Jump to content

Petrossortep

Premium Members
  • Posts

    4.167
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Petrossortep

  1. On 11/27/2019 at 7:45 PM, yanni said:

    Κατά του καπνίσματος μια ζωή, αλλά με σεβασμό στην ανάγκη του άλλου να καπνίσει, ασχέτως του αν επηρεάζομαι εγώ. Μάλλον επηρεασμένος από την εικόνα του σαλονιού του σπιτιού, πνιγμένη στον καπνό από τα τσιγάρα του πατέρα μου. Ειδικά τα βράδια με την λάμπα πάνω από το κεφάλι του, το εφέ ήταν χαρακτηριστικό. Οπότε ναι μεν δεν χώνεψα ποτέ τον καπνό, αλλά σεβόμουν την ανάγκη του πατέρα μου να καπνίζει, κάτι που επέκτεινα και στην ανάγκη του άλλου να καπνίσει. Είτε αυτός ήταν κάποιος φίλος, είτε ο ταξιτζής, είτε κάποιος άγνωστος σε κάποιο μαγαζί. "Όχι, δεν έχω θέμα" απαντούσα, στην ερώτηση αν με ενοχλεί. Βέβαια ο πατέρας μου φέτος διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα, οπότε αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να το πάω αλλιώς. Να κάνω καθημερινά σκηνή μέσα στο σπίτι μέχρι να το κόψει. Θα μαλώναμε, σφαζόμασταν, βριζόμασταν, μπορεί και να με αποκλήρωνε, αλλά η πραγματικότητα στο σπίτι μου φέτος, ίσως να ήταν εντελώς διαφορετική. Πιο ανέμελη, πιο αισιόδοξη.

     

    Ο καθένας ας κάνει ότι νομίζει. Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει όλοι να πάψουν να βλέπουν το κάπνισμα ως διασκέδαση/διέξοδο/δικαίωμα/whatever και απλά να το βλέπουν ως αυτό που πραγματικά είναι. Μια κακή, επιβλαβή όχι μόνο για τους ίδιους, πολυέξοδη συνήθεια που θα πρέπει να κοπεί. Είναι και θέμα οπτικής του καθενός σε τέτοια θέματα. Αλλάζεις οπτική, αλλάζεις και άποψη.

     

    Αυτό πάντως που δεν μου αρέσει, είναι να βλέπω χαρακτηρισμούς. Τελευταίο παράδειγμα αυτό του χαφιέ-ρουφιάνου. Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά πως κάποιος ο οποίος αγωνιά για την υγεία την δική του και της οικογένειάς του, θα πρέπει να χαρακτηριστεί χαφιές-ρουφιάνος. Και δεν μπορώ να κατανοήσω και την λογική του τσουβαλιάσματος, ότι ο Έλληνας το έχει στο DNA του. Προσωπικά θεωρώ ότι ισχύει το ανάποδο. Για αυτό και οι περισσότεροι νόμοι στην Ελλάδα καταλήγουν να μην εφαρμόζονται ή να εφαρμόζονται πολύ ελαστικά. Αν ο Έλληνας ήταν ρουφιάνος, οι καταγγελίες για παραβιάσεις θα έπεφταν βροχή καθημερινά. Για αυτόν που δεν ακύρωσε εισιτήριο, για αυτόν που πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο ή στην διάβαση, για αυτόν που δεν κόβει αποδείξεις, για τον πωλητή χωρίς άδεια που έχει πάει λίγο πιο πέρα από το τέλος της λαϊκής, προκειμένου να πουλήσει την πραμάτεια του.

     

    Ίδια κατάσταση με τον δικό μου που "έφυγε" από την ίδια αιτία πριν λίγα χρόνια. Ένα χρόνο πριν την εκδήλωση της νόσου το είχε κόψει ακολουθώντας εμένα. Ο βασικότερος λόγος όμως ήταν η εμφάνιση ΧΑΠ. Η οποία, απ' οτι έμαθα στην πορεία, αυξάνει την πιθανότητα για καρκίνο. Δεν φαντάζονται οι περισσότεροι τι γίνεται στα νοσοκομεία από τέτοιες περιπτώσεις. Δεν ξέρουν ότι στατιστικά άνω του 50% των καπνιστών(τώρα λένε για 60%+) πεθαίνουν από αιτία σχετιζόμενη με το κάπνισμα. Δεν έχουν ιδέα από την ταλαιπωρία που συνεπάγεται αυτή η ασθένεια για τους ίδιους και για τους οικείους τους. Είναι άρρωστοι με το κάπνισμα και στο παίζουν συνειδητοποιημένοι.

    Yanni, δεν ξέρω την περίπτωσή σου και μακάρι να είναι ήπια μορφή. Να είσαι έτοιμος όμως για όλα.

     

    Στα του θέματος. Ο colt όπως και οι συντάκτες του "Ελεύθερη Αγορά"(αυστριακής σχολής) νομίζω ότι έχουν εσφαλμένη εικόνα περί της ελευθερίας επιλογής. Ελευθερία επιλογής υπάρχει όταν οι διαθέσιμες εναλλακτικές είναι βιώσιμες. Ας πούμε ότι κάποιος ληστής προτάσσει το όπλο του και απαιτεί να του δώσεις τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου σου π.χ. ή τη ζωή σου. Θεωρητικά μπορείς να επιλέξεις να πεθάνεις. Δεν είναι βιώσιμη όμως αυτή η επιλογή, έτσι; Θεωρητικά μπορείς να καταδικάσεις μια εταιρεία π.χ. εκτυπωτών που πουλάει μελάνια σε εξωφρενικές τιμές ή ρυθμίζει τα μηχανήματά της να χαλάνε ή να κολλάνε μετά από Χ εκτυπώσεις. Τι γίνεται όμως αν ΟΛΟΙ κάνουν το ίδιο γιατί με διάφορους τρόπους ελέγχουν την αγορά και έχουν συστήσει καρτέλ; Θα μείνεις χωρίς μηχάνημα; Θα μείνεις χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο κτλ.;

    Κατ' αναλογία μπορείς να απορρίψεις όλους εκείνους τους ιδιώτες εργοδότες που είτε καπνίζουν, είτε απασχολούν ικανό προσωπικό με τις ίδιες συνήθειες και δεν θέλουν να το δυσαρεστήσουν. Τι θα κάνεις μετά; Θα τρως από τα εκατομμύρια ευρώ καταθέσεων, που δεν έχεις, μέχρι να βρεις τον κατάλληλο;

     

     

     

    • Like 4
  2. 11 hours ago, fatalara said:

    Για μεταβαση απο κ601 σε hd660s τι αποψη εχεις?

    Να παω η να προτιμησω k612? 

     

    Τα 660s είναι καλύτερα γενικώς, χωρίς την ανάγκη ιδιαίτερης ισοστάθμισης και πιο ευκολοδήγητα. Το αν αξίζουν τα σχεδόν τετραπλάσια λεφτά είναι άλλο θέμα. Θα είναι μεγαλύτερη αναβάθμιση πάντως τα 660s. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ποιοτικά πλησιάζουν τα HD800. Πάντως αυτό δεν αντανακλάται στην τιμή τους που έχει πέσει αρκετά, λίγο πάνω από τα 650. Τα 650 ως γνωστόν είναι ίδια με τα αρκετά φθηνότερα Drop 6ΧΧ.

     

    υ.γ.: Φαντάζομαι ότι τα K601 θα έχουν τα κλασικά αφράτα μαξιλαράκια. Στα K612 θυσιάζεται λίγο soundstage χάριν της υπόλοιπης ποιότητας με τα πιο κοντά pads. Ίσως να δοκίμαζες και τα pads των 612. Υπάρχουν ακόμα κάποιες μικρές τροποποιήσεις στο housing. Γιατί και πριν την πρόσφατη αλλαγή των pads τα έβγαζαν πιο bassy. Πράγμα που φαίνεται από τις μετρήσεις του oratory και του κλειστού πλέον goldenears.net. Όπως βλέπεις και το χαρακτηριστικό καρούμπαλο των AKG στα 2Khz είναι μικρότερο στα 612. Λιγότερο resonance εκεί. Τα μεγάφωνα μάλλον είναι τα ίδια. Δεν ξέρω.

    https://github.com/jaakkopasanen/AutoEq/tree/master/results/oratory1990/harman_over-ear_2018/AKG%20K601

    https://github.com/jaakkopasanen/AutoEq/tree/master/results/oratory1990/harman_over-ear_2018/AKG%20K612

     

    • Like 2
  3. 27 minutes ago, Staxtis said:

    @Petrossortep
    Ps: Όσο για το οτι ανέφερα της απόψεις μου για το 2017 και όχι για το 2019 θεωρώ απο όσο λίγο πλέον παρακολουθώ, οτι δεν έχουν αλλάξει πάρα πολύ γιατι πχ τα HD650 με τα χρόνια αλλάζουν πολυ λίγο η και καθόλου. :)

    Γειά χαρά!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

     

    Καταλαβαίνω τι λες. Και μένα μου άρεσαν. Απλά δεν θεωρούνται και τόσο ακριβή, μιας και εστίασες εκεί. Είναι πιο αντικειμενικό(μετρήσιμο) θέμα η ακρίβεια.

     

    Σε πολλά μοντέλα ακουστικών γίνονται τροποποιήσεις με το πέρασμα των ετών. Είτε στα μαξιλαράκια τους, είτε ακόμα και στα μεγάφωνα που φοράνε. Αυτές οι αλλαγές τροποποιούν κατά βάση την απόκριση συχνότητας με βάση το feedback των αγοραστών. Π.χ. τα τωρινά Κ612 φοράνε μαξιλαράκια αρκετά λεπτότερα από αυτά που θα συναντήσεις στα Κ701,702,Q701 για να βγάλουν περισσότερο μπάσο και στρωτά πρίμα. Στα 650 από το 2008 και μετά έχουμε άλλη-ανώτερη-μπάφλα με τη σημαντικότερη επίπτωση στον ήχο. Μετά το 2008 είχαμε πειραματισμό με τα μαξιλάρια για να μειώσουν κάπως το veil. Όχι ριζικές αλλαγές.

     

    Τα AKG λόγω varimotion μεγαφώνων και μεγαλύτερου όγκου αέρα έχουν καλύτερο μπάσο, σε έκταση, THD και αίσθηση εν σχέσει με τα HD650. Όχι τεράστια διαφορά, αλλά αισθητή(ακόμα και τα Κ612). Σε φυσικότητα ήχου όμως στο υπόλοιπο κομμάτι τα 650 παραμένουν τοπ και κοντράρονται ακόμα και με flagships πάνω και από τα 1.000€.  Δεν έχω ακούσει κάτι σχετικά προσιτο που να τα φτάνει ή να τα ξεπερνάει σε mids κυρίως.

    • Like 1
  4. @Staxtis 

    Έχουν περισσότερο μπάσο από τα 650 και 612 pro(βέβαια η τελευταία version έχει ενισχυμένο μπάσο) εξ αρχής. Όμως έχουν παράλληλα ένα θεματάκι στις μεσαίες προς υψηλές νότες και χάνουν σε ακρίβεια. Τα έχω ακούσει και παίζουν πολύ ευχάριστα και γεμάτα αν και δεν είναι τόσο ρεαλιστικά. Τα προτιμώ σίγουρα από κάτι Q701 που τρύπαγαν αυτιά και ήταν ακριβότερα. Την ίδια άποψη διάβασα τόσο σε μια κριτική από αυτές του σκρουτζ όσο και στο r/ headphones από έναν γνωστό εκεί μηχανικό και contributor 100-άδων μετρήσεων(oratory1990).

     

    Spoiler

     

     

    Τα 650, αν εξαιρέσουμε την πτώση στο μπάσο μετά τα 60Hz περίπου, που θέλει EQ, δεν γίνονται πιο ομαλά σε απόκριση. Ομαλά εννοώ να μην έχουν απότομα βυθίσματα και spikes. Όχι το αν έχουν την ισορροπία μπάσων, μεσαίων και πρίμων που σου αρέσει π.χ. ή όχι. Αυτό είναι πιο υποκειμενικό.

     

    • Like 1
  5. Με βάση τα σετ που έχω στα λεφτά που μιλάτε(DT990 pro, 770pro, K612pro, HD595) μπορώ να πω τα εξής:

     

    -Τα Sennheiser σειρά 500 έχουν θέμα με υψηλή παραμόρφωση και κλιπάρισμα(τρίξιμο) σχετικά νωρίς στο μπάσο. Γενικά, όλες οι ανοικτές παραλλαγές. Η εταιρεία στα καλά της μοντέλα(drop HD 5XX και πάνω) χρησιμοποιεί ένα "damping element" για τον έλεγχο του διαφράγματος και την βελτίωση της ποιότητας του μπάσου. Είναι είτε ένα κομμάτι αφρού που μπαίνει πίσω από το μεγάφωνο(HD650), είτε ένα πυκνό μεταλλικό πλέγμα(HD700). Στα 5** δεν υπάρχει τίποτα.

    Αποφάσισα λοιπόν να βάλω τον λεπτό ηχοπερατό αφρό που έχουν τα HD650* για προστασία,  πίσω από τα μεγάφωνα των 595, αντιγράφοντας έτσι τα massdrop HD5XX. Αυτομάτως εξαφανίστηκαν όλα τα προβλήματα του μπάσου. Μετά έκανα δικό μου EQ για να προσεγγίσω τα 650 και κατέληξα με έναν ήχο που είναι η μέρα με τη νύχτα με τον αρχικό. Σαν τελικό συμπέρασμα η σειρά 500 αξίζει αν το πας με μόντες και EQ. Φαίνεται να την έκαναν επίτηδες handicapped. Έχει το πλεονέκτημα της άνεσης και του καλού soundstage.

    *https://www.thomann.de/gr/sennheiser_hd600_650_foam_net_pad.htm

     

    -DT990 pro. Λανθασμένα αναφέρονται(και από την εταιρεία) ως ανοικτού τύπου. Είναι ημικλειστού(πολύ μικρό άνοιγμα στο πλάι). Γι' αυτό βγάζουν τόσο ισχυρό μπάσο. Το συγκεκριμένο μοντέλο ένα μικρό resonance(αντήχηση-βουητό) όσο πας προς τα μπάσα. Το βλέπεις σε συγκρίσεις. Σε στέρεο ακροάσεις δίνει όγκο στον ήχο και παράλληλα μια όχι και τόσο φυσική μπάσα χροιά σε φωνές κτλ. Σε virtual surround μπουκώνει και βαραίνει αισθητά το μπάσο.

    Αυτή η μικρή και μη διορθώσιμη "κουτίλα" τους είναι που με έκανε σταδιακά να απομακρυνθώ. Γιατί κατά τα άλλα παίζουν πολύ καλά και καθαρά. Ακόμα και χωρίς EQ ο ήχος είναι όμορφα χρωματισμένος και απολαμβάνεις σχεδόν τα πάντα.

     

    -DT770 pro. Είναι όπως τα DT 990pro με καλύτερο έλεγχο αλλά και λιγότερο δυναμικό μπάσο. Ακόμη, πιο φυσικές και ζωντανές μεσαίες συχνότητες, αφού λείπει το resonance που αναφέρω πιο πάνω. Και στα πρίμα πολύ καλή απόδοση. Ο ήχος με άλλα λόγια δεν έχει κάποια ιδιαίτερη(αναμενόμενη για κλειστό σετ) αλλοίωση. Το μειονέκτημα είναι ότι θα φουντώσεις ακόμα και το χειμώνα, όπως συμβαίνει με όλα τα κλειστά. Τέλος, το soundstage δεν είναι τόσο καλό στους μπροστινούς surround ήχους, όπως με τα ανοικτά.

     

    -K612pro. Είναι μοντέλο της AKG στημένο για περισσότερο μπάσο και πιο γεμάτο ήχο, εν σχέσει με τα παλιότερα της εταιρείας(π.χ. K701/702). Πιο speaker-like και sennheiser-like αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ατέλεια στον ήχο τους, πράγμα απίστευτο για την τιμή. "Χάνονται" και ακούς το CD όπως και με τα HD650/600/800. Εντάξει, υπάρχει μια μικρή υστέρηση στα πρίμα και στη μικρολεπτομέρεια κόντρα σε flagships, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο ή ενοχλητικό. Το μπάσο δεν έχει καμία σχέση με ό,τι άλλο ανοικτό υπάρχει στην τιμή. Σηκώνουν μπόλικο bass boost χωρίς θέμα και πάντα σε εκπλήσσουν σε bass boosted μουσική του youtube με τον έλεχο τους. Με τα έτοιμα φίλτρα που κυκλοφορούν παίζουν όπως τα 600/650 με τα πρίμα τιθασεύονται. Στα παιχνίδια δίνουν ρέστα. Στις ταινίες επίσης, αλλά χάνουν λίγο σε δυναμισμό από τα HD650 και άνω.

    Περιττό να πω ότι έγιναν το κύριο σετ μου. Είναι τόσο φθηνά που δεν σε πολυνοιάζει το θέμα της ζημιάς. Σε sensitivity είναι λίγο χειρότερα από τα 990pro. Θέλουν amp με αρκετή τάση. Κάτι σε Fiio K5 είναι ιδανικό. Ο K3 είναι λίγος. Υπάρχει ένα θέμα με τη σκληράδα της στέκας, αλλά συνηθίζεται και περιορίζεται με τον καιρό.

     

    • Like 7
  6. On 8/7/2019 at 6:18 PM, colt3003 said:

     

    ''Everything it's worth what people are ready to pay'' 

     

    Το μάθημα της εθελούσιας συναλλαγής, που οι νεομαρξιστές δεν μπορούν να χωνέψουν. 

    Στον καπιταλισμό, η πολυτέλεια μετατρέπεται σε ανάγκη, ενώ στο σοσιαλισμό η ανάγκη μετατρεπόταν σε πολυτέλεια. Δύσκολο για όσους δεν έχουν βιώσει έλλειψη τροφίμων, και διαμοιρασμό με το δελτίο. Αλλά βλέπεις, κάποιοι είναι βιωματικοί τύποι. Δεν μαθαίνουν από τα παθήματα των άλλων. 

     

    επί του συγκεκριμένου και τις εσφαλμένες κραυγές περί μονοπωλίων.... ξέχασαν ότι υπάρχουν και τα γυαλιά απο τα lidl ? 3,99€ και καθάρισαν.

     

    Ο καπιταλισμός τεκμηριώθηκε ως κοινωνικά ωφέλιμος από τον Adam Smith με την εισαγωγή της έννοιας του ανταγωνισμού. Ο ανταγωνισμός εξασφαλίζει τιμές χαμηλότερες από αυτές που θα ίσχυαν σε καταστάσεις ιδιωτικού μονοπωλίου/ολιγοπωλίου. Τις οποίες φυσικά θα πλήρωναν οι καταναλωτές αν δεν είχαν άλλη επιλογή. Η διαφορά είναι το λεγόμενο πλεόνασμα του καταναλωτή. Το όφελος από τον ανταγωνισμό. 

     

    Για να στο πω διαφορετικά. Δεν θεωρείται επιτυχημένο ένα σύστημα που προσφέρει στον καταναλωτή το προϊόν που ζητάει στην υψηλότερη δυνατή τιμή που θα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει*. Αν ήταν έτσι, ο μαυραγοριτισμός στην κατοχή θα ήταν σίγουρα η καλύτερη περίοδος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας από άποψη ευημερίας.

     

    Σχετικά με το σάιτ που διαβάζεις σκέψου τα εξής. Έχεις κάποια άτομα που το κρατάνε καλοδιατηρημένο, χωρίς διαφήμιση(πέραν της Google) και αναρτούν τακτικά μεταφρασμένα άρθρα ή και δικά τους. Χωρίς να φαίνονται στοιχεία τους(βιογραφικό, επάγγελμα) και χωρίς να επιτρέπουν σχολιασμό στο φαινομενικά αδέσμευτο σάιτ τους. Δεν σε προβληματίζει;

     

    *Για να στο εξηγήσω λίγο καλύτερα πόσο βλαπτική/ανούσια είναι η ιδιωτική οικονομία χωρίς πραγματικό ανταγωνισμό δες τι λένε οι ίδιοι σε άρθρο τους που διαγράφτηκε για άγνωστο λόγο:

    https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:KMxXI1DJEl0J:https://www.eleytheriagora.gr/vasika-oikonomika-giati-doulevoume-perissotero/+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=gr

     

    Quote

     

    Μικρός ανταγωνισμός εργοδοτών


    Αν και ο εργαζόμενος δεν είναι εντελώς ανήμπορος ακόμα και με υψηλή ανεργία, καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει την παραγωγικότητα του και τα κόστη συναλλαγής από την απόλυση του για να διεκδικήσει καλύτερη αμοιβή, ο μικρός ανταγωνισμός εργοδοτών ζημιώνει τους εργαζομένους καθώς, λόγω λιγότερων εναλλακτικών επιλογών οι πρώτοι μπορεί να μειώσουν τις αμοιβές και να αυξήσουν τις ώρες εργασίας με τις συνέπειες που αναφέραμε παραπάνω. Οι δεύτεροι, μη έχοντας επιλογές θα αναγκαστούν να δεχτούν. Ο ανταγωνισμός πλήττεται από πλήθος κρατικών παρεμβάσεων: φορολογία, κανονιστικές ρυθμίσεις, επιδοτήσεις κοκ.

     

    Quote

    Παρόλο που αυτό είναι μία κάποια λύσις, εργοδότες που είναι πιθανό να παραβιάσουν το νόμο, δεν είναι συνήθως και οι καλύτεροι άνθρωποι για συνεργασία. Θα απαιτούν πολλές ώρες εργασίας, θα δίνουν μικρές αμοιβές και οι συνθήκες μπορεί να μην είναι και οι καλύτερες. Ο εργαζόμενος θα πρέπει να δουλεύει παραπάνω για να συγκεντρώσει εισόδημα και φυσικά να ανέχεται πολλές φορές κακές συμπεριφορές.

     

    Θεωρητικά, καραγουστάρουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες αφού το συμφώνησαν και το δέχονται στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς. Πρακτικά το δέχονται γιατί λόγω έλλειψης ανταγωνισμού δεν έχουν άλλες βιώσιμες επιλογές. Η "ελεύθερη" απόφαση για αυτοκτονία προφανώς παρεμποδίζεται από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

    Εν τω μεταξύ παρατηρώ ότι η σκέψη τους περιορίζεται και από υπεραπλουστευτικές παραδοχές μακροοικονομικών μοντέλων(indivisibility of labor). 

     

    Quote

    Αυτό θα τον αναγκάσει είτε να μειώσει τις δαπάνες του άρα και το βιωτικό του επίπεδο, είτε να αρχίσει να εργάζεται περισσότερο και σκληρότερα, ώστε να καλύψει την χασούρα των 100 ευρώ.

    https://www.eleytheriagora.gr/murray-n-rothbard-oi-epiptoseis-tis-forologias-stin-koinoniki-evimeria/

    Quote

    η φορολογία εισοδήματος μειώνει το χρηματικό εισόδημα και άρα το πραγματικό εισόδημα κάθε φορολογουμένου και, ως εκ τούτου, το βιοτικό του επίπεδο. το εισόδημά του από την εργασία καθίσταται πιο ακριβό και ο ελεύθερος χρόνος του φθηνότερος, με συνέπεια να τείνει να εργάζεται λιγότερο

     

    Στον πραγματικό κόσμο οι περισσότερες δουλειές έχουν fixed ωράριο πολλών ωρών(π.χ. 10ωρα) με στάνταρ λεφτά. Δεν μπορείς να αποφασίζεις αυθαίρετα ότι θα δουλέψεις περισσότερο ή λιγότερο για αντίστοιχα λεφτά. Ή έστω να πας σε άλλον εργοδότη για δεύτερη δουλειά, όταν δεν μένει χρόνος ούτε να ξυθείς από την πρώτη.

    Δεν τεμαχίζεται ο εργασιακός χρόνος σε υπομονάδες από τις οποίες επιλέγουμε όσες θέλουμε εμείς.

    • Like 3
  7. On 6/20/2019 at 7:00 PM, salde said:

    επειδή η κυρία που γράφει μάλλον δεν έχει καταλάβει καλά: πρώτον η κατάσταση είναι ongoing, δεν έχει λήξει ακόμη.

    Δεύτερον κι αυτό είναι το σημαντικό, η Κίνα δεν είναι Ελλάδα. Δεν είναι τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ που φοβάται, τρέμει όμως -όπως συμβαίνει συχνά σε δικτατορικά/αυταρχικά καθεστώτα- ανεξέλεγκτη εξάπλωση στην ηπειρωτική Κίνα κι ειδικά στο κομάτι των Χαν (γιατί τόσο στο Θιβέτ όσο και στο μουσουλμανικό δυτικό τμήμα της ήδη αντιμετωπίζει τους πληθυσμούς με μεγάλη καταστολή). Για αυτό και η προσωρινή αναδίπλωση, μη τυχόν μπουν ιδέες στους «από δω».

    Τρίτον, αν θέλει να επαινέσει τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ που κατάφεραν με τις διαδηλώσεις τους να πετύχουν «κάποιου είδους αναδίπλωση (του Πεκίνου)» και να ψέξει τους Έλληνες για παθητικότητα, μάλλον έχει ζήσει σε άλλη χώρα ή σε άλλο πλανήτη τα τελευταία 45 χρόνια. Η όμορφη πορεία προς την χρεωκοπία της χώρας και την αγκαλιά του ΔΝΤ είναι γεμάτη από λάβαρα και ένδοξες νίκες «του λαού» που κατάφεραν με κάθε είδους κινητοποιήσεων όχι απλώς να πετύχουν κατ' επανάληψη κάθε είδους αναδίπλωση διάφορων κυβερνητικών προσπαθειών σε κάθε πιθανό ή απίθανο ζήτημα αλλά συχνά να επιτύχουν κι έαν σωρό άμεσες υλικές παροχές (δίκαιες και άδικες) κάποτε σε πολυπληθείς ομάδες του πληθυσμού κι άλλοτε -όχι σπάνια- ακόμα και σε μικρότερες -συνήθως προνομιούχες- ομάδες.

    Η δε κρυπτόμενη λογική του άρθρου, ότι δλδ αρκούσε να αντισταθούμε καλύτερα τα τελευταία δέκα χρόνια (μεθ' εορτής) για να πείσουμε εξωτερικούς παράγοντες να συνεχίσουν να δανειοδοτούν τον τρόπο ζωής μας, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει καν  ποιο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η χώρα.

     

    Ρε σεις ως πότε θα "χτυπάτε" την προπαγάνδα ότι η μονομερής διαγραφή χρέους έχει ως στόχο να συνεχίσουν οι "κουτόφραγκοι" να μας δανειοδοτούν; Αφού το ξέρετε πολύ καλά ότι η χρεοκοπία σε αναγκάζει να ζεις με όσα έχεις και να μην ξοδεύεις για κανέναν παρά μόνο για τον εαυτό σου. Σε ενδιαφέρει μόνο το πρωτογενές αποτέλεσμα που μπορούσαμε να το ισοσκελίσουμε ευκολότερα.

    Αν βέβαια αναφέρεσαι στην "αντίσταση" των Συριζαίων που πίστεψαν ότι σε ξένο μαγαζί θα κάνουν κουμάντο τα σερβίτσια του(εμείς) για να έχουμε ευρωκαταθεσάρες, φθηνά γερμανικά αυτοκίνητα και μηδέν λιτότητα τότε εντάξει. Αν ποτέ τους κάνουν λογαριασμό τότε θα καταλάβουν πόσος πλούτος χάθηκε από την τσέπη τους και πόσος έχει να χαθεί ακόμα. Ίσως τότε καταλάβουν ότι με τέτοιο χρέος δεν νοούνται καν συντάξεις γιατί στο τέλος δεν θα υπάρχει πληθυσμός για να τις πάρει ή να τις πληρώσει(-30.000 Έλληνες το έτος). 

    Οι ίδιοι είναι που θα πάνε τώρα μαζικά στη ΝΔ για έναν νέο γύρο "καμμένης γης" και παράτασης των μνημονίων. Το καταλαβαίνεις και από τα ποσοστά του Βαρουφάκη. Ενός ακόμα ανθρώπου που υπόσχεται εκ νέου ότι η ΕΕ θα γίνει δικό μας μαγαζί.

  8. https://twitter.com/petechatziplis/status/1133393718147473409

    On 5/26/2019 at 11:07 PM, colt3003 said:

    Πλάκα μας κάνεις.... περιμένεις ''άμεση προσαρμογή των τιμών'' σε προϊόντα που αφενός δεν παράγονται στη χώρα, και αφετέρου εξακολουθούν να φορολογούνται με σχεδόν 50% 

     

    Οι υποτιμήσεις/διολισθήσεις της δραχμής έκαναν ακριβότερα τα εισαγόμενα και φθηνότερα τα εγχώρια χωρίς την παρενέργεια της παρατεταμένης ύφεσης/υποαπασχόλησης. Αυτό ήθελα να πω.

  9. Η γελοία άποψη ότι το επίδομα ανεργίας σε αποθαρρύνει από το να ψάξεις για δουλειά είναι όντως των φιλελεύθερων(νεοκλασικών) οικονομολόγων. Λες και δεν κατανοούν τα άτομα ότι δεν μπορούν να βασιστούν σε ένα πενιχρό επίδομα που διαρκεί για λίγους μήνες. Και ότι είναι απλά ένα μαξιλάρι μέχρι να βρεις δουλειά της προκοπής.

    Είναι όμως γεγονός ότι δεν υπάρχει ανεργία αν αφήσεις το μισθό να πέσει ακόμα και στα 25€ το μήνα. Δεν θα έχεις άνεργους παρά μόνο φτωχούς εργαζόμενους. Στις ΗΠΑ το 33% των θέσεων εργασίας είναι, όπως είχα δείξει παλιότερα σε σχετική έρευνα, δουλειές του ποδαριού. Ούτε καν για επιβίωση δηλαδή. Ο λόγος που εκλέχθηκε ο Τραμπ.

    Επίσης, η άποψη ότι μπορείς να εφαρμόζεις εσωτερική υποτίμηση(=πλεονασμανατικούς προϋπολογισμούς που μειώνουν την ενεργό ζήτηση) χωρίς να έχεις κανένα πρόβλημα στην πραγματική οικονομία, λόγω της δήθεν άμεσης προσαρμογής των τιμών είναι νεοφιλελεύθερη αντίληψη(supply side economics). Το είδαμε με την παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα που συν τοις άλλοις αύξησε τη διαρθωτική ανεργία(απαξίωση εργατικού δυναμικού λόγω μακροχρόνιας αποχής από την εργασία).

    Ούτε λειτούργησε η θεωρία περί συγκριτικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την εξάλειψη της κρατικής προστασίας των ντόπιων επιχειρήσεων από τον ξένο ανταγωνισμό, διότι οι χώρες τελικά θα παραγάγουν προϊόντα στα οποία έχουν τέτοιο πλεονέκτημα. Προφανώς, με απροστάτευτη οικονομία η απειροελάχιστη αύξηση του εισοδήματος οδηγεί σε αύξηση των εισαγωγών, με αποτέλεσμα να είσαι καταδικασμένος σε διαρκή λιτότητα, περιμένοντας τις...επενδύσεις. Το επονομαζόμενο και καλό μνημόνιο.

    • Like 1
  10. Πριν δύο μήνες ο Βάμβουκας του ΟΠΑ έθιξε για ακόμα μια φορά ένα σημαντικό θέμα:

    https://gvamvoukas.wordpress.com/2019/03/15/κάμψη-κρατικών-εσόδων-με-εκτίναξη-του/

     

    Quote

    Την περίοδο 2011-2018 το βραχυπρόθεσμο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που αντικατοπτρίζεται σε repos από μόλις 7,6 εξακοντίστηκε στα 774,2 δις ευρώ (€)!!!

    Quote

    το  απόθεμα των εντόκων γραμματίων που καθρεφτίζεται σε repos δεν συνυπολογίζεται στο επίσημο δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

     

    Quote

    Το καίριο ερώτημα που εγείρεται είναι: Με ποιες θεσμικές οντότητες, όπως τράπεζες, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, κ.λπ., το ελληνικό δημόσιο συνάπτει τις συναλλαγές σε repos και ποια η δαπάνη σε τόκους που επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός;

     

    Τώρα βλέπω το ίδιο θέμα και από τον Καζάκη με κάποια στοιχεία για τους φορείς στους οποίους αναφέρεται ο Βάμβουκας:

    http://dimitriskazakis.blogspot.com/2019/05/blog-post_16.html

    Quote

    Πόθεν χρηματοδοτεί η κυβέρνηση τις παροχές; Το επίσημο αφήγημα αναφέρει ως πηγή χρηματοδότησης το πρωτογενές πλεόνασμα και πιο συγκεκριμένα το υπερπλεόνασμα. 

    Quote

    Τι κάνει η κυβέρνηση; Κάτι πολύ απλό. Δημεύει τα ταμιακά διαθέσιμα από τους οργανισμούς όπως τα ταμεία των ασφαλισμένων, τα ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, όπως Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Περιφέρειες, κοκ., για να κλείνει τα δικά της ταμιακά κενά, αλλά και για να χρηματοδοτήσει τα «μέτρα ανακούφισης». Η δήμευση αυτή των ταμειακών διαθεσίμων δεν γίνεται εφάπαξ, αλλά σε εβδομαδιαία βάση και διαρκώς.
    Όπου η κυβέρνηση διαπιστώσει σε ημερήσια βάση ότι υπάρχει διαθέσιμο ρευστό στο ταμείο οποιουδήποτε ασφαλιστικού ταμείου, ή άλλου ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, το υπεξαιρεί έναντι μιας υποσχετικής (repos). Η υποσχετική αυτή συνιστά μια απαίτηση του οργανισμού του οποίου υπεξαιρέθηκε το ρευστό έναντι της κυβέρνησης. Δηλαδή η κυβέρνηση υπόσχεται να επιστρέψει το ρευστό που υπεξαίρεσε εντός συγκεκριμένης προθεσμίας (συνήθως κάνα δυο εβδομάδες).
    Στο πόσο που υπεξαίρεσε η κυβέρνηση υπόσχεται επίσης κι ένα καλό επιτόκιο απόδοσης. Μόνο και μόνο για να προσφέρει μια καλή δικαιολογία στον επικεφαλής του οργανισμού, που αποδέχεται να του υπεξαιρέσει η κυβέρνηση τα ρευστά διαθέσιμα. Έτσι η απερχόμενη περιφερειάρχης κ. Δούρου επιχείρησε να δικαιολογήσει την αρπαγή των διαθεσίμων της περιφέρειάς της με επιχείρημα το υψηλό επιτόκιο απόδοσης, άνω του 3%.

     

    ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμάνε να μιλήσουν γι'αυτό το θέμα. Θα ήταν σαν να παραδέχονται ότι η Ελλάδα "λιώνει" μέσα στο € από τα μνημόνια.

    Ένα πράγμα θέλω να δω τώρα. Τι δικαιολογία θα βρεθεί για μέτρα μετά τις βουλευτικές εκλογές, όποιος και αν βγει.

    • Like 1
  11. Δεν ξέρω για την ποιότητα των ΔΥ, αλλά σε πλήθος έχουν σίγουρα μειωθεί.

     

    https://www.aftodioikisi.gr/dimosio/dimosio-posi-ine-ypallili-pou-ypiretoun-posi-ine-symvasiouchi/

    Quote

     

    Ειδικότερα, τα στοιχεία της «Απογραφής» καταγράφουν το ανθρώπινο δυναμικό του ελληνικού Δημοσίου στους 566.948 εργαζόμενους μόνιμους εργαζόμενους (εκτός ΝΠΙΔ).

    Οι μισθοδοτούμενοι από το δημόσιο ανέρχονταν σε 566.600 εργαζόμενους τον Μάρτιο του 2018, έναντι 566.331 για τον Ιανουάριο του 2018.

    Ωστόσο, εάν γίνει σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, καταγράφεται μείωση στον αριθμό των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων. Όπως θα δείτε και στους παρακάτω πίνακες, στο τέλος του περασμένου έτους, το Δημόσιο απασχολούσε 566.861 υπαλλήλους.

     

    Quote

     

    Αύξηση συμβασιούχων

    Από την άλλη πλευρά, αυξημένος είναι ο αριθμός του έκτακτου προσωπικού στον «στενό» δημόσιο τομέα. Και μάλιστα αύξηση στον αριθμό των συμβασιούχων καταγράφεται κάθε μήνα το τελευταίο 4μηνο για το οποίο έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία της «Απογραφής». Σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι συμβασιούχοι αυξήθηκαν κατά 8.629 εργαζόμενους.

     

     

    Οι συμβασιούχοι παίρνουν τον βασικό και βγάζουν συνήθως την περισσότερη δουλειά μπροστά στο γκισέ.

  12. https://www.naftemporiki.gr/story/1472745/meiosi-fpa-kai-13i-suntaksi-eksiggeile-o-al-tsipras

     

     

     

    Quote

     

    Το πακέτο ελάφρυνσης μόνιμου χαρακτήρα:

    Για το 2019:

    • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 14%
    • Τρόφιμα 13% ΦΠΑ, από το 24%
    • Μείωση ΦΠΑ στην ενέργεια, (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) στο 6%
    • Κατανομή 13ης σύνταξης (50% μηνιαίας συνταξιοδοτικής δαπάνης)

    Για το 2020:

    • Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα έως 20.000 ευρώ (2% έως 30.000)
    • Αύξηση συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων επιπρόσθετα 50%
    • Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους έως 25 ετών στο 80%, έως 29 ετών στο 25%
    • Μείωση μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 11%
    • Φορολογικές μειώσεις για τους κατοίκους των νησιών, μείωση του ΕΝΦΙΑ για νησιά έως 1.000 κατοίκων
    • Περαιτέρω μείωση του κόστους θέρμανσης για ορεινές ζώνες της χώρας
    • Μειώνεται ο φόρος των συνεταιρισμών 10%
    • Έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα των συνεταιρισμένων αγροτών
    • Έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των τόκων στεγαστικών δανείων

     

     

    Πριν χρόνια κάποιος άλλος που έχωσε κάργα νέους φόρους και άρχισε να πετυχαίνει ανάπτυξη και πλεονάσματα, τελευταία στιγμή δήλωσε ότι θα αρχίσει να δίνει πίσω(έκπτωση ΕΝΦΙΑ π.χ.) σταδιακά όσα είχε αρπάξει και να παίρνει μέτρα ανακούφισης της-ιδιωτικής-οικονομίας. Μιας και του το επέτρεπαν οι καλές συνθήκες(υπερπλεονάσματα και ανάπτυξη). Κάποιοι δεν τον άκουσαν και "πέσαμε στα βράχια".

     

    Τώρα τι πρέπει να κάνουμε; Να προκαλέσουμε πολιτική αστάθεια ή να παραμείνουμε στο δρόμο της εξόδου και της κανονικότητας.

    • Like 2
  13. 19 hours ago, acct said:

     

    Δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος όλων, αλλά μπορώ να παραθέσω μερικές δικές μου σκέψεις (όπου θες, συζητάμε για παραπομπές).

     

    α. Η ηλεκτροπαραγωγή και η αποθήκευση ενέργειας είναι δύο διακριτά ζητήματα. Το ορυκτό καύσιμο έχει το πλεονέκτημα ότι πριν την καύση του έχει πολύ μικρό κόστος αποθήκευσης. Το μειονέκτημα είναι ότι συχνά αγνοείται το εσωτερικευμένο οικονομικό κόστος της εξόρυξης όταν σταθμίζεται η επίπτωση της χρήσης του.

     

    β. Αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ δε σημαίνει μόνο μπαταρίες. Αν και θέλω πολύ να δούμε άλματα στην τεχνολογία των μπαταριών (για πολλούς λόγους), υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι αποθήκευσης (κάποιες πολύ φτηνές και αξιόπιστες, κάποιες πολλά υποσχόμενες). Ενδεικτικά: αντλησοταμίευση, τηγμένο άλας, κυψέλες καυσίμου, παραγωγή υδρογόνου, θέρμανση νερού.

     

    γ. Η αποθήκευση είναι χρήσιμη και στα σημερινά δίκτυα, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τη στοχαστικότητα των ΑΠΕ. Είμαι πεπεισμένος ότι το βέλτιστο μέλλον είναι η αποκέντρωση της παραγωγής και αποθήκευσης (αυτοπαραγωγή, net metering, ηλεκτρικά οχήματα), αν και οι τεχνολογίες δεν ωριμάζουν γραμμικά.

     

    δ. Η εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων ΑΠΕ αυτή τη στιγμή σε πολλές περιπτώσεις είναι φτηνότερη από παραδοσιακές μονάδες. Τόσο, που -αν υπάρχει επαρκής εφεδρεία σε συμβατική ηλεκτροπαραγωγή και διασυνοριακή σύνδεση- σχεδόν δεν υπάρχει ανάγκη για εκτεταμένη αποθήκευση. Σε νεότερα (και ελαστικότερα) δίκτυα διανομής, η συμπληρωματικότητα αιολικών-φωτοβολταϊκών σε περιοχές που είναι κατάλληλες και για τα δύο συνήθως σημαίνει ότι οι ανάγκες μεσοπρόθεσμης αποθήκευσης είναι συγκριτικά μικρές.

     

    Το πρόβλημά μου με τις "καθαρές" τεχνολογίες ορυκτών καυσίμων είναι ότι εξακολουθούν να αναλώνουν έναν πεπερασμένο πόρο, με αυξανόμενο κόστος εξόρυξης και χρήσης. Αντίθετα, οι ανανεώσιμες αξιοποιούν ανεξάντλητους πόρους (κάποιες εξαρτώνται από πεπερασμένα ορυκτά, τα οποία όμως συχνά είναι ανακυκλώσιμα και σταδιακά λιγότερο απαραίτητα). Το συνθετικό καύσιμο είναι απλά μια ανταγωνιστική μέθοδος αποθήκευσης ενέργειας, που μπορεί κάλλιστα να σταθμιστεί έναντι των υπολοίπων.

     

    Προφανώς το δίλημμα δεν είναι "ΑΠΕ ή ορυκτά καύσιμα". Το βέλτιστο σενάριο συμπεριλαμβάνει και τα δύο, για πολλά χρόνια ακόμη.

     

    Οι ΑΠΕ(εδώ αναφέρομαι μόνο σε ήλιο και αέρα) χωρίς καθόλου ορυκτά καύσιμα δυστυχώς έχουν ανάγκη την αποθήκευση ενέργειας για να ηλεκτροδοτήσουν σωστά. Οι υφιστάμενες τεχνολογίες είτε θα είναι πανάκριβες είτε θα έχουν κακό scaling, είτε και τα δύο.

    Χωρίς αποθήκευση πρέπει να έχεις εγκατεστημένη ισχύ 10+ φορές πάνω της αναγκαίας, συν τις απώλειες από τη μη αποδοτική χρήση των εφεδρικών μονάδων αερίου. Πρέπει επίσης να είσαι διασυνδεδεμένος με άλλους για να τους ρίχνεις πλεονάσματα προκειμένου να μην πάθει ζημιά το δίκτυό σου.

    Άρα δεν είναι μόνο το "clean coal" κτλ. ακριβά.

     

    Στο δεύτερο μπολντ συμφωνούμε. Ενώ όμως μέχρι και ο τελευταίος γιδοβοσκός έχει ακούσει για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, στη μετανάστευση, στη φαλάκρα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί άνθρωπος*, παραδόξως δεν ακούμε τίποτα για το peak oil/coal/gas κτλ. Που είναι 100% καταγεγραμμένα φαινόμενα(όχι υποθετικά προβλήματα) και δεν έχουν καμία σχέση με την κατεστημένη αντίληψη περί αρκετού πετρελαίου για 100 χρόνια ή καυσίμων που θα τελειώσουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

    Μοιάζει να θέλουν να θολώσουν κάποιοι τα νερά με την ιστορία της κλιματικής αλλαγής για να κάνουν mask το πραγματικό πρόβλημα. Τη στιγμή που οι ίδιοι βασίζονται σε λιγνίτη για τη βιομηχανία τους.

     

    https://www.zougla.gr/ygeia/article/h-klimatiki-alagi-ragizi-kardies

     

     

     

     

  14. On 4/17/2019 at 8:22 PM, XMorsX said:

    Τέλος, να σημειώσω ότι οι μεγάλες διεθνείς επιστημονικές κοινότητες αλλα και γενικότερα θεσμοί, όπως ο ΟΟΣΑ, έχουν αποδεχτεί την κλιματική αλλαγή και τον ανθρώπινο παράγοντα σε αυτή. Όσοι αρνούνται την ύπαρξη της είναι υποκριτές ή βλάκες, όσοι την υποτιμούνε μάλλον δεν έχουν ενημερωθεί σωστά. Το ενδιαφέρον σήμερα είναι πως θα την αντιμετωπίσουμε με τον πλέον συμφέρον, αποδοτικό αλλά και ρεαλιστικό τρόπο. 

     

    Ποιά είναι η άποψη όλων των πεπεισμένων για το ανθρωπογενές της κλιματικής αλλαγής σχετικά με τις καθαρές τεχνολογίες ορυκτών καυσίμων; Γιατί διαβάζουμε συνέχεια για αιολικά, φωτοβολταϊκά, μπαταρίες, επιδοτήσεις, χρηματιστήρια ρύπων και όχι για τέτοιου είδους τεχνολογίες(άλλοτε ακριβές, όπως οι ΑΠΕ πακέτο με τις μπαταρίες τους και άλλοτε όχι τόσο); Γιατί πέφτει θάψιμο από κυρίους όπως ο παρακάτω στο Texas;

    Νομίζω ότι τέτοια ερωτήματα πρέπει να μας απασχολούν περισσότερο.

     

    https://www.energydigital.com/sustainability/bosch-synthetic-fuels-can-make-combustion-engines-co2-neutral

     

    https://www.cbc.ca/news/canada/calgary/dale-ross-georgetown-renewables-calgary-1.4839431

    Quote

    'No such animal as clean coal'

     

    https://www.automotiveworld.com/news-releases/mazdas-skyactiv-x-engine-commended-in-the-technology-category-at-the-2019-what-car-awards/

  15. 3 minutes ago, colt3003 said:

    Και πως και ο δαπάνες μισθοδοσίας τους πήγαν απο τα 15,8 στα 18 δις € άμα ούτε αυξήθηκαν, αλλά και κόπηκαν οι μισθοί τους ?? Κάτι δε μας λες καλά εδώ... 

     

    Την απάντηση την δίνει το άρθρο που παραθέτεις.

    Quote

     

    Πληρώνουμε πλέον 18 δισ. ετησίως για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 15,8 δισ. που ήταν το αντίστοιχο κονδύλιο επί «Σαμαροβενιζέλων».

    Ο κ. Καρκατσούλης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθηνών, με άρθρο του στο liberal.gr υπολόγισε ότι ο αριθμός των υπαλλήλων αυξήθηκε κατά 73.209 άτομα στην περίοδο 2015-2018. Οι περισσότεροι είναι συμβασιούχοι, που κατά κανόνα μετατρέπονται σε ομήρους της κυβέρνησης προκειμένου να ανανεωθεί η σύμβασή τους.

     

    Συν τους μετακλητούς που είναι πολύ λιγότεροι.

  16. @colt3003,

    Βλέπω αρκετούς συνέχεια να κλαίγονται που τους ισοπεδώνει η σοβιετία και να έχουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Πώς συνάδουν αυτά τα δύο; Εκτός και αν κάποιοι άλλοι τους πληρώνουν τον λογαριασμό.

     

    Quote

    Σοβιετία και κρατισμό έχουμε επειδή, ο κάθε ιδιώτης μαγαζάτορας/επιχειρηματίας έχει συνεταίρο το κράτος στα έσοδά του, με ποσοστό φόρου που συνολικά (διάφοροι φόροι και εισφορές) ξεπερνάει το ~50%.

    Αυτά τα ποσοστά είναι καταστροφικά για όποιον τα πληρώνει. Πόσοι τα πληρώνουν είναι άλλο θέμα. Είναι πάντως αλήθεια ότι ο νομοταγής πληρώνει την ανικανότητα του κράτους να πιάσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν. Αλλιώς τα ποσοστά που λες θα ήταν πολύ μικρότερα.

    https://www.iefimerida.gr/news/72117/%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%C2%AB%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AC

    Quote

    Ωστόσο, ο Διομήδης Σπινέλλης έχει κι άλλες λύσεις να προτείνει για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως για παράδειγμα να γίνονται όλες οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες έτσι ώστε να είναι αυστηρά ελεγχόμενες, κάτι που συμβαίνει ήδη σε πολλές χώρες. Οι συναλλαγές θα καταγράφονται έτσι μέσω τραπεζών και θα εξαλειφθεί το εκβιαστικό φαινόμενο «τόσο με ΦΠΑ, τόσο χωρίς

     

     

    Quote

    την ίδια ώρα που ο κοσμάκης βογκάει για τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει (ή μήπως το ευχαριστιέται ?? μια διευκρίνιση παρακαλώ εδώ) το κράτος σπαταλάει τα τελευταία χρόνια το ίδιο ποσό που εισπράττει απο τον ΕΝΦΙΑ (που θα καταργούσε ε? ) σε αυξημένες δαπάνες μισθοδοσίας. (καταλαβαίνω εδώ τον λόγο που τους υποστηρίζεις....) 

    Πληρώνω ΕΝΦΙΑ τετραψήφιο. Δεν με συμφέρει καθόλου. Οι αυξημένες δαπάνες είναι συμβασιούχοι για να κλείνουν τρύπες. Είναι αντισυνταγματικό να νομιμοποιούνται και δεν εξασφαλίζεις εύκολα ψήφους.

     

    Quote

    Καλά... όταν ο συντάκτης μάθει (γιατί από αυτά που γράφει, δεν παίζει να γνωρίζει) πόσα χρωστάει το Ελληνικό δημόσιο σε ιδιώτες, και πόσες εκατοντάδες χιλιάδων συντάξεις, δεν έχουν αποδοθεί, να έρθει να μας τα ξανατραγουδήσει... 

    Ο συντάκτης μεταφέρει την άποψη γερμανού οικονομικού σχολιαστή που λέει ότι αναπτυσσόμαστε και μας ζηλεύει. Μας δουλεύει τελικά ή όντως μας έβαλαν στα μνημόνια για να μας σώσουν; Καλά έκαναν δηλαδή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις;

     

    Quote

    Αυτός που πρέπει ''να είναι καλά'', είναι ο σημερινός υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα που αμείβεται με μέσο όρο ~ 900 € και πρέπει με τις εισφορές του να συντηρήσει έναν ''φτωχούλη'' ΟΤΕτζή ή ΔΕΗτζή των 2.500 € (να σου θυμίσω ότι η αναλογία εργαζόμενων /  συνταξιούχων ΣΗΜΕΡΑ είναι περίπου στο 1,2, όταν για να μπορεί να σταθεί το λατρεμένο αναδιανεμητικό σύστημα ( που χάρη στους ''αγώνες '' ξεχείλωσε επιτρέποντας τα παραπάνω αίσχη) απαιτεί λόγο εργαζομένων / συνταξιούχων οπωσδήποτε πάνω από 4. )

    Και γω στον ίδιο αναφέρομαι.

    Οι ΔΥ(εκτός ΔΕΚΟ) δεν παράγουν, αλλά έχουν υποστεί τουλάχιστον μείωση μισθολογικά και στον αριθμό τους. Οι νέοι συνταξιούχοι πετσοκόβονται και καθυστερούν οι συντάξεις τους, όπως λες. Ποιοί μένουν; Οι "φτωχούληδες", οι "φίλοι" και η μαύρη οικονομία.

  17. Οι Γερμανοί άρχισαν να ζηλεύουν την επιτυχία της Ελλάδας. Εδώ μέσα ακούς για σοβιετία και κρατισμό τη στιγμή που αδειάζουν τα ράφια από τα ακριβότερα κινητά, κάρτες γραφικών  και επεξεργαστών που υπήρξαν ποτέ. [Να'ναι καλά ο συνταξιούχος και ο μισθωτός για το γλέντι των παραγωγικών].

     

    Quote

    «Ενώ η άλλοτε περίφημη βιομηχανία μας κατευθύνεται όλο και βαθύτερα προς την κρίση, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Eίμαστε καλά;», διερωτάται ο Τόμας Φρίκε* σε δημοσίευμα του στο Spiegel.

     

    Quote

    «Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε γρήγορα από αυτό. Πριν να πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από τους Έλληνες, εάν συνεχίσουμε έτσι» και εξηγεί: «Δεν πρόκειται για αστείο. Τουλάχιστον, αναφορικά με τις τελευταίες τάσεις. Η παραγωγή της γερμανικής βιομηχανίας συρρικνώνεται εδώ και μήνες, το Φεβρουάριο υπήρξαν θεαματικά λιγότερες παραγγελίες κατά 8,2% από ό,τι το προηγούμενο έτος. Και η πτώση φαίνεται πως επιταχύνεται».

     

    https://www.zougla.gr/money/agores/article/vomva-apo-to-spiegelan-sinexisoume-etsi-8a-prepi-na-zitisoume-voi8ia-apo-tous-elines

     

    Ή μήπως μας δουλεύουν; Αν μας δουλεύουν τώρα, μήπως μας δούλευαν και την περίοδο 2012-2014;

    Μήπως μας δουλεύουν και κάποιοι εδώ μέσα που βρήκαν τη συνταγή για επιτυχημένη ζωή στέλνοντας το λογαριασμό σε όποιον είναι αναγκασμένος να πληρώνει φόρους; Μήπως θα 'πρεπε να παρακαλάνε γονατιστοί να μείνει ο Τσίπρας στην εξουσία;

  18. https://analyst.gr/2019/03/30/i-katara-tis-pagkosmiopoiisis/

     

    Quote

    Εν προκειμένω ο πατέρας του νεοφιλελευθερισμού, ο F. Hayek, το προέβλεψε ήδη από το 1976, θεωρώντας το ως υποχρεωτική συνέπεια της οικονομικής παγκοσμιοποίησης – γράφοντας τα εξής: «Η κατάργηση των κυρίαρχων εθνικών κρατών και η δημιουργία μίας αποτελεσματικής διεθνούς νομοθεσίας, είναι η απαραίτητη ολοκλήρωση και η λογική συμπλήρωση του φιλελεύθερου προγράμματος» (πηγή, Ατομικισμός και οικονομική τάξη, σελίδα 341).

     

    Beta version η Ε.Ε.. Πράκτορες-λούστροι του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με Κούληδες τα όργανα υλοποίησης.

    Ανεβάστε το στο capital.gr, όποιος έχει λογαριασμό, να δούμε αντίδραση από τους λυσσασμένους με το ελληνικό δημόσιο εκεί μέσα.

    • Agree 1
    • Haha 1
  19. On 3/26/2019 at 12:46 PM, dfk_7677 said:

     

    Μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν αφορολόγητο.

     

    Ναι. Εν τη ρύμη του λόγου. Όπως και τέλος επιτηδεύματος έχουν, για να πιάσει το κράτος ένα ελάχιστο ποσό απ'όλους. Πράγμα άδικο βέβαια που οφείλεται στην ανικανότητά τους να ελέγξουν τη φοροδιαφυγή με άλλους τρόπους.

     

    On 3/26/2019 at 5:47 PM, colt3003 said:

    Έτσι. Γιατί, και οι πέτρες ξέρουν, ότι οι ΔΥ πληρώνονται από το λεφτόδεντρο, και όχι από τους φόρους αυτών που παράγουν. Και είναι τόσο αποτελεσματικοί, που κανένας στην Ελλάδα δεν ξέρει τι είναι π.χ. , ούτε ιδιώτης ιατρός / κλινική (αφού η δημόσια υγεία σκίζει) ούτε φροντιστήριο / ιδιαίτερα (αφού η δημόσια εκπαίδευση επίσης σκίζει). Και αν πεις για ασφάλεια ..... 

    Κανονικά όλοι αυτοί, δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου. Γιατί από τη στιγμή που μπαίνουν όπως μπαίνουν, μας κουνάνε και το δάχτυλο μετά, αν τολμήσει κανείς να κρίνει την απόδοσή τους  (πού ακούστηκε, να κρίνει ο υφιστάμενος το αφεντικό του) . Σε σοβαρά φιλελεύθερα κράτη, οι πάντες κρίνονται, και οι κηφήνες παίρνουν τον λεγάμενο. Αλλά επειδή εδώ, οι κυβερνώντες ποντάρουν πάνω στα ψηφαλάκια τους, κάνουν τα στραβά μάτια, και άσε τα κορόιδα που πληρώνουν το ''δωρεάν'', να ξαναπληρώσουν τους ιδιώτες. Μειώνεται και η ανεργία έτσι..... :haha:

     

    Τέλος, δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει που θα εργαστεί. Αν μπορεί να κρατάει μαγαζί και να τα κονομάει μαγκιά του. Θα σου πω όμως ένα μυστικό, το οποίο μάλλον σου διαφεύγει (βασικά όλοι οι ΔΥ το αγνοούν). Όσο παλιό και στρωμένο να είναι ένα μαγαζί, αρκεί ένας άχρηστος για να το στείλει άπατο. Η προηγούμενη επιτυχία στην πραγματική ζωή, δεν αποτελεί εγγύηση συνέχειας, αν δεν καταβληθεί η ίδια (και περισσότερη συνήθως) προσπάθεια (άλλη άγνωστη λέξη...) 

    Υπάρχει και το ΑΣΕΠ που προσλαμβάνει τον κύριο όγκο με αντικειμενικά κριτήρια(που μειώθηκε σε κάτω από 800.000). Μόνο αν πλαστογραφήσεις δικαιολογητικό και πάλι. Τώρα γίνεται αυτεπάγγελτος έλεγχος και τα πιάνουν στην αρχή. Τέλος έχεις και τους γραπτούς διαγωνισμούς, αν θες να εξασφαλίσεις κάποια ποιότητα.

    Σχετικά με την αξιολόγηση υπάρχουν δύο θέματα. Το ένα είναι η αντικειμενικότητα/αμεροληψία αυτού που αξιολογεί(π.χ. κομματικά κριτήρια). Το άλλο είναι η ίδια η φύση της αξιολόγησης. Π.χ. η ΝΔ ήθελε αξιολογήσεις μόνο και μόνο για να απολύσει. Έπρεπε κάποιο ποσοστό υπαλλήλων υποχρεωτικά να πάρει κάτω από τη βάση. Είναι σωστό;

    Σχετικά με τα μαγαζιά. Δεν διαφωνώ καθόλου. Όμως υπάρχει και η μισθωτή εργασία αν πιστεύει κάποιος ότι αδικείται ως ε.ε.. Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί π.χ. έφυγαν έξω για κάτι καλύτερο. Κάποιους άλλους φαίνεται να τους συμφέρει το μαγαζί(ελευθέριο επάγγελμα) και δεν το εγκαταλείπουν για άλλους λόγους καθώς φαίνεται. Οι μισθωτοί ΔΥ/ΙΥ πολύ δύσκολα μπορούν να ακολουθήσουν παρόμοια τακτική.   

     

     

    On 3/26/2019 at 7:49 PM, DEADLAZARUS said:

    Ερώτηση: ο Βάμβουκας έγραφε στην "Αυριανή" (εκδότης αυτής ο αείμνηστος Γιώργος Κουρής); Για να καταλάβω το επιστημονικό υπόβοθρο υπόβαθρο του ανδρός.

    Τα υπόλοιπα που γράφεις, παραπέμπουν στη γνωστή σειρά μυστηρίου/τρόμου/επιστημονικής φαντασίας "Tales from the crypt".

     

    Καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, σε μακροοικονομικά μαθήματα κυρίως, πολύ πριν πολιτικοποιηθεί. Και δεν καταλαβαίνω την αμφισβήτηση. Δεν παίρνει κάποια πολιτική θέση σε όσα ανέβασα.

    Σχετικά με τα tales from the crypt, δες τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το τι δηλώνεται. Το καταλαβαίνεις και όταν πας σε γιατρό ή καλέσεις μάστορα για μια δουλειά.

  20. On 3/21/2019 at 11:50 AM, makio said:

    για να προβληματισει το εβαλα ,αν ειναι αληθη τα στοιχεια σημαινει οτι καποιοι ειμαστε ηλιθιοι/θυματα (?)

    δλδ αν αφαιρεσεις δημοσιους και μισθωτους ιδ.τομεα , τι γινεται με τους υπολοιπους?

    φυσικα υπαρχουν και ανεργοι ή καποιοι με χαμηλα εισοδηματα ,αλλα τα ποσοστα ειναι εξωφρενικα....

    ας δουμε τι θα 'βγαλει' το πασχαλινο αυγο και προς τι αυτη η προετοιμασια της κοινης γνωμης

     

    Είναι αυτοί που πουλάνε το παραμύθι της αυστριακής οικονομικής σχολής(πολλά accounts στο capital). Ότι δεν υπάρχει εκμετάλλευση σε εκούσιες συναλλαγές μεταξύ ατόμων. Όλες οι αμοιβές είναι δίκαιες σε μια ελεύθερη αγορά. Παραδόξως όμως δεν θέλουν όμως να δουλέψουν ως μισθωτοί(π.χ. ανώτατα στελέχη) και να πάρουν τη "δίκαιη" πλουσιοπάροχη αμοιβή τους από τον εκάστοτε "δίκαιο" εργοδότη. Θέλουν το δικό τους γραφείο/επιχείρηση, κατά προτίμηση "στρωμένο" από τον πατέρα/μητέρα.

    Είναι αυτοί που επιζητούν διακαώς τη φτωχοποίηση των ΔΥ(ανεξαρτήτως του πώς διορίστηκαν ή των προσόντων τους), χωρίς να έχουν δώσει σχεδόν τίποτα στο κράτος φορολογικά(από παλιά) σε πολλές περιπτώσεις.

    Κανονικά, φόροι όπως ο ΕΝΦΙΑ καθώς και η μείωση του αφορολόγητου θα έπρεπε να αφορούν αποκλειστικά αυτές τις ομάδες. Οι άλλοι δεν μπορούν να κρυφτούν και έχουν ήδη πληρώσει το μερτικό τους. Όμως έχουν δίκιο στο ότι ζούμε σε Σοβιετία-μπανανία. Γιατί σε σοβαρά φιλελεύθερα κράτη θα τους είχαν ακόμα και κάμερες μέσα στο μαγαζί και δεν θα έκαναν κιχ. Έτσι δεν θα χρειάζονταν και οι παραλογες τυφλές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.

     

    Ωραία ανάλυση από τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ Βάμβουκα για την τρεχουσα κατάσταση των οικονομικών του κράτους:

    https://gvamvoukas.wordpress.com/2019/03/15/κάμψη-κρατικών-εσόδων-με-εκτίναξη-του/

     

    Quote

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018/2019, τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από 8,92 ελαττώθηκαν σε 7,83 δις ευρώ (€), καταγράφοντας έτσι ποσοστό μείωσης -12,2%. Η σοβαρή συρρίκνωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού από άμεσους και έμμεσους φόρους και άλλες πηγές εσόδων, υποδηλώνει ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν εξαντλήσει την φοροδοτική τους ικανότητα και ότι η εθνική μας οικονομία αδυνατεί να δημιουργήσει αξιόλογους φορολογικούς πόρους μέσα από την αναπτυξιακή διαδικασία.

     

    Quote

    Αν και το ελληνικό δημόσιο καταβάλλει ετησίως τόκους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους φορείς με τους οποίους συνάπτει τις συναλλαγές repos, εντούτοις το  απόθεμα των εντόκων γραμματίων που καθρεφτίζεται σε repos δεν συνυπολογίζεται στο επίσημο δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

     

    Quote

    Την περίοδο 2011-2018 το βραχυπρόθεσμο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που αντικατοπτρίζεται σε repos από μόλις 7,6 εξακοντίστηκε στα 774,2 δις ευρώ (€)!!! Μιλάμε για ένα βραχυπρόθεσμο δημόσιο χρέος που αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Εντούτοις, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το 2018 το συνολικό απόθεμα των εντόκων γραμματίων ανήλθε σε 814,2 δις € εκ των οποίων τα 774,2 ήταν σε repos. Το καίριο ερώτημα που εγείρεται είναι: Με ποιες θεσμικές οντότητες, όπως τράπεζες, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, κ.λπ., το ελληνικό δημόσιο συνάπτει τις συναλλαγές σε repos και ποια η δαπάνη σε τόκους που επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός;

     

    Quote

    Εμφανές είναι ότι αν τους εναπομείναντες δέκα μήνες, το ποσοστό αύξησης του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε repos συνεχίσει να είναι 67,4%, τότε τον Δεκέμβριο του 2019 το απόθεμα των εντόκων γραμματίων που είναι δομημένα σε repos θα προσέγγιζε τα 1.300 δις €.

    Πέραν πάσης αμφιβολίας, η πραγματικότητα των αριθμών είναι σκληρή και αμείλικτη. Τα στοιχεία του διμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019 συγκρινόμενα με το αντίστοιχο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018, πιστοποιούν την διεύρυνση των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού σε συνθήκες ξέφρενης ανόδου του βραχυπρόθεσμου δημοσίου χρέους της χώρας.

     

    • Like 1
  21. On 2/1/2019 at 9:47 PM, astrolabos said:

     

    Για τη ταμπακιέρα δε λες τίποτα όμως. 

    Έχεις συνειδητοποιήσει ότι τώρα θα βρισκόμασταν στον τρίτο χρόνο του εμφυλίου και η Ελλάδα θα έφτανε μέχρι τη Λάρισα ή μπα;

     

    Άρα ο Τσίπρας καλά κάνει και είναι παντού ενδοτικός γιατί εξευμενίζει τους ξένους και αυτοί δεν μας διαλύουν. Οπότε δεν τίθεται θέμα αλλαγής κυβέρνησης.

     

    On 2/1/2019 at 11:34 PM, DEADLAZARUS said:

    Το νόημα ποιο είναι; Ότι αδικάνε τον ΣΥΡΙΖΑ;

    Ότι κάθε κόμμα έχει στρατιές από internet troll που ξημεροβραδιάζονται στα fora ασκώντας το ευγενές επάγγελμα του μικρού προπαγανδιστή;

    Ότι οι ξένοι δεν μας θένε, να 'ούμε, γιατί τρώγανε βελανίδια, ενώ εμείς χαβιάρι;

    Να σου ψιθυρίσω το μυστικό: χέστηκαν, μετά συγχωρήσεως, οι ξένοι για το πώς θα τους ξεχρεώσουμε. Πληρώνονται μέσα από την ισοπέδωση της κοινωνίας; Έχει καλώς.

    Πληρώνονται μέσω βιώσιμης ανάπτυξης; Το αυτό.

    Εμείς διαλέγουμε τον τρόπο. Μέχρι τώρα, επιμένουμε να σιτίζουμε τα πελατάκια....

     

    Ποιά είναι τα πελατάκια που σιτίζουμε για να ισοπεδωθεί η υπόλοιπη κοινωνία; Στους παρακάτω με τα μύρια αναφέρεσαι; Αυτούς που κατέβηκαν με τις 5μετρες BMW στο Σύνταγμα να διαδηλώσουν;

    https://www.zougla.gr/money/forologika/article/ade-sarotiko-ktipima-sti-forodiafigi

    Στους ΔΥ, ΤΕ και ΠΕ των 1000€ μικτά(μετά τις περικοπές που τους αναλογούσαν δεδομένης της κρίσης) που έφτασαν περίπου τους 600.000 και πάλι κάποιοι τους θεωρούν πολλούς ή υψηλόμισθους γιατί δεν παίρνουν τα λεφτά του ανειδίκευτου εργάτη στον ιδιωτικό τομέα(βασικό μισθό); Αυτούς δηλαδή που έχουν ορκιστεί να κυνηγήσουν Κυριάκος, Λεβέντης Τζήμερος και λοιποί μνημονιακοί του "αναπτυξιακού" μνημονίου(άσχετα αν τελικά θα το κάνουν ή το λένε για να δαιμονοποιήσουν κάποιον); [Για μετακλητούς, συμβούλους, κάποιες ΔΕΚΟ κτλ. δεν το συζητάμε καν. Εκεί δεν βάζει κανένας χέρι.]

    Στους συμβασιούχους που τους παίρνουν με βασικό μισθό για να καλύψουν πάγιες ανάγκες του Δημοσίου από τους μόνιμους που μειώθηκαν;

    Στις καθαρίστριες που απέλυσαν για να πάνε αυτές οι δουλειές σε υπεργολάβους του ιδιωτικού τομέα με τις γνωστές συνθήκες εργασίας και τήρησης του εργατικού δικαίου, συν το αβεβαιο δημοσιονομικό όφελος;

  22. On 1/31/2019 at 6:00 PM, colt3003 said:

    ''Επέτειος ουάου'' σήμερα απο ότι μαθαίνω, Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση...:

     

    2006177242_lavrenti11.thumb.JPG.e5de6ba5cd0e9fb8c8a2562ae42278d5.JPG

    1500423367_lavrenti12.thumb.JPG.6db2ae9961550998a0f36f26fcf407c0.JPG

    1642383993_lavrenti13.JPG.115a61131a6cec3fd1a2f82b8178b1e8.JPG

     

    "Και του εξήγησε ότι αν εφαρμόσει το αποτέλεσμα οι πολίτες σε ένα μήνα θα τρώνε πέτρες."

    Πώς φαίνεται πάντως το έμμισθο κομματόσκυλο της αντιπολίτευσης. Από αυτά που έχουν κατακλύσει το tweeter με τις σοβιετικές ονομασίες, εναρμονισμένα πλήρως με τον στόχο της αντιπολιτευτικής προπαγανδιστικής γραμμής να παρουσιαστεί το ΣΥΡΙΖΑ ως παρωχημένο κομμουνιστικό κόμμα. Μαζί με έμμεσες απειλές προς τους Έλληνες ότι αν δεν "πλερώσουν" με την προσωπική τους περιουσία και το μέλλον των παιδιών τους, θα "τρώνε πέτρες". Άσχετα αν οι φιλελεύθεροι εταίροι δέχθηκαν ΟΛΑ τα κομμουνιστικά μέτρα που πρότεινε και τον βράβευσαν για το πολιτικό του θάρρος.

     

    Γνωστή αυτή η πρακτική με τα accounts των ινστρουχτόρων που βγάζουν οκτάωρα μπροστά από ένα pc. Και από το Σύριζα πριν τις εκλογές. Δίνουν αγώνα για το ποιός θα είναι ο εμπιστότερος δοσίλογος των ξένων. Ποιός θα φάει τα περισσότερα. Γιατί να τσιμπάμε όμως εμείς;

  23. Quote

    Αλλά, όπως κατάλαβες, ποσώς τους ενδιαφέρει αν τους αναγνωρίζει η Ακτή Ελεφαντοστού ή η Ουγκάντα ως Μακεδονία. Με μας είχαν το θέμα, γιατί από εμάς προσπάθησαν να δανειστούν (κλέψουν) Ιστορία. 

     

    Το πρόβλημα δεν είναι η ιστορία. Το πρόβλημα είναι η αναγνώριση μιας γεωγραφικής έκτασης με την ονομασία Μακεδονία εκτός των ελληνικών συνόρων. Της έκτασης που μοίρασε η συνθήκη του Βουκουρεστίου μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας. Χωρίς εκεί να αναφέρεται πουθενά ο όρος Μακεδονία, όπως σκοπίμως ανέφεραν πολλοί συριζαίοι(πηγή το ΓΕΕΘΑ).

    Έτσι εγείρεται το θέμα προστασίας δήθεν μακεδονικής μειονότητας(ασχέτως ιστορικής προέλευσης). Ανθρώπων που έχουν σκοπιανή ιστορία και "ξέμειναν" με τα πολλά στη δική μας επικράτεια. Έτσι κινδυνεύει η κυριαρχία μας στη δική μας Μακεδονία, όποτε οι φίλοι-εταίροι κρίνουν ότι υπάρχει παραβίαση των δικαιωμάτων τους ή επικίνδυνη ένταση μεταξύ των πληθυσμών της.

    Τα έχει εξηγήσει πολύ ωραία και στο παρελθόν ο γνωστός περιθωριακός: http://dimitriskazakis.blogspot.com/2019/01/blog-post_23.html

    Quote

    Σήμερα ζήσαμε την φάρσα των Ιουλιανών. Έχουμε για μια ακόμη φορά την απροσχημάτιστη κατάλυση της αρχής της δεδηλωμένης – όπως και τότε – μόνο που αυτή την φορά όχι από τον βασιλιά, αλλά από την κυβερνώσα αριστερά.

    Quote

    Και ποιος πρόκειται να αποφασίσει ποιο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας ανήκει στον ένα ή στον άλλο; Μια επιτροπή «ειδικών» από την Ελλάδα και τα Σκόπια, η οποία θα κρίνει όχι μόνο τι θα διδάσκεται στα σχολικά βιβλία των δυο χωρών, αλλά και ποιο κομμάτι ιστορίας και πολιτισμού ανήκει στην Ελλάδα και στα Σκόπια.
    Με τον τρόπο αυτό καταργείται επί της ουσίας η έννοια της ελληνικής εθνικής επικράτειας στην Μακεδονία και αναγνωρίζεται στα Σκόπια η δυνατότητα προώθησης εθνικών διεκδικήσεων στην ιστορία, τον πολιτισμό και οιονεί στον πληθυσμό της Μακεδονίας με όρους φυλετικής καταγωγής. Να γιατί στη συμφωνία η εθνική ταυτότητα, η ιστορία και ο πολιτισμός δεν συνδέεται άρρηκτα με την εθνική επικράτεια κάθε χώρας.

    Quote

    Η πρωτοφανής αυτή επιτροπή 6 «ειδικών» από τα Σκόπια και 6 «ειδικών» από την Ελλάδα, πρόκειται να αποφασίσει για τα «ιστορικά δικαιώματα» των Σκοπίων και της Ελλάδας στην Μακεδονία, η οποία αντιμετωπίζεται ως ενιαίος ιστορικός χώρος.

     

    Πάντως είμαστε στη ζώνη των ισχυρών του ευρώ. Δε βαριέσαι.

    υ.γ.: Αυτό που άκουσα για νόμπελ στον Τσίπρα θέλω οπωσδήποτε να γίνει. Θα είναι η μεγαλύτερη χλέπα προς όλους του Μένουμε Ευρώπη που τα ρίχνουν όλα στο κομμουνιστικό κράτος και δοξολογούν πρωί βράδυ τις Βρυξέλλες.

    • Like 1
  24. Από ψάξιμο στο νετ, παίξιμο με το EQ και  εμπειρία από πραγματικά φλατ ακουστικά όπως τα κλασικά της sennheiser(HD580/600/650). Αν έχεις συνηθίσει στον φλατ ήχο μετά αντιλαμβάνεσαι σχετικά εύκολα οποιαδήποτε απόκλιση και σε ποιά περίπου συχνότητα είναι. Παρεμπιπτόντως, άσχετα με το τι λένε στο νετ τα AKG είναι πριμάτα και κάπως άμπασα. Όχι φλατ. 

    Με αυτό εδώ το software εκπαιδεύονται οι εργαζόμενοι της Harman(που έχει την AKG) στο να αναγνωρίζουν τους χρωματισμούς στον ήχο.

    http://harmanhowtolisten.blogspot.com/

     

    • Like 2
    • Agree 1
  25. 8 minutes ago, giorgos2187 said:

    Και το θέμα "ισοστάθμιση" είναι επίσης απαραίτητο να επιμεληθεί κανείς σε οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής ήχου. Στείλε λίγο αν θέλεις το λινκ από το θέμα του Reddit!

     

    Με Equalizer APO δουλεύεις.

     

    • Like 3
    • Agree 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.