Jump to content

icsd08063

Premium Members
  • Posts

    104
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About icsd08063

  • Γενέθλια 28/11/1990

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

icsd08063's Achievements

  1. icsd08063

    Αποτελέσματα: Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2022!

    Χρόνια πολλά με υγεία πάνω από όλα!
  2. icsd08063

    Vdsl router ποιο και γιατί?

    Καλημέρα σας, Παρέλαβα την Τρίτη το εργαλέιο και από τότε πειραματιζόμουν. Αρχικά, είναι απλά τεράστιο (κυριολεκτικά)! Σύγκριση με iPad min2 Σύγκριση με Netgear DGN2200 και Speedport 2i Έχω πάρει τον κωδικό από Cosmote ο οποίος δουλεύει κανονικά. Κατάφερα και έκανα pair 2 Panasonic DECT πάνω στο ASUS αλλά δυστυχώς δεν μου έπαιζε η αναγνώριση κλήσεων καθόλου. Τα ξαναέκανα pair στην δική τους βάση και όλα μια χαρά. Μέχρι τώρα, εξαιρετική εμπειρία.
  3. icsd08063

    Vdsl router ποιο και γιατί?

    Τελικά έπεσε παραγγελία για ASUS DSL-AC87VG από amazon (δεν άντεξα ?). Το αναμένω μέχρι τέλος της εβδομάδας, θα ενημερώσω αναλόγως.
  4. icsd08063

    Vdsl router ποιο και γιατί?

    Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Έχω κοιτάξει και τα FRITZ!Box και είχα ψηθεί και για αυτά αλλά σκαλώνω στην μη ύπαρξη εξωτερικών κεραιών. Με το DGN2200 που είχα το σήμα έφτανε από το ένα σπίτι που ήταν εγκατεστημένο μέχρι το πολύ την αυλή του άλλου. Πιστεύω ότι χωρίς εξωτερική κεραία η κατάσταση θα χειροτερέψει αντί να βελτιωθεί.
  5. icsd08063

    Vdsl router ποιο και γιατί?

    Σήμερα τελείωσε η αναβάθμιση σε Double Play 50XL από Double Play 24XL καθώς με γύρισαν σε VoIP. Συνοπτικά: 13/07/2018 έληγε το 24μηνο συμβόλαιο Double Play 24XL, φροντίζω 2 ημέρες πριν να προχωρήσουμε σε νέο συμβόλαιο σε Double Play 50XL 14/07/2018 - 21/07/2018 φέυγω σε διακοπές 21/07/2018 που γυρίζω δεν έχω internet, μιλώ μαζί τους και τελικά την επόμενη το απόγευμα το πρόβλημα λύνεται (μέχρι τότε χρησιμοποιούσα το DGN2200 πάνω στην γραμμή) 24/07/2018 παραλαμβάνω τον εξοπλισμό του OTE (Speedport 2i) μαζί με το UPS. Την ίδια ημέρα το απόγευμα, λαμβάνω SMS ότι η γραμμή θα αλλάξει σε VoIP στο διάστημα 25/07/2018, 08:00 - 16:00, με μία ώρα scheduled downtime. Τους ρωτώ για την συνδεσμολογία που πρέπει να ακολουθήσω και με κατατοπίζουν (2 τηλεφωνικές συσκευές σε 2 σπίτια). Τους ρωτώ για την περίπτωση που θέλω να βάλω δικό μου εξοπλισμό και μου λένε ότι θα πρέπει να καλέσω σε αυτούς και πάλι για να μου δώσουν τα στοιχεία της γραμμής έτσι ώστε να τα περάσω. 25/07/2018 μιλώ μαζί τους καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι. Μου επιβεβαιώνουν ότι ακόμη δεν έχει γυρίσει σε VoIP. 26/07/2018 μιλώ ξανά μαζί τους καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι. Μου επιβεβαιώνουν ότι ακόμη δεν έχει γυρίσει σε VoIP. 27/07/2018 λαμβάνω SMS ότι γύρισα σε VoIP. Και τα 2 τηλέφωνα στα 2 σπίτια παίζουν κανονικά. Και ένα screenshot από το μηχανάκι του ΟΤΕ: Έχω τις εξής ερωτήσεις: Στην σελίδα της Cosmote, διαφημίζουν το Speedport Plus για VDSL50XL πακέτο και το Speedport Entry 2i για VDSL30M. Μου στείλανε το Speedport Entry 2i. Δικαιούμαι να το ζητήσω αλλαγή? Θέλω να αλλάξω σε δικό μου εξοπλισμό, μεταφέροντας και την VoIP τηλεφωνία στον εξοπλισμό αυτό. Από μία μινι έρευνα, έχω καταλήξει μάλλον στο ASUS DSL-AC87VG. Θα ήθελα και την δική σας γνώμη περι αυτού.
  6. icsd08063

    Vdsl router ποιο και γιατί?

    Λογικά ναι, μου είπε στο τηλ ότι έχω την επιλογή να παραμείνω έτσι τώρα αλλά σίγουρα θα με καλέσουν μέχρι το τέλος του έτους για να με γυρίσουν. Μόλις παραλάβω εξοπλισμό θα επανέλθω για να εξετάσω τις περαιτέρω επιλογές μου.
  7. icsd08063

    Vdsl router ποιο και γιατί?

    Update: Τηλεφώνησα ξανά στην Cosmote σήμερα και ξανά ανέφερα το πρόβλημα. Η υπάλληλος που μίλησα ήταν ευγενικότατη και έδειξε θέληση να με βοηθήσει. Το πιο σημαντικό ήταν ότι το πήγε step by step. Με ρώτησε αρχικά για το αν υπάρχει συναγερμός έτσι ώστε να νου στείλουν ups. Επειδή υπάρχει καλωδίωση συναγερμού στο σπίτι αλλά δεν έχει μπει ακόμη, της ανέφερα ότι μελλοντικά θα μπει. Μου είπε ότι όταν μπει, θα πρέπει να μιλήσω μαζί τους για να μου το στείλουν τότε. Με ρώτησε ακόμη αν υπάρχουν συχνές διακοπές ρεύματος στην περιοχή. Της απάντησα πως ναι και μου είπε ότι κανόνισε την παραλαβή του ups σε 2 ημέρες με ΕΛΤΑ courier. Κανονίσαμε και την παραλαβή του εξοπλισμού την ίδια μέρα επίσης. Στην συνέχεια είδαμε και το θέμα του internet όπου δεν έπαιξε ούτε με τα otenet στοιχεία. Το έδωσε σαν βλάβη με εκτιμώμενη ημερομηνία αποκατάστασης σε 3 εργάσιμες. Με πήραν τηλ σε 5 λεπτά ακριβώς από Cosmote και μου είπαν να κάνω ένα restart του εξοπλισμού μου. Συγχρόνισε στα 17900 και πήρε και IP. Κοινώς, fixed. Εξαιρετική εξυπηρέτηση από την Cosmote, που νομιζω αξίζει να αναφερθεί. Περιμενω τον εξοπλισμό τώρα έτσι ώστε να δω τι θα κάνω από εδώ και πέρα με νέο router που σκέφτομαι να πάρω.
  8. icsd08063

    Vdsl router ποιο και γιατί?

    Κανείς παιδιά;;;
  9. icsd08063

    Vdsl router ποιο και γιατί?

    Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και πάλι. Σήμερα γύρισα σπίτι από τις διακοπές και ναι... δεν έχω internet. Η τηλεφωνία παίζει κανονικά όπως και πριν, δεν έχω πειράξει απολύτως τίποτα. Παρατηρώ ότι το DGN2200 που έχω συγχρονίζει στα 24503/1359 με modem status connected αλλά δεν μπορεί να πάρει IP. Μίλησα με ΟΤΕ και κανόνισα να μου στείλουν τον δικό τους εξοπλισμό για αρχή ώστε να υπάρχει. Καμία ιδέα για το τι μπορώ να κάνω για τώρα για το internet?
  10. icsd08063

    Vdsl router ποιο και γιατί?

    Σε περίπτωση που με βάλουν απευθείας σε VoIP, θα φωνάξω τον τεχνικό που έστησε την γραμμή του σπιτιού όταν φτιάχτηκε το σπίτι πριν 4 χρόνια και θα το κοιτάξουμε εκείνη την στιγμή. Κάποια πρόταση σε modem/router με βάση τα παραπάνω?
  11. icsd08063

    Vdsl router ποιο και γιατί?

    Αρχικά σε ευχαριστώ για την αναλυτικότατη απάντηση σου. 3. Γενικά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με ΟΤΕ "μου την είπε"ο υπάλληλος έμμεσα που θα χρησιμοποιήσω τον δικό μου εξοπλισμό. Στο στυλ "θα το σημειώσω ότι θα χρησιμοποιήσετε δικό σας εξοπλισμό". Θα επιθυμούσα να κινηθώ στο πακέτο modem/router δικό μου. Στην περίπτωση που με βάλουν απευθείας σε VoIP από τώρα, θα ήθελα στην καλύτερη να παίξω με το καινούριο modem/router που θα έχω και στην χειρότερη να υλοποιήσω το σενάριο με το Speedport. Σε διαφορετική πείπτωση, θα ήθελα να έχω την επιλογή VoIP για το μέλλον οπότε το modem/router που ψάχνω θέλω σίγουρα να υποστηρίζει VoIP. 2. Αρκετά απλή συνδεσμολογία: Η γραμμή του ΟΤΕ φτάνει στο ένα σπίτι στο οποίο και παίζει ένα απλό PSTN τηλεφωνάκι αυτή τη στιγμή (και θα συνεχίσει). Η γραμμή αυτή έρχεται και στο δέυτερο σπίτι (δεν είμαι σίγουρος για το πως ακριβώς) στο οποίο και παίζει το DGN2200 και ένα απλό PSTN τηλέφωνο επίσης. Εσωτερικά στο δεύτερο σπίτι παίζω με powerline. Αν ένα άτομο από το 1ο σπίτι και ένα άτομο από το 2ο σπίτι σηκώσουν ταυτόχρονα τα 2 τηλέφωνα, τότε μπορούν να μιλήσουν κανονικά, σαν ενδοεπικοινωνία ένα πράγμα. Για την θέση της καμπίνας, είναι κυριολεκτικά στα 50 μέτρα από το σπίτι, στην ίδια ευθεία του ίδιου πεζοδρομίου. Θεωρητικά θα πρέπει να παίζει ψηλά η γραμμή. 1. Χωρίς να είμαι net expert, το DGN2200 δεν πρέπει όντως να με καλύπτει μιας και είναι ADSL/ADSL2+ μόνο και όχι VDSL. Και ναι, δεν έχει 1000άρες πόρτες. Δεν έχω ιδιαίτερο θέμα στο budget, μπορούμε να κινηθούμε σε ψηλά ποσά, θα έλεγα για αρχή μέχρι 200€.
  12. icsd08063

    Vdsl router ποιο και γιατί?

    Καλησπέρα σας παιδιά, Προχθές πήρα τηλέφωνο στην Cosmote για να δω τι θα κάνω με το συμβόλαιο που λήγει μεθαύριο. Τώρα είμαι στο Cosmote Double Play 24XL με σχεδόν 36€ το μήνα και ζήτησα να πάω στο Cosmote Double Play 50XL με 37,4€. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: Τώρα παίζω με το DGN220 της Netgear. Φαντάζομαι πως αυτό δεν με καλύπτει. Επειδή αρνήθηκα τον εξοπλισμό του ΟΤΕ (για προσωπικούς λόγους), τι modem/router προτείνετε για να παίξω όμορφα και στρωτά μπάλα κοντά στα 50MBbps? Το τωρινό μου setup περιλαμβάνει ένα Linksys PLSK400 power-line. Θα ήθελα να συνέχιζα να το χρησιμοποιώ. Ενδιαφέρομαι επίσης μελλοντικά για file server (είτε custom είτε κάποιο έτοιμο NAS) οπότε θα ήθελα να ληφθεί και αυτό στα υπόψιν. Η γραμμή "μοιράζεται" σε δύο σπίτια της ίδιας οικογένειας. Το ένα χρησιμοποιεί μόνο το τηλέφωνο μέσω της PSTN γραμμής και στο άλλο χρησιμοποίειται και το τηλέφωνο και το internet (στο οποίο είναι εγκατεστημένο και το DGN2200). Θα χρειαστεί να αλλάξω κάτι στην υπάρχουσα διάταξη με την έλευση του νέου πακέτου στα 50Mbps? Πριν 4-5 ημέρες με πήραν τηλέφωνο από Cosmote για να μου προτείνουν το ίδιο πακέτο που έχω (Double Play 24XL) με αναβαθμισμένη ταχύτητα στα 100Mbps στα 49,9€. Αρνήθηκα ευγενικά καθώς δεν θεωρώ value for money την διαφορά. Ξέρω ότι η καμπίνα του ΟΤΕ είναι στα 50 μέτρα από το σπίτι μιας και την βλέπω και φαντάζομαι ότι για αυτό με κάλεσαν. Ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησα μου είπε ότι αν προχωρήσω, θα χρειαστεί να αλλάξω σε VoIP τηλεφωνία, πράγμα το οποίο και με αποθάρυνε σημαντικά καθώς υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι και οι συχνές διακοπές ρεύματος στην περιοχή δεν είναι καλός οιώνος. Το κατάλαβε απόλυτα αλλά μου είπε ότι από το 2020 θα είναι υποχρεωτική η VoIP σε όλους. Μπορώ να γυρίσω στο μέλλον σε VoIP αν το θελήσω με το modem/router που θα επιλέξω να αγοράσω? Θα εκτιμούσα σημαντικά κάποια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα μου ?
  13. icsd08063

    ΝΙΚΗΤΕΣ - Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2017

    Καλές γιορτές σε όλους! Και επειδή το παρακάτω μου αρέσει, το μοιράζομαι μαζί σας!
  14. icsd08063

    Βάση Τηλεόρασης

    Μάλλον δεν έγινε σωστά κατανοητό. Πίσω από το έπιπλο όπου είχα την τηλεόραση, δεν υπάρχει ακριβώς τοίχος. Είναι η σκάλα από την οποία παρέχεται πρόσβαση στο δώμα. Θα τρυπήσω το έπιπλο δλδ και εκεί που είναι το κόκκινο θα πρέπει να βάλω κάτι για να καλύψω τα καλώδια. Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε είναι ένα κανάλι σαν και αυτό που μου πρότεινες, εκτός και αν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα...
  15. icsd08063

    Βάση Τηλεόρασης

    Όντως φαίνεται καλύτερο, θα χρειαστεί να αποφύγω βαψίματα κτλ. Ερώτηση, μήπως μπορείς να βοηθήσεις. Με ενδιαφέρει τώρα να "ανεβάσω" τα καλώδια αυτά (τροφοδοσίας, κεραίας) μέχρι την τηλεόραση. Τα καλώδια αυτά έρχονται από το πάτωμα μιας και στο δώμα που κοιμόμαστε και συγκεκριμένα σε εκείνη την περιοχή, παροχές ρέυματος, τηλεφώνου και κεραίας είναι επιδαπέδιες και έχουν κρυφτεί με ειδικό βιομηχανικό μεταλλικό - ξύλινο κουτί. Για αυτό και όλα μου τα καλώδια κρέμονται προς τα κάτω και όχι προς κάποιο τοίχο αν παρατηρήσεις. Το θέμα είναι πως να τα καλύψω από το έπιπλο μέχρι και το δοκάρι (το κόκκινο χρώμα). Να βάλω ένα τέτοιο κανάλι πχ? Κάποια μεταλλική σωλήνα ίσως?
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.