Jump to content

liangour

Premium Members
  • Posts

    397
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by liangour

  1. liangour

    Αλλαγή cpu σε λαπτοπ

    Και στην πρώτη περίπτωση νέα πάστα ήταν. Πριν μια βδομάδα μπήκε ο 3210m. Μένει τώρα να βρεθεί ένας 3612qm σε φυσιολογική τιμή γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι κάτω από 70..
  2. liangour

    Αλλαγή cpu σε λαπτοπ

    Ήρθε η ψύκτρα. Ακολουθεί συγκριτικό θερμοκρασιών σε 15 λεπτά prime95 max heat σε σταθερή θερμοκρασία δωματίου 28 βαθμών Κελσίου. 20 βαθμοί διαφορά! Ομολογώ πως δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά γιατί τα καινούρια heat pipes είναι πιο στενά από το προηγούμενο που υπήρχε.
  3. liangour

    Αλλαγή cpu σε λαπτοπ

    Η μητρική του λάπτοπ έβγαινε σε δύο εκδόσεις, μία χωρίς κάρτα γραφικών και μία με την 7670m ενσωματωμένη. Κυκλοφορούσε από την toshiba έκδοση με i7 3610qm που είναι τετραπύρηνος με 45W TDP. Επιπλέον εδώ φαίνεται η έκδοση χωρίς ξεχωριστά γραφικά που όμως έχει τετραπύρηνο. Δεν ξερω ποιον ακριβώς αλλα φαίνεται από το μέγεθος του die. Αλλά σίγουρα υπάρχει πιθανότητα να μην υποστηρίζεται καν ο επεξεργαστής.
  4. liangour

    Αλλαγή cpu σε λαπτοπ

    Η απορία μου τώρα είναι αν μπορεί το λάπτοπ αυτό να στηρίξει τον i7 3612qm τόσο θερμικά όσο και από πλευράς ισχύος. Ο 3612qm είναι 4cores/8threads αλλά με tdp στα 35W και φτάνει μέχρι 2.8 GHz σε όλους τους πυρήνες. Ο 3210m φτάνει μέχρι 2.9 GHz σε όλους τους πυρήνες (διπύρηνος), καταναλώνει σύμφωνα με το hwmonitor 17.85W στο cinebench r15 και επιτυγχάνει σκορ 260. Aν ο 3210m έφτανε μέχρι 2.8 GHz, όσο η συχνότητα του 3612qm, η κατανάλωση και το σκορ στο cinebench r15 διαμορφώνονται ως (28/29)*17.85W= 17.2W και (28/29)*260=251 αντίστοιχα. Υποθέτοντας τώρα ότι οι δύο αυτοί επεξεργαστές έχουν πυρήνες ίδιων χαρακτηριστικών, τότε ο 3612qm είναι ουσιαστικά δύο φορές ο 3510m απλά με τη διόρθωση *(28/29) λόγω διαφοράς 0.1 GHz στη συχνότητα. Άρα η αναμενώμενη κατανάλωση ισχύος υπολογίζεται στα 2*17.2W= 34.4W και το σκορ στο cinebench r15 αναμένεται ως 2*251= 502. Αν συγκρίνουμε με τα σκορ στο hwbot τότε πράγματι ο παραπάνω υπολογισμός αποδεικνύεται ορθός. Ο 2520m που υπήρχε στο λαπτοπ, κατανάλωνε 33.6W, δηλαδή μόλις 1W λιγότερο από την αναμενώμενη κατανάλωση του 3612qm. Επομένως από πλευρά τροφοδοσίας δε θα υπάρχει πρόβλημα μιας και το τροφοδοτικό είναι 65W χωρίς μάλιστα να υπάρχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών στη μητρική. Από πλευρά θερμοκρασιών όμως αναμένεται μία μικρή αύξηση, οπότε η θερμοκρασία θα χτυπάει 100αρια. Η ψύκτρα στο λάπτοπ έχει ένα μόνο heat pipe. Αλλά πρόσφατα έμαθα ότι η σειρά satellite της toshiba έβγαινε και με ψύκτρα με 2 heatpipes. Μία τέτοια ψύκτρα θα επιφέρει ουσιαστική πτώση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή;
  5. liangour

    Αλλαγή cpu σε λαπτοπ

    Επιστρέφω μετά από πολύ καιρό στο θέμα. Με τις ζέστες ο 2520m που είχε μπει στο λαπτοπ ανέβαζε 90 βαθμούς και ο ανεμιστήρας δούλευε έντονα σε εκνευριστικό βαθμό. Οπότε εδώ ακι 2-3 χρόνια, κάθε άνοιξη-καλοκαίρι απενεργοποιώ τον turbo boost από το bios με αποτέλεσμα να λειτουργέι με ταβάνι τα 2.5 GHz αντί για 3 GHz. Έπεσε πριν μια βδομάδα στα χέρια μου ένας i5 3110m και παρότι γενιάς ivy bridge είπα να τον δοκιμάσω. Τελικά η μητρική όντως είναι HM76 και από ότι έμαθα τα toshiba c850/855 κυκλοφορούσαν κυρίως με ivy bridge αντί για sandy. Σαν απόδοση είναι πανομοιότυποι αλλά ο νέοτερος επεξεργαστής καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια και κατ επέκταση θερμοκρασιακά είναι πολύ καλύτερος.
  6. liangour

    putty + raspberry pi

    Είναι 8 δωμάτια εδώ πέρα στο compartment. Για αυτό και ήθελα να έχω το extender σα ρούτερ ώστε να πειραματιστώ άφοβα.
  7. liangour

    putty + raspberry pi

    Ακολουθούν screenshots από το repeater. Συνδέθηκα με εθερνετ για να αφήσει να μπω. Στο ρούτερ δεν μπορώ να μπω. Δεν ξέρω γιατί. Πλέον όταν πατάω την ip μου ανοίγει αυτό εδώ: (update)Τώρα κατάφερα να μπω. Ό,τι να ναι. Ενώ είμαι συνδεδεμένος στο δίκτυο του extender, πατάω στον browser την ip που φαίνεται στο ipconfig στο command prompt και με πετάει στο ρούτερ.
  8. liangour

    putty + raspberry pi

    Μάλλον έχεις δίκιο γιατί στο τηλέφωνο φαίνεται η ίδια ip. Και χθες φαινόταν η ίδια και στο raspberry pi. Αλλά σήμερα δε φαίνεται ούτε το pi ούτε το extender. Και γενικότερα κολλάνε και οι δύο συσκευές (router+extender) και πολύ συχνά δε μαφήνουν να μπω στο interface τους.
  9. liangour

    putty + raspberry pi

    Σπουδάζω στο εξωτερικό και επειδή δε θέλω να μοιράζομαι το ιδιο δίκτυο με τους δίπλα, και μιας και έχω το ρούτερ στο χώρο μου, έχω βάλει πάνω το ένα repeater tp-link tl-wa850re ως access point δημιουργώντας άλλο δίκτυο με άλλο κωδικό. Προσπαθώ να σετάρω pi hole με ένα raspberry pi zero w αλλά ενώ εμφανίζεται κανονικά στο μενού του tp-link, δεν μπορώ να μπω από το putty με την ip που φαίνεται. Όταν ρυθμίζω το pi zero να μπει στο δίκτυο του αρχικού ρούτερ του σπιτιού τότε συνδέεται κανονικά από το putty. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;
  10. liangour

    Πρόβλημα με touchpad σε thinkpad t440

    Δοκίμασα σχεδόν τα πάντα από θέμα drivers και λογισμικών. Έβαλα άλλο δίσκο και εγκατέστησα από την αρχή windows 10 και ubuntu. Αλλά το touchpad δεν ανταποκρίνεται. Πλέον ό,τι driver και να εγκαταστήσω εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα.
  11. Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν 4-5 μήνες περίπου. Μετά από αφύπνιση του λαπτοπ, το touchpad δε λειτουργούσε. Εντελώς τυχαία συμπεριφορά. Άνοιγα πχ το λαπτοπ και δεν λειτουργούσε. Το κοίμηζα και στην αφύπνιση άλλωτε λειτουργούσε και άλλωτε όχι. Εδώ και 2 μήνες δεν λειτουργεί καθόλου πλέον. Πριν μια βδομάδα εγκατέστησα την ενημέρωση 20Η2 των windows 10 και το touchpad ως δια μαγείας λειτούργησε ξανά. Αλλά κράτησε για μια μέρα μόνο. Το περίεργο είναι ότι δεν λειτουργεί ούτε το πρόγραμμα ρυθμίσεων του touchpad. Σα να μην υπάρχει καθόλου δηλαδή. Έχει κανείς καμιά ιδέα/υποψία τι μπορεί να φταίει;
  12. Μετά από χρόνια αποχής από pro (...2016), έπεσε στα χέρια μου ένα pes2018 για ps3. Είδα ότι κυκλοφορούν αρκετά patch με μεταγραφές και εμφανίσεις από σεζόν 2018/19 + 2019/20 οπότε είπα να θυμηθώ τα παλιά! Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα patch αυτά απαιτούν το τελευταίο data pack. Αλλά επειδή η ΚΟΝΑΜΙ σταμάτησε την υποστήριξη, δε γίνεται να πραγματοποιηθεί λήψη και εγκατάσταση αυτών μέσω του παιχνιδιού. Τα βρήκα online όλα (1.0 , 2.0 , 3.0 , 4.0 , 4.0.1) αλλά δεν ξέρω αν και πως γίνεται να τα εγκαταστήσω στο ps3. Το ps3 δεν έχει hen, cfw η κάτι παρεμφερές και είναι official στην 4.86 Μπορεί να βοηθήσει κανείς;
  13. Οι δύο εταιρίες που μου προτάθηκαν εδώ δεν αναλαμβάνουν επισκευή παρά μόνο ανάκτηση. Προσωπικά δε με καίνε τα αρχεία καθώς τα περισσότερα ήταν ταινίες και σειρές. Οπότε δεν έκανα απολύτως τίποτα!
  14. liangour

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2019 TheLab.gr - 2η Εβδομάδα

    Καλά Χριστούγεννα
  15. Αυτές είναι οι πιο κοντινές που μπορώ να βγάλω.
  16. Έχω έναν εξωτερικό 1ΤΒ οπότε τα περισσότερα αρχεία είναι εκεί. Στον WD είναι πολλές σειρές και ταινίες που δεν χωρούσαν στον εξωτερικό οπότε μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά.
  17. Ήταν παραπάνω..? Αρκετά παραπάνω. Φαντάστηκα θα κανόνιζε μόνο του την τάση..
  18. Ο δίσκος Ένας Western Digital 3TB (WD30EFRX). Είχε ξεμείνει από παλιό desktop. Τα τελευταία 2 χρόνια πήγαινα σε υπολοιστή φίλου μου για να συνδέσω και να μεταφέρω αρχεία. Το έναυσμα Έψαχνα για αντάπτορα sata to usb για να έχω για εξωτερικό σκληρό έναν παλίο ssd και έπεσε για κακή μου τύχη το μάτι μου εδώ. "Άψογα" λέω, θα το χρησιμοποιώ και για το μεγάλο δίσκο Η μαύρη γάτα Συνδέω τον αντάπτορα με το δίσκο και ένα τροφοδοτικό 12V, 1A αλλά τιποτά. Σκεπτόμενος ότι δε θα δείνει αρκετό ρεύμα βγάζω από το χρονοντούλαπο δέυτερο τροφοδοτικό. Τροφοδοτικό από laptop αυτή τη φορά, ένα του plaisio από αυτά τα universal. Με το που το συνδέω δεν ακούγεται να παίρνει στροφές ο δίσκος αλλά μύρισε τολμώ να πω ελαφρώς. "Λιάκο, την έκανες πάλι την πατάτα σου"!! Το θύμα Ο δίσκος πλέον δεν παίρνει μπρος. Για την ακρίβεια όταν τον συνδέω σε υπολογιστή δεν παίρνει καν μπρος ο υπολογιστής. Και αν τον συνδέσω ενώ ο υπολογιστής λειτουργεί, τότε σβήνουν όλα. Στο PCB του δίσκου πάντως δεν φαίνεται κάτι να έχει αρπάξει. --> look photos below Και τώρα τι; Σκέφτηκα στην αρχή μήπως μπορέσω να βρω ίδιο PCB και να τα κάνω swap, άλλα κάτι διάβασα για bios chip το οποίο πρέπει να γίνει τράμπα. Δεν έχω ούτε εξοπλισμό ούτε εμπειρία για να κάνω κάτι τέτοιο. Ο δίσκος σώζεται και αν ναι πώς; Υπάρχει τεχνικός εν Αθήναι που να αναλαμβάνει τέτοιο έργο με εύλογο κόστος; Στη χειρότερη, είναι εφικτή η ανάκτηση αρχείων με άλλο τρόπο;
  19. liangour

    Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2019 TheLab.gr

    Στάλθηκε το email Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος!!
  20. liangour

    Ψάχνω λάπτοπ μέχρι 600 ευρώ

    To αν οι 14" είναι η μέση λύση είναι νομίζω καθαρά υποκειμενικό. Για άλλους όχι. Για μένα πχ που έχω δουλέψει και στις 3 διαστάσεις (13.3, 14, 15.6), οι 14" είναι ξεκάθαρα η χρυσή τομή.
  21. liangour

    ελαττωματική θύρα usb

    Έβγαλα τη μητρική να δω τη θύρα πιο καλά και δε φαίνεται να χει ξεκολλήσει καθόλου από τη μητρική. Δεν κουνιέται δηλαδή καθόλου ούτε είναι χαλαρή.
  22. Σε ένα thinkpad t440 η μία από τις δύο θύρες usb δεν κάνει καθόλου καλή επαφή. Ο μόνος τρόπος για να δουλέψει είναι να κρατάω τραβηγμένο προς τα πάνω το κάθε usb. Δηλαδή η θύρα δουλεύει άλλα δεν είναι καθόλου πρακτική έως αδύνατη η χρήση της. Τι φταίει και συμβαίνει αυτό; Επισκευάζεται/ διορθώνεται η κατάσταση;
  23. laptop toshiba satellite c850-16w Στη θέση του δίσκου είναι ένας samsung 860 evo με windows 10 Στο hdd caddy είναι ένας corsair force 3 με windows 7 και οσονούπω linux To caddy δουλεύει κανονικά. Φαίνεται δηλαδή από τα windows 10 o corsair. Αλλά δε φαίνεται πουθενά στο bios μιας και είναι στη θέση του odd Όσο είναι ο samsung πάνω δεν μπορώ να μπουτάρω στον corsair. Oύτε με boot priority στο bios ούτε απευθείας με F12 boot menu. Αν βγάλω τον samsung και αφήσω τον corsair ως έχει στο caddy τότε μπουτάρει κανονικά. Τι φταίει;
  24. liangour

    Αναβαθμιση apu fm1 για league of legends

    Τελικά πήρα το 3870 ο οποίος μάλλον δεν είναι συμβατός με τη μητρική καθώς βλέπω μόνο δυο πυρήνες. Δε βρήκα κάποια ρύθμιση στο bios σχετικά με αριθμό πυρήνων. Υπάρχει πιθανότητα να φταίει ο επεξεργαστης;
  25. Το σύστημα είναι amd e2 3200 (2πύρηνος 2,4ghz 65w) pegatron corporation 2acf (p0) μητρική 4gb ram Με αναβάθμιση σε κάποιον a8 (6550d)της σειράς fm1, θα μπορεί να παίξει lol ικανοποιητικά με την ενσωματωμένη igpu; Αποκλείω κάποιον της σειράς a6 λόγω χειρότερης igpu (6530d) Άρα σαν επιλογές έχω τους: a8 3800 (4c 2.4/2.7ghz 65w) a8 3850 (4c 2.9ghz 100w) a8 3870k (4c 3ghz 100w) O 3870k δεν έχει και πολύ νόημα σαν ξεκλείδωτος καθώς η μητρική δε νομίζω να μπορεί να ανεβάσει συχνότητα. Το άλλο που με προβληματίζει είναι τα 35w διαφορά και δεν ξέρω πώς θα ανταπεξέλθει θερμικά το σύστημα. Για αλλαγή ψύκτρας ούτε λόγος καθώς αυξάνεται το κόστος και δεν έχει νόημα για τέτοιο μηχάνημα. Και οι τρεις a8 κυμαίνονται στα 25€ στο ebay χωρίς ψύκτρα. Στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένοι είτε δεν υπάρχουν σκέτοι είτε είναι ανούσια ακριβοί. Ποιον από τους τρείς προτείνετε; Θα μπορούν να σηκώσουν lol σε fullHD ή τσάμπα ο κόπος;
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.