Jump to content

Asp

Premium Members
  • Posts

    53
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About Asp

  • Γενέθλια 21/03/1981

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Αθήνα
  • Ενδιαφέροντα
    Θαλασσολογία
  • Επάγγελμα
    Έμπορας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Asp's Achievements

  1. Καλησπέρα Μπορεί κάποιος να με φωτίσει τι είδους εργαλείο κάνει τέτοιου τύπου κόλληση καλωδίων σε μπαταρίες? Λογικά θα έχει ως αναλώσιμα και αυτά τα λαμάκια. Το χρειάζομαι για την δουλειά και τρέχω κάθε μήνα περίπου στον Δήσιο οπότε έλεγα να πάρω να κάνω την δουλειά μου. Αν έχετε και κάνα link θα βοηθούσε.
  2. Εγω χρησιμοποιω το Pegasus της Τεσαε. Γρηγορο,ελαφρυ,φτηνο και κανω μια χαρα την δουλεια μου. Στάλθηκε από το Lenovo P1ma40 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  3. Asp

    Οπτικές ίνες

    Καλησπέρα. Ασχολείται κανείς επαγγελματικά στο forum με οπτικές ίνες? Ψάχνω για έναν πελάτη μου για patching μιας οπτικής που θέλει να συνδέσει 2 γραφεία. Έχει ήδη switch και τα κατάλληλα sfp modules. Ή έστω αν ξέρει κάποιος, κάποια εταιρεία που να το αναλαμβάνει.
  4. Asp

    Χρεοκοπία Ελλάδας

    Μερικές σκόρπιες σκέψεις για την οικονομία Είμαι ελ. επαγγελματίας. Η κατάσταση στην αγορά είναι τραγική. Όποιος ασχολείται με την πραγματική οικονομία και όχι με αέρα κοπανιστό το ξέρει. Το βλέπει καθημερινά. Ρωτήστε όποιον επιχειρηματία θέλετε. Ρωτήστε όποιον μισθωτό θέλετε, που ξέρει τα οικονομικά της επιχείρησης που δουλεύει. Ρωτήστε στις εισαγωγικές εταιρίες που πρέπει να πληρώνουν μετρητοίς και προκαταβολικά. Ρωτήστε τις εξαγωγικές, πότε παίρνουν την επιστροφή του ΦΠΑ. Ρωτήστε όποιον λογιστή θέλετε. Κανείς δεν έχει ρευστότητα. Που πήγε η ρευστότητα? Στους φόρους φυσικά! Εγώ πρόπερσι πλήρωσα περίπου 2.500€ φόρο εισοδήματος και πέρσι με τον ίδιο (και ελαφρώς χειρότερο τζίρο) περίπου τα διπλάσια (4.500€). Και όταν πήγα να κάνω ρύθμιση, γιατί προφανώς δεν τα είχα ντούκου, μπήκαν τόκοι. Για κάτσε ρε μπάρμπα(κράτος). Πήρα κάνα δάνειο από ‘σένα και δεν το θυμάμαι και θες και τόκους? Έχουμε και λέμε. Τέλος επιτηδεύματος 650€. Δηλαδή εγώ και ο Βαρδινογιάννης δίνουμε τα ίδια λεφτά. Θα μου πεις ένας ο Βαρδινογιάννης, ένας και εγώ. Sounds fair. Αρρώστια! Προκαταβολή φόρου 55%. Εκεί που η κβαντική μηχανική, τα ταξίδια στο χρόνο και το ελληνικό φορολογικό σύστημα γίνονται τουρλουμπούκι. Τρέλα! 26% από το πρώτο ευρώ. Καλά εδώ τι να πεις? Θα συμφωνούσα για λόγους απλοποίησης του φορολογικού αν ο συντελεστής ήταν λίγο μικρότερος και δεν υπήρχαν τα 2 προηγούμενα. Χαράτσι για ακίνητα που δεν έχεις εισοδήματα από αυτά. Δηλαδή όταν το έχτιζες ή το αγόραζες δεν πλήρωσες φόρο? Δεν πλήρωσες ΦΠΑ? Ήθελα να ‘ξερα, που σκ@τ@ τα σπουδάσανε αυτά τα οικονομικά να πάμε και εμείς να μορφωθούμε! Και οι δικοί μας και οι ξένοι. Δεν ξέρω αν είναι ηλίθιοι, άχρηστοι ή βαλτοί. Το αποτέλεσμα βλέπω. Ο τρόπος που φορολογούνε είναι της λογικής τόσα μου λείπουνε, τόσα βάζω. Είναι σαν να βάλω εγώ ένα mouse ή ένα φλασάκι 500€ αντί για 5€. Γιατί? Γιατί τόσα μου λείπουνε. Πόσα λέτε να πούλαγα? Είμαστε ζώα όρθια τελικά(βάζω και τον εαυτό μου μέσα), είμαστε βλαμμένοι εντελώς, που αφήνουμε ανθρώπους που καθαρίζουν 5-10-20-100k τον μήνα (βουλευτές, δικαστικούς, μεγαλόμανατζαραίους ΔΕΚΟ, τραπεζίτες) να καθορίζουν ότι εμείς πρέπει να ζήσουμε με 300-500-1000€ μηνιαίως. Πρόσφατα έκανα πρόσληψη μια κοπέλα 4ώρο. Ξέρετε που έχουν πάει οι μισθοί? Περίπου 350€ μικτά. 280€ καθαρά. Εντάξει καλά κάνανε και ρίξανε τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά 280??? Εγώ, αν και δεν περισσεύουν, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να πω ζήσε με 280 τον μήνα και δίνω παραπάνω από όσα θα μπορούσα να δίνω βάσει νόμου. Αυτοί που το ψηφίσανε δεν ντρέπονται? Όχι βέβαια! Όπως δεν ντρέπονται και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες που δίνουν αυτούς τους μισθούς σκλαβιάς. «Ο χορτάτος, τον πεινασμένο δεν τον σκέφτεται.» ή αλλιώς «Δώσε στους πολιτικούς τον βασικό μισθό, να δεις για πότε φτιάχνουν όλα τα προβλήματα.» Συγνώμη για το σεντόνι. Ξέρω ότι είναι λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι, αλλά ενώ διαβάζω το νήμα με ενδιαφέρων, δεν έχω χρόνο να γράφω συχνά.
  5. Asp

    Βοήθεια με αγορά Gaming Desktop

    Τόσα λεφτά...βάλε και ένα UPS μην γίνει καμιά στραβή. Εκτός αν έχεις ήδη.
  6. Asp

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

    Ακριβέστατη την βρίσκω την έρευνα της Akamai. Σε δύο συνδέσεις 24αρες σε σπίτι και μαγαζί πιάνω 4,5 και 4,7Mbps.
  7. Ξέθαμα, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται, ένα πολύ καλό πρόγραμμα για parental control είναι το Qustodio.
  8. Asp

    Ανέκδοτα, αστείες φώτος και video (FunLab)

    Έξυπνη διαφήμιση!
  9. Τελικά ωραίο αθλημα το ποδόσφαιρο! Μπράβο μωρή πανάθα!!! Αν έλειπαν και τα επεισόδια από τους κομπλεξικους καλά θα ήταν. Στάλθηκε από το HTC Wildfire μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
  10. Asp

    Ανοιγμα μαγαζιού ηλεκτρονικών υπολογιστών

    Δεν έχω την καλύτερη άποψη για τα franchise. Σίγουρα έχουν χαμηλές τιμές αλλά ρώτησες τι ποσοστό κέρδους έχουν? Συνάδελφος με franchise έχει (πλέον) τραγικά χαμηλό κέρδος. Έδωσε πχ φέτος ssd γύρω στα 100€ με κέρδος 0,08 euro.Μου έδειξε τα τιμολόγια γιατί δεν τον πίστευα.Το κακό είναι ότι αυτοί σου λένε πόσο θα πουλάς και συνήθως σου απαγορεύουν να έχεις και άλλους προμηθευτές ή ακόμα και άλλα αντικείμενα.Με λίγα λόγια είσαι αιχμάλωτος.
  11. Asp

    Ανοιγμα μαγαζιού ηλεκτρονικών υπολογιστών

    Φίλε αφού το θες τόσο πολύ κάν'το! Όλα όσα σου λένε τα υπόλοιπα παιδιά είναι σωστά αλλά ας μην είμαστε τόσο αρνητικοί με ένα νέο ξεκίνημα που θέλει να κάνει ένα νέο παιδί. Μικρές επισημάνσεις γιατί τα περισσότερα στα είπανε. Να υπολογίζεις για σοβαρό έξοδο κάθε μήνα και την βενζίνη. Θα έχεις αρκετές εξωτερικές δουλειές (σε ποσοστό του συνόλου των επισκευών που έχεις) και πρέπει να προσπαθείς να τα φτιάχνεις στον χώρο του πελάτη για αμεσότητα και για να γλυτώνεις τα διπλά δρομολόγια.Επίσης πρέπει να πιάσεις και τα χωριά γύρω από την Ξάνθη αν και δεν ξέρω καθόλου από εκείνα τα μέρη (αποστάσεις κτλ). Υπολόγιζε κάποια έξοδα και για μια μικρή διαφήμιση, τουλάχιστον στην αρχή, όπως φυλλάδια σε σπίτια κτλ Στόκαρε όσο το δυνατόν λιγότερο. Το ΣΤΟΚ είναι λεφτά που κάθονται και στην πληροφορική η αξία των προϊόντων πέφτει πολύ γρήγορα. Να έχεις πάντα κάποια λεφτά στην άκρη για κεφάλαιο κίνησης. Όταν αγοράζεις κάτι να φροντίζεις να αναπληρώνεις το κεφάλαιο κίνησης γρήγορα. Τα πιο σοβαρά έξοδα είναι το ΤΕΒΕ και το ΦΠΑ.Αυτά πρέπει να τα πληρώνεις πάντα στην ώρα τους. Πιο σοβαρά και από το νοίκι. Μην πάρεις δάνειο από τράπεζα ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ! Τέλος για όνομα εγώ θα σου πρότεινα αντί για κάτι τετριμμένο του στυλ "Computer Service Center" ή κάτι παρόμοιο, να βάλεις κάτι πιο τρολιάρικο του στυλ "Better than eshop, classier than Public!" Καλή τύχη!
  12. Asp

    Ποτέ την Κυριακή;

    Ως καταναλωτής αδιάφορο.Δεν υπάρχουν λεφτά για ψώνια.Άντε κάνα Supermarket και πολύ μας είναι. Ως εργαζόμενος κατά.Έχουμε καταντήσει να δουλεύουμε 12ωρα και βάλε.Μια Κυριακή έμεινε.Τελικά δουλεύουμε για να ζούμε ή ζούμε για να δουλεύουμε?
  13. Asp

    How to: Disk Cloning

    Δοκίμασε να βάλεις τους 2 δίσκους σε ένα desktop.Με sata όχι με usb θήκη.Μετά δοκίμασε το Acronis σε Safe Mode.Λογικά θα παίξει.
  14. Asp

    Χρεοκοπία Ελλάδας

    http://www.gnto.gov.gr/sites/default/files/files_basic_pages/Y2_diakiriski.pdf Με μια γρήγορη ματιά, γιατί δεν πρόκειται να κάτσω να διαβάσω 209 σελίδες και δεν νομίζω να τις διάβασε κανείς σοβαρά, πιθανολογώ ότι το έργο θα μπορούσε να γίνει με 100-150k και να έχει και κέρδος 30-40k αυτός που θα το κέρδιζε (μαζί με την εργασία που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του κόστους). Στην σελίδα 49 έχει τον εξοπλισμό που απαιτείται. 2 webservers , 2 application servers, 2 database servers, 2 desktop workstations, 1 laptop, 1 UPS Παρατηρήσεις. 1.Το κόστος θα μπορούσε να πέσει πολύ αν χρησιμοποιούσαν free λογισμικό.Εδώ θα αγοραστούν άδειες για Windows Server και Photoshop. 2. To κόστος επίσης θα μπορούσε να πέσει αν δίνανε χρόνο περάτωσης 9-12 μήνες αντί για 21. Εδώ θα έχεις μια ομάδα που πρέπει να της δώσεις μισθούς για σχεδόν 2 χρόνια. 3. Το τελικό κόστος θα είναι αρκετά πιο κάτω αφού θα υπάρξει ανταγωνισμός και αρκετές προσφορές. 4. Το κονδύλι είναι τόσο μεγάλο για να έχουν να λένε ότι απορρόφησαν μεγαλύτερο ποσοστό του ΕΣΠΑ. 5. Θα μπορούσε να μην είναι διεθνής διαγωνισμός, για να στηρίξουμε και καμιά ελληνική επιχείρηση. Γενικά για τους διαγωνισμούς του δημοσίου Επειδή έχω πάρει μέρος σε μερικούς, μικρότερης κλίμακας βέβαια, και έχω κερδίσει και μερικούς από αυτούς έχω να πω ότι όλο το κόλπο είναι στις ελάχιστες προδιαγραφές που θέτει η επιτροπή. Συνήθως είναι πολύ υψηλές.Αυτό γίνεται είτε εν γνώση τους, γιατί θέλουν να εξαντλήσουν το κονδύλι που έχουν διαθέσιμο, αγοράζοντας πολλές φορές αχρείαστα μηχανήματα, είτε γιατί βάζουν κάποιον άσχετο, ο οποίος βάζει μέσα ότι πρωτόκολλο ή όρο είδε,άκουσε,διάβασε,θυμήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια, είτε για να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό διαγωνισμό(Δηλαδή οι προδιαγραφές που θέτουν εξυπηρετούνται από έναν μόνο προμηθευτή,ενώ θα μπορούσε να γίνει η δουλειά που θέλουν και αλλιώς). Σε περιπτώσεις που δεν είναι φτιαχτός ο διαγωνισμός το αποτέλεσμα είναι αυτός που κερδίζει να έχει ελάχιστο κέρδος και να πληρώνεται μετά από 2-3 χρόνια, δηλαδή να δανείζει το δημόσιο για 2-3 χρόνια ενώ όταν είναι φτιαχτός η δουλειά πάει εκεί που θέλουν και όλα μέλι-γάλα. Ο υπεύθυνος προμηθειών παίρνει το δωράκι του, ο προμηθευτής πληρώνεται στην ώρα του και η ζωή συνεχίζεται.
  15. Asp

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)

    Σχετικά με το παιδί που αυτοκτόνησε. Έχω υπηρετήσει σχετικά πρόσφατα σε ΜΚ/ΤΕ σειράς 6. Ξέρω πάνω κάτω ότι τα πράγματα δεν είναι καλά εκεί. Κλασικές βλακείες καραβάναδων. Απλώς ορισμένα παιδιά δεν αντέχουν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.Κάποιοι απλώς δεν κάνουν για στρατιώτες. Θα μπορούσαν να κάνουν το απλό: Περισσότερο βάρος στην εκπαίδευση, λιγότερο σε αγγαρείες/καψώνια. Έτσι και ο στρατός θα ήταν πιο αξιόμαχος και πολύ λιγότερες αυτοκτονίες θα είχαμε. Δηλαδή οι φονιάδες των λαών, οι φίλοι μας οι αμερικάνοι, που είναι επαγγελματίες του πολέμου, βλάκες είναι που δεν χαραμίζουν τον χρόνο των στρατιωτών τους σε παρελάσεις,βήμα,σκοπέτα και γόππιν? Και αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται χρήματα.Λογική χρειάζεται, κάτι που βρίσκεται σε ανεπάρκεια στο στρατό.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.