Jump to content

Petrossortep

Premium Members
  • Posts

    4.167
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by Petrossortep

  1. On 7/25/2017 at 0:34 AM, billpeppas said:

    Μην τρελλαίνεσαι.
    Στα 330 τον κόβω τον 8700K.

     

    Αν σκεφτείς ότι ο 7700Κ έρχεται πρώτος σε πωλήσεις(ανά διαστήματα και σε μεγάλα μαγαζιά), κατά 99% λόγω των gaming επιδόσεων, πόσο πιστεύεις ότι θα έχουν οι 1700 μετά από έναν σαρωτικό 6c/12t στα 330; 250; Και πόσο θα κατρακυλήσουν μετά τα υπόλοια τσιπ της;

     

    Γιατί απ'ότι έχω καταλάβει, όπως και με τους FX παλιότερα, η AMD τιμολόγησε βάσει gaming επιδόσεων.

     

    Η συντριβή των 7700Κ σε heavy multitasking δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Eκείνο που ανέβασε τον 1700 ψηλά στη συνείδηση των gamers και του επέτρεψε να πωλείται στα 330+ ευρώ είναι η νέα γενιά των multiplayer τύπου BF1 που ζητούν πυρήνες. Μετά από έναν τόσο φθηνό 6 core intel είναι σαν να πηγαίνει η ίντελ σε πόλεμο τιμών.

    • Agree 1
  2. On 5/6/2017 at 9:44 AM, Lazy Dog said:

    Για οποιον εχει ορεξη για διαβασμα :)

    (απο το ιδιο thread) - link

     

    Όλα καλά εκτός από ένα. Ισχυρίζεται ότι πάνω από 80c σε 24/7 είναι επικίνδυνο για την μακροζωία του τσιπ ή αυξανεται σημαντικά η αστάθεια. Και το ισχυρίζεται για όλα τα τσιπ, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν όλα τις ίδιες ανοχές. Πράγμα που επίσης γνωρίζει.

    Αν κατεβάσει κάποιος το intel processor diagnostic tool θα διαπιστώσει ότι παίρνεις PASS αν δεν ξεπεράσεις τους 100c.Όταν λέει η ίντελ ότι οι 100c είναι ασφαλείς το εννοεί. Εννοεί ότι για τουλάχιστον 3 χρόνια συνεχούς λειτουργίας(χρονικό διάστημα της εγγύησης) σε 100% usage δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν μάλιστα αντέχει τα 100c ο 4790Κ για το ανωτέρω διάστημα(τουλάχιστον, όπως προείπα) τότε ο 7700Κ αντέχει παραπάνω. 

    Οι 100c γίνονται επικίνδυνοι όταν το τρέχεις εκτός στοκ συνθηκών(oc και overvolting). Βάσει αυτού ακούς άτομα να λένε ότι με χαμηλές θερμοκρασίες αντισταθμίζεις τις συνέπειες του oc. Και πάλι αγνοείται το γεγονός ότι σε συνθήκες casual χρήσης οι cpu αντέχουν δεκαετίες. Δηλαδή ακόμα και αν φας π.χ. 20% της ζωής του τσιπ δεν υπάρχει πρόβλημα για τα 4-10 χρόνια που θα το κρατήσεις.

    • Like 2
  3. 18 hours ago, billpeppas said:

    Επιβεβαιωμένα Αύγουστο.

    Τα 6 cores σε τιμή 4c/8t ή όχι; Νομίζω ότι αυτό μας καίει περισσότερο.

     

    Κατά τα άλλα η πίεση δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Άσχετα αν το μερίδιο αγοράς θα έχει υποχωρήσει λίγο.

    https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computers-Accessories-Computer-CPU-Processors/zgbs/pc/229189

  4. 58 minutes ago, fatalara said:

    Πριν γινει αυτο που σου λεω ειχα 95 μεσο ορο ολα ultra AA off και lightening shadows high

    Αν και δεν ασχολούμαι με BF1 και δεν γνωρίζω τα όποια bugs έχει. Ορίστε τι αντιμετωπίζουν και άλλοι(από πλευράς usage).

    Spoiler

     

     

  5. 15 hours ago, billpeppas said:

     

    Προσωπικά με την 1080 @ 1080p και i7-6700k @ 4.6GHz δεν τον έχω δεί ποτέ να εκατοσταρίζει πλήρως σε κανένα game.

    Το δε, 6 cores + για games είναι ανέκδοτο.

    Την ίδια cpu έχουμε στα ίδια ρολόγια.

    Τους τελευταίους μήνες βγήκαν δύο μεγάλα open world, το mafia 3 και το watch dogs 2, τα οποία κατά διαβολική σύμπτωση παρουσιάζουν την ίδια συμπεριφορά. Φορτώνουν 8 θρεντ και 6+ φυσικά cores. Αλλά και το unity είχε scaling σε πολλά cores χωρίς να είναι όμως ιδιαίτερα βαρύ. Παραδόξως πριν 3 χρόνια δεν υπήρχε ούτε για δείγμα παρόμοιο game.  Τι να άλλαξε άραγε;(κουίζ)

     

    Δες τα παρακάτω και κρίνε μόνος σου. 

     

     

    Spoiler

     

     

     

     

    υ.γ: Και επειδή είχες πει κάποτε ότι ούτε η ταχύτητα της μνήμης έχει σημασία. Έχει όταν κόβεσαι από τη cpu.

    Spoiler

     

     

  6. 6 hours ago, billpeppas said:

    Αυτό που φαίνεται πως επισπεύδουν οι Ryzen είναι τους Coffee Lake οι οποίοι θα φέρουν επιτέλους τον πολυπόθητο i7 6c-12t στην mainstream desktop αγορά από μεριάς Intel.

    Οι φήμες θέλουν έναν χαμηλά χρονισμένο 8c/16t ZEN ισάξιο με έναν 7700Κ. Από αυτό δεν προκύπτει καμία ανάγκη για επίσπευση.

     

    Η μεγάλη πίεση είναι από τα games περισσότερο, όταν βλέπεις ι7 να χτυπάνε κατοστάρια usage. Εκεί που οι ξερόλες μας λέγανε ότι δε θες τίποτα παραπάνω από έναν intel quad core για να σταθείς απέναντι στους ταπεινούς Jaguar των consoles.

    • Like 1
  7. Για μια ακόμα φορά η εταιρεία αυτή αδυνατεί να καταλάβει ότι υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες gamers. Οι απαιτητικοί που θέλουν σύγχρονα γραφικά και μεγάλες παραγωγές(ΑΑΑ) και οι casual που ενδιαφέρονται για χαμηλό κόστος, ευκολία στη χρήση και διασκεδαστικό gameplay με παρέα ή χωρίς. Οι "τραβεστί" πελάτες είναι λίγοι.

     

    Τί θα μπορούσε να είχε κάνει η nintendo; Να δώσει μια κονσόλα λίγο πιο αδύναμη από ένα xbox one μαζί με όλους τους nintendo τίτλους για να "χτυπήσει" απαιτητικούς και νοσταλγούς/casual ταυτόχρονα.Τί έκανε στο παρελθόν; Έβγαλε το πάμφθηνο wii με στόxo τους casual και πέτυχε(ανάλογα και με το 3ds σε μικρότερο βαθμό). Τί κάνει τώρα και τί έκανε με το wii U; Βγάζει πανάκριβα σκουπίδια σε όρους hardware νομίζοντας ότι οι casual, δηλαδή αυτοί που δεν "καίγονται" για videogames, είναι πρόθυμοι να πληρώνουν τα κέρατά τους για "καινοτομία".

     

    Επειδή η κονσόλα αυτή έχει διπλή χρήση σαν φορητή και επιτραπέζια θα τα πάει καλύτερα από το wii U, αλλά δεν νομίζω να φτάσει πολύ ψηλά. Απλά σκεφτείτε όλοι οι λάτρεις της καινοτομίας, πόσες καινοτομίες είχε το Wii U και πόσα πράγματα έκανε που κάνει και το switch.

     

    *Ξέχασα. Και το wii U είναι portable.

     

    υ.γ: Εν τω μεταξύ η διαφήμιση του switch με άτομα τα οποία παίζουν και στην τουαλέτα και όταν μαμιού**** ακόμα καταντά προσβλητική και στιγματίζει τους υποψήφιους πελάτες τους.

     

    @yanni

    Με 20-40 καρέ που λες δεν παίζεις, βασανίζεις τον εαυτό σου.

    • Like 1
  8. 1) Μόνο Battlefield που όλοι ξέρουμε πόσο ελαφρύ και καλογραμμένο είναι.

    2) Καθόλου frame rate στο Battlefield

    3) Ένας 6700Κ να χαροπαλεύει στο streaming του Dota 2. Είναι αλήθεια τόσο multithreaded;

     

    Μόνο το handbrake φαίνεται προς το παρόν αξιόπιστη ένδειξη των επιδόσεών του.

  9. Οι kaby lake, σύμφωνα πάντα με την ίντελ, έχουν αραιότερο κύκλωμα από τους skylake για μεγαλύτερη επιφάνεια απαγωγής θερμότητας. Το ελάττωμα είναι η ανάγκη για μεγαλύτερες τάσεις. Γι'αυτό και ψήλωσαν τα fins ώστε να τις αντέχουν.

     

    Πώς τα κατάφερε τώρα το παλικάρι να φτάσει 5,1Ghz με τάση που ο 6600Κ με πυκνότερα τρανζίστορ δεν έφτανε ούτε τα 4,7Ghz;

    Αυτά είναι μαρκετινίστικα κόλπα με golden engineering samples σαν και το 6131 score toy 7700K στο geekbench, όπου δεν φαινόταν η πραγματική συχνότητά του.

    Διαρρέουν εντυπωσιακά αποτελέσματα που ναι μεν δεν είναι ψευδή αλλά κάτω από το φως περισσότερων πληροφοριών αποδεικνύονται τετριμμένα. Σαν το score των AMD Zen στο AOTS όπου για τους γνώστες οι Ζεν αποδεικνύεται να έχουν λίγο χειρότερο IPC από έναν 2500Κ, ενώ φαινομενικά είναι ανώτεροι από Haswell(φάπα που 'χει να πέσει και κει). 

    • Like 1
  10. Ο Τάσος γράφει για 5900 στα 4,5Ghz. Ο alexcrx για 5356 με μόλις 100Mhz λιγότερα.

    Δηλαδή 100Mhz συν λίγο ταχύτερες μνήμες δίνουν 10% διαφορά στο ένα θρεντ;

    Τέσπα, ο 7700Κ στα ίδια nm αποκλείεται να δίνει έστω και 15% με τη νέα( ; ) αρχιτεκτονική, εκτός και αν η ίντελ έχει γεμίσει τον 6700Κ επίτηδες με inefficiencies.

    3 hours ago, alexcrx said:

    η ιντέλα κανει ο,τι γουσταρει γιατι δεν εχει ανταγωνισμο

    Ανταγωνισμός από τους νόμους της φυσικής και τα όρια της πληροφορικής υπάρχει πάντως.

  11. Με προβληματίζει που τα demo τους είναι χαμηλής ανάλυσης. Έχουν κάτι να κρύψουν;

    Σχετικά με τα ΝΔ το επόμενο βήμα είναι η πρακτική εφαρμογή των metalearning αλγόριθμων, δηλαδή ΝΔ που μπορούν να αλλάζουν και τις ίδιες τις τεχνικές "μάθησης". Έχει πολύ δρόμο αυτή η τεχνολογία.

    • Like 1
  12. 9 hours ago, Blinky said:

    Δε νομιζω οτι ειναι τοσο το κοστος το προβλημα. Σε οσους αρεσει η ιδεα και το θεωρουν ριζοσπαστικο (και ανηκω σε αυτους) θα το αγοραζαν (σχεδον) ανεξαρτητως κοστους. Απλα δεν υπαρχει ακομα αρκετο υλικο,

    Χρειάζεται διαφορετικό υλικό κατά τη γνώμη μου. Εντελώς διαφορετικό gameplay από αυτό που ξέραμε και χωρίς την ανάγκη να είσαι όρθιος και να κινείσαι.

  13. Είναι κρίμα που ο κόσμος δεν αγκαλιάζει αυτή την τεχνολογία. :rolleyes: 

    Τί πιο φυσικό από το να έχεις μια 3d οθόνη κολλημένη στη μούρη σου χωρίς κανένα πραγματικό βάθος; Με ανάλυση ολόκληρες τάξεις μεγέθους μικρότερη από την ανάλυση του ματιού σου.

    Τί πιο φυσικό και άνετο από το να έχεις επιταχύνσεις 6G στη μετακίνηση όλου του οπτικού σου πεδίου, όταν κουνάς γρήγορα το ποντίκι στα fps;

    Τί πιο εύχρηστο από το να αφιερώνεις ένα ολόκληρο δωμάτιο του σπιτιού σου για κ@λοβάρεμα; Και να μην καταλάβεις Χριστό αν το σπίτι π.χ. καίγεται.

    Τον βρήκαμε όμως τον φταίχτη. Είναι το υψηλό κόστος. Λες και δεν υπάρχουν ποσοστά χρηστών 10% και πάνω με συστήματα τέρατα. Εντάξει, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, κάποια στιγμή που το κόστος όλων αυτών των μαραφετιών πέσει στο χώμα και ο κοσμάκης θα τα αγοράζει από καθαρή περιέργεια, η τεχνολογία θα κάνει θραύση. 

     

    • Like 1
  14. On 9/9/2016 at 10:45 AM, yanni said:

    Και μόνο τα δωράκια που θα δίνει η Nvidia σε βάθος χρόνου, θα πειστούν πολλοί να το εγκαταστήσουν. Εδώ σκέφτομαι να το βάλω εγώ στο PC που ΔΕΝ παίζω παιχνίδια και έχω μια απλή GT 620.

    Δάσκαλε που δίδασκες. Πήρες nvidia, φαντάζομαι, για να στηρίξεις τις τίμιες vfm λύσεις της AMD έτσι;

  15. Παιδιά τα πράγματα είναι απλά και τα κάνετε δύσκολα. Το τρανζίστορ πλησιάζει συντόμως σε τοίχο, είτε είναι πυρίτιο, είτε γραφένιο, είτε...είτε....

    Η ίντελ για να κρατήσει έστω και σταθερές τις πωλήσεις της πρέπει να δίνει από χρονιά σε χρονιά έστω και μικρές αυξήσεις για να δελεάσει αυτούς με μηχανήματα 4ετίας-5ετίας να αναβαθμίσουν όταν συσσωρευτούν αρκετές μικροβελτιώσεις. Αυτοί οι αγοραστές δεν είναι μια ομάδα. Κυλιόμενα πάει το πράγμα. Σήμερα που εγώ έχω κλείσει 5 χρόνια άλλος είναι στα τρία, άλλος στα 4 κτλ. Πώς θα δείξει η ίντελ στους μετόχους βελτίωση ή σταθεροποίηση πωλήσεων στις ετήσιες καταστάσεις αν βγάζει νέο μοντέλο κάθε 5 χρόνια.

    Αρχικά ξεζουμίζει τον ένα core και μετά αναγκαστικά, με AMD ή μη θα πάει και σε 6 μέχρι 8 cores. Μέχρι εκεί, γιατί μετά αρχίζει ο τοίχος του νόμου του Amdahl. Αν και βλέπω μέλλον σε υβριδικές cpu με λίγους γρήγορους και πολλούς αργούς πυρήνες. Οι gpu on die αυτό ακριβώς εξυπηρετούν. Όχι τα games. Δείτε για πλάκα πώς τα πάνε οι on die gpu στο need for speed 2005, στο gamegpu.ru. Η απόλυτη ξεφτίλα.

  16. 4,5/4,2=1,07 ή 7%. Όσο βλέπουμε και στα σκορ.

    Δεν υπάρχει καμία βελτίωση στο ipc. Τώρα τα games είναι άλλη ιστορία με το optimization που κάνει ο ένας και ο άλλος.

    Αυτό το 10% πάνω σε IPC δεν το έχω διαβάσει πουθενά σε διαφάνεια της ίντελ. Όποιος ξέρει ας ποστάρει λινκ.

    Άλλωστε πώς αυξάνεις-σημαντικά-το ipc; Με αέρα κοπανιστό; Αφού έμειναν στα ίδια nm.

    Η ίντελ είπε σίγουρα για βελτίωση της καμπύλης τάσεων προκειμένου να πετύχουν μεγαλύτερα στοκ κλοκς χωρίς αυξημένη κατανάλωση. Αν σκεφτείς ότι οι 6700Κ φτάνουν τα 4,4-4,5 με undervolting, αυτά είναι τρίχες.

    • Like 1
  17. 5 hours ago, yanni said:

    -------

     

    Νομίζω αυτό θα ενδιαφέρει αρκετούς

     

    AMD ZEN Engineering Sample AOS - Further Performance Analysis

     

    index.php?ct=news&action=file&id=15984

     

     

    Βλέπω πάτο ipc ή είναι η ιδέα μου; Δηλαδή μέχρι το τελικό προϊόν σε λίγους μήνες πόσα μπορούν να αλλάξουν;

     

    Κάποιος γράφει: "The Zen ES is keeping consistent results on different quality settings which means there is somewhere a bottleneck that is not the CPU itself and all the crazines is pointless."

    Προφανώς δεν ισχύει αυτό, γιατί και ο 8370 έχει την ίδια συμπεριφορά. Είναι θέμα gpu.

     

    Έτσι εξηγείται γιατί δεν επέτρεψαν στο wccftech να τρέξει κάτι άλλο. Εκτός και αν νομίζει κανείς ότι τους έδωσαν ένα ES έτσι χύμα χωρίς όρους. Αν όχι, τότε ας δούμε κανα άλλο game.

     

    υ.γ: Μέχρι στιγμής βλέπουμε ipc σχεδόν ίδιο με nehalem. Όπως είχα προβλέψει παλιότερα.

     

  18. 3 hours ago, giorgos2187 said:

    Ρητορικη ερωτηση προς ολους:

     

    Εχω ενα μαγαζι και πουλαω ας πουμε λαμπες. Με το που μπαινεις μεσα για την ερευνα αγορας σου σε καλοσωριζω λεγοντας "καλως ηρθατε στο μαγαζι με τις δευτερες καλυτερες λαμπες της χωρας"

     

    Ποια ειναι η πρωτη σκεψη και ποια η πρωτη κινηση σας με το που φυγετε απο το μαγαζι μου;

    Ότι μπορεί οι λάμπες τους να μην είναι οι καλύτερες, αλλά μπορεί να είναι καλές για αυτό που ζητάνε. Αλλιώς πάω στον καλύτερο και το πληρώνω με ΑΙΜΑ.

     

    Έχω συναντήσει βέβαια πολλούς παπούδες στην ηλικία ή στο μυαλό που θα αγοράσουν VW π.χ. των 12.000€ επειδή τα VW των 100.000€ έχουν βγει καλά. Ναι για αυτή τη μερίδα καταναλωτών έχει αξία να έχεις κάποια προϊόντα ναυαρχίδες. Πολλές εταιρείες το κάνουν.

    Αυτοί οι άνθρωποι όμως δεν κάνουν έρευνα αγοράς. Έρευνα σημαίνει να δω αξία έναντι τιμήματος. Ορθολογική σκέψη.

    Αξία βάσει χρήσης. Γιατί ο 8350 μπορεί σε POV ray π.χ. που τρέχει ένας προ να είναι καλύτερος από i3. Αυτό εννοούσε ο wizard.

     

  19. @Wizard!

    Αυτά που έγραψα δεν αναφέρονται σε online games στυλ BF. Αναφέρονται σε single player στυλ GTAV γεμάτο με npc οι οποίοι αντιδρούν τόσο στις ενέργειες του παίκτη όσο και στις ενέργειες άλλων npc. Κάτι σαν προσομοίωση της ζωής σε μία πόλη.

    Αυτό το πράγμα δεν είναι παραλληλήσιμο εκ φύσεως;

    Επίσης, όταν λέω για ανάθεση του καθε npc σε διαφορετικό cpu core εννοώ θρεντ. Δηλαδή ανεξάρτητα θρεντ τα οποία θα αποφασίσει η cpu και το OS πώς θα διαχειριστούν.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.