Jump to content

O MASTROGATOS

Premium Members
  • Posts

    51
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  • Ενδιαφέροντα
    ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

O MASTROGATOS's Achievements

  1. Μία απλή κατασκευή που εκ πρώτης όψεως φαίνεται αδύνατη. Δεν είναι κάτι μαγικό , απλά είναι ένα απλό τρικ.Στο βίντεο αυτό μπορούμε να δούμε την όλη κατασκευή βήμα –βήμα.
  2. Τις περισσότερες φορές τα χαλασμένα ρελέ επισκευάζονται.Συνήθως η διακοπή συνέχειας οφείλεται σε άλατα που πιάνουν οι επαφές τα οποία μπορούν να απομακρυνθούν με λύσιμο του ρελέ και καθάρισμα των επαφών. Έτσι η λειτουργία αποκαθίσταται και θα είναι και πάλι λειτουργικό για πολύ καιρό ακόμη.
  3. Στο βίντεο αυτό βλέπουμε τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένας κλασσικός ασύγχρονος μονοφασικός ηλεκτροκινητήρας . Επίσης μαθαίνουμε πώς να κάνουμε μία απλή συντήρηση και επισκευή στον κινητήρα αυτό , καθώς και την συνδεσμολογία του για κανονική και ανάστροφη φορά περιστροφής.
  4. Στο βίντεο αυτό δίνονται κάποιες οδηγίες για την ετήσια συντήρηση ενός λέβητα πετρελαίου. Υποτίθεται ότι το σύστημα στήθηκε από επαγγελματία τεχνίτη καυστήρων και έχει ρυθμιστεί με σχολαστικότητα από έμπειρα χέρια και τα σωστά εργαλεία ελέγχου για την καλή λειτουργία του.
  5. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ - Εδώ προσπαθώ να λειτουργήσω με ασφάλεια μία συσκευή επαγωγικής θέρμανσης.Η πλακέτα είναι έτοιμη και έχω κάνει κάποιες βελτιώσεις που σε συνδυασμό με ένα μεγάλο τροφοδοτικό ιδιοκατασκευής μου λειτουργεί αρκετά καλά . Η ψύξη γίνεται με ανεμιστήρα από φούρνο μικροκυμάτων και είναι επαρκής. Με εξάσκηση σε τέτοιες πειραματικές συσκευές μπορούμε να κατανοήσουμε την λειτουργία τους και αργότερα ανάλογα με τις ανάγκες μας να πάμε σε δυνατότερες συσκευές πάνω από 10 kw που κυρίως χρησιμοποιούνται στα μηχανουργεία για βαφή-σκλήρηνση του χάλυβα ή αποσκλήρηνση αντίστροφα βαμμένων χαλύβων. Με την αρχή αυτή επίσης λειτουργούν και οι επαγωγικές εστίες στις επαγωγικές ηλεκτρικές κουζίνες.
  6. Στο βίντεο αυτό κατασκευάζω ένα απλό εργαλείο για ξεβοτάνισμα στον λαχανόκηπο μου. Αντικαθιστά την τσάπα (χωρίσ να κάνει την ίδια δουλειά σε σκληρότερο έδαφος με βαθιές ρίζες) αλλά χρειάζεται πολύ λιγότερη δύναμη για το ίδιο αποτέλεσμα σε φρεσκοσκαμένο πάντα έδαφος. Μπορείτε να δείτε την κατασκευή και λειτουργία του εργαλείου εδώ:
  7. Εδώ βλέπουμε την εξήγηση μιας μικρής απάτης για τζάμπα ενέργεια που κυκλοφορεί αρκετά τα τελευταία χρόνια με κάποιες μικρές παραλλαγές στο διαδίκτυο. Την κατασκευή της βοηθητικής διάταξης (πηνίο Τέσλα) μπορείτε να την δείτε εδώ :https://youtu.be/M7TRB15sWVo
  8. Ενας εύκολος και φθηνός τρόπος να ρυθμίζουμε την τάση και την ισχύ σε διάφορες συσκευές εναλασσομένου και συνεχούς ρεύματος. Στο ac μπορούμε να συνδέσουμε οτιδήποτε εργαλείο με ψήκτρες (καρβουνάκια-universal κινητήρες) και θερμικά φορτία. Δεν κάνει για κινητήρες με πυκνωτή και κινητήρες επαγωγικούς βραχυκυκλωμένου δρομέα. Στο dc συνδέουμε όλα τα μοτεράκια με ψήκτρες (όλα τα τρυπάνια βιδολόγους και γενικά εργαλεία που δουλεύουνε με μπαταρία).Και εννοείται θερμικά φορτία επίσης. Μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο την λειτουργία των συστημάτων αυτών και με τις ενδείξεις του παλμογράφου να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας τους.
  9. Ένας εύκολος τρόπος για δημιουργία εσωτερικών σφηνόδρομων σε τροχαλίες και γρανάζια με την βοήθεια του τόρνου μας χωρίς την χρήση πολύπλοκων εργαλείων.
  10. Εδώ βλέπουμε την κατασκευή και λειτουργία ενός απλού εργαλείου που μας επιτρέπει χωρίς φρέζα και με χρήση μόνο τόρνου να κάνουμε εξωτερικούς σφηνόδρομους σε άξονες.
  11. Στο βίντεο αυτό μαθαίνουμε πως να συντηρούμε τα παλιά εργαλεία του κήπου μας. Δίνεται έμφαση στον καθαρισμό της σκουριάς με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης. H διαδικασία εδώ:
  12. Μία παλιά εφεύρεση κοντά στο 1800 που μας επιτρέπει να ανυψώνουμε το νερό 6-8 φορές τουλάχιστον παραπάνω από το μανομετρικό ύψος της ροής ενός ρέματος που παίρνουμε το νερό. Δεν χρειάζεται καύσιμο ή ηλεκτρισμό. Χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια του τρεχούμενου νερού, δημιουργεί υδραυλικό πλήγμα και η ανάδραση ή αλλιώς το ανάποδο ωστικό κύμα που δημιουργείται στο απότομο κλείσιμο μιας βαλβίδας συμπιέζει σταδιακά αέρα σε ένα θάλαμο διαστολής που με τη σειρά του όταν αυξηθεί η πίεση (του αέρα) γίνεται εκτόνωση προς την έξοδο όπου δημιουργείται πολλαπλάσια πίεση από την πίεση του αρχικού μανομετρικού ύψους τροφοδοσίας.Η πίεση αυτή ανυψώνει το νερό 6-8 φορές (κάποιοι επιμένουν για 10 φορές -εγώ δεν το πέτυχα) πιο ψηλά από την υψομετρική διαφορά τροφοδοσίας.Αν επομένως έχουμε ένα χωραφάκι κοντά σε ρέμα, με τον τρόπο αυτό ανυψώνουμε το νερό σε μια δεξαμενή στο πιο ψηλό σημείο και μετά με φυσική ροή αρδεύουμε το χώρο μας.Η παροχή είναι πολύ μικρή αλλά λειτουργεί δωρεάν 24 ώρες. Μπορείτε να δείτε την κατασκευή και λειτουργία εδώ:
  13. Εδώ βλέπουμε την κατασκευή μίας πολύ δυνατής ηλεκτροπόντας με έλεγχο της τάσης και έντασης στην έξοδο. Μία δυνατή κατασκευή με την οποία πολύ εύκολα και γρήγορα κολλάμε λεπτές λαμαρίνες και σύρματα από 0,3 - 4 χιλ. πάχος . Η τάση εξόδου κυμαίνεται από 0-230 V και η ένταση από 0--900 Α . Η χρήση είναι στιγμιαία και η θερμότητα που αναπτύσσεται στη διάταξη μεγάλη. Υπάρχει δυνατό σύστημα ψύξης και ασφαλιστικές διατάξεις που ελέγχουν την υπερθέρμανση και υπερφόρτωση του εργαλείου. Μπορείτε να δείτε την κατασκευή και λειτουργία εδώ: https://youtu.be/Mw8SJmK3AoA
  14. Μία εισαγωγή με πολύ απλά λόγια στους βηματικούς κινητήρες και ένα τέχνασμα για να τους ενεργοποιούμε χωρίς διατάξεις οδήγησης χάνοντας ένα μικρό ποσοστό από την ισχύ τους.
  15. Στο βίντεο αυτό θα δούμε πως μπορούμε να επισκευάσουμε τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δένδρου μας εύκολα χωρίς κανένα κίνδυνο ηλεκτροπληξίας . Αν είναι πολύ λίγα τα καμμένα και η συστοιχία είναι καλής ποιότητας και ακριβή, τότε αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε. Μπορείτε να δείτε μία κλασσική επισκευή βήμα-βήμα εδώ:
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.