Jump to content

E.F.

Premium Members
  • Posts

    469
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by E.F.

  1. Πωλούνται δύο τροφοδοτικά, καινούργια, με την απόδειξη αγοράς τους (Σεπτέμβριος 2023). Gamdias Kratos M1-750W - 35€ Thermaltake Toughpower GF A3 750W - 70€
  2. Πωλείται κάρτα γραφικών Asus Radeon RX 570 4GB Expedition OC. Παίζει άνετα τα τελευταία παιχνίδια. Μπορείτε να βρείτε reviews στο youtube κ.λπ. Λειτουργεί άριστα και πωλείται λόγω αναβάθμισης. Δίδεται στο κουτί της. Περιοχή Αιγάλεω. Σε περίπτωση αποστολής, η αποστολή θα γίνει με Courier της επιλογής σας με έξοδα δικά σας.
  3. Κάτι δεν πάει καλά ή την εφαρμογή δεν την έχουν δημοσιεύσει ακόμη. Χρόνια είμαι πελάτης τους και έχω την εφαρμογή και ουδέποτε είδα έστω αναφορά σε "βοηθήματα". Αν μη τι άλλο, προτρέπουν να μην παρεμβαίνει κάποιος μη εξειδικευμένος. Επίσης δεν έχει λειτουργίες για ιστορικό πλέον του ιστορικού παραγγελιών, προγραμματισμούς, κόστος καυσίμου, κ.λπ.. Μόλις κοίταξα και για update, δεν υπάρχει κάτι. Στην παρούσα μορφή της η εφαρμογή είναι απλά ηλεκτρονικό κατάστημα, χωρίς καμία άλλη πρακτική χρήση.
  4. Εγώ σήμερα παρέλαβα παραγγελία που είχα κάνει...11 Νοεμβρίου... Και να'ταν κανένα μεγάλο ή παράξενο δέμα, να πεις μία δικαιολογία. Σκουλικοβιδάκια ήταν...
  5. Πάνε κανένα δύο χρόνια τώρα. Το είχα πάρει 30€ αλλά ήταν, αν θυμάμαι καλά, προσφορά τότε. Τώρα που το είδα στα 40€ το πουλάνε σε άλλα μαγαζιά. Ψάξε το με το νούμερό του, Wolfcraft 4642000, θα το βρεις πιο εύκολα.
  6. Εγώ έχω πάρει της Wolfcraft από Leroy Merlin. Τίμιο και λειτουργεί μία χαρά με οποιαδήποτε ξυλόβιδα. http://www.wolfcraft.com/en/products/p/screwing_tools/1_undercover_jig_set/s/p/index.html
  7. E.F.

    Εναλλακτικοι Παροχοι Ηλεκτρικου Ρευματος

    Είναι στο συμβόλαιο που υπέγραψες. Η Protergia έχει άνω όριο ΟΤΣ τα 66€/MWh στο έγγραφο που έχουν τώρα δημοσιευμένο (παρ 8.8). https://www.protergia.gr/sites/default/files/GENIKOI-OROI-SYMBASHS_OIKIAKA_3.pdf Επίσης δεν θα στο γράφει πως "σου κάναμε αύξηση". Απλά θα έχουν άλλη τιμή kWh στον υπολογισμό.
  8. E.F.

    Εναλλακτικοι Παροχοι Ηλεκτρικου Ρευματος

    Εσένα, με τέτοια κατανάλωση, το κέρδος σου θα είναι περίπου 300€ το έτος (εκτός κι αν η ΟΤΣ ξεσκιστεί). Μόλις το ρώτησα και η μόνη εταιρία που δεν εφαρμόζει ρήτρα ΟΤΣ είναι η ΕΛΤΑ Ενέργεια και, σε συγκεκριμένο πακέτο, η NRG. Η Volterra έχει στα 70€/MWh. Οι υπόλοιποι έχουν όλοι στα 55€/MWh που σημαίνει πως στην σημερινή αγορά ενέργειας θα τρως σημαντικό καπέλο τουλάχιστον τους 8 μήνες του χρόνου, οπότε πρόσεξέ τους.
  9. E.F.

    Εναλλακτικοι Παροχοι Ηλεκτρικου Ρευματος

    Συνήθως (πάντα) αρνητικά. Αν η οριακή τιμή συστήματος που δημοσιεύει ο ΑΔΜΗΕ ξεπερνά μηναιώς το όριο που έχει θέσει ο πάροχος, υπάρχει αντίστοιχη % μεταβολή της τιμής kWh. Αν, για παράδειγμα, η ΟΤΣ βγει 77€/MWh και το όριο του παρόχου είναι τα 70, θα αυξήσει τις χρεώσεις της kWh (MONO της kWh) κατά 10% (περίπου). Αν πέσει κάτω από το κάτω όριο αντιστοίχως η τιμή θα μειωθεί αλλά δεν νομίζω να ζήσουμε να το δούμε αυτό ποτέ.
  10. E.F.

    Εναλλακτικοι Παροχοι Ηλεκτρικου Ρευματος

    Η Volterra έχει άνω όριο στην οριακή τιμή συστήματος τα 70€/MWh. Εμένα προσωπικά ως και τον Οκτώβρη που το είχα κοιτάξει δεν είχε κάνει ανατιμολόγηση ποτέ, πλην ένα μήνα του 2017 που είχε περάσει το όριο κατά πολύ (και πάλι ήταν πολύ μικρή η διαφορά). Από τον Οκτώβρη το κύριο ρολόι του σπιτιού το έχω μεταφέρει και η Volterra έχει παραμείνει μόνο σε ένα άλλο με απειροελάχιστη κατανάλωση, οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά για τους τελευταίους μήνες. Αλλά η οριακή τιμή συστήματος τους τελευταίους μήνες ανεβαίνει και πάνω από τα 80€/MWh, οπότε ίσως βάλει καπέλα (της τάξης του 5-10% στην τιμή των kWh μόνο - δεν μπαίνει στις υπόλοιπες χρεώσεις απολύτως τίποτα). Αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος άλλος πάροχος δεν θα έβαζε καπέλο - όλοι έχουν την ρήτρα της οριακής τιμής συστήματος και, όταν το είχα ψάξει, οι περισσότεροι την έχουν ακόμη πιο χαμηλά από τα 70.
  11. E.F.

    Εναλλακτικοι Παροχοι Ηλεκτρικου Ρευματος

    Η εμπειρία μου είναι "έρχεται ο λογαριασμός, πληρώνεται, κανένα πρόβλημα". Έτσι κι αλλιώς η αλλαγή είναι εντελώς λογιστική, τη διαχείριση του δικτύου διανομής την έχει ο ΔΕΔΔΗΕ, οι παρόχοι το μόνο που κάνουν (όσον αφορά καταναλωτές) είναι λογιστική δουλειά, δεν υπάρχει καμία φυσική παρέμβαση ή/και αλλαγή. Με λίγα λόγια, το μόνο που αλλάζει είναι το ποιός σε τιμολογεί.
  12. E.F.

    Διάταξη ανεμιστήρων

    Για να αποφύγεις το οτιδήποτε ηλεκτροαγώγιμο, ένας με ενός μεσαιομεγάλου μεγέθους 3D printer μπορεί άνετα να σου φτιάξει το χώρισμα που θες ακριβώς (σε ό,τι θερμοπλαστικό υλικό αλλά και σε ό,τι χρώμα θέλεις - τα υλικά είναι σχετικά φτηνά πλέον). Φαντάζομαι κάποιος θα έχει εκεί. Μόνο καλό θα ήταν να στο κάνει κάποιος φίλος γιατί είναι σχετικά μεγάλο κομμάτι και στην αγορά η τιμή πάει με την ώρα εκτύπωσης, θα σου κοστίσει δυσανάλογα για την αξία του. Θα στο έβγαζα εγώ αν μου έφερνες το υλικό που θες αλλά είμαστε μακρυά και θα είναι πολύ εύθραυστο ένα τόσο λεπτό πλαστικό ώστε να στο ταχυδρομήσω με ασφάλεια. Είναι δεδομένο πως θα φτάσει κατεστραμμένο.
  13. E.F.

    Αυτοκίνηση

    Αυτό είναι λάθος. Όσο μεγαλύτερος ο δείκτης ταχύτητας, τόσο καλύτερη η πρόσφυση του ελαστικού αλλά τόσο γρηγορότερη η φθορά του (ή, λαϊκά, είναι πιο μαλακό). Στα υψηλότερης ταχύτητας χρησιμοποιούνται μαλακότερα μίγματα για καλύτερη πρόσφυση και έχουν καλύτερη ενίσχυση στο πλάι. Δεν έχει ιδιαίτερη σχέση ο δείκτης ταχύτητας με το πόσο γρήγορα θα ζεσταθεί ένα ελαστικό, αυτό το έχω ξανακούσει και είναι δυστυχώς άλλος ένας μύθος που κυκλοφορεί. Η μόνη διαφορά είναι στο ψύχος, οι υψηλοί δείκτες δεν λειτουργούν καλά σε θερμοκρασίες κάτω των 4-5°C. Συμπληρώνω, έχω βάλει ελαστικά ίδιου τύπου και μεγέθους (Uniroyal Rain Sport 3 205/55/16) σε δύο διαφορετικούς δείκτες ταχύτητας (Η και Υ) και τα δεύτερα ήταν σαφώς πολύ καλύτερα από τα πρώτα, σε κάθε (ελληνική-περιοχή Αττικής) συνθήκη. Απλώς και πιο ακριβά ήταν αλλά και στα 30.000χλμ ήταν "καιρός να τ'αλλάξω τώρα γρήγορα-γρήγορα". Επίσης έχουν κάποιοι κατασκευαστές δημοσιεύσει άρθρα που αναγράφουν ακριβώς ό,τι γράφω κι εγώ για τον δείκτη ταχύτητας αν θέλεις να το ψάξεις περαιτέρω.
  14. E.F.

    Αυτοκίνηση

    Μη πιστεύετε ό,τι διαβάζετε. Κατ'αρχήν, έχουν αναρτήσει άρθρο που δεν αναγράφει καν σε τι όχημα έχουν τοποθετηθεί. Το βάρος, μεταξόνιο, και άξονας κίνησης του οχήματος παίζουν τεράστιο ρόλο στην απόδοση του ελαστικού. Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να παρομοιάσεις καν επιδόσεις ελαστικών που δοκιμάστηκαν πάνω σε άλλο όχημα με αυτές που θα έχει το ίδιο ελαστικό πάνω σε οποιοδήποτε άλλο όχημα ξεφεύγει έστω και λίγο από τις προδιαγραφές του πρώτου, πόσο μάλλον αν είναι εντελώς άλλης ιπποδύναμης, βάρους, και κίνησης. Δεύτερον, δεν αναγράφουν καν τι δείκτη ταχύτητας είναι το κάθε μοντέλο ελαστικού. Π.χ. To Uniroyal Rain Expert 3 βγαίνει με δείκτη ταχύτητας V, Η, Τ, και σε διάφορους τύπους (π.χ. άλλο δείκτη φορτίου). Προφανώς αν δοκιμάσεις ελαστικά με δείκτη V και συγκρίνεις με άλλα που έχουν δείκτη Τ, τα πρώτα θα είναι χαωδώς καλύτερα, ειδικά στο στεγνό. Αν ήθελαν να είναι τουλάχιστον τυπικοί, έπρεπε ο τύπος ελαστικού να αναγράφεται ολόκληρος. Δεν είμαι υπέρ κανενός ελαστικού ή κατασκευαστή. Σε διαφορετικά οχήματα και οδηγούς αντιστοιχούν διαφορετικά προϊόντα. Αλλά, έχοντας αλλάξει ντουζίνες ελαστικών στην ζωή μου και κρίνοντας από αυτά που διαβάζω, ποτέ μα ποτέ δεν έπεφταν μέσα. Έχω βάλει ελαστικά που οι δημοσιογράφοι τα εκθείαζαν ως κορυφαία και τα ξήλωσα σε 3 μήνες, έχω βάλει ελαστικά που έλεγαν πως είναι μέτρια και ήταν καταπληκτικά.
  15. E.F.

    UPS μετα απο μια δεκαετια...

    Σωστή κατανάλωση έχεις. Τα τροφοδοτικά των PC τα παίρνουμε περίπου στο 150-160% του αναμενόμενου φορτίου, και για θέμα headroom αλλά και επιδόσεων. Το UPS λίγο προσοχή, η αναγραφόμενη ισχύς είναι VA (Volt-Ampere), όχι Watt. To 1500VA που πήρες νομίζω 1000W μέγιστο είναι. Προφανώς είναι κάπως πολύ, γι'αυτό σου είχα προτείνει 1200VA max (660-700W έξοδος), αλλά μην στεναχωριέσαι κιόλας, και έχεις μεγαλύτερα περιθώρια για πρόσθεση εξοπλισμού και οι μπαταρίες θα σου κρατήσουν λίγο περισσότερο. Επίσης, τα 60-80W browsing δεν είναι καθόλου παράλογα. Με οθόνη 24" και 7700K είμαι στα 60-65W, αλλά όχι με καμία 1080 μέσα και τέρμα φωτεινότητα. Μία καλιμπραρισμένη 24" οθόνη είναι 20-22W.
  16. E.F.

    UPS μετα απο μια δεκαετια...

    Όχι, ήταν το Powerwalker VI 1000 LCD (αν θυμάμαι καλά) και σίγουρα είχε modified sine wave output. Αν έλεγε πως ήταν pure sine wave και έβγαζε τέτοια έξοδο, αν μη τι άλλο θα είχε κλείσει η εταιρία από τον σάλο...
  17. E.F.

    UPS μετα απο μια δεκαετια...

    Δυστυχώς δεν έχω, αυτός ο παλμογράφος είναι σχετικά νέος και δεν τον είχα όταν δοκίμασα APC τελευταία φορά (ή δεν κράτησα screenshot, δεν θυμάμαι). Ενός APC χαμηλομεσαίας κατηγορίας (π.χ. RS Backup) μοιάζει με του Niky, αλλά δεν κάνει το "δόντι" που κάνει το Niky στην κυματομορφή, είναι κάπως πιο ομαλή. Μοιάζει σαν το δεύτερο μισό της κυματομορφής του Niky αλλά συμμετρικά, σαν μύτη μολυβιού ας πούμε περίπου. Και είναι πιο σωστή από την άποψη πως το Niky δίνει χαμηλή τιμή RMS (~180V αν θυμάμαι καλά). Σχετικά καθαρή μεν, χαμηλή δε.
  18. E.F.

    UPS μετα απο μια δεκαετια...

    To πρώτο είναι το βασικό μοντέλο. Το δεύτερο βάζει μέσα βασικό surge reduction και είναι πρακτικά αθόρυβο. Επίσης δοκιμάζει τις μπαταρίες αυτόματα περιοδικά, οπότε μπορεί να σε προειδοποιήσει πριν "τα φτύσουν" εντελώς. Το τρίτο βάζει επιπλέον και το EcoControl που κλείνει τις εξόδους όταν το φορτίο κλείνει κι αυτό για να μην υπάρχει άσκοπη κατανάλωση, λίγο καλύτερο surge reduction, συν ένα έτος επιπλέον εγγύηση. Το ποιό καλύπτει τις ανάγκες σου, εσύ μόνο το ξέρεις. Εγώ θα πρότεινα, εφόσον δεν έχεις αντικεραυνικό και επιτηρητή τάσης στον πίνακα του χώρου σου, το δεύτερο. Αν υπάρχουν μέσα προστασίας στον πίνακα, το πρώτο αρκεί.
  19. E.F.

    UPS μετα απο μια δεκαετια...

    Πάνω από Eaton των 135€ έχεις LCD και το "EcoControl" που απομονώνει τις εξόδους με πολύ χαμηλό φορτίο για να κόψει το "vampire current". Το μόνο πραγματικά σημαντικό είναι πως αυτό έχει καλύτερο surge reduction και ίσως να μπορεί να "κόψει" κάποιες χοντρές ηλεκτρικές ανωμαλίες που ίσως να προκαλούσαν ζημιές. Δεν μπορεί όμως να σταματήσει κάτι πολύ ισχυρό, όπως π.χ. κεραυνική τάση. Αν αυτά αξίζουν την διπλή τιμή είναι δική σου επιλογή. Τις μπαταρίες μην τις πολυφοβάσαι. Ίδιες δεν είναι όλες μα όλα σχεδόν τα αξιοπρεπή UPS χρησιμοποιούν κοινές μπαταρίες μολύβδου που υπάρχουν στο εμπόριο για πάμπολες χρήσεις. Θα βρίσκεις εύκολα ό,τι και να πάρεις.
  20. E.F.

    UPS μετα απο μια δεκαετια...

    Όπως είναι φυσικό, δεν μαζεύω στην καθημερινότητά μου δεδομένα για να τα δείξω κάποια στιγμή σε κάποιο φόρουμ προσπαθώντας να πείσω κάποιον δύσπιστο. Όμως θα κάνω ό,τι μπορώ. Δες τα συνημμένα screenshot όπου φαίνεται η καθαρή γραμμή, έξοδος από Legrand Niky UPS (αυτή με τις "μύτες" είναι), έξοδος από Powerwalker VI 1000VA (τετραγωνικοί παλμοί) και, τέλος, έξοδος από Μtech (τα κομμένα τετράγωνα ή, αλλιώς, μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά). Όπως βλέπεις, τα φτηνά UPS τετραγωνικό παλμό στέλνουν, όχι τροποποιημένη κυματομορφή, απλά "παίζουν" με την διάρκεια. Τα καλύτερα την προσομοιάζουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Τώρα, αν εννοείς "αποδείξεις" εμένα πάνω από το UPS και να κρατώ τα καλώδια του παλμογράφου, συγγνώμη μα δεν έχω Istagram. Φυσικά και το βάρος λέει πολλά, απλώς χρειάζονται οι γνώσεις για να το καταλάβεις. Ένα UPS που είναι 8 κιλά βαρύτερο προφανώς έχει πολύ μεγαλύτερο μετασχηματιστή (ο σίδηρος είναι κατιτί βαρύς) και από αυτό και μόνο συνεπάγονται πολλά ακόμα. Και ναι, είμαι σίγουρος. Δεν προκαλείται καμία ζημιά από ένα αξιοπρεπές UPS, πόσο μάλλον όταν υπολογισθεί ο παράγων "λειτουργεί λίγα λεπτά το έτος". Πέρα από αυτά, δεν μπορώ να κάνω περισσότερα, μπορείς να πιστέψεις οτιδήποτε θέλεις.
  21. E.F.

    UPS μετα απο μια δεκαετια...

    Το 1400 της APC το βρίσκω προσωπικά καλή επιλογή σε σχέση απόδοσης/τιμής. Υπάρχει και ένα Eaton πιο ισχυρό, αλλά θορυβώδες (λογικά ο ανεμιστήρας λειτουργεί μόνο αν γυρίσει σε μπαταρίες και για όσο τις φορτίζει, αλλά δεν ξέρω το συγκεκριμένο μοντέλο). https://www.skroutz.gr/s/4799647/Eaton-5E-1500VA-USB.html Γενικώς σε αυτή τη κατηγορία τιμής το "line interactive" βασίζεται σε πολύ φτωχό AVR, αλλά στην πράξη δεν σε ενδιαφέρει αυτό όσο δεν κάνουν κακό σε κάτι άλλο (εκτός και αν το βάλεις σε κανένα ιστιοπλοϊκό και έχεις μεγάλες διακυμάνσεις τάσης). Σαφώς υπάρχουν κι άλλα καλά σε παρόμοια τιμή, όπως και μοντέλα που έχουν περισσότερα features. Αλλά αν απλώς θες ένα UPS να δουλεύει αξιόπιστα και, το πολύ-πολύ, να δώσει ένα shutdown στο PC αν λείπεις και μένει από μπαταρία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσεις περισσότερα χρήματα για κάτι τέτοιο.
  22. E.F.

    UPS μετα απο μια δεκαετια...

    Εγώ θα επιμείνω να σου προτείνω να μην πας σε φτηνές μάρκες. Τα "reviews" στο Youtube ΔΕΝ είναι αξιόπιστα. Το να λες "τι ωραίο που είναι" ένα UPS χωρίς να έχεις καν έναν παλμογράφο να δεις την έξοδό του είναι αστείο. Αν θέλεις κάτι να το κρατήσεις, πάρε ένα μοντέλο της προκοπής. Ο κατασκευαστής δεν "πουλάει μόνο όνομα". Σαφώς θα πληρώσεις κάτι παραπάνω και το brand αλλά δεν πάει να πει πως ένα άλλο που απλώς διαφημίζει πολλά features αυτομάτως είναι και καλό. Υπάρχουν χρήματα που πέφτουν στο quality control, στο R&D, και αλλού. Τα περισσότερα, δηλαδή όλα όσα έχω δει εγώ τουλάχιστον, φτηνά UPS είναι φασόν από κινέζικες προσχεδιασμένες πλατφόρμες. Τα περισσότερα στηρίζονται σε "εντυπωσιακά" features για να πουλήσουν, όπως όμορφες οθονούλες και διαφημίζοντας "line interactive" που πρακτικά δεν κάνει απολύτως τίποτα. Ένα line interactive τροφοδοτικό της προκοπής αν μη τι άλλο είναι θεόβαρο λόγω του μετασχηματιστή, τα φτηνοκινέζικα μοντέλα απλώς έχουν έναν πολύ μικρό μετασχηματιστή που στην πράξη δεν κάνει τίποτα και γι'αυτό έχουν και κακούς χρόνους διαμεταγωγής (η παρουσία σωστού μετασχηματιστή θα σήμαινε πως ο χρόνος διαμεταγωγής θα μηδενιζόταν) ή/και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα διαφημιζόμενα φορτία. Και, πιο συγκεκριμένα, τα Powerwalker και αναξιόπιστα είναι και έχουν και κακή ποιότητα εξόδου (όχι την χειρότερη που έχω δει, αλλά κακή). Δεν μπορούν καν να συγκριθούν με την ποιότητα εξόδου ενός APC ή Eaton, ούτε καν ενός Legrand (που είναι χειρότερο από τα δύο πρώτα αλλά όχι τόσο κακό). Πιο συγκεκριμένα, το "line interactive" είναι για κλάμματα και κάνει πιο πολύ ζημιά παρά καλό, καθώς έχουν αστείου μεγέθους μετασχηματιστές που δεν αντιστοιχούν ούτε στο 1/5 της ονομαστικής τους ισχύος. Υπάρχει λόγος που το 1000VA line-interactive της APC είναι 19.5 κιλά και το 1500VA της Powerwalker είναι μόλις 10.7. Αν μη τι άλλο, προκαλεί και ηλεκτρικό θόρυβο (common mode noise) και κάνει ζημιά στην υπόλοιπη εγκατάσταση. Επίσης, το inverter που έχουν είναι μέτριο προς κακό, που σημαίνει πως η ποιότητα εξόδου όταν γυρίσει σε μπαταρίες είναι ένα δράμα. Είναι σαν να συγκρίνεις SsangYong με Mercedes. Ωραίο το Chairman αλλά υπάρχει λόγος που το SLK500 έχει εξαπλάσια τιμή (και δεν είναι το brand name). Η απαίτηση για pure sine wave σε κοινό οικιακό εξοπλισμό είναι επίσης ανώφελη και αυξάνει το κόστος δραματικά χωρίς λόγο. Πάλι, αν το UPS είναι "πατάτα" και βγάζει "υπερβολικά modified" έξοδο που δεν μοιάζει καν με ημιτονοειδής, δεν πάει να πει πως χρειάζεται pure sine wave, UPS της προκοπής χρειάζεται. Κανένα αξιοπρεπές UPS με modified sine wave έξοδο δεν δημιουργεί προβλήματα, ούτε καν σε εξοπλισμό που είναι σχετικά ευαίσθητος. Pure sine wave μόνο σε εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό έχω αναγκαστεί να χρησιμοποιήσω σε όλη μου την ζωή. Το online είναι επίσης κακή επιλογή για καθημερινή οικιακή χρήση. Ακόμα και καλό να είναι, ακόμη και να αγνοήσει κανείς το κόστος, προσθέτει μόνιμες 24/7 απώλειες, αυξάνοντας την κατανάλωση ενέργειας χωρίς να υπάρχει πρακτικός λόγος. Αυτά τα λέω σαν Δρ. ηλεκτρολόγος μηχανικός με χρόνια εμπειρίας στην ποιότητα ισχύος. Δεν εικάζω/υποθέτω, ούτε στηρίζομαι σε αμφίβολης ποιότητας άρθρα και "κάποιος μου είπε".
  23. E.F.

    UPS μετα απο μια δεκαετια...

    Υποθέτω πως μιλάμε για το PC της υπογραφής ή κάποιο "φυσιολογικό" μηχάνημα και όχι για κανένα τερατούργημα με Threadripper και 4 κάρτες πάνω. Ένα 1200άρι APC ή Eaton είναι υπερ-αρκετό, δεν υπάρχει λόγος να πας σε κάτι μεγαλύτερο. Αν δεν κάνω λάθος, με 220-240€ παίρνεις καινούργιο κάτι πολύ καλό. Edit: Και πολλά είπα, με 160€ παίρνεις UPS άψογο. Πάρε ένα καλό αν θέλεις να το κρατήσεις πολλά χρόνια και να αλλάζεις μόνο μπαταρίες μετά από κάποια έτη. Τα φτηνά UPS δεν είναι αξιόπιστα, τα πολύ φτηνά κάνουν πιο πολύ ζημιά παρά καλό. Και δεν αντιδρούν σωστά και η έξοδός τους είναι εφιάλτης για ευαίσθητο εξοπλισμό. Αν πας να την βγάλεις φτηνά, το πιο πιθανό είναι να την πληρώσεις πολύ ακριβότερα στο τέλος.
  24. E.F.

    Εργαλεία Lidl (Powerfix, parkside κλπ)

    To έχω αυτό το παλμικό. Κάτι λάθος κάνει αυτός στο κλιπ. Είναι αδύναμο για 20V αλλά δεν είναι τόσο αδύναμο. Είναι δυνατότερο από 14.4V σίγουρα. Έχω βγάλει μπουλόνι τροχού με αυτό (>100Nm στο νερό, 140 συνήθως τα σφίγγω). Το κατσαβίδι αυτό επίσης το έχω. Τιμιότατο για τα χρήματά του, το χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και πολύ καιρό (όχι σκληρές εργασίες όμως). Το τροχουδάκι πήρα την προηγούμενη εβδομάδα των 12V, επίσης τιμιότατο για τα λεφτά του και εξαιρετικό για μικροδουλείες.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.