Jump to content

GregEl

Premium Members
  • Posts

    118
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Helmond, NL
  • Ενδιαφέροντα
    3D printing, custom watercooling, arduino, guitars

Πρόσφατοι Επισκέπτες

3.726 Εμφανίσεις προφίλ

GregEl's Achievements

  1. GregEl

    Μαστορέματα ημέρας!

    Μαστόρεμα Σαββατοκύριακου. Τοποθέτηση LED ταινίας και dimmer-διακόπτη για αυτή πάνω σε ΙΚΕΑ Kallax (λειτουργεί ως διαχωριστικό δωματίου και χωρίζει γραφείο από καθιστικό) Σχεδίασα και 3D εκτύπωσα με ABS υλικό ειδική βάση για το dimmer που λειτουργεί και ως κρεμάστρα.
  2. GregEl

    Covid-19, μένουμε σπίτι. Με τι ασχολούμαστε;

    Pharaoh, το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα στον πρώτο μου υπολογιστή περίπου πριν 20 χρόνια, πλέον το έχω από gog και παίζω όσο εκτυπώνονται οι ασπίδες για την ομάδα Hellas Covid19 3d printing supplies. Έχω στείλει 90 και είναι σχεδόν έτοιμη κούτα με άλλες 80. Ευχάριστο είναι ότι η κίνηση έχει αποτελέσματα. Ο πατέρας μου στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης μου επιβεβαίωσε ότι έχουν παραλάβει από τις ασπίδες της συγκεκριμένης ομάδας.
  3. GregEl

    Πρόβλημα με 3d αρχείο για cnc. SOS!!!

    Αχ αυτό το sketchup έχει κάψει κόσμο. Παλιά το χρησιμοποιούσα για concept design μόνο. Όταν χρειάστηκε να σχεδιάσω για 3d printing και για cnc πήγα κατευθείαν σε inventor και μετά fusion 360. Το sketchup μακρυά από εμένα εδώ και χρόνια και προσωπικά συμβουλεύω πελάτες να το αποφεύγουν επίσης αν είναι δυνατό για τα αρχεία που μου στέλνουν για 3d εκτύπωση. Τέλος πάντων, το stl είναι λίγο περιοριστικό ως αρχείο για CAM, γιατί δεν μπορείς να επιλέξεις για παράδειγμα μια ενιαία γραμμή περίμετρο. Ίσως με .step να γίνεται πιο εύκολα. Ωστόσο το όλο θέμα είναι να διαβάζει stl το CAM πρόγραμμα που έχουν και όλα τα CAM διαβάζουν stl από όσο ξέρω. Παράδειγμα στην εικόνα που επισυνάπτω έβαλα ένα stl (ροζ χρώμα και μαύρες-γκρι γραμμές τα πολύγωνα του stl) στο CAM του fusion 360 και μου βγάζει κανονικά μονοπάτια για 3d adaptive χωρίς πρόβλημα. Αλλά αν πάω να κάνω 2d κόψιμο περίμετρο ή τρύπες δεν με αφήνει να επιλέξω κάποια γραμμή, γιατί δεν υπάρχει ενιαία γραμμή καμπύλη (τύπου NURBS) αλλά πολλά ευθύγραμμα τμήματα από τα πολύγωνα. Ενώ αν είναι τύπου step ή σχεδιασμένο σε fusion ή solidworks κλπ τότε μπορείς να επιλέξεις στο CAM τις μπλέ γραμμές που φαίνονται στην εικόνα. Για 2D περιμέτρους τρύπες κλπ νομίζω αν κάνεις σε export σε dxf (δισδιάστατο σχέδιο) είναι καλύτερα και μπορεί να γίνει και σε laser cutter. Επίσης ισχύει ότι stl αρχεία (mesh πολύγωνα) δεν μπορείς να τα επεξεργαστείς με CAD πρόγραμμα τύπου fusion ή solidworks. Στα stl μπορείς να πειράξεις γεωμετρία με προγράμματα τύπου meshmixer, blender κλπ. Όπως είναι δυσκολότερο και στο sketchup να δουλέψεις με imported stl επειδή βλέπει τις επιπλέον γραμμές πολυγώνων. Συμπέρασμα, μπορείς να εξάγεις stl για 3d και dxf για 2d από sketchup για cnc και θα βρεθεί άκρη, αλλά δυστυχώς όταν έχεις 3d σχέδιο σε ένα άκυρο πρόγραμμα που είναι φτιαγμένο για σχεδίαση από αρχάριους χωρίς μηχανική ακρίβεια, μην περιμένεις ευκολία και θαύματα για CAM, CNC και 3D. Είναι μεγάλα τα κομμάτια για CNC που έχεις κάνει export σε stl? Έχεις σκεφτεί 3D εκτύπωση αντί για CNC;
  4. GregEl

    Μαστορέματα ημέρας!

    Έκδοση v2.5 του καναπέ-κρεββάτι. Έχω φτιάξει πλέον 2 ολοκληρωμένους με στρώμα και συρτάρια. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να προσθέσω ένα αφαιρούμενο σανίδι στα συρτάρια πάνω κεντρικά, ώστε όταν είναι ανοιχτά και έχω ξεδιπλώσει το στρώμα (είναι σε θέση για άραγμα και ταινίες) να μην βουλιάζει καθόλου το στρώμα στο άνοιγμα των συρταριών αν πιεστεί κεντρικά. Κόντρα πλακέ σημύδα 15mm και 9mm (προστασία βερνίκι νερού), PLA πλαστικό τα 3d εκτυπωμένα κομμάτια, μηδενική χρήση κόλλας όλα συνδεμένα με βίδες, 10cm σπαστό στρώμα αφρολέξ 120x200 cm απλωμένο (τα έκανα παραγγελία με τα καλύμματα από τον Αντωνόπουλο- afrolex.gr), οδηγοί συρταριών με μπίλιες 60cm.
  5. GregEl

    Μαστορέματα ημέρας!

    Βάση οθόνης με θέση για modem-router και Zotac mini PC (ZBox τύπου NUC). Kομμάτι κόντρα πλακέ σημύδα 9mm που θα χρησιμοποιούσα για συρτάρι. Γέμισα το αυλάκι που είχα κάνει για τον πάτο του συρταριού με ρητίνη με τιρκουάζ χρωστική. Σχεδιάσα και 3d εκτύπωσα με PETG υλικό 3 πόδια και έναν αποστάτη πίσω με τρύπα για οργάνωση καλωδίων. Είναι για το πατρικό μου οπότε δεν το έβαλα ακόμα στη θέση που προορίζεται για περισσότερες φωτογραφίες. Κάτι που σκέφτομαι είναι αργότερα να εκτυπώσω αξεσουάρ για καλώδια ή για οργάνωση γραφείου (βάση φόρτισης κινητού, βάση για οργάνωση SD καρτών και usb stick κλπ) που να ενώνονται στο πλάι με κρυφά μαγνητάκια στα σημεία που είναι οι βίδες. Έτσι και θα κρύβω τις βίδες και θα μπορώ να αλλάζω εύκολα τα αξεσουάρ.
  6. GregEl

    Custom 3D printed SSD covers (Warcraft Horde theme)

    Οι συγκεκριμένοι SSD δεν είναι οι HyperX που από τα πολλά smd LED ζεσταίνονται υπερβολικά. Σίγουρα λόγω των καλυμμάτων θα ζεσταίνονται λίγο περισσότερο, αλλά δεν νομίζω σε σημείο που να δημιουργείται πρόβλημα. Γενικά το case δεν έχει πρόβλημα με ροή αέρα και τα εκτυπωμένα καλύμματα έχουν 1.2mm πάχος. Χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν πρέπει να είναι δυνατή η θερμομόνωση που δημιουργούν. Επίσης τα καλύμματα είναι από PETG υλικό και όχι PLA για την επιπλέον αντοχή σε θερμοκρασία, μέχρι 85C δεν μαλακώνει το πλαστικό.
  7. GregEl

    Custom 3D printed SSD covers (Warcraft Horde theme)

    Μπήκαν οι SSD με τα καλύμματα στο σύστημα. Δεν έχει ομοιόμορφη διάχυση το φως, αλλά νομίζω είναι ωραίο το αποτέλεσμα.
  8. Μικρό και πολύ απλό project για ένα φίλο που στήνει νέο σύστημα σε κουτί Lian Li Dynamic Razer. Σχεδίασα σε Fusion 360 και εκτύπωσα με PETG (και αλλαγή χρώματος στον Ζ) καλύμματα για 2.5" SSD. Είναι καλύμματα που εφαρμόζουν πάνω από τους SSD μαζί με το συρταράκι τους. Το κουτί έχει 2 θέσεις για SSD στο κάτω μέρος και χρησιμοποίησα ημιδιαφανές υλικό γιατί οι SSD θα είναι Teamgroup με RGB φωτισμό.
  9. Να ήταν και το μόνο πράγμα που έκανε η Apple για να σε πιέσει να αγοράσεις νέα συσκευή-υπολογιστή...
  10. Οκ, ναι λογικό αν κοπεί η τροφοδοσία στην κάρτα κόβεται το σήμα. Έχει νόημα, θα μπορούσε να είναι και αυτό, γιατί απλώς κόβεται το σήμα, δεν έβγαζε artifacts, ούτε κράσαρε. Μπορώ να δοκιμάσω και άλλο 6+2 pin καλώδιο που έχει μαζί του το τροφοδοτικό. Μπας και είναι το καλώδιο ή κάποιος connector είτε από τη μεριά του τροφοδοτικού που είναι fully modular, είτε από τη μεριά της gpu. Μπορεί να ήταν τελείως τυχαίο ότι ξαναβάζοντας το καλώδιο μια φορά συνέχιζε να μην βγάζει σήμα και με την δεύτερη επανατοποθέτηση έβγαλε σήμα. Ευχαριστώ για την πρόταση, θα το τεστάρουμε!
  11. Στο 8-pin τροφοδοσίας της GPU; Tα stock καλώδια του τροφοδοτικού Corsair RMi 750 έχω γενικά, ούτε προεκτάσεις έβαλα, ούτε κάτι άλλο. Εκτύπωσα κάλυμμα στον 3d εκτυπωτή μου για να μην φαίνονται άσχημα στα grommets τα καλώδια. Δεν παρατήρησα να υπάρχει πρόβλημα από την τροφοδοσία. Το καλώδιο είναι εντάξει και όταν βγάλαμε το riser καλώδιο και βάλαμε την gpu απευθείας επάνω στην μητρική, ξανατοποθετήθηκε στη θέση του το 8pin για την τροφοδοσία της κάρτας και πάλι δεν έβγαζε σήμα. Δηλαδή αν ήταν κάποιο καλώδιο που 8pin που χαλάρωσε-δεν έκανε επαφή ή δεν είχε μπει ο connector καλά μέσα με το clip-γαντζάκι που έχουν τα pci-e 6+2pin θα το είχα δει και διορθώσει όταν έβαλα την κάρτα με το waterblock απευθείας στην μητρική, ενώ 8 μήνες ήταν με riser και σε bracket κάθετα. Καλή σκέψη πάντως, αλλά τα καλώδια τροφοδοσίας, το τροφοδοτικό και οι connectors σε καλώδιο και pcb της 1080 φαίνεται να είναι εντάξει.
  12. Καλησπέρα στο forum. Κάτι περιέργο συνέβει με μια 1080 στο σύστημα ενός φίλου και δεν μπορώ να βρω αιτία και να καταλάβω τι ακριβώς έχει γίνει. Το σύστημα το έστησα εγώ και το έκανα full υδρόψυκτο με τα αλουμινένια της ΕΚ. Λειτουργούσε άψογα για 8 μήνες περίπου σταθερότατο και με καλές θερμοκρασίες. Πριν μερικές μέρες εκεί που λιώνει ο φίλος στο witcher 3, σταματάει το σήμα από την κάρτα γραφικών και εμφανίζεται "no signal" στην AOC AG271QG. Κάνει restart το pc, εμφανίζει εικόνα κανονικά αλλά όσο κάνει loading to save του witcher πετάει πάλι no signal. Μετά πετάει "no signal" ακόμα πιο σύντομα μετά το restart από το desktop. Στο 4ο restart ενώ το σύστημα είναι εντάξει η gpu δεν βγάζει καθόλου σήμα, ούτε bios splash screen ούτε τίποτα. Αρχίζουμε το troubleshooting. Κάνουμε reset defaults bios και gsync overclock στην οθόνη. Η οθόνη είναι μια χαρά, βγάζει εικόνα από άλλο σύστημα. Τροφοδοσία και το υπόλοιπο σύστημα όλα καλά φαίνονται, άρα σκεφτόμαστε η 1080 έχει το θέμα. Δοκιμάζουμε άλλες θύρες DP HDMI, τίποτα. Αφαιρούμε riser cable και βάζουμε την κάρτα απευθείας επάνω σε pci-e μητρικής, τίποτα. Με βαριά καρδιά και ξεφυσώντας, βάζουμε την stock ψύκτρα αέρα για να την στείλουμε για RMA (με το αυτοκόλλητο στη βίδα για την εγγύηση) Αφού όμως έβαλα την stock ψύκτρα ήθελα να δώ αν υπάρχει έστω fan spin για να δω αν φτάνει ρεύμα 12V στην κάρτα, διότι δεν υπάρχει κάτι άλλο ενδεικτικό τροφοδοσίας επάνω στο pcb (τύπου led στο 8pin). Μια χαρά γυρίζει ο ανεμιστήρας! Ελάχιστα πιο αισιόδοξοι συνδέουμε την οθόνη και η κάρτα βγάζει κανονικά εικόνα σαν να μην έγινε τίποτα. Η κάρτα πλέον με την stock ψύκτρα λειτουργεί άψογα... χωρίς να αλλάξουμε ουσιαστικά τίποτα... Ακούω ιδέες για το τι έγινε. Τίποτα δεν διόρθωσε το πρόβλημα και η κάρτα έδειχνε 100% πεθαμένη/τούβλο/bricked, μέχρι που αλλάξαμε την ψύξη. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ο ίδιος είναι κάποια κόλληση σφαίρα/μπίλια-καλάι να είναι cracked κάτω από chip μνήμης για παράδειγμα. Πάει εκεί το μυαλό μου, γιατί όταν έβγαλα το waterblock είδα ότι ένα thermal pad είχε κολλήσει επάνω στο chip μνήμης περισσότερο, άρα η πίεση από το waterblock ήταν άνιση-επιπλέον σε εκείνο το σημείο. Αν είναι αυτό το αίτιο τότε γενικά η κάρτα θα είναι ασταθής, σωστά; Μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξαναπετάξει no signal ακόμα και με την stock ψύκτρα. Προς το παρόν δεν έχουμε δοκιμάσει να ξαναβάλουμε το waterblock για να δούμε αν δουλεύει εντάξει όπως δούλευε 8 μήνες. Αν είναι αυτό το αίτιο, τι προτείνετε ως λύση; Αξίζει να ψάξουμε για κάτι τύπου reballing ή reflow; Προς το παρόν δεν βιαζόμαστε να βάλουμε ξανά το waterblock για να δούμε και αν θα εμφανιστεί κάποια στιγμή το πρόβλημα με την stock ψύκτρα, αλλά με τις ζέστες καλοκαιράκι νομίζω θα χρειαστεί η υδρόψυξη (η stock ψύκτρα είναι blower style). Τι άλλο θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτό το πρόβλημα;
  13. GregEl

    Μαστορέματα ημέρας!

    Δοκιμαστικές εκτυπώσεις fan grills που σχεδίασα. Τα αρχεία είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ.
  14. GregEl

    Μαστορέματα ημέρας!

    Προχωράω και εγώ ένα από τα project. Συρτάρια-κουτιά αποθήκευσης για κάτω από τον καναπέ. 3d printed ροδάκια και άλλα αξεσουάρ συν τα διακοσμητικά σχέδια στο μπροστινό πάνελ. Πρώτη φορά χρησιμοποιώ ρητίνη και σχετικά καλά βγήκε το πάνελ. Νομίζω πρέπει να κάνω καλύτερο το καλούπι με plexiglass ρετάλια και θα βγεί καλύτερο το δεύτερο. Σε αυτό είχα μια φούσκα και ράγισα-έσπασα το πίσω plexi που χρησιμοποίησα σαν βάση. Αλλά δεν παραπονιέμαι, μαθαίνω και η πρώτη προσπάθεια σώζεται ευτυχώς (δεν είναι για πέταμα)
  15. GregEl

    Το μεγάλο mini Project μου

    Χρειαζόμαστε ένα νέο super-like και όχι απλή μπλε καρδούλα εδώ στο lab για τέτοια project. Απίστευτο το δημιούργημα και project φίλτατε. Καλή συνέχεια!
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.