Jump to content

E.F.

Premium Members
  • Posts

    469
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About E.F.

  • Γενέθλια 01/01/1983

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

E.F.'s Achievements

  1. Πωλούνται δύο τροφοδοτικά, καινούργια, με την απόδειξη αγοράς τους (Σεπτέμβριος 2023). Gamdias Kratos M1-750W - 35€ Thermaltake Toughpower GF A3 750W - 70€
  2. Πωλείται κάρτα γραφικών Asus Radeon RX 570 4GB Expedition OC. Παίζει άνετα τα τελευταία παιχνίδια. Μπορείτε να βρείτε reviews στο youtube κ.λπ. Λειτουργεί άριστα και πωλείται λόγω αναβάθμισης. Δίδεται στο κουτί της. Περιοχή Αιγάλεω. Σε περίπτωση αποστολής, η αποστολή θα γίνει με Courier της επιλογής σας με έξοδα δικά σας.
  3. Κάτι δεν πάει καλά ή την εφαρμογή δεν την έχουν δημοσιεύσει ακόμη. Χρόνια είμαι πελάτης τους και έχω την εφαρμογή και ουδέποτε είδα έστω αναφορά σε "βοηθήματα". Αν μη τι άλλο, προτρέπουν να μην παρεμβαίνει κάποιος μη εξειδικευμένος. Επίσης δεν έχει λειτουργίες για ιστορικό πλέον του ιστορικού παραγγελιών, προγραμματισμούς, κόστος καυσίμου, κ.λπ.. Μόλις κοίταξα και για update, δεν υπάρχει κάτι. Στην παρούσα μορφή της η εφαρμογή είναι απλά ηλεκτρονικό κατάστημα, χωρίς καμία άλλη πρακτική χρήση.
  4. Εγώ σήμερα παρέλαβα παραγγελία που είχα κάνει...11 Νοεμβρίου... Και να'ταν κανένα μεγάλο ή παράξενο δέμα, να πεις μία δικαιολογία. Σκουλικοβιδάκια ήταν...
  5. Πάνε κανένα δύο χρόνια τώρα. Το είχα πάρει 30€ αλλά ήταν, αν θυμάμαι καλά, προσφορά τότε. Τώρα που το είδα στα 40€ το πουλάνε σε άλλα μαγαζιά. Ψάξε το με το νούμερό του, Wolfcraft 4642000, θα το βρεις πιο εύκολα.
  6. Εγώ έχω πάρει της Wolfcraft από Leroy Merlin. Τίμιο και λειτουργεί μία χαρά με οποιαδήποτε ξυλόβιδα. http://www.wolfcraft.com/en/products/p/screwing_tools/1_undercover_jig_set/s/p/index.html
  7. E.F.

    Εναλλακτικοι Παροχοι Ηλεκτρικου Ρευματος

    Είναι στο συμβόλαιο που υπέγραψες. Η Protergia έχει άνω όριο ΟΤΣ τα 66€/MWh στο έγγραφο που έχουν τώρα δημοσιευμένο (παρ 8.8). https://www.protergia.gr/sites/default/files/GENIKOI-OROI-SYMBASHS_OIKIAKA_3.pdf Επίσης δεν θα στο γράφει πως "σου κάναμε αύξηση". Απλά θα έχουν άλλη τιμή kWh στον υπολογισμό.
  8. E.F.

    Εναλλακτικοι Παροχοι Ηλεκτρικου Ρευματος

    Εσένα, με τέτοια κατανάλωση, το κέρδος σου θα είναι περίπου 300€ το έτος (εκτός κι αν η ΟΤΣ ξεσκιστεί). Μόλις το ρώτησα και η μόνη εταιρία που δεν εφαρμόζει ρήτρα ΟΤΣ είναι η ΕΛΤΑ Ενέργεια και, σε συγκεκριμένο πακέτο, η NRG. Η Volterra έχει στα 70€/MWh. Οι υπόλοιποι έχουν όλοι στα 55€/MWh που σημαίνει πως στην σημερινή αγορά ενέργειας θα τρως σημαντικό καπέλο τουλάχιστον τους 8 μήνες του χρόνου, οπότε πρόσεξέ τους.
  9. E.F.

    Εναλλακτικοι Παροχοι Ηλεκτρικου Ρευματος

    Συνήθως (πάντα) αρνητικά. Αν η οριακή τιμή συστήματος που δημοσιεύει ο ΑΔΜΗΕ ξεπερνά μηναιώς το όριο που έχει θέσει ο πάροχος, υπάρχει αντίστοιχη % μεταβολή της τιμής kWh. Αν, για παράδειγμα, η ΟΤΣ βγει 77€/MWh και το όριο του παρόχου είναι τα 70, θα αυξήσει τις χρεώσεις της kWh (MONO της kWh) κατά 10% (περίπου). Αν πέσει κάτω από το κάτω όριο αντιστοίχως η τιμή θα μειωθεί αλλά δεν νομίζω να ζήσουμε να το δούμε αυτό ποτέ.
  10. E.F.

    Εναλλακτικοι Παροχοι Ηλεκτρικου Ρευματος

    Η Volterra έχει άνω όριο στην οριακή τιμή συστήματος τα 70€/MWh. Εμένα προσωπικά ως και τον Οκτώβρη που το είχα κοιτάξει δεν είχε κάνει ανατιμολόγηση ποτέ, πλην ένα μήνα του 2017 που είχε περάσει το όριο κατά πολύ (και πάλι ήταν πολύ μικρή η διαφορά). Από τον Οκτώβρη το κύριο ρολόι του σπιτιού το έχω μεταφέρει και η Volterra έχει παραμείνει μόνο σε ένα άλλο με απειροελάχιστη κατανάλωση, οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά για τους τελευταίους μήνες. Αλλά η οριακή τιμή συστήματος τους τελευταίους μήνες ανεβαίνει και πάνω από τα 80€/MWh, οπότε ίσως βάλει καπέλα (της τάξης του 5-10% στην τιμή των kWh μόνο - δεν μπαίνει στις υπόλοιπες χρεώσεις απολύτως τίποτα). Αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος άλλος πάροχος δεν θα έβαζε καπέλο - όλοι έχουν την ρήτρα της οριακής τιμής συστήματος και, όταν το είχα ψάξει, οι περισσότεροι την έχουν ακόμη πιο χαμηλά από τα 70.
  11. E.F.

    Εναλλακτικοι Παροχοι Ηλεκτρικου Ρευματος

    Η εμπειρία μου είναι "έρχεται ο λογαριασμός, πληρώνεται, κανένα πρόβλημα". Έτσι κι αλλιώς η αλλαγή είναι εντελώς λογιστική, τη διαχείριση του δικτύου διανομής την έχει ο ΔΕΔΔΗΕ, οι παρόχοι το μόνο που κάνουν (όσον αφορά καταναλωτές) είναι λογιστική δουλειά, δεν υπάρχει καμία φυσική παρέμβαση ή/και αλλαγή. Με λίγα λόγια, το μόνο που αλλάζει είναι το ποιός σε τιμολογεί.
  12. E.F.

    Διάταξη ανεμιστήρων

    Για να αποφύγεις το οτιδήποτε ηλεκτροαγώγιμο, ένας με ενός μεσαιομεγάλου μεγέθους 3D printer μπορεί άνετα να σου φτιάξει το χώρισμα που θες ακριβώς (σε ό,τι θερμοπλαστικό υλικό αλλά και σε ό,τι χρώμα θέλεις - τα υλικά είναι σχετικά φτηνά πλέον). Φαντάζομαι κάποιος θα έχει εκεί. Μόνο καλό θα ήταν να στο κάνει κάποιος φίλος γιατί είναι σχετικά μεγάλο κομμάτι και στην αγορά η τιμή πάει με την ώρα εκτύπωσης, θα σου κοστίσει δυσανάλογα για την αξία του. Θα στο έβγαζα εγώ αν μου έφερνες το υλικό που θες αλλά είμαστε μακρυά και θα είναι πολύ εύθραυστο ένα τόσο λεπτό πλαστικό ώστε να στο ταχυδρομήσω με ασφάλεια. Είναι δεδομένο πως θα φτάσει κατεστραμμένο.
  13. E.F.

    Αυτοκίνηση

    Αυτό είναι λάθος. Όσο μεγαλύτερος ο δείκτης ταχύτητας, τόσο καλύτερη η πρόσφυση του ελαστικού αλλά τόσο γρηγορότερη η φθορά του (ή, λαϊκά, είναι πιο μαλακό). Στα υψηλότερης ταχύτητας χρησιμοποιούνται μαλακότερα μίγματα για καλύτερη πρόσφυση και έχουν καλύτερη ενίσχυση στο πλάι. Δεν έχει ιδιαίτερη σχέση ο δείκτης ταχύτητας με το πόσο γρήγορα θα ζεσταθεί ένα ελαστικό, αυτό το έχω ξανακούσει και είναι δυστυχώς άλλος ένας μύθος που κυκλοφορεί. Η μόνη διαφορά είναι στο ψύχος, οι υψηλοί δείκτες δεν λειτουργούν καλά σε θερμοκρασίες κάτω των 4-5°C. Συμπληρώνω, έχω βάλει ελαστικά ίδιου τύπου και μεγέθους (Uniroyal Rain Sport 3 205/55/16) σε δύο διαφορετικούς δείκτες ταχύτητας (Η και Υ) και τα δεύτερα ήταν σαφώς πολύ καλύτερα από τα πρώτα, σε κάθε (ελληνική-περιοχή Αττικής) συνθήκη. Απλώς και πιο ακριβά ήταν αλλά και στα 30.000χλμ ήταν "καιρός να τ'αλλάξω τώρα γρήγορα-γρήγορα". Επίσης έχουν κάποιοι κατασκευαστές δημοσιεύσει άρθρα που αναγράφουν ακριβώς ό,τι γράφω κι εγώ για τον δείκτη ταχύτητας αν θέλεις να το ψάξεις περαιτέρω.
  14. E.F.

    Αυτοκίνηση

    Μη πιστεύετε ό,τι διαβάζετε. Κατ'αρχήν, έχουν αναρτήσει άρθρο που δεν αναγράφει καν σε τι όχημα έχουν τοποθετηθεί. Το βάρος, μεταξόνιο, και άξονας κίνησης του οχήματος παίζουν τεράστιο ρόλο στην απόδοση του ελαστικού. Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να παρομοιάσεις καν επιδόσεις ελαστικών που δοκιμάστηκαν πάνω σε άλλο όχημα με αυτές που θα έχει το ίδιο ελαστικό πάνω σε οποιοδήποτε άλλο όχημα ξεφεύγει έστω και λίγο από τις προδιαγραφές του πρώτου, πόσο μάλλον αν είναι εντελώς άλλης ιπποδύναμης, βάρους, και κίνησης. Δεύτερον, δεν αναγράφουν καν τι δείκτη ταχύτητας είναι το κάθε μοντέλο ελαστικού. Π.χ. To Uniroyal Rain Expert 3 βγαίνει με δείκτη ταχύτητας V, Η, Τ, και σε διάφορους τύπους (π.χ. άλλο δείκτη φορτίου). Προφανώς αν δοκιμάσεις ελαστικά με δείκτη V και συγκρίνεις με άλλα που έχουν δείκτη Τ, τα πρώτα θα είναι χαωδώς καλύτερα, ειδικά στο στεγνό. Αν ήθελαν να είναι τουλάχιστον τυπικοί, έπρεπε ο τύπος ελαστικού να αναγράφεται ολόκληρος. Δεν είμαι υπέρ κανενός ελαστικού ή κατασκευαστή. Σε διαφορετικά οχήματα και οδηγούς αντιστοιχούν διαφορετικά προϊόντα. Αλλά, έχοντας αλλάξει ντουζίνες ελαστικών στην ζωή μου και κρίνοντας από αυτά που διαβάζω, ποτέ μα ποτέ δεν έπεφταν μέσα. Έχω βάλει ελαστικά που οι δημοσιογράφοι τα εκθείαζαν ως κορυφαία και τα ξήλωσα σε 3 μήνες, έχω βάλει ελαστικά που έλεγαν πως είναι μέτρια και ήταν καταπληκτικά.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.