Jump to content

rndmg176

Members
  • Posts

    14
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rndmg176's Achievements

  1. Καλησπέρα, Δεν γνωρίζω πολλά. Να κάνω τα updates του screenshot? Ειδικά το 3ο δεν παρα είναι μεγάλο? ευχαριστώ
  2. rndmg176

    Προσφορές Απριλίου στο GoDeal24: Windows 10 στα 7.40€

    Το έχει κάνει κανένας? Αυτό με το τηλέφωνο που λέει για να γίνει η εγκατάσταση δεν το κατάλαβα. Δουλεύει όντως? Να το πάρω?
  3. rndmg176

    Monitor για CAD/CAM ++

    @GriGaS ευχαριστώ, Τι είναι η 630? Εννοώ οθόνη 21:9 ή 32:9 με 1440p, θα έχω πρόβλημα?
  4. Καλησπέρα φίλε, Τελικά τι έκανες, πήρες την Dell? Ρωτάω γιατί την χαλβαδιάζω κι εγώ.
  5. rndmg176

    Monitor για CAD/CAM ++

    Καλησπέρα, έχω pc με i9 10900 χωρίς επιπλέον gpu, θα έχω πρόβλημα με αθόνη ultrawide 21:9 ή 32:9? (όχι για παιχνίδια) ευχαριστώ
  6. rndmg176

    Ρυθμιση στα ανεμιστηρια

    Επίσης στο bios μου δείχνει ένδειξη μόνο για τον 1 από τους 2 ανεμιστήρες (CHA FAN) που συνέδεσα. Μήπως ξέρεις γιατί? Ευχαριστώ πολύ ?
  7. rndmg176

    Ρυθμιση στα ανεμιστηρια

    Αγαπητέ @Seafalcoσυνέδεσα τους 2 από τους 3 ανεμιστήρες σύμφωνα με αυτά που μου είπες και με την εικόνα του manual και όντως μπορώ να τους ρυθμίσω (μερικώς) από το QFAN. Από ότι κατάλαβα δεν μπορώ να τους κάνω να δουλεύουν σε rpm λιγότερα από το 60% των μέγιστων rpm, γιατί άραγε? Για να γίνει αυτό πρέπει να αγοράσω ή PWM ανεμιστήρες ή τον Commander pro? Επίσης δεν φαίνονται στο ICUE αυτοί οι ανεμιστήρες.. Τι αξιοπιστίας είναι άραγε οι μετρήσεις θερμοκρασίας από τα διάφορα προγράμματα? Ρωτάω διότι άλλη θερμοκρασία λέει το icue, άλλη το NZXT Cam και άλλη το Qfan.
  8. rndmg176

    Ρυθμιση στα ανεμιστηρια

    @Seafalcoσε υπερευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες να απαντήσεις τόσο εμπεριστατωμένα?, αν υπήρχε κουμπί +50 θα στο πάταγα! Θα μελετήσω αυτά που λες και θα επιχειρήσω να συνδέσω τους ανεμιστήρες στη μητρική. Είχα μπει στο Qfan πριν γράψω το 1ο ποστ αλλά εκεί υπήρχε μόνο 1 ένδειξη (αργότερα συμπέρανα, δε θυμάμαι πως, πως πρόκειται για την αντλία της υδρόψυξης) και με την απάντησή σου καταλαβαίνω το γιατί! Θα το επιχειρήσω και θα επανέλθω αν συναντήσω δυσκολίες! ευχαριστώ πάαααρα πολύ! Όλα αυτά τα σύνδεσε-ξεσύνδεσε γίνονται με σβηστό υπολογιστή, σωστά? Edit: Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο δεν έγινε έτσι η συναρμολόγηση από εκεί που το πήρα, επί πληρωμή εννοείται η συναρμολόγηση. Και πρόκειται για πολύ γνωστό κατάστημα ?
  9. rndmg176

    Ρυθμιση στα ανεμιστηρια

    Αγαπητέ @Seafalcoέστω και καθυστερημένα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Η αλήθεια είναι ότι αποσύνδεσα τους 3 φασαριώζους ανεμιστήρες από ένα μαύρο κουτί με το λογότυπο corsair (σόρυ είμαι εντελώς άσχετος και δεν ξέρω ορολογία, βλ. φώτο με κόκκινο) από τότε που έγραψα το ποστ και θεωρούσα ότι problem solved! Παρατηρώ όμως πως καθώς αρχίζω πλέον να χρησιμοποιώ το pc πολλές ώρες τη μέρα η θερμοκρασία έχει αυξητική τάση πράγμα που λογικά θα συνεχιστεί καθώς πλησιάζουν και οι πιο ζεστοί μήνες. Οι case fans είναι οι SP120 RGB και η μητρική η TUF Gaming B460-pro (wifi). Άρα έτσι που μου τα λες έχω 3 επιλογές: Αγορά ανεμιστήρων PWM και σύνδεση με τον Controller Αγορά Commander pro και διατήρηση των υπάρχοντων ανεμιστήρων από αυτή την πρόταση δεν κατάλαβα τίποτα ?. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνω μείωση των rpm αλλά με τρόπο που δεν μπορώ να ελέγξω, σωστά? Δεν με ψήνει. Δυστυχώς έχω μεσάνυχτα αν και πρέπει να είναι ενδιαφέρον αντικείμενο, χρειάζομαι ένα pc δυνατό και αθόρυβο για τη δουλειά μου (τα φωτάκια είναι πάντα καλοδεχούμενα όμως!) Ποιό από τα 1ή 2 είναι πιο καλή λύση σε ότι αφορά το αποτέλεσμα, την ευκολία εγκατάστασης και το κόστος? Επίσης άν έχεις την καλοσύνη να βάλεις κάποιο λινκ για ανεμιστήρες PWM και για ότι άλλο μου πρότεινες? Αυτοί εδώ είναι το μοντέλο ανεμιστηρων που έχω αλλά με PWM δυνατότητα? Θα κάνουν δουλειά? Επισυνάπτω επίσης και φώτο της ΜΒ αν έχεις την υπομονή και τη διάθεση να μου πείς ποιές είναι αυτές οι θύρες. Ευχαριστώ πολύ και πάλι! Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ότι είμαι εμμονικός με τη φασαρία του κουτιου ?. Είναι λογικό να με ενοχλεί η Capelix σε αυτες τις rpm?
  10. rndmg176

    Ρυθμιση στα ανεμιστηρια

    Όχι σε αυτός τους 3 δεν έχω κανέναν έλεγχο και είναι αυτοί που κάνουν την πολλή φασαρία, ευχαριστώ
  11. Εννοείται πως τη λύση θα σου την δώσει πάντα κάποιος συνάδλεφος Μηχανολόγος! Σε ευχαριστώ πολύ @slalomαν μπορείς και δεν είναι αντίθετο προς τους κανόνες του φόρουμ βάλε λινκ από εγχώριο κατάστημα. Ευχαριστώ!
  12. rndmg176

    Ρυθμιση στα ανεμιστηρια

    Καταρχήν @Γιάννης_84σε ευχαριστώ πολύ για την κατανοητή σου απάντηση. 3 ανεμιστήρες προεγκατεστημένοι στο κουτί μπροστά και άλλοι 2 στον εναλλάκτη της υδρόψυξης στο "ταβάνι" του κουτιού. Η εικόνα είναι από το icue. Οι 2 πρώτοι στα 300rpm είναι της υδρόψηξης των 140mm και για αυτούς έχω τη δυνατότητα να τους ρυθμίσω μέσω το icue αν και δεν είναι αυτοί που κάνουν τη φασαρία. Για τους άλλους 3 που είναι των 120 mm το μεν icue μου λέει πως είναι περίπου στα 1500 rpm το δε BIOS στα 2200 rpm (στο BIOS όντως μου δίνει 1 τιμή, σαν να "βλέπει" 1 ανεμιστήρα). Καλά αυτό δεν παίζει να το κάνω εγώ γιατί δεν έχω ιδέα και θα κάνω ζημιά, θα το πάω στον τεχνικό να το κάνει, αλλά μου ακούγεται λογικό αυτό που λες. 2 ερωτήσεις: Έστω ότι υποστηρίζουν ρύθμιση στροφών και οι 5 θύρες, ένας ανεμιστήρας μένει ασύνδετος ή μπορεί με κάποιο τρόπο να συνδεθούν 2 ανεμιστήρες στην ίδια θύρα. Οι 2 ανεμιστήρες της υδρόψυξης μπαίνουν σε μια θύρα και οι 2 μαζί ή καθένας στη δική του. Αν μερικές από τις 5 θύρες δεν υποστηρίζουν ρύθμιση στροφών μπορεί να αγοραστεί κάποιος controller που να δίνει αυτή τη δυνατότητα? Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι
  13. Καλησπέρα, Προκαταβολικά σας λέω ότι οι γνώσεις μου πάνω στο αντικείμενο είναι πολύ περιορισμένες. Το πρόβλημα μου είναι ο θόρυβος που προέρχεται από τους 3 case fans. Τα fans είναι αυτά του κουτιού Crystal 570x corsair και η μητρική μου η Asus TUF gaming b460 pro wifi. Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει τα παρακάτω για να μειώσω τις στροφές r.p.m και επομένως το θόρυβο χωρίς αποτέλεσμα: Από το Bios Με προγράμματα τύπου speed fan Με το icue της Corsair. Σας παρακαλώ πείτε μου τι μπορώ να κάνω, δαπάνησα αρκετά χρήματα για τον υπολογιστή, για να είναι αθόρυβος μιας και τον θέλω για επαγγελματική χρήση. Πέρα από το να τους αποσυνδέσω εντελώς υπάρχει τρόπος να μειωθεί η ταχύτητά τους? Στον επεξεργαστή i9 10900 έχω την H115i elite capelix και η θερμοκρασία idle είναι 25-30 οC. ευχαριστώ εκ των προτέρων
  14. rndmg176

    Ρυθμιση στα ανεμιστηρια

    Καλησπέρα, Είναι το 1ο μου ποστ, σας γνωρίζω από τώρα ότι οι γνώσεις μου είναι από ανύπαρκτες έως περιορισμένες επάνω στο αντικείμενο. Πριν 2 ημέρες μου ήρθε συναρμολογημένο το desktop που αγόρασα. Το πρόβλημα μου είναι ο θόρυβος που προέρχεται από τους 3 case fans. Τα fans είναι αυτά του κουτιού Crustal 570x corsair και η μητρική μου η Asus TUF gaming b460 pro wifi. Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει τα παρακάτω για να μειώσω τις στροφές r.p.m και επομένως το θόρυβο χωρίς αποτέλεσμα: Από το Bios Με προγράμματα τύπου speed fan Με το icue της Corsair. Σας παρακαλώ πείτε μου τι μπορώ να κάνω, δαπάνησα αρκετά χρήματα για τον υπολογιστή, για να είναι αθόρυβος μιας και τον θέλω για επαγγελματική χρήση. Πέρα από το να τους αποσυνδέσω εντελώς υπάρχει τρόπος να μειωθεί η ταχύτητά τους? Στον επεξεργαστή i9 10900 έχω την H115i elite capelix και η θερμοκρασία idle είναι 25-30 οC. ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.