • Like 7
  5. On 2/8/2019 at 11:21 PM, gunsnrose123 said:

    καλησπέρα σκέφτομαι να αγοράσω το σετακι τις Xiaomi ποιο πολύ για κανένα laptop το θέλω το έχει δοκιμάσει κάποιος είναι κάλο

     

    https://www.skroutz.gr/s/15060263/Xiaomi-Κατσαβίδι-με-Μύτες-Ακριβείας-Mi-Screwdriver-Kit-25τμχ.html

     

    Τα πηρα μια μερα που περασα απο golden (γνωριζω τη wiha) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την ποιοτητα και την τιμη (15 ευρω το σετ)!

  6. 11 hours ago, Πέρης said:

    Έτσι είναι. Πρέπει το μέσο να επιτρέπει την μεγάλη ταχύτητα. usb3 και ssd έχουνε πάει την ταχύτητα σε άλλο επίπεδο.

     

    Γύρισα από ταξιδάκι στην Φρανκφούρτη με την worldventures και δεν ξέρω τι ψωνίζει ο  υπολοιπος κόσμος, αλλά εγώ γύρισα σχεδόν αποκλειστικά με gadgetάκια, μεταξύ αυτών και ένα laptop κι ας μην πιαστώ με τις τεχνικές λεπτομέρειες γιατί θα φανεί πως κομπάζω. Ή μάλλον ας κομπάσω: (MSI 17,3" Full HD, Core i7-8750H, GTX 1060 6GB, 8GB RAM) ?

     

    Να δω τώρα πόσο καιρό θα μου πάρει για την πρώτη του επαναφορά. Εννοείται πως το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κρατήσω image.

     

    Προτιμοτερο ειναι να το φορμαρεις -στο πρωτο boot κιολας- και αυτο το instance να παρεις image.

    Εχει λιγο κοπο, αλλα γλιτωνεις ολο το bloatware γιατι η επαναφορα που θα κανεις σε καποιο διαστημα θα εχει οτι bloatware εχεις και τωρα.

  7. On 12/27/2017 at 12:21 AM, def said:

    Επειδή ακούω πολλούς να λένε ότι κάνουν το φόρματ με Windows 10 σε 5 λεπτά αληθεύει? Στο δικό μου σύστημα με 1700 ryzen στα 3.9 και έναν M.2

    Samsung Evo 960 250GB και με εξωτερικό DVD recorder κάνω 15+ λεπτά, δεν είναι πολύς ο χρόνος? 

     

    Ετσι ειναι! Μπορει να παιρνει και 3 λεπτα να βγεις στην οθονη που ξεκινας να σεταρεις τα windows. Αλλα θελει στικακι usb3 σε usb3 θυρα

  8. μια στιγμη.. οι καμερες συνδεονται πανω στο τοπικο σου δικτυο μεσω wifi? Και οι 8?

    Και ολες συνδεονται πανω στο ρουτερ του οτε? 

    Και οι συσκευες που εχεις μεγαλη καθυστερηση ειναι επισης πανω στο wifi?

    Εαν ναι σε ολα, μην το ψαχνεις παραπανω, αυτο φταιει.

     

    Οι ΙΡ καμερες παντα εχουν καποια καθυστερηση, real time μονο με  αναλογικες σε αυτην την κατηγορια τιμης

  9. Κατσε..το γραφημα δειχνει τη διαφορα θερμοκρασιας αναμεσα στις δυο πλακες. Αρα αυτες οι παστες ειναι παρα πολυ καλες στο να εξισορροπουν τη διαφορα θερμοκρασιας μεταξυ IHS και της βασης του cooler, σωστα? Αρα απομονωνει αρκετα το συστημα IHS-cooler plate και για το συνολικο αποτελεσμα παιζει μεγαλο ρολο ο τροπος που αποβαλει θερμοκρασια η ψυκτρα ο οποιος δεν ειναι και ο πιο αποτελεσματικος σε ενα λαπτοπ. Δεν ξερω αν χανω κατι (δεν ειμαι και ειδημων) απλα θελω να καταληξω οτι αυτο το τεστ να μην ειναι και ενδεικτικο για τη διαφορα θερμοκρασιας στον επεξεργαστη σε ενα λαπτοπ. ?

  10. 19 hours ago, alexcrx said:

    ναι δεν θα εχεις προβλημα....................

    σε λαπτοπ φιλου εχουμε βαλει και μαλιστα αλλαξαμε και τα παντς με παντς της θερμαλ και ειδαμε διαφορα.................

     

    Μια προχειρη εκτιμηση για την πτωση θερμοκρασιας..? 5-10 βαθμοι?

  11. 21 hours ago, Jimaki MBG said:

    Yi είναι θυγατρική της xiaomi. Ναι τα έχω ψιλοτσεκαρει σε reviews κτλ. Δε τα έχω δουλέψει βέβαια. @gaigΥπάρχει hik με αμφίδρομο ήχο ,έλεγχο - κίνηση κάμερας , ασύρματη, live παρακολουθηση μέσω app, και καταγραφή? 

     

    Προφανως!

    Και πολυ φθηνοτερη απο το οριο που εχεις βαλει και πιθανοτερο καταγραφη, app, κτλ να δουλευουν πολυ καλυτερα απο καθε χιαομι

    https://www.hikvision.com/uploadfile/image/511076_Datasheet of Spec of DS-2CV2Q01FD-IW(16G-T 32G-T 64G-T).PDF

  12. On 4/19/2018 at 3:32 PM, alexcrx said:

    thermal grizzly kryonaut

    αυτη βαλε αμα εχεις

    ειναι απο τις καλυτερες παστες

     

    Συνεχιζω εδω μιας και αναφερθηκε η thermal grizzly kryonaut.

     

    Θα μπορουσα να το εφαρμοσω στο λαπτοπ της φωτογραφιας παρακατω? Ειναι τετραπυρηνος και ειναι ολη μερα στους ~60 στο λαπτοπ της δουλειας. 

    Βεβαια διαβαζοντας στο δικτυο, αυτη η παστα ειναι απο τις καλυτερες, αλλα για delidded cpus κατι που δεν ισχυει στην περιπτωση ενος λαπτοπ. Αρα θα ειχε αποτελεσμα ή απλα να παρω μια κλασσικη arctic silver?

    (ξερω οτι θελει πολυ μεγαλη προσοχη στην τοποθετηση ωστε και να ειναι η επιφανεια πολυ καθαρη, αλλα και να μην πεσουν υπολειματα πουθενα αλλου πανω στο board)

     

     1317077804_WhatsAppImage2018-09-19at12_21_53.thumb.jpeg.8eeeeb4788d45db171d93b69a94d598e.jpeg

  13. On 9/16/2018 at 12:23 PM, Jimaki MBG said:

    Μετά από έρευνα σήμερα (Κυριακή έχω χρόνο να ασχοληθώ) καταλήγω σιγά σιγά σε :

    1x Yi Dome camera 1080p :  https://www.skroutz.gr/s/12191325/Yi-Technology-1080p-Dome-Camera-Black.html

    2x Yi Home camera https://www.skroutz.gr/s/14997879/Yi-Technology-Home-Camera-Night-Vision-Black-720p.html

    3x Micro SD : https://www.skroutz.gr/s/12690334/Sandisk-Ultra-microSDXC-64GB-U1-A1-With-Adapter.html#specs

    Γνώμη?

     

    Τί ειναι αυτα τα Yi?? Εχεις τσεκαρει το app, web interface, desktop app πρωτου προχωρησεις στην αγορα?

    Παρε ΗΙΚ

  14. οτι σου ειπαν για hikvision, παιζουν πολυ καλα ολα. Mobile application, web access, desktop app. Σε βαθμο που δεν το περιμενεις οταν ακους κινεζικη εταιρεια (αλλο αν ειναι ο μεγαλυτερος vendor παγκοσμιως αν δεν κανω λαθος)

     

    - cctv καμερες με καταγραφικο αν θελεις την οικονομικη λυση

    - ΙΡ καμερες με δικτυακο καταγραφικο για σχετικα καλυτερη ποιοτητα και για την ευκολια οτι δε χρειαζεται να καλωδιωσεις ολες τις καμερες μεχρι το καταγραφικο (κατι που συνεπαγεται τρυπανι και καλωδια παντου)

     

    εγω προσωπικα εχω αναλογικες καμερες παντου (32+) χωρις κανενα παραπονο και ολα τα καταγραφικα παιζουν στο ιδιο app

    • Like 1
  15. 1 hour ago, webgift said:

    Εδώ δεν έχουμε VDSL... που θα βρω την οπτική ίνα στην καμπίνα του ΟΤΕ;

    Όσο αφορά το άλλο που μου αναφέρεις και εγώ αυτό πίστευα. Όταν μιλήσαμε τηλεφωνικώς με την κοπέλα την ρώτησα για VOIP, το έψαξε 2-3 λεπτά και μου είπε όχι δεν υποστηρίζουμε VOIP στην περιοχή σου. Τι να σου πω;

     

    Τοτε η περιοχη ειναι πολυ πιο πισω στο προγραμμα των παροχων.. ?

  16. On 8/17/2018 at 8:12 PM, webgift said:

    Μίλησα με ΟΤΕ πριν από λίγο και μου είπε ότι δεν θα έχω voip.

     

    Δεν ισχυει αυτο, ο ΟΤΕ κανει υποχρεωτικη μεταβαση σε ευρυζωνικη τηλεφωνια (σε παιρνουν και σου κλεινουν ραντεβου). Σε εμενα το εκαναν ηδη. (VOB για την τηλεφωνια και fxs στο modem/router)

    Ακομη και σε μια γιαγια που εχει μονο σταθερο χωρις ιντερνετ τη γυριζουν σε msan και το καλωδιο που ερχεται ειναι ηδη fxs απο τη μερια του οτε. Αν εχεις συναγερμο, σου δινουν μια μλκια για ups.

    To tdm καταργειται *υποχρεωτικα*

    Το μονο κακο ειναι αν τρεχεις καπου αλλου ΡΡΡΟΕ, αλλα και παλι τα νεα modem/router ειναι πολυ πιο γρηγορα απο τα παλια. Τη μεγαλη διαφορα την κανει οποιος σου πει οτι παρεχει στην περιοχη σου fiber to the cabinet, εκει θα ανεβουν τα νουμερα σου κατα μεγαλη πιθανοτητα. Εγω αυτο θα εψαχνα

  17. 20 hours ago, serpico75 said:

    Καλησπέρα.

     

    Η μία σελίδα το λέει αντιστοίχιση της εσωτερικής IP στην Public IP, η άλλη το λέει αντιστοίχιση της Public IP στην εσωτερική IP.

    Ακόμη και σελίδες όπως CISCO, Juniper, IBM, κ.λπ. δεν συμβαδίζουν.

    Τί είναι τελικά?

     

    Εαν αναφερομαστε στο απλο σεναριο μιας συνδεσης ιντερνετ στο σπιτι, ισχυει οτι εχεις πολλες εσωτερικες ΙΡ και μια public IP. Αρα δεν ειναι 1-1 αντιστοιχιση.

    Υποθετω οτι απλα σε ενδιαφερει να αναφερεσαισε αυτο με μεγαλυτερη ακριβεια (κανεναν δε ζημιωσε λιγη ακριβεια παραπανω!).

    Θα μπορουσες να μιλησεις για αντιστοιχιση LAN device port σε WAN port. Kαι αυτη ειναι ειναι 1-1. (Μονο η λειτουργια DMZ αντιστοιχιζει εσωτερικη ΙΡ στη WAN)

  18. 20 hours ago, GriGaS said:

    Μήπως κάποιο με 3-4 κεραίες θα ήταν καλύτερο από άποψη ποιότητας σήματος; Δε με ενδιαφέρουν τόσο οι ταχύτητες εκεί που υπάρχει οπτική επαφή, όσο το δυνατότερο σημά εκεί που δεν υπάρχει οπτική επαφή.

     

    Υπαρχει ενα diversity gain απο το ΜΙΜΟ (οταν ειναι οντως ΜΙΜΟ), αλλα ο κυριος λογος ειναι η αυξηση των ταχυτητων.

     

    Για να παιξει καλα θελει μεγαλες κεραιες (ναι, ειναι θεμα μεγεθους), καταλληλου τυπου κεραιες, καλο τσιπακι και "μαγκα" driver. Για ολα αυτα θα πηγαινα σε ubi.

     

    20 hours ago, GriGaS said:

    Μήπως κάποιο με 3-4 κεραίες θα ήταν καλύτερο από άποψη ποιότητας σήματος; Δε με ενδιαφέρουν τόσο οι ταχύτητες εκεί που υπάρχει οπτική επαφή, όσο το δυνατότερο σημά εκεί που δεν υπάρχει οπτική επαφή.

     

    Υπαρχει ενα diversity gain απο το ΜΙΜΟ (οταν ειναι οντως ΜΙΜΟ), αλλα ο κυριος λογος ειναι η αυξηση των ταχυτητων.

     

    Για να παιξει καλα θελει μεγαλες κεραιες (ναι, ειναι θεμα μεγεθους), καταλληλου τυπου κεραιες, καλο τσιπακι και "μαγκα" driver. Για ολα αυτα θα πηγαινα σε ubi.

     

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.