Jump to content



Ασύρματο διαδίκτυο ανεξαρτήτως παρόχου


Recommended Posts

Υπάρχει κάποια συσκευή (USB dongle) για να μπορώ να έχω ασύρματο ίντερνετ από vodafone και wind; Έχω ασύρματο στη vodafone, αλλά το κινητό μου είναι στη wind και δεν μπορώ να αξιοποιήσω τα δωρεάν GB μετά την ανανέωση του χρόνου ομιλίας. Δυστυχώς, έχω παλιό κινητό και θα αργήσω να πάρω καινούρια συσκευή, καθώς μια καλή κοστίζει μια περιουσία και μετά από λίγο καιρό έχει ήδη ξεπεραστεί, οπότε δεν αξίζει να μπλέξω. Καλύτερα ένας σταθερός.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν usb dongles που παίρνουν sim κάρτα για να έχεις internet στον υπολογιστή. Πήγαινε σε ένα κατάστημα wind και ζήτα το, γιατί αν πάρεις κάποιο στην τύχη μάλλον δε θα παίζει.

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω ότι η Wind έχει δική της συσκευή για ασύρματο, αλλά δεν τη λες και φτηνή. Αφού υπάρχουν ξεκλείδωτες για τους αμερικάνικους παρόχους, λογικά θα υπάρχουν και για όλους τους άλλους. Ξέρω ότι στο Ubuntu κάποιος κατάφερε να χρησιμοποιήσει της Vodafone για να συνδεθεί στον ΟΤΕ. Το θέμα είναι ότι οι οδηγίες που έχει το usb της Vodafone δεν πιάνουν στο Ubuntu, εκτός κι αν κάνω εγώ κάτι λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνοντας στο google βρήκα ένα θέμα με κάποιον χρήστη ΟΤΕ που μπήκε μέσω του usb της Vodafone χωρίς να πειράξει καμία ρύθμιση στο ubuntu. Δηλαδή ανιχνεύτηκε αυτόματα η σύνδεση.

Link to comment
Share on other sites

Είχα το ίδιο θέμα με windows, βρήκα και κατέβασα το software (+drivers) της ZTE για το usb 3g modem και διέγραψα το software της Vodafone και το χρησιμοποιήσα με κάρτα της Wind.

 

Αφορούσε παλιότερο μοντέλο (K3565-Z) αλλά λογικά με λίγο ψάξιμο θα βρεις και για τα νέα (νομίζω είναι της Huawei).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Άρα καλά κατάλαβα ότι είναι κάτι αντίστοιχο των απλών αναγνωστών καρτών. Πάντως βρήκα διάφορα μοντέλα 3G usb dongles της Huawei από Κίνα κι όλα ξεκλείδωτα. Επειδή έχω και στη Wind καρτοκινητό, αλλά όχι και το Ε3131 που χρησιμοποιεί η εταιρεία ως 3G μόντεμ, να πάρω το ίδιο μοντέλο από την Κίνα ή οποιοδήποτε της ίδιας εταιρείας κάνει δουλειά; Μ'ενδιαφέρει να πάρω ένα για όλους τους ελληνικούς παρόχους. Φαντάζομαι ότι ταχύτητες 4G υποστηρίζονται μόνο σε κάποιες περιοχές της Αθήνας για την ώρα. Πάντως είναι απαράδεκτο που σε καταστήματα τύπου Πλαίσιο έχουν μόνο μόντεμ διαφόρων παρόχων, ενώ της Turbox και άλλων εταιρειών είναι προσαρμοσμένα σε ένα μόνο πάροχο. Μην τρελαθούμε! Σιγά μη δώσω 30 ευρώ στη Wind για ένα μόντεμ που κυκλοφορεί με κάτι παραπάνω από τα μισά χρήματα ξεκλείδωτο στην Κίνα! Κι ύστερα θέλουν οι Έλληνες επιχειρηματίες να τους ενισχύουμε!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.