Jump to content

Haldol

Members
  • Posts

    27
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About Haldol

  • Γενέθλια 18/05/1990

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Αττική

Haldol's Achievements

  1. Haldol

    Eπίδομα ΔΥΠΑ 300ευρώ και ΚΕΑ

    Αν και αρκετά αργά η απάντησή μου... Όποιο και αν είναι «αυτό» το επίδομα, όλα τα επιδόματα της ΔΥΠΑ προσμετρώνται ως εισόδημα στο ΚΕΑ. Κανένα δεν ακυρώνει το ΚΕΑ (δηλαδή να μη σου επιτρέπει να συμμετάσχεις), αλλά το ποσό του επιδόματος αφαιρείται από το συνολικό ποσό του ΚΕΑ στην επόμενη ανανέωση. Ή με άλλα λόγια, εάν τα 300€ ήταν στο εξάμηνο πριν την ανανέωση του ΚΕΑ, και κανονικά το ΚΕΑ σου είναι 200€ / μήνα, στην επόμενη ανανέωση θα είναι 150€ (δηλαδή ΜΕΙΟΝ τα 300€ της ΔΥΠΑ, δια τους 6 μήνες που είναι το ΚΕΑ, ήτοι 50€ πιο κάτω κάθε μήνα). Η «λογική» του ΚΕΑ είναι να συμπληρώνει το εισόδημα κάποιου ώστε να έχει ένα ελάχιστο εισόδημα (άλλωστε γι' αυτό λέγεται και «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» - το ΚΕΑ είναι η παλιά ονομασία). Συνεπώς, εάν το ΚΕΑ εγγυάται το λιγότερο 1.200€, αν εσύ ΉΔΗ πήρες 300€ στο προηγούμενο εξάμηνο, το ΚΕΑ θα «τσοντάρει» ότι απαιτείται ώστε να πιάσεις τα 1.200€. Εάν το επίδομα των 300€ είναι μέσα στο διάστημα του ΚΕΑ (εντός 6-μηνου) και μετά δε δικαιούσαι ΚΕΑ έτσι κι αλλιώς, δεν είναι πρόβλημα. Δε ζητάνε πίσω τα χρήματα.
  2. Haldol

    ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗ ΚΑΛΩΔΙΟΥ UTP

    Εννοείς να περάσεις ένα UTP από το σωλήνα που φέρνει το ραζίμ στο σπίτι; Δηλαδή να "γυρίσεις" ένα UTP απ' το router προς τα έξω, και να "ξαναμπεί" στο από κάτω σπίτι μέσω του κουτιού; Αν ναι, δε βλέπω κάποιο "τεχνικό" πρόβλημα, πέρα απ' το... ανορθόδοξο του πράγματος. Το κουτί του ΟΤΕ πάντως δε θα το πείραζα. Πιο πίσω, είναι "δικός σου" εξοπλισμός. Παρόλα αυτά θα προτιμούσα να τρυπήσω το τούβλο κάπου και να περάσω ένα 16ΜΜ σπιράλ
  3. Haldol

    Τα ζώα στη ζωή μας (PetLab)

    Λούη, πες γειά στα παιδιά! Στην μία φώτο το Φεβρουάριο, όταν ήταν 3-ών μηνών. Στην επόμενη φώτο, πριν μισό μήνα, σε στιγμή... σιέστας!
  4. Άψογη κατάσταση, σαν καινούριο και με ελάχιστη χρήση (γι' αυτό και δίνεται). Λεπτό και ελαφρύ στις 13,3". Είναι 2 σε 1, έχει πενάκι (το οποίο αποθηκεύεται μέσα στο laptop) αλλά και οθόνη αφής. Αγορά τον 03/2022 (αρχική τιμή 1529 ευρώ) με υπόλοιπο εγγύησης (υπάρχει, φυσικά, η απόδειξη λιανικής). Αττική για συνάντηση & έλεγχο σε κάποιο μαγαζί (καφέ κ.λπ) και η πληρωμή χέρι με χέρι (μετρητά, ή επιτόπου μεταφορά σε τράπεζα), ή αποστολή με courier έπειτα από κατάθεση σε τράπεζα. Δε στέλνεται με αντικαταβολή. Η τιμή δεν είναι διαπραγματεύσιμη.
  5. Haldol

    Επιλογή SSD για iMac

    Μερικές ημέρες μετά... και ο iMac έχει πάρει μια πολύ μεγάλη ανάσα! Backup σε ότι ήθελα, καθαρή εγκατάσταση Mavericks, κλπ. Πλέον έχω άπλετο χώρο για όλα και το μηχάνημα είναι αισθητά πιο γρήγορο. Λογικό, μιας και ο δίσκος δεν είναι κατά 95% γεμάτος όπως πριν κι έχω και φρέσκια εγκατάσταση. Απόλυτα ικανοποιημένος με τον Crucial. Τώρα από αξιοπιστία, θα φανεί στο μέλλον, αλλά δε πιστεύω να έχω πρόβλημα.
  6. Haldol

    Επιλογή SSD για iMac

    Παραγγέλθηκε! Crucial M550 256GB στα 138,99€ (τιμή τελική με μεταφορικά) από Vision Studio. Υπολογίζω τέλος εβδομάδας να τον έχω. Ελπίζω να μην είναι άτυχος και πάει από την επόμενη εβδομάδα. Θα γίνει clean install με OS X 10,9 και ένα γενικότερο καθάρισμα-συντήρηση στον iMac, μιας και θα τον ανοίξω. Χίλια ευχαριστώ για τη βοήθεια!
  7. Haldol

    Επιλογή SSD για iMac

    Η ψαλίδα κλείνει πολύ προς τον Crucial M550 256GB (περίπου 140€ στην εγχώρια αγορά) αυτή τη στγιμή. Ακόμα και αν έδιωχνα το κόμπλεξ μου και σκεφτόμουν να αγοράσω Samsung, ο Crucial παραμένει 40€ φθηνότερος (τιμές Skroutz) οπότε και με αντικειμενικά κριτήρια θα τον προτιμούσα. Θα αφήσω +1 ημέρα πριν τον παραγγείλω, μήπως έχουμε καμιά αλλαγή πλεύσης της τελευταίας στιγμής.
  8. Haldol

    Επιλογή SSD για iMac

    Το πιστεύω ότι κρατιέστε με νύχια και δόντια να μην πείτε τον Sammy! Άντε παιδιά. Ένα ερώτημα ακόμα έχω πριν αποφασίσω, αυτό που γράφω στο προηγούμενο post. Μου απαντάτε αυτό και διαλέγω μετά βάση διαθεσιμότητας, τιμής και 'αγαπημένης' εταιρείας, μιας και λίγο ή πολύ θα παίζουν όλοι στα ίδια.
  9. Haldol

    Επιλογή SSD για iMac

    Μα ναι, άλλωστε έγραψα και στην αρχή ότι τα seq. reads μου είναι αδιάφορα μιας και με "κόβει" το SATA/300. Οι πιο γρήγοροι δίσκοι δεν είναι όμως ταχύτεροι και σε random 4K, access time, IOPS κλπ σε σχέση με τους φτηνότερους; Εάν όχι (ή αν είναι ανεπαίσθητα καλύτεροι) εννοείται ότι δεν θα δώσω +30% χρήματα για ταχύτητες που δε θα δω ποτέ. Οπότε η αγορά (αν θα παίξω στις "καλές" ή τις "φτηνές" σειρές) μάλλον εξαρτάται από αυτό το ερώτημα. Κατά τα άλλα, όντως θέλω και την άποψή σας για τους Intel 530 Series. Είναι στα ίδια χρήματα με τους Crucial M550 και τους Plextor M5S.
  10. Haldol

    Επιλογή SSD για iMac

    Δελεαστικός και αυτός (άριστη τιμή) αλλά πως συγκρίνονται δίσκοι των ~140€ με άλλους των >200€; Φαντάζομαι θα είναι και σε άλλο performance range, σωστά; Πάντως θα ήθελα να δω και τη γνώμη σας για τον Intel 520/530 (κυρίως σε σύγκριση με τους υπόλοιπους) ― μιας και τον έχω ξαναχρησιμοποιήσει. Βλέπω και τους Toshiba HG5d παίζουν στο ίδιο price range... Όντως είμαι πιο πολύ του "βάλτον και ξέχνα τον" αλλά δεδομένου ότι δεν αλλάζω SSDs κάθε εξάμηνο, καλό θα ήταν να διαλέξω κάποιο "καλό" κομμάτι, ώστε όντως να μπορέσω να τον ξεχάσω για χρόνια και να μη "τρώγομαι" μετά από λίγο. Αν δε κάνω λάθος, η σειρά στις προτάσεις σας είναι: PX-256M5P > M550 > PX-256M5S > KC300 (Performance) M550 > PX-256M5S > KC300 > PX-256M5P (VFM) Σωστά;
  11. Haldol

    Επιλογή SSD για iMac

    Ευχαριστώ για τις προτάσεις! Την Plextor δε την είχα ποτέ στο μυαλό μου η αλήθεια είναι μιας και δεν έτυχε ποτέ να πάρω δικό της δίσκο. Να φανταστώ, οι M5S είναι οι consumer δίσκοι, ενώ οι M5P οι "prosumer" / enthusiast; Υποσχόμενοι δείχνουν. Σε τι υπερέχουν όμως από τους Intel 520/530 (<180€) και OCZ Vector (<200€); Στην ίδια κατηγορία χωρητικότητας οι Plextor (~215€) είναι οι ακριβότεροι όλων.
  12. Καλησπέρα! Θέλω έναν νέο δίσκο στον iMac μου και χρειάζομαι βοήθεια. Το μηχάνημα είναι μοντέλο του 2009 (με SATA-2) και έχει Intel C2D 2,66 GHz και 8GB μνήμης. Aυτή τη στιγμή ο δίσκος του είναι Intel X25-M 80GB (ο λεγόμενος "Postville"). Ικανοποιητικότατος, αλλά μικρός. Τον έχω από όταν αγόρασα το μηχάνημα, δε πρόλαβε καν να bootάρει με HDD. 1) Μέγεθος κοιτάω στα 240+ GB ιδανικά, τώρα οτιδήποτε πάνω από 180-200 GB καλό είναι. 2) Δεν θέλω Samsung. Είναι προσωπική αντιπάθεια προς την εταιρεία, οπότε μην προσπαθήσετε να με πείσετε με νούμερα και χαρακτηριστικά. 3) Θέλω κάτι 100% απροβλημάτιστο. Δεν έχω σκοπό να κάνω εγχειρήσεις στον iMac κάθε τέταρτη μέρα, δεν είναι πύργος. Οπότε προϊόν που (αποδεδειγμένα) "θέλει δουλειά" και "δοκιμές" με βάλε-βγάλε, επανεγκαταστάσεις, format, κλπ, απορρίπτεται. 4) Θέλω κάτι γρήγορο. Ή πιο σωστά "σπιρτόζικο". Τα seq. read με αφήνουν αδιάφορο, δεδομένου ότι παίζω και σε SATA/300. Αλλά κάθε ένας νεότερος SSD που έχω βάλει, μου δίνει την αίσθηση ότι έχει λιγότερο "νεύρο" από τους παλιότερους. Δε ξέρω αν φταίνε οι δεκάδες αλγόριθμοι που έχουν πλέον πάνω τους, οι πιο μικρές τάσεις, οι πιο μεγάλες χωρητικότητες, αλλά στο πέρασμά από Vertex, Intel X25-M, Vertex 2, Vertex 3, Intel 520 Series, νιώθω τους νεότερους όλο και πιο "βαριεστημένους" και "περίεργους". Μπορεί να 'ναι ότι έχω συνηθίσει την αίσθηση, ή όντως να είναι πιο sluggish, δε ξέρω... ότι κι αν φταίει όμως, έτσι πετάμε έξω τις "έξυπνες υλοποιήσεις", π.χ. με TLC NAND και άλλα παρόμοια. Ψάχνουμε κάτι "καθαρό".
  13. Ανάλογα πάντα την περίπτωση. Συνήθως δίνω προτεραιότητα στην τιμή (γι αυτό και η ψήφος μου) αλλά εάν η διαφορά είναι μικρή, μπορεί να δώσω το "κάτι παραπάνω" για πιο γρήγορη παραλαβή. Όλα αυτά "υπό φυσιολογικές συνθήκες". Εάν βιάζομαι και πρέπει να το πάρω αμάν τώρα αμέσως omg χάνομαι αλλάζουν όλα. Παραδείγματα: - Βρίσκω το Α προϊόν στο Amazon (~7-10 ημέρες) για 100€, ενώ το έχει και κάποιο μαγαζί για 110€ (+10%) άμεσα διαθέσιμο στο κατάστημα. Θα προτιμήσω το "ντόπιο" μαγαζί. - Βρίσκω το Β προϊόν στο eBay, από Κίνα, με άγνωστο [και μεγάλο] χρόνο παραλαβής, για 20€. Ταυτόχρονα υπάρχει σε φυσικό κατάστημα στη χώρα μας, για 30€ (+50%). Θα το πάρω απ'το eBay.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.