Jump to content

panoss1442169303

Premium Members
 • Content Count

  363
 • Joined

 • Last visited

About panoss1442169303

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 05/30/1972

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Αθήνα
 • Ενδιαφέροντα
  Αθλητισμός

Recent Profile Visitors

1,054 profile views
 1. Πήγα το πρωί 8 η ώρα στο Λιντλ για να πάρω το περίφημο δισκοπρίονο... Με το που παρκάρω βγαίνει ο πρώτος πελάτης, με ύφος συνωμοτικό και ελαφρύ μειδίαμα (προσπαθούσε να κρύψει τη χαρά του), σαν να είχε αρπάξει ράβδο χρυσού από το Φορτ Νοξ. Ναι, σωστά καταλάβατε, κρατούσε ένα δισκοπρίονο. Λαχτάρησα μόλις κατάλαβα τι κρατούσε, μήπως και τα παίρνανε όλα πριν προλάβω... Μπαίνω μέσα βιαστικός και με σβέλτες κινήσεις κάλυψη - απόκρυψη τσιμπάω ένα. Στη διαδρομή προς το ταμείο με ρωτάει ένας κύριος που κρατούσε ένα δισκοπρίονο (ή τροχό;;; κάτι τέτοιο) μπαταρίας, πού το βρήκα. Ανησύχησα λίγο...του λέω να εκεί...αφήνει το εργαλείο που κρατούσε στα ρούχα και τρέχει και αρπάζει δύο δισκοπρίονα!!! Πάω στο ταμείο και ο μπροστινός μου είχε μυζήθρα και γιαουρτάκια..."Επιτέλους κι ένας νορμάλ λέω"...και τότε βγάζει από το καρότσι και το δισκοπρίονο! Από πίσω μου ήτανε μια κυρία και έρχεται μετά κάποιος που κρατούσε μόνο ένα αντικείμενο. "Παρακαλώ περάστε, αφού έχετε μόνο αυτό"...του λέει η κυρία. Γυρνάω και τι βλέπω να κρατάει....ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΤΟΥ ΛΙΝΤΛ!!! Έλεος, πού πάμε ως κοινωνία; Πρωί πρωί πήγατε να πάρετε δισκοπρίονα; Πού πάμε; Αίσχος!! Ντροπή!
 2. Για το δισκοπρίονο του λιντλ λες; Είναι τόσο καλό;
 3. Σωστός ο scorpiosm. Κόλλα και άλλα δύο καλώδια από μπαταρία σε μπαταρία. Επειδή. λόγω πάχους, πολύ πιθανό να μην σε παίρνει, προσπάθησε να κολλήσεις τα λαμάκια. Ξύνεις το σημείο της επιφάνειάς τους όπου θα βάλεις την κόλληση για να κολλήσει, αλλιώς δεν κολλάνε.
 4. Χτες πήγα σούπερ μάρκετ, εκεί φοράνε μάσκες (αν και πολλοί με τη μούρη έξω), είναι, περίπου, όπως πρέπει. Μετά πήγα και σε μαγαζί δομικών υλικών να πάρω κάποια πραγματάκια... Μάσκα; ΠΑΝΤΕΛΩΣ άγνωστη λέξη. Τέσσερα άτομα προσωπικό, 5-6 πελάτες μέσα (αποκλείεται να επιτρεπόταν σε τόσο μικρό χώρο 6 πελάτες), ήμουν ο μόνος με μάσκα, εξωγήινος κι εγώ. Τα μαστόρια τα ΄χουν βρει με τον κορονιό, δεν έχουν πρόβλημα. (πάντως το προσωπικό ούτε καν μια μάσκα κρεμασμένη σαν σκουλαρίκι, κανένας απολύτως φόβος ούτε καν για πρόστιμα. Γίνεται πολύ καλός έλεγχος, εντατικός...)
 5. Εντυπωσιακό! Υπάρχει κάποια εξήγηση γι αυτό;
 6. Τελικά όντως δεν υπάρχει άδεια. Όμως εδώ δεν έχει γίνει κάποια παρανομία για την οποία συζητάμε. Δεν έχει χτιστεί ούτε ένα τούβλο. Τα μόνα τούβλα που έχουν 'χτιστεί' είναι στο Sketchup. Αν αυτό είναι παράνομο, τότε έχω παρανομήσει.
 7. Ορίστε, διδακτορικό θα πρέπει να βγάλω τώρα για να μάθω να τρυπάω...... τι ήθελα και ρώταγα;
 8. Τρυπάω με ένα απλό δράπανο Black & Decker, σίδερο πάχους 3mm. Σίγουρα από ευθύνη δική μου σπάσανε. Με το πρώτο έκανα καμιά τριανταριά τρύπες πριν καταφέρω να το σπάσω... Το δεύτερο το έσπασα με την πρώτη... Το τρίτο, πριν αποδημήσει εις κύριον έκανε 5-6 τρύπες. Τα λάθη που κάνω είναι τα αναμενόμενα, κάποια στιγμή το χέρι ξεφεύγει, στραβώνει και.. Τρυπάω πάντα με χαμηλές στροφές, σχετικά μεγάλη δύναμη και προσπαθώ να βγάζω χοντρές (για δυαράκι) λωρίδες γρέζια. Χρησιμοποιώ και λάδι (αυτό που βάζω και στο αλυσοπρίονο). Επίσης έχω παρατηρήσει ότι σπάνε και στο τέλος της τρύπας που χαμηλώνουν υπερβολικά οι στροφές. Εκεί πρέπει να προλάβω να αυξήσω τις στροφές για να μην σπάσει. Αλλιώς το κλαίμε κι αυτό.
 9. Θα πρέπει να ξανακοιτάξω στο συμβόλαιο και στα σχέδια για σιγουριά.
 10. Χτες πάντως έσπασα 3 τρυπάνια κοβαλτίου (ανώνυμα) 2mm. Υποθέτω και τα επώνυμα σπάνε οπότε δεν νομίζω ότι ισχύει το 'τα αγοράζεις μια φορά και ξενοιάζεις'. Συνέβη και το εξής: πάω σε ένα μαγαζί σιδηρικών και ζητάω τα Bosch CYL-9 Multi Construction. Μου λέει 'αν τα θες για σίδερο τα noname κοβαλτίου είναι καλύτερα'.. Ε, λέω, κάτι θα ξέρει...
 11. Αυτό θα κάνω, αλλά τελικά πιστεύω θα έχω την....ίδια κατάληξη με σένα: Τι να κάνουμε, πρέπει να αποκλείσουμε και την πιθανότητα (του 0,001%) το φτηνό να είναι εξίσου καλό, αλλιώς θα μας μείνει η απορία και θα μας σιγοτρώει...κι αυτό δεν είν' καλό ...
 12. Έχω απορίες σχετικά με τα τρυπάνια κοβαλτίου, τα χρησιμοποιώ για τρύπημα μετάλλων. Βρίσκω ανώνυμα και επώνυμα, π.χ.: Ανώνυμο: 2mm Τρυπάνι κοβαλτίου DIN338 Κατασκευαστής: TJR Κράμα κοβαλτίου 5% με υψηλή θερμική αντοχή. Κατάλληλο για χάλυβα και κράμα χάλυβα, με αντοχή σε εφελκυσμό πάνω από 800 N / mm² Τιμή: 0,37€ Επώνυμο: Izar Τρυπάνι Μετάλλου Κοβαλτίου 5% 2mm Τιμή: 1€ Υπάρχει λόγος να προτιμήσω το επώνυμο που έχει σχεδόν τριπλάσια τιμή;
 13. Στο συμβόλαιο υπάρχει, άρα υποθέτω είναι νόμιμη. Μελέτη δεν ξέρω.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.