Jump to content

kogba

Premium Members
  • Posts

    62
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by kogba

  1. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    https://www.kathimerini.gr/society/562600096/thanatos-36chronoy-ston-peiraia-synelifthisan-o-kapetanios-kai-to-pliroma-toy-blue-horizon/
  2. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Απλά για τους συνωμοσιολόγους: Δεν υπάρχει περίπτωση να καταρρίψει κανείς -εκ των μεγάλων δυνάμεων, κατά την ταπεινή μου γνώμη- πραγματικά σκάφος άλλου πολιτισμού και ανώτερης τεχνολογίας (εκτός και αν του επιτεθεί πρώτο) . Εσείς αν ήσασταν ο άλλος πολιτισμός, πώς θα αντιδρούσατε σε κατάρριψη του δικού σας σκάφους (και επιπλέον επανδρωμένου) . Είπαμε, καλό το shoot first ask questions later, αλλά δεν είναι και τρελοί να σύρουν τους εαυτούς τους και όλη τη Γη σε τέτοια σύγκρουση(επαναλαμβάνω, ΧΩΡΙΣ να είναι ακράια απειλητικός ο επισκέπτης)
  3. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Έχεις απόλυτο δίκιο! Θα είχαν σωθεί αρκετές ζωές αν οι παρευρισκόμενοι έκαναν απλώς... κάτι, αντί να κάθονται να κοιτάνε. Αυτά πρέπει να διδάσκονται κάθε χρόνο, από το νηπιαγωγίο ακόμα, έστω λίγες ώρες κάθε χρόνο. Ευτυχώς, βίντεο υπάρχουν πάρα πολλά, για όποιον θέλει να δει τι και πώς, καθώς και γίνονται πολλά σεμινάρια πρώτων βοηθειών και από κρατικούς αλλά και ιδιωτικούς φορείς.
  4. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Δηλαδή, αν οι κούκλες ήταν λευκές, το μήνυμα θα ήταν αποδεκτό ή θα εξακολουθούσε να είναι... ρατσιστικό; Τελικά, σε ποιο χρώμα πρέπει να είναι βαμμένες οι κούκλες, θα αποφασίσει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος;
  5. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Δεν ξέρω πόσα χρήματα έχουν μείνει στα στρώματα και σε πόσους λίγους, πλέον, αλλά το μαύρο χρήμα ζει και βασιλεύει σε πολλλλλλαααααα επαγγέλματα.
  6. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Αυτά να τα βλέπουν εδώ, τι δικαιολογίες θα πουν να δω.
  7. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Νταβατζιλικι. Σε όλα. Απλά γιατί μπορούν. Εγώ τιμωρούμαι γιατί δεν παντρεύτηκα (άσχετα αν ήθελα η όχι, αν γουστάρω την όπισθεν, κ.λ.π.), οπότε πληρώνω φόρο αδιανόητο. Είσαι μόνος και βγάζεις πάνω από το μέσο όρο; Νταβατζιλικι. Φυσικά, όλοι το θεωρούν φυσικό, ποιος νοιάζεται έτσι και αλλιώς.
  8. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Μπορεί να ήταν εκτός εαυτού ο μαγκάκος, αλλά... αν έτρωγε κάμποσες ημέρες αποβολή, σύσταση ότι στην επόμενη φορά θα αποβληθεί δια παντός από το σχολείο, θα είχε όλο τον χρόνο να ξανασκεφθεί(σε κατάσταση ηρεμίας) πώς θέλει να είναι το μέλλον του. Και εγώ έφαγα ξύλο στο σχολείο με χάρακα, δεν λέω ότι ήταν σωστό, αλλά μια πειθαρχία και σεβασμός υπήρχε. Δεν έκανες ότι ήθελες στο σχολείο.
  9. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Είναι φανερό πώς πάει το πράγμα: Η Μέγκαν θα τον χωρήσει/αφήσει κάποια στιγμή στο μέλλον, χωρίς τη βασιλικότητα, λάμψη και τα χρήματα που την τράβηξαν κοντά του, και ο Χάρι θα επιβεβαιώσει περίτρανα γιατί οι άντρες είναι γεννημένοι θύματα. Επίσης, ο Χάρι δεν ξέρει να κάνει τίποτα απολύτως(σε αντίθεση με τη Μέγκαν που εργάστηκε και θα ξαναβρεί δουλειά) , οπότε τον βλέπω άστεγο στο Αμέρικα με κρεμασμένη ταμπέλα "δουλεύω για φαϊ", έως ότου η γιαγιά βασίλισσα τον λυπηθεί, τον αφήσει να ξαναγυρίσει και του επιτρέψει την φιλοξενία στο δωμάτιο των καλεσμένων/υπηρετών/σπίτι σκύλου.
  10. kogba

    Σκέψεις για αναβάθμιση

    και εγώ με intel είμαι, παντού και πάντα έως τώρα, από το 2000. Εννοούσα ότι, επειδή ακριβώς η AMD ΔΕΝ αλλάζει socket συχνά, το μόνο που αναβαθμίζει κυρίως κανείς, πολύ ευκολότερα από Ιντελ, είναι ο επεξεργαστής, κάνω λάθος; Αυτή την εντύπωση έχω. Όσο για την μεταπώληση, ναι συμφωνώ, έως τώρα που είχε η Ιντελ το πάνω χέρι σε ΟΛΕΣ τις κατηγορίες, αλλά αυτό ίσως και να αλλάξει έτσι όπως έμεινε στάσιμη(ήδη αλλάζει με ταχείς ρυθμούς) . Όταν όμως οι τιμές των μεταχειρισμένων Ιντελ είναι στα ύψη(ειδικά στην Ελλάδα) , είναι πάντα ευκολότερη/γρήγορη η μεταπώλησή τους στις τιμές αυτές; Αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου.
  11. kogba

    Σκέψεις για αναβάθμιση

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα περιμένω λοιπόν, δεν βιάζομαι.
  12. Καλησπέρα σας,είμαι σε δίλημμα για αναβάθμιση, έπειτα από 4-5 χρόνια και δημοσιεύω και στο παρόν φόρουμ το δίλημμά μου. Πρόκειται για δεύτερο σύστημα που χρησιμοποιείται στο πατρικό, με το ζόρι για 1/1,5 μήνα το χρόνο. Εννοώ επεξεργαστή-μητρική-μνήμες, τα άλλα μένουν ως έχουν, οπότε επιζητώ κάτι ισορροπημένο χωρίς υπερβολές(που μπορεί κάποιος να κάνει για κυρίως σύστημα) .Το σύστημα είναι το εξής: Raijintek Arcadia Midi Tower Case Cooler Arctic F12 PWM Rev.2 12 x 12 cm ASROCK H81M-HDS RETAIL Intel Pentium G3260 3.3 GHz Dual Core Socket 1150 53W Box Kingston Hyper X Savage 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (HX316C9SR/8) Western Digital 1TB Caviar Blue WD10EZEX SATA III 7200rpm 64MB OCZ arc 100, 120gb. XFX ts 450w Lite on DVD±RW iHAS324 Dual Layer SATA Black Microsoft Set Keyboard & mouse Wireless Desktop 800 USB Gr Black LG 22MT47D-PZ Είχα πάρει και μια 1050ti 4gb μετά από κάμποσο καιρό. Τι σκέφτομαι για αναβάθμιση:Επεξεργαστής: ryzen 2600, 119,5€ επεξεργαστήςΜητρική: msi b450 gaming plus max, 94€ (φαίνεται να έχει αρκετά και με καλή παθητική ψύξη, χωρίς να χρειάζεται να πάω στην Tomahawk, σωστά; ) μητρικήΜνήμες: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3200MHz (CMK16GX4M2B3200C16) , 78€ μνήμεςΑΝ τελικά το αποφασίσω(μιας και γίνεται ελάχιστη χρήση) , θα ήθελα να μου λύσετε κανα δυο απορίες:1) το τροφοδοτικό νομίζω ότι επαρκεί άνετα, με την υπάρχουσα κάρτα και συνολικό σύστημα. Γύρω στα 300 watt χρήσης βγάζουν τα διάφορα psu configurators.2) υπολόγιζα να δώσω γύρω στα 100€ για κανέναν i7 (4770/4790)+ 8gb μνήμη , αλλά με τις τιμές που είδα στα φόρουμ, ούτε i5 + ram δεν παίρνω. Κάνω λάθος, μήπως πρέπει να κάνω υπομονή; Αξίζει λέτε να δώσω 150€ για αναβάθμιση σε i7 4ης γενιάς + ram (αν τα βρω, εννοείται) , ώστε να δώσω τα μισά χρήματα από ότι η περίπτωση καινούργιων με ryzen(ξέρω ότι παίρνεις 6πύρηνο, είδα τα υπέρ και κατά)3) οι σύνδεσμοι με το μαγαζί που αναφέρω, φαίνεται να υπάρχει διαθεσιμότητα για τα εξαρτήματα μαζί με καλές τιμές. Γνώμες;4) με απογοήτευσε η Intel στο θέμα της αναβάθμισης (και στο κυρίως σύστημα Intel έχω) . Νεκρά socket γρήγορα, πανάκριβες τιμές που δεν πέφτουν πολύ. Η AMD είναι πολύ καλύτερη στην αναβάθμιση, το παραδέχομαι. Ποιός ξέρει, ίσως σε τρια χρόνια αλλάξω απλά επεξεργαστή σε ryzen 4000, ίσως και κάρτα γραφικών και κρατήσω το σύστημα για αρκετό καιρό ακόμη(όπως φαίνεται, σε AM4 θα είναι και εκείνο και πιθανόν η μητρική μου να το δέχεται με αναβάθμιση bios)Αν σκεφθώ κάτι ακόμα, εδώ είμαστε.Ευχαριστώ.
  13. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Πρέπει να μας τα λένε όλα όμως: ο δικαστής, έχει ο ίδιος Airbnb διαμερίσματα η όχι; Πώς διασφαλίζεται η αμεροληψία; χαχα...
  14. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Το ίδιο και το αυτό είναι όλοι τους, δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στο βόλεμα άσχετων και αργόσχολων κομματοπιστών. Να πεις τουλάχιστον ότι είναι εξειδικευμένοι και σχετικοί με το αντικείμενο που αναλαμβάνουν ώστε να πάμε και ένα βήμα μπροστά, πάει στο καλό........... Τα ίδια με υπουργούς ανίδεους και άσχετους με τους τομείς που αναλαμβάνουν. Σε ολόκληρο το Δημόσιο τα ίδια, τα ζω καθημερινά από μέσα...
  15. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Φαίνεται μεγάλη η ηλικία, αλλά όσο παράξενο και αν ακούγεται, υπάρχουν άνθρωποι με απίστευτη διαύγεια σκέψης σε μεγάλη ηλικία. Μην ξεχνάμε τους εθνοπατέρες μας βεβαίως, η μισή Βουλή είναι 75++. Βέβαια, θα πρέπει να συμβαδίζει και η φυσική του κατάσταση! Το ζήτημα για εμένα, πέραν της νοητικής αλλά ΚΑΙ σωματικής(αν δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του και να επιβλέπει....) ικανότητας ενός ηλικιωμένου, είναι και φυσικά κατά πόσο είναι ΣΧΕΤΙΚΟΣ με το αντικείμενο που του ανατίθεται, κάτι που δεν ταίριάζει για ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Δημόσιο Τομέα, από Υπουργούς άεργους, απαίδευτους και άσχετους μέχρι τον οποιονδήποτε μικρουπεύθυνο προϊστάμενο. Δηλαδή, το πρόβλημα είναι ΠΟΛΥ μεγάλο, κατά τη γνώμη μου, και αυτό ισχύει ανέκαθεν με οποιαδήποτε κυβέρνηση.
  16. ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ - Το UNIX (Deborah S. RAy & Eric J. Ray) - Μάθετε τα Δίκτυα NOVELL (Ματζάκος, Σκουρτσή) - Οδηγός της Microsoft για το MS-DOS,έκδοση 6.2 (Van Wolverton) - Ανάπτυξη και Σχεδιασμός Συστημάτων (Βασίλη Λαοπόδη) - Δομημένη Σχεδίαση Προγράμματος Αλγοριθμική (Ιωαννίδης, Μαρινάκης, Μπακογιάννης) - Turbo PASCAL (Σταύρος Δημητριάδης) - Turbo PASCAL (Πεσεξίδης Νικόλαος) - Οδηγός της C (Herbert Schildt) - Οδηγός της C++ (Herbert Schildt) - JAVA Foundation Classes In a Nutshell (David Flanagan) - JAVA in a Nutshell - A Desktop Quick Reference (David Flanagan) - H Βίβλος της JAVA 2 (Aaron Walsh, Justin Couch, Daniel Steinberg) - PHP Developer's Quide (Hughes, Zmievski) - Εισαγωγή στην Ανάλυση Συστημάτων (Steve Skidmore) - Τηλεπληροφορική και Δίκτυα Υπολογιστών (Παναγιωτόπουλος, Δραγώνας, Σκουρλάς) - Εισαγωγή στις νέες Τεχνολογίες Επικοινωνιών (Ανδρέας Πομπορτσής) - Upgrading and Repairing PCs (Scott Mueller's) - Office 2000 5 in 1 - ECDL 7 in 1 - Τεχνολογία Υπολογιστικών Συστημάτων & Λειτουργικά Συστήματα (Γ' Λυκείου) - Εφαρμογές Πληροφορικής - Υπολογιστών (Ενιαίου Λυκείου) Παραλαβή από Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Θα μπει και σε άλλα φόρουμ, αλλά το έβαλα πρώτα εδώ, ακολουθώ την καρδιά μου!
  17. Εγώ λέω να σταματήσουν τα χαζά και να βγαίνουν στα 65-67 όπως όλος ο κόσμος, όχι με 4-8 χρόνια βουλευτιλίκι να αραλικιάζουν μέχρι να τα τινάξουν. Αυτά που παίρνουν είναι ΗΔΗ πολύ μεγάλα ποσά, ιδίως για τα λιγοστά χρόνια επαγγελματικής ψευτιάς.
  18. Εδώ και χρόνια είμαι πλέον επιφυλακτικός απέναντι σε οποιονδήποτε έχει λόγο στο "γυαλί". Δεν εμφανίζεται/ εμφανίζουν ΚΑΝΕΝΑ που δεν ανήκει κάπου η δεν έχει κάποιο συμφέρον. Δυστυχώς. Λάθος η σωστά τα λεγόμενα και τα επιχειρήματα, πάντοτε προσπαθώ να συνδυάσω το παρελθόν και το παρόν του ομιλούντος, και πάλι ξέρω ότι δεν έχω γνώση της συνολικής εικόνας.
  19. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Δεν πέταξα ποτέ με Ράιαν, συνειδητά, όμως, η παρουσία της μόνο καλό έφερε στον εγχώριο ανταγωνισμό της Ελλάδας. Θα πάει ξανά το εισιτήριο στα 150 το απλό(αποσκευή χειρός) και 200 το πρίμιουμ. Δεν είδα λογικές τιμές με aegean εδώ και 2 χρόνια, τώρα... να ζήσει -ξανά- η αγορά και η -καρτελιακή- αυτορρύθμισή της.
  20. kogba

    Greece wildfires

    Καλώς ή κακώς, όταν θα καίγεσαι ή θα πνίγεσαι, θα πρέπει να σου θυμίσουν ότι ήρθαν να σε σώσουν και αρνήθηκες. Καλή τύχη, προηγούνται άλλοι που δεν βοηθήθηκαν. Καταγραφή του συμβάντος για κάθε κακόπιστο και τέλος .(χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί σου) .
  21. kogba

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Τα βιώνω κάθε μέρα. Ιδιωτικοποίηση τώρα και απαγόρευση ΚΟΜΑΤΙΚΟΥ συνδικαλισμού στο Δημόσιο. Οπότε... αυτά θα συνεχίσουν να γίνονται εσαεί.
  22. kogba

    Συζήτηση για το όνομα της ΠΓΔΜ

    Δεν θα με εξέπληττε ΚΑΘΟΛΟΥ κάποιοι απογοητευμένοι Μακεδόνες να αρχίσουν να κουβεντιάζουν -μεταξύ αστείου και σοβαρού- απόσχιση από την Ελλάδα(μετά το ξεπούλημα αυτό, τόσο ξεδιάντροπο) και, γιατί όχι, ένωση με τη Βόρεια Μακεδονία. Δεν αναφέρομαι φυσικά στους ουρανιοτοξίτες.
  23. Πέρα από την τιμή, μπορείς να μου πεις κάποιες απορίες; 1) Έχουν θόρυβο αρκετό ή είναι ανεκτός(hiss) ; Δεν εννοώ θόρυβο από πρίζα, έδαφος, αλλά από τα ίδια τα ηχεία (ενισχυτής D, κ.λ.π) Τα έχεις δίπλα στον υπολιγιστή ή κάθεσαι μακριά; 2) Έχεις πάρει ξεχωριστό dac ή όχι; Αν ναι, είναι μεγάλη η διαφορά με το dac, οπωσδήποτε αξίζει να το έχεις; Ευχαριστώ.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.