Jump to content

trib

Premium Members
  • Posts

    2.195
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    31

Είδηση Comments posted by trib

  1. Έχει βελτιωθεί πολύ το Bing και θα ανέβει. Μάλιστα, είναι ευκαιρία για κάποιον να διαφημιστεί στο Bing καθώς είναι ευκολότερο να εμφανιστεί πιο ψηλά αλλά και πιο οικονομικό. Σίγουρα μικρότερο το κοινό και η απήχηση όμως. Βέβαια για Ελλάδα ακόμη δεν αξίζει υπό την έννοια ότι πάνω από το 97% των χρηστών μπαίνουν Google και μόλις 1,77% στο Bing. 

     

    GS.STATCOUNTER.COM

    This graph shows the market share of search engines in Greece based on over 5 billion monthly page views.

     

  2. Εγώ απλά παρατηρώ έναν άνθρωπο που σχολίασε με σκοπό να τσακωθεί επειδή είπα κάτι generic στο θέμα με Linux. Δεν έχω όρεξη για τρέλες. Δες τα release notes στα drivers.

     

     

    Screenshot_2022-12-28-11-50-49-158-edit_com.microsoft.emmx.jpg

     

    Που μόνο Fixed δεν είναι. Αν ήταν σταγόνα στο νερό θα ασχολιόταν η AMD; μάλλον όλοι έχουν θέμα hardware, ευτυχώς είσαι εδώ και μας άνοιξες τα μάτια.

  3. 3 ώρες πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

    To πρόβλημα με "black screen" το έχω ακούσει και έχω διαβάσει. Αφορούσε μια συγκεκριμένη περίοδο και δεν νομίζω ότι υφίσταται πλέον. Το να ψάξω και να βρω λήμματα δε μου λέει κάτι. Αν έχεις στατιστικά πόσες κάρτες ΑΜD υπάρχουν εκεί έξω και πόσοι χρήστες είχαν πρόβλημα, συζητάμε. Επειδή χρησιμοποίησες Ενεστώτα, καταλαβαίνω ότι ακόμα έχεις θέμα hardware.

     

    Όταν λες "δεν νομίζω" σημαίνει ότι δεν ξέρεις. Ε μπες στα forums της AMD και δες τώρα τι λένε για αυτό. Άσε που οι 2 τελευταίοι drivers το έχουν ως partially fixed και known issue. Αφού δεν είσαι σίγουρος τι επιμένεις; Να υπερασπιστεί την AMD, τόσο ανάγκη το έχεις;

  4. 4 λεπτά πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    1) H είδηση αφορά σε Linux drivers

    2) Σόρι που θα σε στενοχωρήσω αλλά με αυτά που περιγράφεις έχεις hardware θέμα και όχι με τους drivers. Και πιθανόν να μην ευθύνεται η κάρτα σου αλλά κάτι άλλο.

    3) Δυόμισι χρόνια με την 5600ΧΤ και η καρτούλα αποδίδει κομπλέ ακόμα και σήμερα + είναι βράχος σταθερότητας σε Windows (proprietary drivers) αλλά και σε Linux (open source drivers).

     

    Ψάξε στο Google "Black Screen RX AMD" και καλό διάβασμα.

  5. Προσωπικά, έχω ξενερώσει απίστευτα από το μαύρο χάλι των drivers της AMD. Τρομερά προβλήματα σε desktop mode. Σε gaming όλα καλά. Όταν βρίσκεσαι στο desktop δεν τολμάς να ανοίξεις ένα PDF. Μαύρες οθόνες, αναβοσβήνει, δεν ανοίγει το Adrenaline (crasharei). Όχι απλά δεν ξαναγυρνάω σε GPU AMD, τσάμπα να μου την έδιναν... (όχι τσάμπα θα την έβαζα). 

    • Like 1
    • Haha 1
  6. Ωραίες οι επιδόσεις αλλά να έχουν και σωστούς drivers. Έχω αγανακτήσει με την RX6600, δεν βρίσκω μία έκδοση Adrenaline που να είναι 100% stable. Κάτι flickerings από εδώ, κάτι στίγματα από την άλλη. Σε browse mode, σε gaming ποτέ - αλλά κ πάλι.

    • Like 1
  7. Κάτι παρόμοιο δεν έγινε και με κάποιες εφαρμογές πριν κάποιους μήνες; Που έμπαινε ο χρήστης, έκανε likes σε διάφορα social media και του κατέθεταν χρήματα τα οποία προερχόντουσαν από τις εγγραφές των νεότερων χρηστών;

  8. Εδώ στην Ελλάδα πάντως, αν δεν σε ενδιαφέρουν τα αθλητικά (για να επιλέξεις NOVA ή Cosmote - που πλέον και αυτές έχουν πολύ on demand περιεχόμενο), με 23€/μήνα μπορείς να έχεις και τα 3, Netflix (απλό 8€), Disney (9€) & Amazon (6€). Το ποσό δεν είναι απαγορευτικό για κάποιον που έχει hobby ταινίες/σειρές. Ίσα ίσα βγαίνει πιο οικονομική αυτή η τριπλέτα από το να πάρεις τα αθλητικά + ταινίες από τις παραπάνω πλατφόρμες.

     

    Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις χρόνο να δεις τόσα πολλά και πάντα αναρωτιόμουν αυτούς που έλεγαν "Δεν έχει τπτ να δω". Δηλαδή πότε πρόλαβαν και είδαν εκατομμύρια ώρες σε περιεχόμενο; Προσωπικά έχω Netflix + Disney και μετά βίας να βλέπω 2 επεισόδια την ημέρα; Περνάνε μέρες που δεν βλέπω απολύτως τπτ - με παίρνει ο ύπνος στο 5λεπτο από την κούραση. Δλδ μόνο τα παιδιά αν δουν τπτ. 

     

    Θέλω να καταλήξω ότι τελικά μας πιάνει ο υπερκαταναλωτισμός και στις streaming υπηρεσίες. Πάντως, αν έκοβα μία από τις 2, δεν είμαι σίγουρος ποια θα επέλεγα - γιατί έχει 5-10 σειρές η μία, 5-10 σειρές η άλλη που με ενδιαφέρουν. Λες και έχει γίνει η απόλυτη μοιρασιά και "αναγκάζεσαι" (υπό μία έννοια) να μην κόψεις τπτ τελικά.

    • Like 2
    • Agree 1
    • Haha 1
  9. Πιο ενδιαφέρον ο τύπος που πετούσε στην F1 στο Βελγικό Γκραν Πριν :D. Είναι και φορητό το σύστημα, το hoverbike θα θέλει παρκάρισμα μετά, άντε να κατέβω Κουκάκι, που θα το βάλω; Σε καμιά ταράτσα φαντάζομαι :D

     

    **Προσοχή στον ήχο παρακάτω, ξεκινάει δυνατά!!**

     

     

    • Like 1
  10. Εναλλακτικά, οι Top 100 της εταιρείας θα μπορούσαν να πάρουν από 1 εκατομμύρια λιγότερα ο καθένας, να εξασφαλιστούν 100 το χρόνο και να γίνουν κανονικά όλες οι προσλήψεις των ατόμων που παίρνουν από 50 έως 100k το χρόνο. Α ρε Microsoft, συμπάσχουμε με τα προβλήματά σου.

  11. Υπάρχουν πλατφόρμες που μπορείς να δεις σε πραγματικό χρόνο την πλοήγηση του χρήστη. Που κλικάρει, πώς κάνει scroll, τι βλέπει κτλ. Όταν πατάμε "Αποδοχή σε όλα" για εμάς μπορεί να είναι 1 δευτερόλεπτο για να απαλλαγούμε από ένα "ενοχλητικό μήνυμα" για το ίδιο το site όμως σημαίνει πως θα συλλέξει σημαντικά δεδομένα. 

    • Like 3
  12. Νομίζω ήδη διορθώθηκε - εμένα μου έγινε install από το auto update το παρακάτω

    KB5013943

     

    Αναφέρει λίγο παρακάτω

    Παράθεση

     

    This security update includes improvements that were a part of update KB5012643 (released April 25, 2022) and also addresses the following issues: 

    • Addresses a known issue that might cause your screen to flicker if you start your device in Safe Mode. Components that rely on explorer.exe, such as File Explorer, the Start menu, and the taskbar, might be affected and appear unstable.

     

    • Like 2
  13. Δουλεύουν agile εκεί στη Google και κάνουν πολλά mvps και από τα πολλά sprints των 100 διαφορετικών ομάδων και υποομάδων πιέζονται να λανσάρουν παρά να κάνουν debugging. 

     

    Είναι το κλασσικό εδώ στην Ελλάδα "Πάμε live και βλέπουμε".

  14. 2 hours ago, cabdik said:

    ok. αυτο το ειπαμε.  ναι μεν, γερασμενο δικτυο χαλκου, δεν μπορει να σηκωσει πολλες συνδεσεις και μεγαλες ταχυτητες, αλλα αν ειδες στην φωτο που εβαλα παραπανω, να μην υπαρχει και κοροιδια.....!!!!! 

     

    Αυτή η φωτό δεν είναι μόνο χαλκός. Είναι οπτική ίνα που φτάνει στα 100-200-500 μέτρα από το σπίτι και το υπόλοιπο κομμάτι χαλκός. Είναι λογικό να έχει πολύ υψηλότερες ταχύτητες σε σύγκριση με 2 χιλιόμετρα χαλκού που μπορεί να ήταν προηγουμένως. 

     

    Καταλαβαίνω πάντως πώς το εννοείς. 

  15. 1 hour ago, cabdik said:

    λεμε για τις περιπτωσεις που αποδεδειγμενα ο παροχος σου δινει ενα προγραμμα "εως 24" οπου το κοστολογει με ενα Χ ποσο/μηνα, αλλα στην πραξη, και απο τις δικες του μετρησεις, οι ταχυτητες ειναι κατα πολυ χαμηλοτερες, τι πρεπει να γινει?    πρεπει να συνεχισει ο πελατης να πληρωνει μια πετσοκομμενη υπηρεσια με το ιδιο Χ ποσο ή πρεπει ο παροχος να τιμολογησει αναλογα?  αυτο λεει και η ευρωπαικη νομοθεσια. 

    και εφ'οσον δεν υπαρχει μικροτερο προγραμμα  (π.χ. 8Mbps) οπως υποτιθεται θα επρεπε, το αμεσως επομενο λογικο ειναι να κανει μια αναλογη εκπτωση στο παγιο...!!!   

     

    Που διαφωνεις? 

     

    Το μόνο σημείο διαφωνίας μου είναι στο ότι το γερασμένο δίκτυο χαλκού ανήκει σε 1 και αυτός ο 1 το μισθώνει και στους υπόλοιπους. Εκεί θα πρέπει αρχικά ο 1 να μειώσει το κόστος μίσθωσης (αποδεδειγμένα όπως λες βάσει μετρήσεων) ούτως ώστε ο 2, 3 & 4 να σου μειώσουν και εσένα την τιμή του παγίου.

  16. @cabdik Όσο γνωρίζω, τις μετρήσεις και τις διαθέσιμες ταχύτητες μπορεί να τις δει κάποιος και από το app του παρόχου. Εκεί αναφέρει και τη συνήθης αλλά και την ελάχιστη ταχύτητα που έχει η περιοχή σου (υποψιάζομαι γίνεται μέσω μετρήσεων και όχι κουτουρου) ενώ κάποιοι (πχ η wind έχει) έχουν εργαλεία speedtest τα οποία στέλνουν το αποτέλεσμα της μέτρησης απευθείας στο τεχνικό.

     

    Βέβαια, η Γερμανία με τη νομοθεσία δεν θα σηκώνει θέμα συζήτησης. Αλλά για να δικαιούται ο πελάτης την έκπτωση κάπως δεν πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι δική του η ευθύνη; Εκτός αν το υπόγειο δίκτυο εκεί έχει εγγυημένα καλή λειτουργία.

     

    Εδώ στην Ελλάδα βλέπεις, σκάβει ο οποιοσδήποτε στον δημόσιο δρόμο επειδή πήρε άδεια από τον δήμο, και αφήνει εκτεθειμένα τα χαλκοκαλωδια μέρες και εβδομάδες στη βροχή, στους περαστικούς κτλ. Και αν του κοπεί και τπτ κατά το σκάψιμο, έλα δεν έγινε τπτ, το ενώνει με ταινία. 

  17. Το έχουμε και στην Ελλάδα (κατά κάποιον τροπο) και οι εταιρείες το αναγράφουν στο Net neutrality.

     

    Quote

    Σε περίπτωση συνεχούς ή επαναλαμβανόμενης απόκλισης και σε περίπτωση που η Εταιρεία δεν καταφέρει να αποκαταστήσει το πρόβλημα εντός τριάντα (30) ημερών, ο Συνδρομητής δικαιούται επανορθώσεων, όπως αυτές προσδιορίζομαι από την ισχύουσα πολιτική της εταιρείας. Ως επανορθωτικά μέτρα λογίζονται για τα δίκτυα σταθερής: η παροχή επιπλέον υπηρεσιών χωρίς επιβάρυνση και η παροχή έκπτωσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εκτός κι αν το πρόβλημα διαπιστωθεί κατόπιν νεότερου ελέγχου ότι συνεχίζεται, η δυνατότητα αζήμιας προσχώρησης σε άλλο οικονομικό πρόγραμμα που εξυπηρετείται από διαφορετική τεχνολογία, εφόσον η λύση αυτή είναι εφικτή στη διεύθυνση εγκατάστασης του Συνδρομητή.

     

    Quote

    Αν η συνεχής ή επαναλαμβανόμενη απόκλιση χαρακτηριστεί και ως σημαντική, σύμφωνα με τον ορισμό που δίδεται παραπάνω και η Εταιρεία δεν μπορέσει να αποκαταστήσει το πρόβλημα εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία υποβολής του παραπόνου, ο Συνδρομητής διατηρεί το δικαίωμα αζήμιας καταγγελίας της σύμβασής του.

     

    Quote

    Σημαντική απόκλιση στα σταθερά δίκτυα: όταν το 5ο εκατοστημόριο του δείγματος τιμών ταχυτήτων είναι μικρότερο κατά τουλάχιστον 20% από την τιμή της ελάχιστης ταχύτητας που αναφέρεται στους όρους παροχής/χρήσης της υπηρεσίας, ή από το κάτω όριο του διαστήματος τιμών. Ειδικά για συνδέσεις τεχνολογίας ADSL το όριο για τη σημαντική απόκλιση ορίζεται σε 30% από την τιμή της ελάχιστης ταχύτητας που αναφέρεται στους όρους παροχής/χρήσης της υπηρεσίας, ή από το κάτω όριο του διαστήματος τιμών.

     

    Γενικά πάντως, η πλειοψηφία των "σοβαρών" προβλημάτων είναι είτε στο χάλκινο δίκτυο έξω από το σπίτι είτε στην καλωδίωση μέσα στο ίδιο το σπίτι. Το δεύτερο ειδικά, θα πρέπει σιγά σιγά να γίνεται προτεραιότητα του κατόχου της γραμμής, προτού σηκώσει το τηλέφωνο να πάρει στην τεχνική.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.