Jump to content

dancaer69

Members
  • Posts

    12
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About dancaer69

  • Γενέθλια 23/07/1976

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dancaer69's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. dancaer69

    Battlefield 3/4 σε Linux ;

    Δε χρησιμοποιώ το lutris, αλλά το ότι απενεργοποιείται το dxvk μάλλον δείχνει ότι κατι λείπει απ' το σύστημα. Για να λειτουργήσει το dxvk χρειάζονται οδηγοί για την κάρτα γραφικών με 3D acceleration(για NVIDIA κάρτες ο κλειστός οδηγός της NVIDIA, για AMD λειτουργεί μια χαρά ο ανοιχτός mesa), και εγκατάσταση του vulkan. Επίσης, αν το παιχνίδι είναι 32bit χρειάζονται και τα αντίστοιχα 32bit πακέτα. Το lutris κάπου πρέπει να έχει log απ' όπου μπορείς να δεις τι έχει πάει στραβά και αν λείπει κάτι.
  2. dancaer69

    ανταπτορες vga,hdmi,dvi

    Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ πριν μερικούς μήνες. Με αντάπτορα dvi-d δε θα δουλέψει(δοκιμασμένο). Κατέληξα κι εγώ στη λύση του hdmi to vga, το οποίο όμως πήρα απ' το ebay μιας και εδώ το φθηνότερο ήταν στα 15€(αν και από το link που παρατέθηκε είναι στα 10 με μεταφορικά/αντικαταβολές τώρα). Από το ebay to πήρα γύρω στα 2-2,5€ και είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του link(στο public το είχαν 23 περίπου και ο πωλητής με κατεύθυνε σε πιο ακριβές λύσεις λέγοντας είναι πιθανό να μη δουλεύει). Εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τον αντάπτορα αυτόν. Η οθόνη μου βέβαια είναι παλιά και με ανάλυση 1440X900.
  3. dancaer69

    Παρακαλω ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ DUAL BOOT (WINDOWS-KALI)

    Δεν είναι έτσι όπως τα λέτε. Ο διαχειριστής δίσκων των Windows τά βλέπει όλα τα διαμερίσματα και τους δίσκους όπως και οι άλλοι διαχειριστές δίσκων. Αυτό που δεν κάνουν τα windows είναι ότι δε διαβάζουν άλλα συστήματα αρχείων εκτός τα fat, ntfs. Απλά λοιπόν τα διαμερίσματα που είναι σε ext3,ext4 ή ότι άλλο εμφανίζονται στο διαχειριστή δίσκων ως unknown partition(ή κάπως έτσι). Επίσης να ξέρεις ότι δε χρειαζόταν καν να μπλέξεις με partitions resize κλπ. Τα 15GB που είχες είναι υπέρ αρκετά για τη διανομή, απλά θα έπρεπε να είχες βάλει το /home σε ξεχωριστό διαμέρισμα η δίσκο. Το /home είναι ο χώρος του χρήστη(ή των χρηστών αν είναι περισσότεροι), οπότε ανάλογα με το τι αποθηκεύεις εκεί μπορεί να χρειάζεται πολύ περισσότερα GB. Εγώ έχω το /home σε ξεχωριστό διαμέρισμα και αυτή τη στιγμή έχει φτάσει να καταλαμβάνει 100GB, μετά από 3 χρόνια χρήσης. Το διαμέρισμα με τη διανομή όμως καταλαμβάνει 12GB. Θα μπορούσες λοιπόν απλά να αντιγράψεις το /home σε κάποιο άλλο διαμέρισμα και να ενημερώσεις το fstab ώστε να χρησιμοποιεί ως /home το νέο διαμέρισμα. Μετά σβήνοντας τον κατάλογο /home από το διαμέρισμα που βρίσκεται το kali θα ελευθέρωνες χώρο. Τα παραπάνω βέβαια αν δεν ξέρεις δεν είναι και πολύ απλά, αλλά είναι πιο ασφαλής τρόπος από το να πειράζεις δίσκους και διαμερίσματα που είναι πιο επικίνδυνη διαδικασία ειδικά αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία. Τα έχω πάθει κι εγώ στο παρελθόν και ξέρω. Αυτός ήταν κι ο λόγος που κάποια στιγμή το έψαξα και μετέφερα το /home σε άλλο δίσκο, πράγμα που μου έχει δώσει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία.
  4. dancaer69

    Πρόβλημα με εγκατάσταση linux

    Δεν είναι θέμα bios αυτό που περιγράφεις, έχει σχέση με την κάρτα γραφικών και την ανάλυση οθόνης που χρησιμοποιεί το κάθε live cd για να φορτώσει το γραφικό περιβάλλον. Γι' αυτό και σου λειτούργησε με το nomodeset. Αντίστοιχα με αυτή τη ρύθμιση θα λειτουργήσουν πιθανότατα και άλλες διανομές. Θα πρέπει όταν εμφανιστεί η οθόνη με τις επιλογές εκκίνησης να πατήσεις το πλήκτρο "e" για να μπορέσεις να επεξεργαστείς την τρέχουσα επιλογή. Εκεί θα πρέπει να γράψεις αυτή την εντολή στις επιλογές του πυρήνα(μπορείς να τη γράψεις πριν το splash ας πούμε). Μετά πατάς το "F10" για να συνεχιστεί η εκκίνηση ή το "Esc" για να γυρίσεις στην προηγούμενη οθόνη.
  5. dancaer69

    C1 error σε DFI lanparty DK P45-t2rs plus μετά από ΟC

    Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να δω που είναι το bios πάνω στη μητρική, και κυρίως τι μοντέλο είναι ώστε να δω αν υποστηρίζεται από το spipgm?
  6. dancaer69

    C1 error σε DFI lanparty DK P45-t2rs plus μετά από ΟC

    Έριξα μια πιο προσεκτική ματιά στο link παρέθεσα πριν και νομίζω ότι η αντιστοιχία είναι η εξης: MSI DFI Vcc -> SPI_VCC3 SO -> SPI_MISO SI -> SPI_MOSI CS# -> SPI_CS0B SCLK -> SPI_CLK GND -> GROUND
  7. dancaer69

    C1 error σε DFI lanparty DK P45-t2rs plus μετά από ΟC

    Το ξέρω ότι έχει πρόβλημα με τις μνήμες. Είχα προβλήματα και στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Δεν μπούταρε ακόμη και αν άλλαζα θέση σε κάποια. Έχω κάνει πολλές δοκιμές με ότι μνήμες είχα. Ακολουθώντας κάποιες οδηγίες από ένα σχετικό με τη μητρική θέμα εδώ στο φόρουμ, έβγαλα την μπαταρία για 15 ώρες. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει ακόμη είναι να βγάλω τελείως τη μητρική, να την βάλω σε αντιστατική σακούλα και να την αφήσω για κάποιες ώρες. Σχετικά με το spi-programming, βρήκα ένα σχετικό θέμα για τη δημιουργία καλωδίου και χρήση του spipmgr: flash - Is it possible to recover a computer from a failed BIOS update? - Super User Το πρόβλημα είναι ότι ότι δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές στα pins. Βέβαια το έχουν δοκιμάσει και διάφοροι με επιτυχία σε άλλες μητρικές(και κάποιες DFI). Το θέμα της αλλαγής του chip το αφήνω ως τελευταία λύση, μιας και το πιθανότερο είναι κάνω καμια ζημιά στη μητρική.Δεν το'χω με τις κολλήσεις και δεν έχω και κάποιο αξιόλογο κολλητήρι. Για το καλώδιο είναι πιο εύκολα τα πράγματα από πλευράς κατασκευής τουλάχιστον. ΕDIT: Εδώ υπάρχει ένα πιο αναλυτικό θέμα: http://www.fccps.cz/download/adv/frr/spi/msi_spi.html και δείχνει το pinout. Αν μπορείς να καταλάβεις τις αντιστοιχίες με της dfi θα βοηθήσει πολύ.
  8. dancaer69

    C1 error σε DFI lanparty DK P45-t2rs plus μετά από ΟC

    Παραθέτω ένα αρχείο με τα beeps που ακούγονται. Επίσης βλέπω στο manual της μητρικής ότι διαθέτει "Download Flash Bios Connector". Δυστυχώς δεν έχει καμία πληροφορία για το πως χρησιμοποιείται εκτός από ένα διάγραμμα χωρίς άλλες επεξηγήσεις. έχει 7 ποδαράκια(3 ζεύγη και το τελευταίο μόνο του) και τα ονομάζει ως: SPI_VCC3 - GROUND SPI_CS0B - SPI_CLK SPI_MIS0 - SPI_MOSI SPI_HOLD# - κενό Μήπως μπορεί να φανεί χρήσιμο αυτό? error_beeps.rar
  9. dancaer69

    C1 error σε DFI lanparty DK P45-t2rs plus μετά από ΟC

    Αυτό ήλπιζα ν' αποφύγω μιας και πως θα το βάλω? Αν είναι το bios όμως, δε θα έπρεπε να βγάζει κάποιο σφάλμα σχετικό με bios ή bios corruption το led της μητρικής? Πχ να μη φτάνει στο C1 και να σταματάει στο 00 που είναι σχετικό με Mixed-up Bios data, η να σταματάει σε κάποιο απο τα A0, b8 που επίσης αφορούν Mixed-up bios data.
  10. Υπερχρόνισα τον επεξεργαστή(Ε2180) στα 2600ΜΗΖ από τα εξ'ορισμού 2000ΜΗΖ, αλλάζοντας κάποιες τιμές σε volt και μνήμες. Ο υπολογιστής μπήκε κανονικά στα windows και λειτουργούσε χωρίς κανένα πρόβλημα και με θερμοκρασίες 30-50 βαθμούς για κανένα μισάωρο. Το πρόβλημα προέκυψε όταν προσπάθησα να φλασάρω νεότερο BIOS με το winflash. Μόλις πάτησα το update(αφού είχα κλείσει όλες τις εφαρμογές) εμφανίστηκε η γνωστή μπλε οθόνη των windows και από τότε ο υπολογιστής δεν μπουτάρει πια. Μόλις ξεκινάει σταματάει στο C1 και κάνει συνεχόμενα μπιπ. Δοκίμασα τα εξής: -clear smos(πολλές φορές) -εξαγωγή της μπαταρίας πολλές φορές και μια μέχρι και 10 ώρες -δοκιμή όσων μνημών βρήκα(5) μία μία και σε όλα τα slots τα παραπάνω ενώ έχουν αποσυνδεθεί τα πάντα εκτός του επεξεργαστή και των δίσκων. Η μόνη διαφορά είναι ότι μερικές φορές(συνήθως μετά από bios reset) δεν ακούγονται τα μπιπ, αλλά ποτέ δεν περνάει το C1. Μερικές φορές κάνει αρκετές επανεκκινήσεις αλλά και πάλι παραμένει στο C1 στο τέλος. Από την έρευνα που έκανα ως τώρα πιστεύω ότι το θέμα προκαλείται από τις μνήμες(όπως γράφει και στο manual της συσκευής το C1 αφορά την αναγνώριση της μνήμης). Πιστεύω επίσης ότι δεν πρόλαβε να γίνει η ενημέρωση του BIOS πριν κρασάρει το σύστημα. Έχει μήπως κάποιος να προτείνει κάτι άλλο που μπορεί να γίνει?
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.