Jump to content



  • Icybox IB-MP305A-B Full HD Network Media Player Review


    icon_icybox.png

     

    Η Raidsonic (και πιο συγκεκριμένα τα Icybox προϊοντα της) είναι γνωστή στην Ελλάδα για τα συρταράκια και τις εξωτερικές θήκες για τους σκληρούς δίσκους. Σήμερα θα δούμε κάτι διαφορετικό, έναν Full High Definition Network Media Player με το πολύ φιλικό όνομα Icybox IB-MP305-AB. Ο συγκεκριμένος player υπόσχεται να μεταφέρει εικόνα και ήχο στην τηλεόραση μας με πολλούς τρόπους, ενσύρματα ή ασύρματα από τον υπολογιστή μας, από usb δίσκους/flash καθώς και από SD κάρτες μνήμης. Κάνει ότι υπόσχεται όμως;

     

    Ας ξεκινήσουμε από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής:

    Δυνατότητες:

    • Full HD Media Player
    • UPnP Media Streaming
    • Wired & Wireless Network (Wireless optional)
    • Internet Radio
    • Slideshow φωτογραφιών
    • Fanless Cooling

    Audio/Video Output:

    • HDMI έως 1080p
    • Composite Video
    • Composite Audio
    • Y/Pb/Pr Video
    • SPDIF Optical TOSLink (digital audio)

    Συνεργαζόμενοι χώροι αποθήκευσης:

    • Memory cards
    • USB disks / USB sticks
    • Δίσκος στο δίκτυο

    Επίσης υπόσχεται ότι μπορεί να αναπαράγει τα ακόλουθα format:

    • Video: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4: Xvid, WMV9, ISO, VOB,IFO, MP4, DAT, MOV, AVI, MKV, .264, TS, TP, M2TS, FLV
    • Audio: MP3/OGG/WMA/WAV/AAC
    • Image: HD-JPEG, JPG, BMP

     

    Συσκευασία, περιεχόμενα

     

    IMG_1105_copy.png

     

    Ας ξεκινήσουμε από το κουτί του. Μωβάκι το χρώμα της συσκευασίας με την εικονιζόμενη δεσποινίδα να αφήνει υποσχέσεις (με λίγη προσπάθεια διακρίνεται και η συσκευή ...)

     

    IMG_1093_copy.png

     

    Όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι η δεσποινίδα της συσκευασίας, θα αναγκαστούμε να την αγνοήσουμε και να ανοίξουμε την κουτί όπου θα βρούμε το Icybox μας πακεταρισμένο αρκετά καλά μέσα σε αφρώδες υλικό.

    Η συσκευασία περιέχει τον player με τον μετασχηματιστή του (110-240v), καλώδια component και composite, πλήρες manual σε γερμανικά-αγγλικά αλλά μόνο quick start για τις υπόλοιπες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής και τέλος το remote control όπου έχει οτιδήποτε θα χρειαστούμε για να ελέγξουμε την συσκευή μας. Στα αρνητικά η έλλειψη HDMI καλωδίου, ειδικά για έναν player που πλασάρεται στην αγορά σαν Full HD.

     

    IMG_1110_copy.png

     

    Ας περάσουμε τώρα στον player. Φινίρισμα βουρτσισμένου αλουμινίου, με χαραγμένα στο πάνω μέρος του τα γράμματα Icybox Multimedia player. Είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος (240mm x 180mm x 130mm), και σίγουρα θα βρείτε χώρο για να το βολέψετε κάπου κοντά στην τηλεόραση σας. Στο μπροστινό του μέρος βλέπουμε το power on κουμπί, μπλε λεντάκι όταν δουλεύει, κόκκινο όταν είναι σβηστό. Το Icybox είναι βασισμένο στην πλατφόρμα-chipset της Realtek RTD1073DD για την αποκωδικοποιήση εικόνας και ήχου. Περισσότερα για το chipset μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

     

    IMG_1114_copy.png

     

    Στο πίσω μέρος του βλέπουμε όλες τις διαθέσιμες εισόδους-εξόδους. Ξεκινώντας από τα αριστερά βλέπουμε την υποδοχή για τον μετασχηματιστή και δίπλα του την Ethernet, δυστυχώς 100άρα κι όχι 1000άρα όπως θα θέλαμε. Από όσο γνωρίζω η έλλειψη 1000mbps ethernet οφείλεται στην αδυναμία του chipset να υποστηρίξει κάτι μεγαλύτερο. Δεξιά της ethernet, βλέπουμε το HDMI out (1.3a), με αυτό θα συνδέσετε τον player με την τηλεόραση αν θέλετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Δίπλα του βλέπουμε τις composite και τις component υποδοχές και ακριβώς δίπλα τους μία usb. Στην USB μπορείτε να συνδέσετε είτε κάποιον εξωτερικό δίσκο, είτε usb flashaki είτε τέλος ένα USB dongle για το WIFI. Κυκλοφορούν δύο dongles για τον συγκεκριμενο player, ένα που υποστηρίζει Wireless G και ένα που υποστηρίζει Wireless N. Αν σκοπεύετε να στριμάρετε 720p και πάνω μέσω του Wifi οπωσδήποτε να επιλέξετε το wireless N, 300mbit. Δεξιά από την USB βλέπουμε και το optical out για τον ήχο.

     

    IMG_1084_copy.png

     

    Στο πλάι βλέπουμε άλλη μία υποδοχή usb καθώς και μία υποδοχή για κάρτες μνήμης η οποία υποστηρίζει SD/SD-HC/MMC/MS

     

    IMG_1087_copy.png

     

    Το χειριστήριο είναι πολύ μικρό και δυστυχώς έχει μία "φθηνή" αίσθηση στο χέρι. Περιλαμβάνει όμως οτιδήποτε θα χρειαστούμε για να ελέγξουμε την συσκευή μας.

     

    IMG_1099_copy.png

     

    Το USB Wifi Dongle θα πρέπει να το πληρώσετε εξτρά (περί τα 25-30ευρώ). Το συγκεκριμένο είναι το N και θεωρητικά μπορεί να πιάσει μέχρι και 300mbps. Δυστυχώς λόγω chipset limitation εκπέμπει μόνο στα 2.4GHz. Στους routers και σε media συσκευές συνηθίζεται το streaming να γίνεται μέσω της 5Ghz μπάντας.

     

    IMG_1100_copy.png

     

    Κι άλλη μια φωτογραφία για να κατανοήσετε πόσο μικρό σε μέγεθος είναι το χειριστήριο.

    Κι ένα μικρό video με μια παρουσιάση 360 μοιρών.

     

     

     

    Ας το συνδέσουμε όμως στην τηλεόραση να δούμε τι κάνει.

     

    Turn on the TV!

     

    Συνδέσαμε την συσκευή σε μία 37" Full HD Philips με ένα καλώδιο HDMI, πατήσαμε το power on και αμέσως ένα μεγάλο logo Icybox μας υποδέχτηκε και μας προώθησε στο μενού. Περισσότερα για το μενού και τις δυνατότητες του στο video που ακολουθεί.

     

     

     

    Το μενού σε γενικές γραμμές είναι εύκολο και γρήγορο αν και ορισμένες φορές συμβαίνουν ανεξήγητα και εκνευριστικά κολλήματα. Την περιήγηση μας όμως την δυσκολεύει το χειριστήριο με τα μικρά κουμπάκια και την άβολη τοποθέτηση τους.

    Η επόμενη δοκιμή ήταν να στριμάρουμε ταινίες wired μέσω της ethernet και wireless από το Usb dongle. Οι δοκιμές περιλάμβαναν αναπαραγωγή video από 20mbps εώς 90mbps MKV και M2TS. Ας δούμε τα αποτελέσματα συγκεντρωμένα στον παρακάτω πίνακα.

     

    Bitrate Test 1080p
    Bitrate  USB Δίσκος Wired Share Wireless N Share
    20mbps MKV green_tick.gif green_tick.gif red-x.gif
    20mbps M2TS green_tick.gif green_tick.gif green_tick.gif
    24mbps MKV green_tick.gif red-x.gif red-x.gif
    24mbps M2TS green_tick.gif green_tick.gif red-x.gif
    28mbps MKV green_tick.gif red-x.gif red-x.gif
    28mbps M2TS green_tick.gif red-x.gif red-x.gif
    34mbps MKV green_tick.gif red-x.gif red-x.gif
    34mbps M2TS green_tick.gif red-x.gif red-x.gif
    38mbps MKV green_tick.gif red-x.gif red-x.gif
    38mbps M2TS green_tick.gif red-x.gif red-x.gif
    50mbps MKV red-x.gif red-x.gif red-x.gif
    50mbps M2TS green_tick.gif red-x.gif red-x.gif
    55mbps MKV red-x.gif red-x.gif red-x.gif
    55mbps M2TS green_tick.gif red-x.gif red-x.gif
    60mbps MKV red-x.gif red-x.gif red-x.gif
    60mbps M2TS green_tick.gif red-x.gif red-x.gif
    70mbps MKV red-x.gif red-x.gif red-x.gif
    70mbps M2TS green_tick.gif red-x.gif red-x.gif
    80mbps MKV red-x.gif red-x.gif red-x.gif
    80mbps M2TS red-x.gif red-x.gif red-x.gif
    90mbps MKV red-x.gif red-x.gif red-x.gif
    90mbps M2TS red-x.gif red-x.gif red-x.gif

     

     

    Το πράσινο τικ δηλώνει ότι η αναπαραγωγή του clip έγινε επιτυχώς ενώ το κόκκινο χ δηλώνει ότι η αναπαραγωγή έγινε με σπασίματα στην κίνηση.

     

    Στον παραπάνω πίνακα βλέπουμε διαφορετικές δοκιμές μέσω usb δίσκου, στριμάροντας μέσω της 100mbps ethernet από ένα share στο δίκτου και στριμάροντας ασύρματα μέσω WirelessN από το ίδιο share. Αυτό που αμέσως καταλαβαίνουμε είναι η αδυναμία του WiFi να παίξει οποιοδήποτε 1080p MKV αρχείο. Με 720p/divx/xvid ή πολύ χαμηλού bitrate 1080p δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

    Το άλλο που κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση είναι το πόσο πιο εύκολα παίζει τα M2TS αρχεία, τα ασυμπιέστα Blu-Ray δηλαδή αρχεία. Κατάφερε και έκανε σωστά αναπαραγωγή σε 70mbps Μ2TS αρχείο, αλλά μόνο μέχρι 38mbps MKV. Επίσης το IcyBox τα πάει μια χαρά στο θέμα του ήχου υποστηρίζοντας όλα τα format εκτός από DD+/DD True HD.

     

    Επίλογος/Συμπεράσματα

     

    Το Icybox ΙΒ-MP305-AB παίζει σχεδόν τα πάντα, αλλά υπό προϋποθέσεις. Κι οι προϋποθέσεις έρχονται σε αντίθεση με τον στόχο του IB-MP305-AB. Το δικτυακό streaming υποφέρει από το firmware, ειδικά το Wireless streaming. Η συσκευή θα παίξει μια χαρά όλα τα 720p που έχετε από το δίκτυο, και θα ζοριστεί με την πλειοψηφία των 1080p. Αν έχετε σκοπό να έχετε συνδεδεμένο έναν USB σκληρό δίσκο πάνω για να απολαμβάνετε τις 1080p ταινίες σας, τότε μάλλον είναι καλύτερο να κοιτάξετε κάποιο μοντέλο που χωράει εσωτερικό δίσκο κι η μόνη σας ανησυχία για την δικτυακή ταχύτητα να είναι ο ρυθμός με τον οποίο αντιγράφονται οι ταινίες σας στον σκληρό.

    Από τη στιγμή όμως που έχουμε και το A.C. Ryan PlayOn!HD Mini στα χέρια μας η σύγκριση μεταξύ τους είναι αναγκαία. Ναι οι συσκευές είναι οι ίδιες, αλλά το firmware και η υποστήριξη του PlayOn!HD Mini είναι πολύ μπροστά. Η Raidsonic βασίστηκε στο αρχικό design και menu της Realtek με όλα τα προβλήματα που φέρει αυτό. Το τελευταίο firmware που υπάρχει για το IcyBox είναι 6 μηνών παλιό κι από τότε η Realtek έχει κάνει αρκετές αναβαθμίσεις στο SDK, κάτι που θα μπορούσε να εκμεταλευτεί η Raidsonic και να βελτιώσει την συσκευή.

    Συνοψίζοντας σε δύο γραμμές: Το Icybox θα κάνει αυτό που υπόσχεται, να αναπαράγει HD υλικό εύκολα και γρήγορα στην τηλεόραση σας, αλλά η αδυναμία του firmware να στριμάρει σωστά τα υψηλού bitrate 1080p και ο φοβερός ανταγωνισμός από παρόμοιου τύπου συσκευές κάνει το Icybox λιγότερο δελεαστικό για τα πολύτιμα (περίπου) 120 ευρώ μας.

     

    Περιληπτικά τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα του IΒ-MP305-AB της Raidsonic είναι τα εξής:

     

    Πλεονεκτήματα

    • Κατάφερε να αναπαραγάγει όλα τα media μέσω του USB δίσκου ακόμα και υψηλού bitrate
    • Τιμή: Με 120ευρώ αγοράζεις Full HD media player.
    • Αναπαραγωγή φωτογραφιών και μουσικής όλων των format
    • Όμορφο και λιτό σε εμφάνιση

     

    Μειονεκτήματα

    • Αδυναμία αναπαραγωγής υψηλού bitrate 1080p μέσω ethernet
    • Αδυναμία αναπαραγωγής 1080p μέσω Wireless N
    • Το χειριστήριο έχει μια πολύ φθηνή αίσθηση και η κατάσταση χειροτερεύει με την άβολη τοποθέτηση των μικρών κουμπιών
    • Παιδικές αρρώστιες στο firmware για μία συσκευή που είναι στην αγορά πάνω από 6μήνες.
    • Έλλειψη χαρακτηριστικών σε σχέση με τον ανταγωνισμό (NAS, Torrents κτλ).

     

    Βάση όλων των παραπάνω η βαθμολογία που αποσπά το IΒ-MP305-AB είναι:

    68_Decent.png

    Η βαθμολογία θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη με ένα σωστό firmware update, διότι το hardware έχει τα φόντα για κάτι καλύτερο.

    Και σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε την Raidsonic για την αποστολή του δείγματος.

    Συντελεστές Review
    Reviewers: DJD
    Photographers:
    Editing:
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • κλωνοποίηση δίσκου

    χαιρετώ όλους,   πρόκειται να κάνω κλωνοποίηση ενός δίσκου μου των 250 gb   ο δίσκος έχει ελευθερα τα 144 gb   το θέμα είναι ότι ο άλλος δίσκος είναι των 160 gb και δεν ξέρω εάν η κλωνοποίηση μπορεί να γίνει  χωρίς προβλήματα  

    nikonick
    nikonick
    Γενικά για Η/Υ 1

    Περίεργο πρόβλημα με εξωτερικούς δίσκους SSD

    Καλησπέρα παιδιά, έχω φτιάξει ένα νέο σύστημα με AMD επεξεργαστή αυτή τη φορά είναι το σύστημα στην υπογραφή, το πρόβλημα τώρα που υπάρχει είναι ότι χάνει τον εξωτερικό τον δίσκο ssd αυτό το κάνει και με τους 3 δίσκους που έχω έναν silicon power 250gb και οι άλλοι 2 είναι samsung qvo από 1tb ο καθένας, ξαφνικά εκεί που έγραφε στον έναν Samsung έβγαλε ένα σφάλμα το αρχείο δεν μπορεί να γραφτεί λέω θα χάλασε η θήκη η εξωτερική, πήγα προληπτικά και πήρα άλλες θήκες της Logilink οι άλλοι 2 δίσκοι λε

    panos 12
    panos 12
    Συσκευές Αποθήκευσης 4

    Wifi σε όλο το σπίτι

    Καλησπέρα,έχω ένα θεματάκι και θέλω τα φώτα σας, ζω σε μονοκατοικία με τους δικούς μου και τα τελευταία χρόνια έχουμε 2 συνδέσεις internet(nova/wind),επειδή έχουμε φτιάξει γραφείο στο υπόγειο και πρέπει να έχει δικό του τηλέφωνο. Επειδή οι 2 αυτές συνδέσεις πάνε γύρω στα 100 ευρώ καθόμασταν και λέγαμε μπας και βάλουμε μια σύνδεση(200αρα λέμε). Το θέμα είναι ότι θέλουμε να έχουμε 2 διαφορετικές γραμμές τηλεφώνου,βρήκα νομίζω και σε cosmote και σε inalan να υποστηρίζει 2 διαφορετικο

    NiRou
    NiRou
    Δίκτυα 9

    Intel ARC A770

    Καλησπερα , Ειμαι στην αναζήτηση για αναβαθμιση της 5500 ΧΤ και η αληθεια ειναι οτι οι τιμες ειναι απογοητευτικές . Δεν θελω να ξεφυγω πανω απο τα 300 € .   Βλεπω την ARC A770 , ποτε δεν κυνηγησα το 1fps και αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παρω το καλυτερο στα χρηματα που δινω αλλα θα ηθελα την γνωμη σας αν αξιζει  η αγορα της .   Ποτε δεν κυνηγησα το 1fps και αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παρω το καλυτερο στα χρηματα που δινω .    To συστημα που θα τοποθετηθ

    DoNaTos
    DoNaTos
    Κάρτες Γραφικών 10

    Καλημέρα σε όλους .Λίγες απορίες σχετικά με το 5G για σταθερό .

    Γεια σας   . Άλλαξα κινητό και μετράω το 5G στο σπίτι και παίρνω καλά αποτελέσματα   . Το σταθερό δεν δουλεύει πάντα καλά . Έτσι έχω σκέψεις για δορυφορικό ή να βάλω 5G σε σταθερό μόντεμ .  Στις μετρήσεις που κάνω πιάνω 10 με 15 στο σαλόνι και 250 με 450 σταθερά στο μπαλκόνι .  Ετσι έχω κάποιες απορίες . Θα βοηθήσει και ο @minast. Ελπίζω να βοηθηθουν και άλλοι .  Α) μπορώ να βγάλω κεραία στο μπαλκόνι ? Η θα χρειαστεί να έχω το μόντεμ στο μπαλκόνι ?Η κεραία είναι κανονική εγκατάστα

    iseeklife
    iseeklife
    Internet & Τηλεφωνία 3
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.