Jump to content

elpadrone

Premium Members
  • Posts

    81
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About elpadrone

  • Γενέθλια 05/02/1980

elpadrone's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. τα τηλεφωνα στα τελωνια του ελτα τα σηκωνουν πολυ σπανια, επεμενε. Πολυ
  2. lol Ειναι εμφανες οτι δεν ξερεις μαθηματικα, η φυσικη, η ιστορια της επιστημης. Ξες αστο απλα αστο, δεν το εχεις το ζητημα, ο Einstein εκανε απιστευτη δουλεια και τελειωνει εκει το θεμα.
  3. elpadrone

    Supercars & Dreamcars Thread

    λολ επικο, δηλαδη driven hard ταιριαζει μονο στον ΚΑΛΥΤΕΡΟ οδηγο του κοσμου EVER... το driven flawlessly σε ποιον ταιριαζει? Εσενα υποθετω?
  4. ε? ποιες αμφισβητησεις? καινοτομα και ουσιοδης...? λολ thats an understatement
  5. μα γιατι ομως?! τι τοσο φοβερο εκανε ο τεσλα?
  6. Δεν ειναι τοσο απλο...Η φυσικη εχει προχορησει πολυ απο το 1927...για παραδειγμα πλεον δεν χρησημοποιουμε την κβαντομηχανικη οπως ηταν θεμελιωμενη τοτε, χρησημοποιουμε τις θεωριες βαθμιδας στην κβαντομηχανικη και οκ η γενικη σχετικοτητα εχει μηνει η ιδια αλλα εχει εξερευνηθει πολυ περισοτερο. Η φυσικη οπως την ξερουμε ΣΗΜΕΡΑ ειναι υποθεση της δεκαετιας του 70, οταν ο φεινμαν πρωτοεβγαλε την κβαντικη ηλεκτροδυναμικη. Οποτε ναι προχορησαμε, ΠΟΛΥ, απλα ΤΩΡΑ εχουμε κολησει για ενα πολυ απλο λογο: Δεν εχουμε καινουρια πειραματικα δεδομενα. Μπορουμε να κανουμε οσες θεωριες θελουμε αλλα αν αν δεν εχουμε κατι καινουριο να μας δωσει μια ιδεα, ενα μπουσουλα, η τεσπα μια επιβαιβεωση κατι δεν παμε πουθενα. Κλασικο παραδειγμα οι χορδες. Χιλλιαδες διδακτορικα και μεταδιδακτορικα εχουν γραφτει σιτς χορδες, καταπληκτικη θεωρια, ξεκιναει με ΜΙΑ μονο λαγκρατζιανη σε δυο διαστασεις και σου δινει ολο το καθιερομενο μοντελο ΚΑΙ τη βαρυτητα! Only problem is αναλογα πως θα κανεις το compactification των calabi yau manifolds σου δινει και αλλο καθιερομενο μοντελο...και υπαρχουν 10^500 τροποι να το κανεις αυτο...Μεχρι να μπορεσουμε να βρουμε καποιο καινουριο πειραματικο δεδομενο we are at a complete dead end. Το ιδιο ειχε γινει επι περιοδο αινσταιν, ειχαν τον μαξουελ και τον χαμιλτονιο φορμαλισμο της μηχανικης του νιουτον και ειχαν κολησει, εβλεπαν οτι δεν ειναι ολα οπως πρεπει κατι πηγαινε λαθος, πχ το μελαν σωμα ειχε ακτινοβολια και κανενας δεν ηξερε γιατι. Ακομα και οι θεωριες ηταν μεταξυ τους ασυνεπεις, η νιουτονια μηχανικη μας ελεγε οτι οι ταχυτητες ειναι σχετικες και ο μαξουελ μας ελεγε οτι οκ ολα ειναι σχετικα αλλα η ταχυτητα του φωτος ΠΡΕΠΕΙ να ειναι σταθερη, και ολοι σκεφτονταν wtf? Οποτε βγαινουν μερικα τυπακια και λενε ξερετε τι, μπουλο το εχουμε ολο λαθος, η ταχυτητα του φωτος ειναι παντα σταθερη και ο χρονος και η αποσταση ειναι σχετικα και δεν μπορουμε να ξερουμε ταυτοχρονα θεση και ταχυτητα γιατι το σωματηδιο ειναι μαζι κυμα και σωματηδιο και ειναι ενα συνεφακι πιθανοτητας. και στην αρχη πηγαν ολοι να βαλουν τα γελια αλλα το βουλοσαν οταν εσκασαν τα πρωτα πειραματα που επιβεβαιωναν την ειδικη σχετικοτητα και την θεωρια πινακων ολοι αρχισαν να τις αποδεχονται και εγινε το μπουμ. Παλι το 1960 ειχαμε κολησει στην κβαντο, δεν ξεραμε τι διαολο παιζει με τις πυρηνικες δυναμεις, δεν εβγαζε τιποτα νοημα, και τοτε βγαινει ενας τυπος και λεει "ξερεις τι, δεν ειναι τρεις δυναμεις ειναι δυο και τα πρωτονια εχουν εσωτερικη δομη και η πυρινικη δυναμη δουλευει σαν ελατηριο" Και βεβαια ολοι γελασαν, αλλα εκαναν πειραματα και βρηκαν τα κουαρκ... ΤΩΡΑ δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κανουμε πειραματα... Ειναι ασυληπτες οι ενεργειες που χρειαζονται για να προσεγγισουμε τις πειραματικες ενδειξεις που θα επιβεβαιωνουν η θα αποριπτουν τις προσεγγισεις που εχουμε τωρα.
  7. larry: ε καλα δεν υπαρχει καμια συγκρηση ρε εχεις δει αυτη την εικονα: ειναι απο το συνεδριο solvay στο βελγιο. Και ειναι νομιζω...το αθροιστικο IQ εκει μεσα απλα δεν πρεπει να υπαρχει οι ανθρωποι αυτοι εχουν δωσει περισοτερη γνωση οση ολη η υπολοιπα ανθρωποτητα μαζι. hell οι μισοι εχουν νομπελ! πλανκ, μπορ, μπορν, λορεντς, κιουρι, ντε προλι, κομπτον, ντιρακ, αινσταιν, σρεντικερ, χαιζενμπερκ, παουλι...λολ
  8. Δεν πρόκειται απλώς για το AC motor. H τεχνολογία που επινόησε ο Tesla άλλαξε τον Κόσμο. ενω η ηλεκτρικη λαμπα η το τηλεφωνο η η παστεριοση οχι? τι τοσο φοβερο εκανε που αλαξε το κοσμο?
  9. Αν εξαιρεσουμε το a/c motor που οκ μεγαλη εφευρεση αλλα χλωμιαζει μπροστα ξερω γω στην παστεριοση, τι αλλο εκανε ο τεσλα? Μην το κοιταμε μονο στα στενα πλαισια του χωρου που μας αφορα αλλα συνολικοτερα.
  10. Εκεινη την εποχη το επιστημονας και εφευρετης πηγαιναν μαζι?! Την εποχη των μπορ, μαξουελ, σρεντικερ και βασικα ολων των θεωρητικων φυσικων και μαθηματικων που εφτιαξαν την μαθηματικη φυσικη οπως την ξερουμε? Η περιοδος που ο εφερευτης ταυτιζοταν με τον πειραματικο επιστημονα και τον θεωρητικο τελειωσε στον νιουτον οχι το 1900 που ηταν ο αινσταιν. Ο τυπος δεν ειχε πιασει ποτε κατσαβιδι στο χερι του ενα πραγμα. Ο τεσλα τι τοσο σημαντικο εχει εφευρει πια? Μην το βλεπετε στο στενο πλαισιο της επιστημης που αφορα το site, καλα τα ac μοτερακια αλλα ξες, αποστειροση, μοχλος, γραναζια, ατμομηχανη, αεροπλανα, αυτοκινητα (αληθεια οι ford και wright που ειναι?)...
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.