Jump to content
 • QCY HT01 In-ear Bluetooth Handsfree


  Η QCY, ή αλλιώς η Dongguan Hele Electronics Co., ιδρύθηκε το 2009 και στο χαρτοφυλάκιό της έχει αρκετά ακουστικά για διάφορες χρήσεις. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι διαθέτει ένα πλήρες οικοσύστημα συσκευών Bluetooth, ενώ υποστηρίζει ότι τα προϊόντα της είναι νεανικά, ποιοτικά και όμορφα. 
  Στην αντίληψή μας έπεσε το μοντέλο HT01 της QCY, το οποίο αποτελεί μια TWS πρόταση της εταιρίας η οποία υπόσχεται να παράσχει το τρίπτυχο που αναφέρθηκε πιο πριν. Νεανικά, ποιοτικά και "ντιζαϊνάτα". 

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Τα QCY HT01, είναι τα μοναδικά στην κατηγορία TWS Noise Cancelling στον δικτυακό τόπο της εταιρίας, δίνοντας τους μια αισθητή υπεροχή από τα άλλα μοντέλα της εταιρίας τα οποία είναι μόνο TWS. Σύμφωνα με την περιγραφή της εταιρίας, διαθέτουν ενεργή ακύρωση θορύβου (Active Noise Cancelling), ενώ τα πλήρη χαρακτηριστικά της εταιρίας, μπορείτε να τα δείτε παρακάτω.

  QCY HT-01

  Είδος ακουστικού
  In-ear
  Χρόνος Λειτουργίας
  3,5/4,5 ώρες ομιλίας (ACN ενεργό/ανενεργό)
  4,5/6,0 ώρες μουσικής (ACN ενεργό/ανενεργό)
  Αυτονομία με Θήκη Φόρτισης
  30 hrs
  Εμβέλεια Λειτουργίας
  10 μέτρα
  Χωρητικότητα Μπαταρίας (θήκη)
  600 mAh
  Παρεχόμενες φορτίσεις απο τη θήκη
  4 (και για τα δύο ακουστικά)
  Δυνατότητες & Λειτουργίες
  Active Noise Cancellation, Φωνητικός Έλεγχος
   

   

  Highlight του προϊόντος αποτελούν τα ηχεία, τα οποία είναι 7mm CCAW (Copper Clad Aluminum Wire) voice coil. Τα ηχεία αυτά είναι σχεδιασμένα και ρυθμισμένα από τον Song Boxun, τον για δεκαετίες master sound engineer της Harman που πλέον δουλεύει για την QCY. Σύμφωνα με την εταιρία, καλό είναι να γίνεται χρήση ταχυφορτιστών (quick chargers) ή οποιοδήποτε άλλοy φορτιστή του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι μεγαλύτερα από τάση 5V και ένταση ρεύματος τα 2,1 Α.

   

  Unboxing

   

  Τα περιεχόμενα της συσκευασίας είναι τα τυπικά περιεχόμενα συσκευασίας ακουστικών που κυκλοφορούν στην αγορά. Τα ακουστικά, βεβαίως βεβαίως, τη θήκη αποθήκευσης/φόρτισης (USB C) των ακουστικών, 3 ζευγάρια eartips σε τρία μεγέθη (Small, Medium, Large), ένα - μικρού μήκους είναι η αλήθεια - καλώδιο USB A to USB C και βέβαια οι οδηγίες χρήσης.

   

  large.QCY_HT01_Review-main-01.jpglarge.QCY_HT01_Review-main-02.jpg

   

  Το εσωτερικό της συσκευασίας, κυμαίνεται και αυτό στο μέσο όρο συσκευασίας που κυκλοφορεί στην αγορά. Μια πλαστική θήκη με θέσεις για όλα τα περιεχόμενα που περιεγράφηκαν παραπάνω.

   

  large.QCY_HT01_Review-main-17.jpglarge.QCY_HT01_Review-main-07.jpg

   

  Εξετάζοντας από κοντά τα ακουστικά, είναι εμφανής η προσπάθεια της QCY να παραδώσει στον πελάτη το τρίπτυχο που σας αναφέραμε παραπάνω· design, ποιότητα και νεωτερισμό. Η διχρωμία στα ακουστικά και η ποιότητα βαφής είναι αρκετά καλή και δεν συναντιέται σε ακουστικά της κατηγορίας τους. Ο χάλκινος διάκοσμος στην οπή του μικροφώνου, αν και πλαστικός, δεν αφαιρεί καθόλου από τη συνολική εικόνα του προϊόντος, ενώ οι αεραγωγοί τους δεν «πνίγουν» το αυτί ούτε αυξάνουν την πίεση στο εσωτερικό.

   

  large.QCY_HT01_Review-main-13.jpglarge.QCY_HT01_Review-main-14.jpglarge.QCY_HT01_Review-main-16.jpglarge.QCY_HT01_Review-main-15.jpg

  Η θήκη αποθήκευσης/φόρτισης, όπως αναφέρθηκε και πιο πριν είναι USB C, και έρχεται μαζί με ένα καλώδιο USB A σε USB C, ενώ στην συσκευασία δεν υπάρχει φορτιστής. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η θύρα USB A είναι κοινή και σίγουρα όλοι μας έχουμε αρκετούς φορτιστές στο σπίτι μας, από διάφορες άλλες συσκευές. Το μόνο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η τάση και η ένταση των φορτιστών που θα χρησιμοποιηθούν, μιας και δεν ενδείκνυται τάση πάνω από 5V και ένταση πάνω από 2,1 Α. Η αυτονομία της θήκης προσφέρει στα ακουστικά αυτονομία 30 ωρών, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης όπως επίσης και αντίστροφης φόρτισης από το κινητό προς τη θήκη, όπου υποστηρίζεται.

   

  large.QCY_HT01_Review-main-09.jpglarge.QCY_HT01_Review-main-08.jpglarge.QCY_HT01_Review-main-11.jpglarge.QCY_HT01_Review-main-10.jpg

   

  Σχεδιαστικά, έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά, μιας και ο μίνιμαλ σχεδιασμός και οι αυστηρές γραμμές, προσθέτουν κομψότητα στο κουτί και στη συνολική εικόνα του προϊόντος. Άξιος αναφοράς είναι ο τρόπος ανοιγοκλείνει το κουτί, μιας και οι μαγνήτες που έχει εξασφαλίζουν την ασφαλή αποθήκευση των ακουστικών, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια στο άνοιγμά του, όπως επίσης και η δυνατότητα χρήσης ασύρματων φορτιστών για την φόρτιση της θήκης.

   

  large.QCY_HT01_Review-extra-01.jpg

   

  Λογισμικό 

   

  Η σύνδεση του QCY HT-01 έγινε σε iOS συσκευές και εδώ ήταν το μοναδικό κομμάτι στο οποίο δεν έχουμε καλά πράγματα να πούμε. Η εφαρμογή είναι αργή, πολλές φορές δεν ανταποκρινόταν στις εντολές και εν γένει η εμπειρία χρήσης των ακουστικών με την εφαρμογή δεν ήταν και ό,τι καλύτερο.

   

   large.QCY_HT01_Review-app-02.jpg 

   

  Στην εισαγωγική διεπαφή της εφαρμογής, αφού προχωρήσετε στην δημιουργία λογαριασμού, εμφανίζονται όλες οι συνδεδεμένες συσκευές της εταιρίας. Στην προκειμένη περίπτωση, βλέπουμε το σετ ακουστικών HT01. Στις λεπτομέρειες, βλέπουμε το επίπεδο φόρτισης των επιμέρους στοιχείων, των ακουστικών δηλαδή και της θήκης φόρτισης. Προχωρώντας στα ενδότερα, πατώντας πάνω στο εικονίδιο της συσκευής μεταφερόμαστε στην παρακάτω εικόνα

   

  large.QCY_HT01_Review-app-03.jpg large.QCY_HT01_Review-app-04.jpg

   

  Βλέπουμε πως εμφανίζεται η οθόνη παραμετροποίησης των ακουστικών πριν και μετά την αναγνώρισή τους από τη συσκευή. Αυτό είναι και το πρόβλημα στο οποίο αναφερόμασταν. Η απόκριση του προγράμματος είναι με καθυστέρηση δύο με τριών δευτερολέπτων. Επειδή η δοκιμή έγινε σε iOS συσκευή, δεν γνωρίζω αν το πρόβλημα αυτό υπάρχει και σε συσκευές android. Αν κάποιος έχει κάποια εμπειρία χρήσης της εφαρμογής σε android θα ήταν χαρά μου αν μοιραζόταν με εμάς τις εμπειρίες του στα σχόλια.

  Πέρα λοιπόν από αυτό, βλέπουμε ότι έχουμε την δυνατότητα επιλογής ενεργειών ανά ακουστικό, ενώ δεξιά, εμφανίζεται μια μπάρα με την οποία με τη βοήθεια των πλήκτρων αυξομείωσης της φωνής της τηλεφωνικής συσκευής, αλλά και μέσω της οθόνης αφής, είναι δυνατή η διαχείριση του ήχου των ακουστικών. Οι επιλογές που δίνονται για κάθε κίνηση φαίνονται παρακάτω. 

   

  large.QCY_HT01_Review-app-11.jpg large.QCY_HT01_Review-app-12.jpg

   

  Επίσης, εκτός από τις λειτουργίες μονής επαφής, διπλής επαφής και τριπλής επαφής, υπάρχει και "κρυμμένη" η επιλογή διπλή επαφή κατά τις κλήσεις, οπού εκεί μπορείτε να απαντήσετε ή να τερματίσετε μια κλήση στο τηλέφωνό σας.

  large.QCY_HT01_Review-app-10.jpg large.QCY_HT01_Review-app-07.jpg  

   

  Προχωρώντας, βλέπουμε τις τρείς λειτουργίες που είναι διαθέσιμες για τα ακουστικά, ANC, outdoors και normal. 

  Η ρύθμιση ANC είναι τα αρχικά των λέξεων Active Noise Cancellation (ενεργή ακύρωση ήχου) και σκοπός της είναι να σβήνει όλους τους θορύβους κάτω των 1000Hz, (αέρα, κίνηση, συνομιλίες) και να μειώνει τη φασαρία κατά 35dB. Όπως είναι λογικό, με ενεργοποιημένη αυτή την επιλογή, μειώνεται και η διάρκεια της μπαταρίας.

  Η ρύθμιση Outdoors, χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ήχων από δυνατό άνεμο δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να μιλάει ελεύθερα στην παραλία, στο κατάστρωμα, πάνω σε ποδήλατο ή μηχανή.

  H ρύθμιση Normal, είναι για όλους εμάς τους υπόλοιπους, τους λιγότερο περιπετειώδεις που τη βγάζουμε μέσα σε ένα γραφείο μακριά από τη φύση και τις έντονες συγκινήσεις 😛 

   

  large.QCY_HT01_Review-app-08.jpg large.QCY_HT01_Review-app-09.jpg

   

  Τέλος, βλέπουμε δύο χρήσιμες διαχειριστικές λειτουργίες των ακουστικών, την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (reset to default) και την εκκαθάριση εγγραφών ζευγοποίησης (clean pairing records) με την οποία διαγράφει από την μνήμη του όλες τις ζευγοποιήσεις με συσκευές που έχει αποθηκεύσει. Αυτό χρησιμοποιείται σε περίπτωση προβλημάτων σύνδεσης με κάποια συσκευή.

   

  Εμπειρία Χρήσης

   

  Η χρήση που έγινε στα ακουστικά, ήταν αποκλειστικά σε εργασιακό περιβάλλον, με πολύ εσωτερικό θόρυβο. Εκεί ανταποκρίθηκε πολύ καλά και η λειτουργία απομόνωσης (ANC), που δημιουργούσε συνθήκες απομόνωσης έτσι ώστε να υπάρξει συγκέντρωση στην εργασία. Επίσης, το passthrough λειτούργησε και αυτό άψογα, μιας και όποτε ήταν απαραίτητη η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, αυτή ήταν άψογη, ακόμα και όταν η μουσική έπαιζε. Μάλιστα ήταν δυνατή και η απάντηση τηλεφωνικών κλήσεων (σε σταθερό τηλέφωνο) με τα ακουστικά φορεμένα, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

  Η ποιότητα της μουσικής είναι ικανοποιητική και άνω του μετρίου. Το μπάσο είναι απαλό και, κυρίως, δεν επισκιάζει όλες τις άλλες συχνότητες. Οι μεσαίες βγαίνουν αρκετά δυνατά, δίνοντας την δυνατότητα στο χρήστη να απολαμβάνει όλα τα όργανα σε όλες τις συχνότητες με απόλυτη ευκρίνεια. Τα φωνητικά είναι καθαρά και καλά ρυθμισμένα να πλαισιώνουν σωστά το υπόλοιπο μουσικό σύνολο. Πολύ καλή ήταν επίσης και η λειτουργία "ear detection" με την οποία αν χρειαστεί για κάποιον λόγο να αφαιρέσετε κάποιο ακουστικό, η μουσική σταματάει αμέσως, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τη συνολική εμπειρία των ακουστικών. Το μόνο κακό που παρατηρήθηκε, ήταν μια μικρή καθυστέρηση (lag) στην ακρόαση από YouTube.

  Επίσης, σε σχέση με άλλα on-ear ακουστικά που είχα, ήταν πιο εύκολη η διαχείριση των κλήσεων (αποδοχή/τερματισμός), ενώ η ποιότητα της κλήσης ήταν πάρα πολύ καλή, ακόμα και σε απόσταση 10 μέτρων από το τηλέφωνο. Μέχρι τα 10 μέτρα ο ήχος μεταδιδόταν χωρίς σπασίματα, ενώ μετά η ποιότητα της κλήσης (ή της μουσικής) έπεφτε κατακόρυφα.

  Ευχάριστη έκπληξη υπήρξε και η λειτουργία "auto-connect", όπου όταν βγαίνουν τα ακουστικά από τη θήκη μεταφοράς, συνδέονται αυτόματα με το Bluetooth του τηλεφώνου - εφόσον είναι ενεργοποιημένο. Όταν βγάζετε το ακουστικό από το αυτί, σταματά αυτόματα αυτό που αναπαράγεται, με τη χρήση του αισθητήρα εγγύτητας, όπως είπαμε και παραπάνω. Μόλις το ακουστικό βρεθεί στη θήκη μεταφοράς, απενεργοποιείται αυτόματα.

   

  Συμπεράσματα

   

  Τα ακουστικά αυτά αποτέλεσαν αναβάθμιση από κάτι no-name κινέζικα ακουστικά, τα οποία αντικατέστησαν τα ακουστικά με καλώδιο που είχε η συσκευή. Η διαφορά των HT01 από τα απλά κινέζικα ήταν αβυσσαλέα, όσον αφορά στον τρόπο χειρισμού, στην ποιότητα αναπαραγωγής - τόσο της μουσικής όσο και των κλήσεων - στην εφαρμογή τους στο αυτί και τέλος στην διάρκεια της μπαταρίας των ακουστικών. Τα ακουστικά αυτή τη στιγμή που γράφεται η παρουσίαση, κοστίζουν στο skroutz.gr 37,49 € (30.08.2021) και πιστεύω ότι αξίζουν τα λεφτά, τόσο για την εμπειρία που προσφέρουν, όσο και για τα επιμέρους χαρακτηριστικά που περιεγράφηκαν παραπάνω. Με μόνη διαφορά την εφαρμογή του τηλεφώνου. Το μόνο μελανό σημείο του προϊόντος που ελπίζουμε σε επόμενες εκδόσεις να βελτιωθεί.

   

  Βαθμολογία

  Έτσι λοιπόν, με βάση όλων όσων είπαμε παραπάνω, τα θετικά και αρνητικά των ακουστικών QCY HT01 συνοψίζονται ως εξής:

  gallery_33472_825_8446.jpg
  Ο καλός

  - Premium feeling του κουτιού
  - Καλή ποιότητα αναπαραγωγής μουσικής
  - Καλή εμβέλεια ακουστικών

  - Autoconnect και ANC βοηθούν στην καλή διαχείριση των ακουστικών

   

  gallery_33472_825_10385.jpg
  Ο Κακός
  - Η εφαρμογή διαχείρισης στο τηλέφωνο (iOS)

   

  gallery_33472_825_6003.jpg
  Ο Αδιάφορος

  - Εμφάνιση μικρής καθυστέρησης στην αναπαραγωγή ήχου από το YouTube

   

  Με βάση όλα τα παραπάνω, η βαθμολογία του QCY HT01 είναι η παρακάτω:

   

   

   

   
   
   

   

   

   

  ***Ευχαριστούμε την Zegetron S.A. για την παραχώρηση του δείγματος δοκιμής


  Συντελεστές Review
  Reviewers: astrolabos
  Photographers: astrolabos
  Editing: TheLab Team
  Αξιολόγηση
  Features:9
  Usability8
  Quality9
  Performance8
  GraphicsSelect
  Sound9
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money9
  Editor's ChoiceNo
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo
  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.