Jump to content

fatalara

Premium Members
  • Posts

    6.838
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

Είδηση Comments posted by fatalara

  1. Αυτό ακριβώς. Το πειρατικό προϊόν είναι καλύτερο του επίσημου. Μετά παραπονιούνται γιατί δεν πουλάνε. Μόνο αγγλικά τπτ άλλο. Να θες να δεις μια ταινία με φίλους και να αρχίζουν όλοι την γκρίνια.

    • Agree 1
  2. Τα τελευταια 3 χρονια, οτι στικ σγοραζω μετα απο ενα χρονο η χωρητικοτητα πεφτει στο μισο. 4 στικ των 64g και μετα απο ενα χρονο 32.

    Ψαχνω θηκη για M2 να τελειωνω. Εχει κανεις υποψη του τιποτα?

    • Like 1
  3. Σιγά που ανεβαίνει η ραμ κάθε 3 χρόνια. Εδώ και 10 τουλάχιστον δεν χρειάζεσαι πάνω από 16. Περισσότερο το αλλάζουμε εμείς για να πούμε ότι κάτι κερδίσαμε παρά ότι χρειάζεται.

    Το θέμα μας είναι να δουλεύει. Κερδίζω κάτι με την παραπάνω ραμ; Αν ναι βαλτην αν όχι γιατί να την βάλω; Τι να κάνω 32γιγα ραμ στην κάρτα αν δεν μου δίνει κάτι σε fps.

  4. 1 ώρα πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Μπορώ να σου πω ότι παίζει και να μην το ξέρει. Ξέρει μόνο ό,τι του έχουν γράψει να πει. Το ίδιο πράγμα με την κατάρρευση των αγορών το 2010 (που ξεκίνησε 1-2 χρόνια πριν). Σάπια χρηματοπιστωτικά προϊόντα που οι οίκοι αξιολογούσαν ΑΑΑ κάποια στιγμή έσκασαν και τους πήρε όλους οι μπάλα με τις πιο τραγικές συνέπειες στους αδύναμους κρίκους όπως η Ελλάδα. Ένα παρόμοιοι πράγμα και η αγορά ηλεκτρονικών τύπου GPU. Έχουμε τα πληρωμένα trolls του διαδικτύου που εκθειάζουν τα προϊόντα (βλ. battlestations στο reddit) , τους ναρκομανείς χρήστες που θέλουν τη δόση τους και ένα σωρό ευφάνταστα επιχειρήματα για να αγοράσουν gpu στα 2K $. Όσο για τους μπατίρηδες, πάρε 7600 και 4060 στην φανταστική τιμή των 300€ με επιδόσεις 2020 και του χρόνου θα την πετάξεις γιατί έχει ούτως ή άλλως ανεπαρκή vram. Εμετός....

    Δεν ήξεραν; Δεν τους ενδιέφερε θες να πεις. Άλλο θέμα αυτό όμως.

  5. 1 ώρα πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    Αν μου πεις ποιον θεωρείς "high-end" user θα σου απαντήσω. Αν "high-end" είναι αυτός που αγοράζει και ανανεώνει κάθε χρόνο PC των 4Κ € (μόνο 2Κ η GPU τα τελευταία χρόνια) ναι έχεις δίκιο.

     

    Αν "high-end" user είναι γενικά ο enthusiast και ταυτόχρονα power-user, σαφώς και διαφωνώ. Τοποθετώ τον εαυτό μου σε αυτή την κατηγορία και σαφώς με ενδιαφέρει το efficieny και το value των προϊόντων που αγοράζω, μεταξύ άλλων...

     

     

     

    Δεν υπαρχει τι θεωρω εγω. High end user ειναι συγκεκριμενο, εσυ δεν εισαι.

    Το οτι σε ενδιαφερει εσενα δεν λεει απολυτως τιποτα. Το 99.9% απλα το συζηταει ως μετρο συγκρισης. Ουτε αυτοι που αγοραζουν low budget μηχανηματα δεν το κανουν λογο ρευματος αλλα γιατι πολυ απλα δεν χρειαζονται κατι δυνατοτερο. 

     

    Δεν συνεχιζω αλλο κουβεντα που δεν απασχολει απολυτως κανενα.

     

    2 ώρες πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

     

    Φυσικά και υπάρχει ρε συ. Κάποτε πήρα 4790Κ και είχε μέσα ψυχτρα. Που για στοκ ρυθμίσεις τον εψυχε επαρκώς. Άρα είχες μηδενικό κόστος αν απλά ήθελες να τον βάλεις και να παιξεις. Για κάνα δυο χρόνια με στοκ ψυχτρα έπαιζα παιχνίδια τότε. Και για oc με αέρα έδινες ένα 50αρικο και καθαριζες. Τώρα, δεν έχουν ούτε ψυχτρα στη συσκευασία. Οπότε η σκας 50αρικο για αξιοπρεπή αέρα (και λίγα λέω), η 150αρι για σοβαρό aio που τώρα όντως υπάρχει ανάγκη εφόσον έχουμε φτάσει στα 125 watt tdp. Δε λέω ότι αυτός που σκάει τα 5Κ θα τα σκεφτεί και θα αποτελέσει τροχοπέδη η αγορά έξτρα ψυχτρας, απλά ως fact το αναφέρω. 

     

     

    Και ποσοι ειναι αυτοι που αγορασαν τοτε το 4790κ και τον ετρεχαν με την στοκ ψυκτρα ρε γιωργη? Οι περισσοτεροι δεν εδωσαν καν λεφτα για ψυξη γιατι θα ειχαν ηδη. Εχω να δωσω λεφτα για ψυξη απο το 2010 και αν τελικα αποφασισω να παρω παλι pc το μονο που θα χρειαστω ειναι ενα μπλοκ. Ο περισσοτερος κοσμος παιρνει μια ψυκτρα η ΑΙΟ βαση των αναγκων του και παλι ξανα μετα απο χρονια. Πιο πιθανο ειναι να χρειαστει να την αλλαξουν επειδη αλλαξαν κουτι και δεν την υπολογησαν παρα οτι τους φταιει το cpu. Αυτοι που γραφει ο Kpetros δηλαδη.

  6. 3 ώρες πριν, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Γιατί πλέον δε σκας τα 500 ενός cpu μόνο. Πρέπει να σκάσεις και άλλα 100-150. Αυτό όσο να ναι, απασχολεί και τον μέσο Ευρωπαίο που για 2-3 ώρες μπορεί να πάρει και μια κονσόλα

    Αυτο που λες δεν υπαρχει. Οταν ο αλλος θελει να δωσει αυτα τα λεφτα για να αγορασει high end εχεις την εντυπωση οτι το προβλημα ειναι τα 60 ευρω παραπανω που θα δωσει για ψυξη? Γιατι αυτη ειναι η διαφορα, 90 ευρω εδινες για ψυξη σε τετοια cpu αν ηθελες να την παλεψεις με τα oc κλπ.

    Και στην τελικη γτ να δωσει? Οταν με τον αερα εχεις μια χαρα νουμερα με απλες ρυθμισεις. Ειναι καθαρα κομπλεξ του καθενος και τιποτα αλλο.

    Κανενας, high rnd user σε οποιο προιον και να αναφερομαστε, δεν βασισε την επιλογη του στο eficiency εκτος και υπαρχουν λογοι. Κανενας ομως και ασε το marketing να λεει οτι θελει.

     

    Υπαρχουν σοβαροτεροι λογοι να πας σε κονσολα απο αυτο που λες.

     

    5 ώρες πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Μεγάλη κουβέντα, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Επειδή υπάρχουν πολλοί καμένοι εδώ μέσα που δεν νοιάζονται για το efficiency ή για το κόστος λειτουργίας ενός μηχανήματος, αρκεί να flex-άρουν περισσότερα fps από τους άλλους, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι.

     

    Το οτι υπαρχουν 5 ατομα στα 100 που ενδιαφερονται γιαυτο δεν σημαινει οτι ειναι το αντιστροφο.

    Βαση αγορας, ουτε ενας high end user δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθει.

     

    Αυτο με τα λαπτοπ ισχυει, μαζι με αυτο που λεει ο μπισκοτος. Απο τοτε που εδωσα το desktop ειμαι με ενα λαπτοπ και δεν μου εχει λειψει τιποτα. Τα παιχνιδια μου τα παιζω στο ps5 και στο switch. Μπορει να τσιμπισω και κανα xbox για το game pass.

    Δεν το κανω γιατι στραβωσα με το eficiency. Ετσι μου αρεσει πλεον να παιζω. Δεν υπαρχει κανεις που θα σου πει παιζω στο ps5 γιατι καιω λιγοτερο ρευμα. 

     

  7. Αυτά κάνει ο ανταγωνισμός.

    Κανείς δεν θα αγοράσει επεξεργαστή με κριτήριο την θερμοκρασία η το ποσό καίει. Ο μέσος Ευρωπαίος που θα κάτσει να παίξει δυο τρεις ώρες μετά την δουλειά δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Βάση επιδόσεων τον αγοράζουν. Αυτό που νοιάζει την εταιρία είναι να ειναι μπροστά η όσο πιο κοντά γίνεται από τον ανταγωνισμό. Είναι λογικό ότι το efficiency θα πάει περίπατο, εκτός και κάποια μείνει μόνη πρώτη και σου δίνει πάλι 5-10% αύξηση στις επιδόσεις και φτιάξει τα υπόλοιπα. Εκεί θα γκρινιάζετε γιατί θα σας θυμίζει την ιντελ.

  8. 1 ώρα πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Ναι ναι θα μας πείσεις ότι οι τιμές των AM5 μητρικών ή των Nvidia GPU δεν είναι υπερκοστολογημένες πέρα από κάθε όριο.... Αν πουλούσε 40% φτηνότερα η Nvidia τις κάρτες και 20% φτηνότερα η Asus τις μητρικές ΑΜ5 δεν θα έβγαζαν τη χρονιά....

     

    Τι σχεση εχει αυτο που λες με αυτο που λεω εγω?

    Μιλας συνεχεια για 60%. Το 60% ΔΕΝ ειναι υπερκοστολογηση. Αν οι υπαρχουσες τιμες ειναι με 60% κλαφτα.

    Αν ισχυει το παραπανω οχι δεν μπορει να κοψει τα ποσοστα που λες. Η Nvidia και η Asus θα την βγαλουν την χρονια. Καποιοι απο το προσωπικο τις εταιριας δεν θα την βγαλουν.

  9. On 11/2/2023 at 6:20 ΜΜ, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Με τις τιμές στο θεό, και τέτοια παγκόσμια κρίση, τι ακριβώς περιμένουν?

     

    Ας κουρέψουν τα υπερκέρδη τους οι "μεγάλοι" για να αυξηθούν οι πωλήσεις. Απλά τα πράγματα. Με 60% margins μόνο τα κορόιδα έχουν απομείνει να αγοράζουν και να αναβαθμίζουν τακτικά.

    Μια ακομα φορα στο λεω για να μην εκτιθεσαι. Το 60% δεν ειναι υπερκερδος, ειναι το βασικο κερδος μια εταιριας που κανει σχεδιαση και κατασκευη του οποιοδηποτε προιοντος. Κατω απο αυτο κλεινεις.

  10. 1 λεπτό πριν, το μέλος icy20 έγραψε:

    Κοιτα η nvidia εχει γινει scalper στη θεση των scalper και ισως ηταν ενας τροπος να τιμωρηθει αλλα τι να πω. Τωρα αν ειναι ο σωστος τροπος η οχι δεν ξερω. Ο χρονος θα δειξει...

    Βαλε και το new world που εκαιγε καρτες αβερτα 😛

     

    Ευκολα.

  11. 16 λεπτά πριν, το μέλος SOTOS V έγραψε:

    Καλα κανω και δεν ακουω κανεναν και προτιμαω Nvidia καρτες τελικα. Ας τους αλλους να παριστανουν τους υποστηρικτες Underdog εταιριων. Δεν θα τρωω εγω την βλαβη της καθε AMD επειδη καποιοι σιχαινονται την Nvidia και θελουν να παριστανουν τους σταυροφορους του ανταγωνισμου...

    Να σου θυμισω κατι τσαφ που γινοντουσαν σε καινουριες 90αρες καρτες 3 μοντελα πριν με τους δευτερους επισημους driver τις πρασινης?

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.