Jump to content



._. Project RGBWhite ._.


Recommended Posts

Μετα απο παρακινηση στο στικυ θεμα "δειξτε το pc σας" θα ξεκινησω και γω ενα Build log φτιαχνοντας βημα βημα το νεο μου desktop μετα απο περιπου 6-7 χρονια αδρανειας.

Θα ξεκινησω με μια ανασκοπηση στο παρελθον, πριν χροοονια που δε πουλαγανε ακομα Block εδω και που οι αγορες Online ηταν ακομα αγνωστες (μιλαμε για 10+ χρονια πριν ισως) μου κινησε πολυ το ενδιαφερον η υδροψυξη. Μη εχοντας ετοιμες λυσεις, αγορασα ενα κομματι χαλκο για βαση και ενα για καπακι και με τρυπανια στο μπαλκονι καταφερα τουτο δω:

23-1-2002.jpg

24-3-2002.jpg

15-3-2002.jpg

26-3-2002.jpg

φοβερο ε :Ρ κι ομως με μια πρωτη συνδεση στη βρυση του σπιτιου (ω ναι) εριξα κι αλλο τις θερμοκρασιες στον τοτε cpu μου (ουτε και θυμαμαι τι και ποσο). Επειτα συνεχισα με ψυγειο απο μαντρα (με τα γνωστα "τι θελεις να κανεις" και μολις ελεγα για υπολογιστη γελαγανε) και αντλια eheim 1250 την οποια μααααλλον πηρα απο pet shop η online.

καποιες τυχαιες φωτο:

mod6.jpg

pc1.JPG

pcfull.jpg

Εκτοτε καποια στιγμη απλα το αφησα το θεμα, πολλες δουλειες και πολλα αλλα χομπι. Ωσπου πριν κανα μηνα βοηθησα ενα συναδελφο να φτιακσει ενα νεο desktop και ψηθηκα σχεδον αμεσως.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινησα το ψαξιμο λοιπον να δω παλι τι ειναι στο προσκηνιο, εκανα και ενα θεμα εδω με βοηθησαν καποια παιδια αρκετα, και με budget που λεω να μην ξεπερασει τις 2000 κατεληξα και αγορασα τα εξης:

- fractal design define r4 window arctic white (ebay)

- xfx 850w (athens)

- maximus v gene (athens)

- i5 3570k (athens)

- 8gb 2133 mushkin (athens)

- gigabyte 7970oc non-reference ** (amazon uk)

- benq xl2411t (amazon uk)

- rgb led strips & switches & pots mod (athens)

- 2x samsung 840 pro 128gb (athens)

** Εδω καποιες μερες μετα την αγορα συνειδητοποιησα το λαθος και τη δυσκολια για υδροψυξη μιας non-reference καρτας. Μετα απο πολλες σκεψεις για επιστροφη κ αγορα οποιασδηποτε αλλης, για διαφορους λογους αποφασισα να μην το κανω. Κυριως γιατι εκανε μονο 310 λιρες :) Ισως καλυτερα θα ηταν να την επεστρεφα αλλα θα προσπαθησω (επειδη ηδη εχω ξοδεψει πολλα...) να ταιριαξω το λαθος waterblock που πηρα απο EK στην καρτα (βλεπε παρακατω) με καποια custom ram coolers. Απο οτι βλεπω δεν παιζει και τοσο ρολο η ψυξη τους με νερο, και το oc στον πυρηνα ειναι αυτο που μετραει περισσοτερο.

box.jpg

cpu.jpg

mobo.jpg

ddr.jpg

gfx.jpg

lcd.jpg

psu.jpg

ssd.jpg

line6.jpg

sleeve.jpg

led.jpg

- koolance 380i

- koolance tubing - adapters - liquid

- xspc single bay reservoir

- ekwb maximus v gene mosfet waterblock

- ekwb Supreme LTX (και εδω σημερα συνειδητοποιησα οτι εκανα λαθος - νομιζα ηταν block για το z77 chipset!!)

cpublock.jpg

ek1.jpg

ek2.jpg

pump.jpg

Link to comment
Share on other sites

Θα θελα να πω οτι το project βρισκεται αυτη τη στιγμη σε αυτο το σταδιο:

dsc2.jpg

DSC01680.JPG

DSC01692.JPG

DSC01690.JPG

Εχω και αλλες φωτο αλλα θα προχωρησω σταδιακα οπως το εφτιαχνα. Στοχοι:

- Πεντακαθαρο cable management ακομα και πισω απο τη μητρικη που λεει ο λογος.

- Λιτες και προσεγμενες γραμμες και φωτα εξου και η επιλογη ενος αυστηρα ασπρομαυρου case και κοκκινου-μαυρου hardware (εδω θα μου τα χαλασει η gigabyte -μπλε- αλλα θα δω ισως βαλω backplate

- Ενσωματωση μεσα στο κουτι της usb εξωτερικης καρτας line 6 pod gx (guitar preamp & effects) και τοποθετηση του θηλυκου της μπροστα (για να παιζω χωρις πολλα πολλα :Ρ )

- watercooling σε ολα, και μονιμο oc κατα παραδοση :)

- αθορυβη λειτουργια!

η συνεχεια αυριο...

Link to comment
Share on other sites

Ενθουσιασμενος απο τις local πρωτες αγορες μου εστησα mobo-cpu στην τηλεοραση για να αρχισω να περιεργαζομαι το bios και να δω αν δουλευει το boot usb που φτιαξα.

IMG_02144.jpg

βεβαια μολις ειδα τι εχει κανει η asus πανω με το που εδωσα ρευμα πριν το start επαθα λιγο πλακα... φοβερη η κοκκινη led "φλεβα" δε το συζηταω. μια προχειρη φωτο θα βαλω καλυτερη μετα:

image.jpg

edit η λιγο πιο καλη φωτο:

DSC01697.JPG

πραγματικα το χαζευω με κλειστο pc περναω απο διπλα και μου τραβαει το βλεμμα δειχνει ζωντανο.. εδω ειμαι βαλε με μπρος κλπ :D

Οι πρωτοι υπερχρονισμοι δε με αφησαν απογοητευμενο, 4500-4600 σταθερα με 1.25 ενω στα 1.30 4700 ανεβαινε η θερμοκρασια στους 90 και αρχιζε το throttling (prime95 tests mono). οχι ασχημα για στοκ ψυκτρα παντως. βεβαια το επομενο βημα ηταν μονοδρομος.

Έγινε επεξεργασία από fuz10n
Link to comment
Share on other sites

Η πραξη αυτη περισσοτερο θεμα νοοτροπιας ηταν παρα υποσχομενων αποτελεσματων. Δεν ειναι δυνατον για μενα να χαλας 300 ευρω σε συστηματα ψυξης και να σου χει παρεμβαλλει η intel ενα κομματι μεταλλο αναμεσα στη cpu και στην ψυκτρα, οποια και να ειναι αυτη.

Και μαλιστα να καταργει την παλια μεθοδο συγκολλησης με απλη γκρι παστα! απαραδεκτο :) πηρα ξυραφακια και επιασα δουλεια.

removedihs.jpg

Η αληθεια ειναι οτι βιαστηκα. τα ξυραφακια ηταν σκετα και λυγιζαν με αποτελεσμα να τον ξυσω σε 4-5 σημεια.. μια μερα υπομονη να ειχα θα ειχα καλυτερο εργαλειο. τελοσπαντων! τον πηρα μαζι στη δουλεια για εξονυχιστικο ελεγχο σε μικροσκοπιο και εβγαλα ενδιαφερουσες φωτο:

1far.jpg

1close.jpg

2far.jpg

2close.jpg

3far.jpg

3close.jpg

4far.jpg

4close.jpg

5far.jpg

Συνειδητοποιησα λοιπον οτι εφαγα μια πιστα σε ενα σημειο μονο. το απογευμα τον ξαναβαλα για δοκιμη, ολα καλα μονο που δε μπορεσα να ξαναλειτουργησω τις μνημες στα 2133 εβγαζε ram error η μητρικη. 1600 maximum πλεον με χαμηλα timings. κατι που δε με πολυενοχλει, ισως εχω κανει και κατι λαθος γιατι εκανα και load optimized defaults καποια στιγμη και απο τοτε δε μου πηγαινε 2133. τεσπα

επειδη δεν ειχα αλλο τροπο να βαλω τη στοκ ψυκτρα, ξαναεβαλα με καλη παστα το ihs και παλι τη στοκ ψυκτρα. ευχαριστα τα νεα, πλεον δουλευει 10 βαθμους κατω και πιανω 4700 σταθερα με 1.32v και 77 βαθμους max!!! στα 4800 αρχιζει το throttling. με το waterblock και βγαλμενο τελειως το heatsink περιμενω πανω απο 5ghz.

ελπιζω να σας αρεσαν οι φωτο του μικροσκοπιου, ενα φτηνο των 400 ευρω ειναι usb. παρτε και μερικες αλλες:

random1.jpg

random2.jpg

random3.jpg

random4.jpg

random5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινησα καλλωπιζοντας το τροφοδοτικο. Πολυ ωραια αυτη η τελευταια μοδα με τα μανικια. Δεν εκανα ολο το μηκος νομιζω δε χρειαζεται (και δεν ειχα αρκετο)

DSC01701.JPG

dsc5.JPG

Αφου εφτασε το κουτι την προηγουμενη βδομαδα ειπα να κατσω να τα βαλω μεσα οσα εχω και να αφησω περιθωρια για τα επομενα. Αποφασισα να βιδωσω τελικα τους 2 ssd στο πισω μερος. Αλλο υποψηφιο σημειο ηταν πανω απο το dvdrom αλλα δε μπορουσα να τους σταθεροποιησω. Επισης αφαιρεσα ολα τα hdd bay που ειχε κατω απο τα cdrom. Χωρος για την αντλια και σωληνες!

dsc1.jpg

dsc6.JPG

DSC01681.JPG

DSC01700.JPG

DSC01702.JPG

Φοβερο κουτι πραγματικα. Πολυς χωρος, ομορφες αντιθεσεις εκει που πρεπει, ηχομονωτικα στα πλαινα, φιλτρα εμπρος και κατω αφαιρουμενα, αθορυβοι ανεμιστηρες. Δεν ηθελα κατι παραπανω. Εχει και ενα διακοπτη εμπρος που επιλεγεις ταση ανεμιστηρων 5-7-12V αλλα δε θα το χρησιμοποιησω. Τους εβαλα 5 δε χρειαζεται αλλο flow.

By the way εκανα και ενα πρωτο τεστακι στο raid0:

1895.jpg

Ξερω ειναι λιγο χαμηλα τα 4κ write, εκανα κατι ψιλοκολπα που διαβασα και ανεβηκε στο 35 αλλα μετα ακυρωθηκε το turbo του επεξεργαστη, δουλευε μονιμα 4500, και το επανεφερα οπως ηταν. Κατα τα αλλα πολυ ικανοποιημενος απο το σεταπ, μετα το bios δε προλαβαινει καν να "ενωσει" τα 4 χρωματα στο σημα των windows 7 για να κανει τη σημαια, τσακ δειχνει κατευθειαν το desktop. Και εχω βαλει ολα αυτα που θελω να ξεκιναει... τελειο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ειναι και το πιο ωραιο που εκανα πιστευω. Η καρτα ειναι εξωτερικη usb με εισοδο κιθαρα και δικο της θηλυκο βυσμα για τα ηχεια. Γενικα καλωδιακος χαμος συν οτι παιδευομουνα να βαλω το βυσμα της κιθαρας καθε φορα γιατι δεν ειναι σταθερη η καρτα.

Ανοιχτηκε λοιπον η καρτα, ξεκολλησα το θηλυκο της κιθαρας και το εβαλα εδω:

DSC01684.JPG

DSC01699.JPG

Η καρτα μπηκε εδω διπλα απο τα cdrom τελικα:

DSC01698.JPG

Και προεκτεινα το usb (εφτιαξα και ενα κοννεκτορα να μπει πανω στα πιν της μητρικης) και το θηλυκο του ηχου (ανοιξα τρυπα πισω στις υποδοχες και το εβαλα εκει):

DSC01705.JPG

DSC01706.JPG

DSC01707.JPG

Τελικο αποτελεσμα σουπερ.

dsc2.jpg

Στη συνεχεια ο φωτισμος! Ελπιζω να αρεσει. Καθε σχολιο/αποψη για βελτιωση/παραπονο καλοδεχουμενα.

Link to comment
Share on other sites

Περναμε στο φωτισμο. Αγοραστηκαν (περιπου) led σε ταινια τα οποια εχουν τριπλη red-green-blue φωτοδιοδο. δινεται σταθερη ταση +12 στο ενα ακτο και οποια παρει 0 αναβει.

DSC01715.JPG

Κατασκευασα ενα κυκλωμα με ποτενσιομετρα 5ΚΩ (και 10 κανουν) και διακοπτες on-off για καθε χρωμα. Ο λογος που εβαλα και διακοπτες, ενω θεωρητικα με τερμα κατω το ποτενσιομετρο θα πρεπε να σβησει, ειναι οτι ακομα και με μεγιστη αντισταση απο το ποτ περναει λιγο ρευμα οποτε αναβουν αχνα. Αν μπει μεγαλυτερο ποτ (πχ 100Κ) τοτε η ρυθμιση γινεται πολυ αποτομη και προς το τελος της διαδρομης. Οποιος θελει περισσοτερες λεπτομερειες πμ. Υπαρχουν και ετοιμοι ελεγκτες που κανουν πολυ καλυτερη δουλεια αλλα δε πηρα.

Το κυκλωμα:

pots.jpg

3 σειρες στο πλαι απο το παραθυρο ηταν αρκετες. Το κυκλωμα ταιριαξε να βιδωθει ακριβως στο κατω slot, μπηκε μαυρη ταινια και για connector χρησιμοποιησα JST 4pin balance plug (ειναι απο μπαταριες λιθιου για τηλεκατευθυνομενα).

DSC01717.JPG

DSC01716.JPG

DSC01718.JPG

DSC01719.JPG

DSC01680.JPG

DSC01690.JPG

DSC01691.JPG

DSC01692.JPGDSC01693.JPGDSC01713.JPG

DSC01714.JPG

DSC01720.JPG

DSC01721.JPG

DSC01722.JPG

Αυτα για τα φωτα :dots:

Link to comment
Share on other sites

Επειδη το συστημα ειναι στο σαλονι ειναι ανεπιτρεπτη η ακαταστασια!

Το γραφειο μου εχει πανω (πληθος καλωδιων)

- οθονη (2)

- ηχεια (4)

- βαση logitech mx1000 (2)

- βαση ασυρματου σταθερου (2)

- ρουτερ (3)

- φωτιστικο (1)

συνολο 14 καλωδια :jester:

Εδεσα 2 πολυπριζα σε ενα παραλληλο σιδερο που εχει απο κατω και μπηκαν ολα εκει.

Στο pc και στον τοιχο (τηλεφωνο - παροχη) καταληγουν 2 μαυροι σωληνες με τα καλωδια μεσα. Το εξτρα ειναι το hdmi που εχω προσωρινα μεχρι να ρθει η καρτα να μπει το dvi-i

DSC01694.JPG

DSC01695.JPG

DSC01708.JPG

DSC01709.JPG

DSC01711.JPG

DSC01696.JPG

Link to comment
Share on other sites

Πηρα τη μεγαλη αποφαση.

Θα επιστρεψω την gigabyte και μετα απο αρκετο ψαξιμο amazon πηρα αυτην:

[ame=http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B0076XGLAC/ref=ox_ya_os_product]MSI HD 7970 3GB ATI Graphics Card (3GB, PCI-E 3.0 x16): Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

να μου φυγει ο βραχνας με το reference design, τα περιεργα bios της giga κλπ. Παμε γερα για fullcover!

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος ρε συ μπράβο!!! :T:

Απλά για να το έχεις υπόψιν σου άλλη φορά αν δεν θες να παιδεύεσαι με καλωδιάκια και κολλητήρια.

Solderless Joiner "L" Type LED Strip Connector 10mm SMD 5050 RGB,SINGLE | eBay

Υπάρχουν πολλοί τύποι βέβαια. Διαλέγεις και παίρνεις

LED Lighting Strip L Shape 4 Pins Female RGB Connector White | eBay

2pcs connector female 4 pins 2way L shape Epoxy Resen to led strip RGB5050 3528 | eBay

Link to comment
Share on other sites

μοοοολις τωρα προσεξα οτι θα μου ρθει ιουνιο!!!! οοο ρε ελεος δε το χα δει. παντως reference καρτα σ αυτα τα λεφτα απλα δεν παιζει.

τα κολλητηρια ειναι οι καλυτεροι μου φιλοι karmen μη κοιτας που τα κανα χαλια εκει το κολλησα 3 φορες απο λαθη κ μου χε τελιωσει το καλαι :ρ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.