Jump to content

zevage

Members
  • Posts

    14
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

zevage's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Τελικά το έκανα!!! Τι αξια έχει η επιστήμη αν δεν την εφαρμόζεις?? Του εριξα 5KW (δύο σκούπες, ενα αεροθερμο και ενα πιστολάκι μαλλιών) και δούλεψε. Ολα καλά. Δεν ειμαι πολύ ευχαριστημένος απο την ασφάλεια γιατί το pop up της είναι εντελώς χαλαρό. Μπορεί να κοιτάξω για καμιά καλύτερη, αλλά εδω στην πολη μου δεν εχει άλλες.
  2. Ελεγα να το κάνω μια δοκιμή!!! Να του βαλω 4-5 KW να δω τι θα κάνει. Θ αντιδράσει αμέσως ή με καθυστέρηση?
  3. Αγαπητοί συμφορουμίτες, τέλος!! Η μετατροπή ολοκληρώθηκε. Δεν ήταν τελικά κατι πολύπλοκο αλλά νομίζω οτι άξιζε τον κόπο. Παραθετω φωτογραφίες μερικών σταδίων. Συγνώμη αν δεν ειναι πολλές αλλά δεν ειναι το δυνατο μου σημείο. Οτι λεπτομέρεια χρειαστείτε είμαι στη διάθεσή σας. Πολλά ευχαριστώ στον Seafalco που με βοήθησε με τις γνώσεις του. Ενα υστερόγραφο. Η ασφάλεια που πήρα είναι 15Α και οχι 12Α που δείχνει η φωτό. Επίσης δεν έβαλα την κιτρινη ταινια γύρω απο το varistor (το ξέχασα). Ειναι σημαντικό αυτό?
  4. Τελικά πήρα αυτό: Ειναι λίγο "αρκουδι". Σκοπεύω, προκειμενου να χωρέσει καπου, να προεκτείνω καλωδιάκια απο την θεση της "μαμισιας" ασφάλειας στην άλλη άκρη του πολύμπριζου και να το βγάλω εκεί. Τι διάμετρο καλωδίων πρεπει να χρησιμοποιήσω? Ειναι σωστό ή αν "φάει" καμιά υπέρταση μεχρι να φτασει το ρεύμα στον ασφαλειοδιακόπτη θα λαμπαδιάσουν τα καλώδια και γίνουμε "μπουρλώτο?
  5. Το θεμα με τη θερμοκρασια? (είπα οτι ειμαι τελείως εμπειρικός)
  6. Για κατι τετοιο τι λέτε? https://moutsioulis.gr/θερμικέσ/199757-UERMIKH_ASFALEIA_MR1_16A.html Με πατέντα φυσικά.
  7. Τι λές για κατι τετοιο: https://www.ebay.co.uk/itm/2Pcs-Aupo-Thermal-Fuse-Axial-Cutoff-TF-104-250V-16A-BF104X/182760169087 Το θερμοκρασιακο οριο πρεπει να ειναι κατω απο 102c ή πανω για μεγαλύτερη ασφάλεια?
  8. Εννοειται οτι πηρα μετρα, αλλωστε την βραχυκύκλωσα με χαλκο λεπτοτερο απο τριχα. Το varistor ειναι ακεραιο. Πάντως θα το αλλάξω με αυτο που μου είπες. Τι ασφάλεια να πάρω? ΕΙμαι απο Λαμια και ισως να εχω περιορισμένες δυνατότητες στην τοπικη αγορά. Στο ιντερνετ δεν εντοπιζω κάτι. Τι χαρακτηριστικά να κοιταξω?
  9. Εχεις δίκιο τη βραχυκυκλωσα και αναψαν ολα. Ειχε σκάσει απο κάτω σε μια ακμή και φαινεται μονο με μεγεθυνση. Το varistor ηταν απλά βαμενο. Να το αλλάξω? Η ασφάλεια ειναι αυτή:
  10. To F1 δεν ειναι πυκνωτής? Δεν δείχνει οπτικά σημάδια, είναι πεντακάθαρο. Επίσης δεν δειχνει βραχυκυκλωμενο, δεν χτυπαει το "τζιτζικι". Ούτε το varistor. Varistor με αυτά τα στοιχεία (GNR 20D431K) δεν μπορεσα να εντοπισω στο ιντερνετ. Το GNR εινα μάρκα? Βρίσκω στο ebay: MOV 20D431K.
  11. Τελικα εβγαλα μερικες. Το varistor εχει ενα καψιμο. "Τυφέκισε"? Μπορω να το ελέγξω? Εχω περιορισμενες γνώσεις. Επίσης ρευμα παει παντου αλλά δεν αναβει το πρασινο led και το λαμπακι του διακοπτη.
  12. Κατ' αρχη καλως σας βρήκα. Ασφάλεια δεν έπεσε. Το πλυντηριο δουλεύει στην ιδια πριζα. Το πολυπριζο δεν δουλεύει και δεν έχει πανω του ασφάλεια. Φωτό δεν εχω αυτη τη στιγμή αλλά είναι ιδιο ακριβώς με το δικό σας.
  13. Καλησπέρα, μια τετοια ιδια σταμάτησε να "παιζει" αφου η σύζυγος έβαλε ταυτόχρονα πλυντήριο και στεγνωτήριο μαζί. Την άνοιξα και οι επαφές ήταν καινούργιες. Τι άλλο θα μπορούσα να κοιτάξω? Ευχαριστώ.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.