Jump to content

GregEl

Premium Members
  • Posts

    118
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

Review Comments posted by GregEl

  1. Και εγώ λόγω της απλότητας του σχεδίου θα πρότεινα laser cutter. Νομίζω στο athens makerspace έχουν ένα αρκετά μεγάλο για το σχέδιό σου. Το δικό μου θα αργήσω να το παραγγείλω. Γενικά αν θες εκτίμηση για κόστος για 3d printing ανέβασε το stl άφοβα στο 3dhubs.com. Αν οι εκτυπωτές δεν είναι αρκετά μεγάλοι τους αγνοεί από την βάση. Φυσικά πολλοί για να φτιάξουν κάτι μεγάλο σε 3d εκτυπωτή που δεν χωράει στην επιφάνεια, πολύ απλά το κάνουν σε μικρότερα κομμάτια και τα κολλάνε μεταξύ τους αργότερα. Γυαλόχαρτο και βάψιμο μετά και πετυχαίνεις και ακριβώς την υφή και χρώμα που θες. Χρήσιμο video:

     

  2. Καλύτερα να ξεκινήσετε φτιάχνοντας ένα kit, γιατί ξέρετε ότι θα δουλέψει καλά στο τέλος και θα μάθετε τα μέσα και τα έξω από την συναρμολόγηση. Αλλιώς διαβάστε ένα manual συναρμολόγησης kit και δείτε ένα να συναρμολογείται. Χρήσιμα video επίσης είναι αυτά.

  3. πριν 7 ώρες, το μέλος idonthave έγραψε:

    Καλημέρα, θέλω να φτιάξω/σχεδιάσω ένα σχετικά απλό σχέδιο (όχι να πάρω κάποιο έτοιμο μοντέλο), κατέβασα το cura και το simplify3d κι απ'ότι κατάλαβα αυτά είναι για να διαχειρίζεσαι έτοιμα μοντέλα. Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να φτιάξω αυτό που θέλω ώστε αν τους πάω το αρχείο να είναι συμβατό με το πρόγραμμα τους (στο 3dexpert)?

    Karmen αν γνωρίζεις, ευχαριστώ.

     

    Είναι μεγάλο το video, αλλά λέει πάρα πολλά tip και είναι live η διαδικασία του σχεδιασμού, της προετοιμασίας και της εκτύπωσης. Το sketchup αν και εύκολο δεν εξάγει καλά .stl αρχεία. Πολύ καλό, εύκολο, δωρεάν και με σωστή εξαγωγή σε stl είναι αυτό που χρησιμοποιεί και στο video το 123d design. Για οργανικό σχέδιο (φιγούρες-ανάγλυφες επιφάνειες) blender και meshmixer επίσης δωρεάν, αλλά λίγο πιο δύσκολα στον χειρισμό. Επίσης να ενημερώσω ότι υπάρχουν και άλλες τεχνολογίες 3d εκτύπωσης (ρητίνης, πούδρας κλπ) που ίσως παράγουν καλύτερο αποτέλεσμα με το σχέδιό σας και την χρήση του. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα εδώ. Πατήστε πάνω δεξιά 3d print και κάντε αναζήτηση με ταχυδρομικό κώδικα για να βρείτε και τα πιο κοντινά σας 3d hub. Κάποια hub προσφέρουν και 3d design υπηρεσίες. Ελπίζω να βοήθησα.

     

    πριν 6 ώρες, το μέλος fuz10n έγραψε:

    επισης με κανα 150 ευρω αμα πιανουν τα χερακια σας τον φτιαχνετε μια χαρα τον εκτυπωτη :D

     

     

    20160326_120057.jpg

    150 ευρώ; Νομίζω υπερβάλετε λίγο. 70 ευρώ hot-end, 40 τουλάχιστον για control board, 40 για τροφοδοτικό, έφτασα τα 150 χωρίς βηματικά, σκελετό και ρουλεμάν. Παρόλα αυτά ωραίος φαίνεται ο εκτυπωτής σας. Μπορείτε να μου πείτε από που αγοράσατε τα προφίλ αλουμινίου και πόσο περίπου; Είναι 40χ40 σωστά;

     

    @karmen1983 Σας παρακαλώ μην προτείνετε το sketchup! Κάνει άθλιο export σε stl με flipped normals και επιπλέον επιφάνειες και μερικές φορές τρύπες. Το αποφεύγουμε στο 3d printing σαν τον διάολο. Και εγώ από αυτό ξεκίνησα να κάνω τα concept sketches για τα scratch build μου, αλλά δεν το κάνω ξανά εγκατάσταση ποτέ!

    • Like 2
  4. Ωραίο review! O wanhao ακόμα και ο v2.1 θέλει αρκετές βελτιώσεις. Είναι καλό για φθηνό αρχικό μηχάνημα για εισαγωγή στον χώρο, ώστε μετά από χρόνο-ενασχόληση (και ιδρώτα) να φτάσει σε σημείο να κάνει πολλά. O νέος Duplicator i3 PLUS (κυρίως για την θέση του control box) φαίνεται καλύτερος, όπως και ο  Duplicator 6. Αυτή τη στιγμή για μένα στην αγορά καλύτερο value for money είναι το Original Prusa i3 MK2 kit. Αλλά υπάρχουν και άλλα γνωστά συστήματα που είναι πιο ακριβά, αλλά κάνουν την ζωή των χρηστών πιο εύκολη. (Ultimaker, Felix, Zortrax, Cubicon, Raise 3D κλπ)

     

    2 πράγματα έχω σαν σημειώσεις προς τους αναγνώστες.

     

    1. Το simplify 3D όταν αρχίσεις να βλέπεις τον εκτυπωτή σαν εργαλείο και όχι σαν παιχνίδι για μένα είναι απαραίτητο. Τα processes, τα manual στηρίγματα και η απόδοση είναι σημαντικά καλύτερη.

     

    2. Το sketch up το έχω κάνει πλέον unistall. Τα αρχεία και η εξαγωγή σε .stl μορφή είναι συνήθως προβληματική. Το 123D (για εύκολο) και fusion 360 για μηχανικό σχεδιασμό είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν και είναι δωρεάν. Για οργανικό σχέδιο υπάρχει το blender πάντα. Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ εγώ (όλα δωρεάν) είναι inkscape, 123d design, blender, mesh mixer, netfabb basic, fusion 360. Επίσης καλά είναι τα tinkercad, onshape, photoshop και solidworks.

    • Like 4
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.