Jump to content

aris22gr

Members
  • Posts

    33
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by aris22gr

  1. Θέλω να κάνω σύγκριση έναν Intel Pentium G3258 Dual Core, με σύγκριση έναν Intel i5 Core 4460 που ειναι Quad Core και Value for money. Στο άνοιγμα των Windows 7 και στο Internet, και γενικά σε εφαρμογές γραφείου ποιος θα δουλεύει πιο γρήγορα? Ο Intel Pentium πάει για πλάκα στα 4,4GHz. Ο άλλος δεν έχει Overclock δυνατότητα γιατι δεν ειναι K. Από ότι κατάλαβα ο Intel Pentium θα κάνει πολύ γρηγορότερες τις δουλειές διότι σε Single Thread από ότι είδα σε Reviews κοντράρεται με κορυφαία μοντέλα i7 4670k σε single thread κτλ..!! Οπότε τι ειναι προτιμότερο..? Ένας SSD Vertex 4 με 500MB/s read/write κ με εγκατεστημένα Windows 7 με ποιον επεξεργαστή θα ανοίγει πιο γρήγορα και θα έχει την καλύτερη απόκριση στο browsing? Με εναν G3258 στα 4GHz η με έναν i5 4460? Η μήπως με ένα 8πύρηνο 8350? ----- edit σκεφτόμουν εάν ισχύει οτι με τον Intel Pentium οτι θα ειναι πολύ πιο γρήγορο, τα υπόλοιπα λεφτά που θα περισσεύουν να τα βάλω σε πολύ γρήγορες μνήμες όπως αυτές: https://www.skroutz.gr/s/4307213/Corsair-Vengeance-Pro-8GB-DDR3-2800MHz-CMY8GX3M2A2800C12R.html
  2. Καλησπέρα παιδιά.. Έχω το εξής μηχάνημα: HAF932 Gigabyte 990FXA - UD3 AMD 1090T + Η100 16GB Vengeance 6970 2GB MSI SSD Vertex 4 2+1,5tb HDD 850W Coolermaster PSU. Γενικότερα όμως θέλω να το αλλάξω, και να πάρω ένα νέο ανανεωμένο. Είναι του 2010 ο υπολογιστής μόνο ο SSD (μπήκε το 2011/12 δεν θυμάμαι). Πέρασαν 5 χρόνια κ 1 μήνας. Νομίζω πως αν και σήμερα δεν με έχει απογοητεύσει σε τίποτα, τα τρέχει όλα σφαίρα, θέλω να πάρω κάτι ακόμα πιο γρήγορο. Όσο περνάει ο χρόνος παλιώνει το PC, και χάνει την αξία του όλο και περισσότερο. Και λέω να πουλήσω κάποια αν όχι όλα εξαρτήματα απο αυτον τον υπολογιστή. Σκέφτομαι να πάρω ένα PC με στόχο, την ταχύτητα στην απόκριση των προγραμμάτων, να ανοίγει πολύ γρήγορα τα 7άρια, και να μην έχει το παραμικρό Lag, και να είναι αθόρυβο και low energy. Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνιδια, δεν παίζω καθόλου/ ούτε το AutoCad και τέτοια προγράμματα. Σκεφτόμουν να βάλω κάποιον διπύρηνο/τετραπύρηνο με γρήγορη απόδοση ανά Core και να τον κλοκάρω λίγο, να βάλω αρκετά γρηγορότερη RAM, και έναν αρκετα γρηγορότερο SSD. Επίσης θέλω να το βάλω σε ένα κουτί μικρό να έχει USB 3, για να μπορώ να τον μεταφέρω εύκολα.. Η χρήση του με λίγα λόγια θα είναι Internet/Downloading/ και διάφορες απλές εφαρμογές. Όριο στα χρήματα δεν έχω, αλλά θέλω να κρατήσει για καιρό. Όσο για κάρτα γραφικών σκεφτόμουν κάποια απλά γρήγορη για να εκμεταλευονται οι Browsers.
  3. aris22gr

    R9 270 με PSU 580W φτάνει?

    Με i5 3470 είναι ο επεξεργαστής. Μιλάμε για 77W TDP. Oποτε πολύ χαλαρά...
  4. Γεια σας παιδια θέλει ένας φίλος να βάλει την R9 270 και έχει αυτο PSU :: Xilence Power Supply 580W ATX 24 pin Red Wing Rev.3 Active-PFC Retail - Visionstudio.gr το τροφοδοτικό. Φτάνει? Επειδή του κάνουν παραπληροφόρηση άλλοι και του λένε πως δεν φτάνει και θέλει μεγαλύτερο τροφοδοτικό. Εσεις εδώ μέσα μπορειτε να μου πείτε αν φτάνει.. Γιατί θα με τρελάνουν..... :getlost::getlost:
  5. aris22gr

    DFI LanParty DK P45-T2RS

    Γεια σου φίλε! Προσεξε με τα ρεύματα, την είχα και εγώ την DFI Lanparty την ίδια με εσένα, και την έκαψα μαζί με τον CPU, είχα τον Ε7300 από 2,6GHz στα 4,22GHz.. Με αποτέλεσμα μετά από 1 χρόνο μπουμ και τα 2. Μπορει να ανεβάσει τρελά ρολόγια, αλλά το ρίσκο είναι ότι θα την πάρεις στο χέρι κάποια στιγμή. Επίσης είναι πάρα πολύ ατίθαση μητρική. Δε του κάθονται οι ρυθμίσεις επειδή απλά δεν γουστάρει. Δεν είναι θέμα ρύθμισης... Κάνε και κανένα Bios Update, γιατί στα πρώτα firmware ήταν τίγκα στα bugs.
  6. aris22gr

    Windows 8 Thread

    Με απογοήτευσαν τα Windows 8, εκεί που μπορούσα άμεσα να μπώ στο ίντερνετ και εύκολα να κάνω πολλά πράγματα με δυσκολεύουν. Δεν αξίζουν.. Windows 7 καλύτερα.. Πιο δύσχρηστο είναι το λάπτοπ που πήρα με τα Windows 8. Έχουν μια σταθερή βάση, την επιφάνεια εργασίας. Τώρα με τα Windows 8 ούτε ξέρεις τι τρέχει ούτε μπορεις να κλείσεις τα προγράμματα εύκολα και γενικότερα είναι ένα χάος. Ακόμα και τα linux πιο φιλικά είναι σε σχέση με τα Win8.. Τα έχω μάθει αλλά δεν μου αρέσει ο τρόπος χρήσης τους. :X:
  7. aris22gr

    AMD OC Database

    Οk, thanks για το info, βασικά θα ανεβάσω το nb/ram όταν βεβαιωθώ πρώτα ότι ειναι 100% stable σε αυτην την συχνότητα ο επεξεργαστής.
  8. aris22gr

    AMD OC Database

    Μείωσα το Voltage, αλλά δεν το μειώνω άλλο διότι σίγουρα θα μου κολλήσει. Στα 5λεπτα δεν ξεπερνούσε τους 45C μετά όμως έφτασε 48... Στα Cores.. Είχα ακούσει πως στους Phenom X6 δεν μετράει σωστά ο σένσορας και είναι -10C προς τα κάτω.. Πάντως τα 4GHz είχα στόχο αλλά μάλλον δεν μπορει να είναι stable σε αυτήν την συχνότητα.
  9. aris22gr

    AMD OC Database

    Με 6λεπτά έφτασε τους 63C το CPU που διαβάζει η μητρική...!! Πραγματικά μάλλον ειναι το καλύτερο πρόγραμμα για Stability.. 2 Ανεμιστηρες έχω βάλει στην H100 όπως λέει στις οδηγίες.. Και θερμοαγώγιμη έχω βάλει την Prolimatech PK-1 (που στα reviews είναι η TOP 1) Την H100 την έβαλα όσο καλύτερα μπορούσα, και επίσης την έχω ρυθμισμένη στο τέρμα.
  10. aris22gr

    AMD OC Database

    Tελικά με καλύτερη ψύξη είναι με λιγότερo Vcore Stable.. CPU-Z Validator 3.1 1.36V με 3,80GHz, νομίζω εδώ είναι το καλύτερο. Η θερμοκρασία σε Full Load είναι οριακή 58-59C με IntelBurnTest.. (10 Τests). Πόσο μάλλον το καλοκαίρι δηλαδή.. Τελικά ούτε η H100 είναι επαρκής για να ψύξει τον 1090T για συχνότητες 4GHz...
  11. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=-_ijTCQmnRE]Toyota Starlet 4EFE - YouTube[/ame] Δείτε επιτάχυνση που έχει το starlet μου όταν χάνει την πρόσφυση και φεύγει όπου νάναι...!!! σε 4 δευτερόλεπτα πάει από 60km/h στα 140km/h (κόφτης στις 6.500). Χαχαχα!
  12. aris22gr

    AMD OC Database

    Γεια σας!!! Άυριο θα πάρω την H100 μου.. Απλά μια απορία, πόσο είναι το Max Vcore που μπορώ να δώσω σε έναν Thuban (Έχω τον 1090T). Διάβασα σε Threads ότι 1.6Vcore ειναι καλά εάν ψύχεται σωστά.. Παρατήρησα ότι bootάρει στα 4GHz μόνο με ρεύμα πάνω από 1.5V μήπως έχω χάλια Chip? Η φταίει η ψύξη για αυτό το πράγμα..? Θέλω να τον κλοκάρω για μόνιμα στα 4.0GHz~4.2GHz. Και με ποιο πρόγραμμα θα καταλάβω αν είναι 1000% Stable..? Γιατί π.χ. με το IntelBurnTest δεν βγάζει errors παρατήρησα, αλλά με το Prime 95 μετά απο ώρα βγάζει errors. Επίσης πόσο είναι το MAX σε θερμοκρασία..? Σκεφτόμουν για αναβάθμιση σε FX8350 αλλά η διαφορά με τον 1090T είναι ίδια σε κάποια Benchs και σε κάποια καλύτερη και σε κάποια χειρότερη..! Οπότε σκέφτηκα να αλλάξω ψύκτρα και να βάλω μια πολύ καλύτερη και μετά απο ένα διάστημα όταν θα βγεί κανένας FX9350 με πραγματική διαφορά να τον αναβαθμίσω.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.