Jump to content

in|security

 • entries
  8
 • comments
  98
 • views
  71,059

Τι πρέπει να κάνεις για να φτιάξεις μόνος σου ένα website (1ο μέρος)

jpavly

4,788 views

Ακούω συχνά την απορία "πως ανεβάζεις ένα site;".

 

Φυσικά, υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι ενδεχομένως να κάνουν τη δουλειά πολύ καλύτερα, αλλά ναι, αν θέλεις να το προσπαθήσεις αξίζει. Και φυσικά, αυτό το θέμα είναι πολυδιάστατο, θα προσπαθήσω να διατηρήσω μία μέση γραμμή για να καλυφθούν πολλές περιπτώσεις.

 

Χρειάζεσαι μερικά χρήματα για να ξεκινήσεις και μετά ακολουθείς τα βήματα που αναφέρω!

 

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Έστω ότι έχεις μία επιχείρηση, για παράδειγμα, ηλεκτρολόγος. Θέλεις να έχεις μία online παρουσία, γιατί όπως κι αν το κάνουμε, 2016 έχουμε και η προβολή είναι καλή, με όποιο μέσον κι αν την κάνεις. Ας πούμε ότι σε λένε Γιώργο Ρευματίδη.

 

Βήμα 1ο: Domain name

Ξεκινάμε από το πρώτο βήμα: βρίσκεις ένα domain name. Δηλαδή, η διεύθυνση που θα "απαντάει" η σελίδα σου. Για να βρεις ένα διαθέσιμο, ψάξε εδώ: http://www.gr

Όχι, μην πας στον Χ registrar (αυτά τα sites που αγοράζεις domain names) που έχει πιο όμορφο ψαχτήρι. Έτσι την πάτησα μία φορά, σκέφτηκα ένα πολύ ωραίο, εύηχο όνομα, και 2 μέρες μετά το είδα κλεισμένο από τον ίδιο registrar. 

 

Tips για όμορφο, λειτουργικό domain name:

 • Να "ακούγεται", δηλαδή να είναι λέξη, όχι αρχικά κλπ (αρνητικό παράδειγμα: grgrevmatid.gr)
 • Να είναι όσο το δυνατόν μικρό και μην έχει πολλές παύλες (αρνητικό παράδειγμα: g-revmatidis-ilektrologos.gr)
 • Προσωπική άποψη, έχει να κάνει με το πως το λες, να είναι ευκολοπερίγραπτο στο τηλέφωνο αν θα το επικοινωνείς τακτικά από εκεί (αρνητικό παράδειγμα: electrawdouleies.gr = σε φαντάζομαι στο τηλέφωνο να λες: ηλεκτροδουλειές με όλα "e", "c" αντί για κάπα και το "O" με "aw", στο "leies" με "έψιλον-γιώτα")

Μόλις βρεις λοιπόν το domain name, τότε πας στον domain registrar που σου γυάλισε και το κλείνεις. Το κόστος για ένα .gr είναι ενδεικτικά 20-25€ η διετία.

 

Βήμα 2ο: Hosting

Μετά το όνομα, πάμε στο hosting, δηλαδή το χώρο στον οποίο θα φιλοξενείται η μελλοντική σελίδα σου, ενδεχομένως και το email σου. 

 

Εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και οι επιλογές κυριολεκτικά είναι ατελείωτες. Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας εδώ: "ότι πληρώνεις, παίρνεις" αλλά αφορά τα οικονομικά πλάνα κυρίως. Η αγορά είναι δυστυχώς γεμάτη από "hosters" που χρεώνουν 10πλάσιες τιμές χωρίς υποστήριξη, τεχνογνωσία.

 

Εφόσον έχεις μπει στη διαδικασία να το κάνεις μόνος, προφανώς θέλεις να γλιτώσεις χρήματα. Οπότε κοιτάς μόνο shared περιβάλλοντα. Αυτό σημαίνει ένα μηχάνημα (συνήθως virtual) που έχει επάνω από μερικές 10άδες, μέχρι αρκετές 100άδες websites που μοιράζονται τις επιδόσεις. Αλλά για μία "απλή" σελίδα είναι ΟΚ.

 

Τα κριτήρια σου είναι τα εξής:

 1. Datacenter location: Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική. Όσο πιο κοντά, τόσο πιο σύντομα θα φτάσουν οι αναγνώστες στη σελίδα σας.
 2. Linux, Windows: Αν ακολουθήσεις τον οδηγό και επιλέξεις ένα Wordpress cms, σου προτείνω Linux για καλύτερες επιδόσεις.
 3. Βάση δεδομένων, FTP account, mailboxes, bandwidth: Οπωσδήποτε 1 βάση MySQL, να υπάρχει και FTP account. Ο αριθμός των mailbox εξαρτάται από σένα, ενώ το bandwidth συνήθως είναι αρκετό στις περισσότερες περιπτώσεις.
 4. CPanel, Plesk, ή χωρίς panel: Το πάνελ διαχείρισης θα σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι το "κομμάτι" του μηχανήματος που σου αναλογεί. Ανεβοκατεβάζεις αρχεία, κάνεις backup, στήνεις τα mail σου, διαχειρίζεσαι την βάση σου κλπ. Προσωπικά προτείνω πάντα το CPanel, λύνει χέρια.
 5. Υποστήριξη: βασικό! Θεώρησε δεδομένο ότι ένα shared περιβάλλον θα παρουσιάσει πρόβλημα, καλό είναι να μην είναι νοικιασμένο σε ένα υπόγειο στο Bangladesh.

Ένα ενδεικτικό κόστος, είναι τα 50€ το χρόνο. Θα βρεις πολύ ακριβότερα, αλλά και φθηνότερα.

 

Βήμα 3ο: Πως δένουν αυτά τα 2;

Μόλις έχεις στα χέρια σου domain name και hosting, θα πάρεις από τον hoster σου τους λεγόμενους NS (Name Servers).

Τότε, θα πάρεις αυτές τις δύο διευθύνσεις (π.χ. ns1.thelab.gr, ns2.thelab.gr) και θα τις ρυθμίσεις στα αντίστοιχα πεδία στο διαχειριστικό panel του domain name σου. Μετά από μερικές ώρες, θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των NS.

Μόλις κάνεις και αυτό το βήμα, μπορείς να δημιουργήσεις παράλληλα και να αρχίσεις να χρησιμοποιείς τα mailbox που έχεις δημιουργήσει.

 

Αυτά τα 3 βήματα ολοκληρώνουν τις πρώτες σου, απαραίτητες, αγορές και ενέργειες για να σηκώσεις τη σελίδα σου.

 

Με γειά!

 

Στο επόμενο επεισόδιο:

Οδηγίες για την υλοποίηση της σελίδας, όπου είναι πιο τεχνικού επιπέδου. Θα εγκαταστήσουμε το Wordpress, και θα φτιάξουμε τις βασικές ενότητες.

 • Like 44


11 Comments


Recommended Comments

Μόλις τώρα, το μέλος deninho έγραψε:

το στήσιμο του σέρβερ ποιος θα το παρουσιάσει; :p

Όταν λες στήσιμο τι εννοείς;

Share this comment


Link to comment

αυτό που εννοούσα ήταν ένα "how-to: φτιάξτε το δικό σας web server" :)

 • Like 2

Share this comment


Link to comment
πριν 1 ώρα, το μέλος deninho έγραψε:

αυτό που εννοούσα ήταν ένα "how-to: φτιάξτε το δικό σας web server" :)

Δεν είναι πολύ δύσκολο να στήσεις ένα βασικό lamp server, σε επόμενο επεισόδιο, γιατί όχι; ;)

 • Like 2

Share this comment


Link to comment

Καλή αρχή. Τέτοιου είδους guides και tips χρειάζεται το Lab!

 • Like 2

Share this comment


Link to comment

Για όσους ψήνονται να έχουν blog, μία καλή λύση είναι να το κάνουν host στο github pages (δωρεαν). Για την δημιουργία του μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά ένα static html generator της αρεσκείας σας (πχ pelican, hugo, jekyll κλπ).

Share this comment


Link to comment
πριν 3 λεπτά, το μέλος Dr.Paneas έγραψε:

Για όσους ψήνονται να έχουν blog, μία καλή λύση είναι να το κάνουν host στο github pages (δωρεαν). Για την δημιουργία του μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά ένα static html generator της αρεσκείας σας (πχ pelican, hugo, jekyll κλπ).

Λύσεις υπάρχουν άπειρες στον τομέα, προφανώς όμως κάποιος που δεν ξέρει που πάνε τα 4 από web dev (γιατί σε αυτόν απευθύνεται το blog post), θα "χαθεί" μέσα στο github, στην "ξερή" html και στα πρώτα 2-3 προβλήματα που θα συναντήσει θα τα παρατήσει από το troubleshooting που θα χρειαστεί.

 

Με το Wordpress είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα, σε στήσιμο, διαχείριση, updates κλπ.

 

Αν έχεις όμως τη διάθεση και το μεράκι να γράψεις ένα τέτοιο οδηγό, ενημέρωσε με να σου ανοίξω ένα member blog να το κάνεις :) 

Share this comment


Link to comment

Καλη αρχη στην παρουσιαση.

Πολυ χρησιμο αρθρο και κατι που ελειπε.

 • Like 1

Share this comment


Link to comment

πολύ καλό το άρθο! αναμένουμε το επόμενο με ποιο πολλά τεχνικά στοιχεία :D

 • Like 1

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Seafalco
   Κατασκευή ενός πάγκου εργασίας για όλες τις δουλειές!
   Μέρος 1-1

   Πριν καιρό, πρέπει να 'ναι τρία χρόνια, καλοκαίρι ήταν, άδεια είχα, αλλά ένα πρόβλημα υγείας με κράταγε στο σπίτι, οπότε καλή είναι η  ξεκούραση, αλλά κάποια στιγμή είχα αρχίσει και γύριζα σαν το "θηρίο στο κλουβί"  ! ! !
   Εκεί λοιπόν, στο γιαπί του ισογείου, βρισκόταν από πολλά χρόνια ένα ταλαίπωρο τραπέζι, με τέσσερα πόδια, αλλά ο διάβολος έχει περισσότερα!!!
   Βάλτε παρέα και μερικά καντάρια "τρέλα" ....
   Ε δεν ήθελε και πολύ, "μπήκε μέσα μου " και τη συνέχεια -σε συνέχειες - θα τη δείτε εδώ ! 
   Βασική παράμετρος στο ζήτημα ήταν η γνωστή οικονομική κατάσταση, που τότε είχε αρχίσει να δείχνει τα δόντια της.
   Το "περιεχόμενο λοιπόν της τσέπης"  μου, με κοίταξε ειρωνικά και "έριξε το γάντι" της πρόκλησης....
   Ε, και 'γω... το σήκωσα!
    
   "Η δουλειά θα γίνει με ότι υπάρχει εδώ ήδη, δεν αγοράζω "τίποτα" !!!"
    
   Βέβαια, αυτό πάταγε σε ένα σωρό πολύτιμη "σαβούρα" που είχα μαζέψει κατά καιρούς, και που τώρα θα μου έδινε το τρόπο να απαντήσω στην πρόκληση της εποχής!
   Άλλο βέβαια να το λες και άλλο να το κάνεις, και καθώς προχώραγε το πράγμα, όλο και νέες ιδέες φυτρώναν ακολουθώντας τα διάφορα "κατασκευαστικά" προβλήματα:!!
   Αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! .....................
    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    
    
   Αυτά για σήμερα, ώρα να πάω κατά καναπέ μεριά !!! 
  • By Lakisss
   Καλημέρα/καλησπέρα.
    
   Αυτή τη φορά θα σας δείξω μία κατασκευή έξω από τα συνήθη θέματα του forum.
   Με αφορμή τη απόφαση του ανιψιού να ασχοληθεί με τη κομμωτική, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου ειδικού για αυτό τον σκοπό. Ένα δωμάτιο του σπιτιού άδειασε και βάφτηκε, και εγώ έπρεπε να αναλάβω το κομμάτι της μεταμόρφωσης.
   Σκοπός σε αυτή τη φάση μιας και το παιδί βρίσκεται στα πρώτα του βήματα είναι να φτιαχτεί κάτι απλό, λειτουργικό και φτηνό σε υλικά, αλλά όχι τόσο στο μάτι.
   Τώρα γιατί σας παρουσιάζω αυτό το θέμα; Έχει όσο να' ναι τις κατασκευαστικές του ιδιαιτερότητες, αλλά και για να πάρετε μια ιδέα περί τιμών.... θα δείτε τι εννοώ.
    
   Καλή αρχή και αφορμή ήταν δύο σημαντικές δωρεές που έκανε μία φίλη από ένα κλειστό κομμωτήριο.
   Ήξερα ότι τα πράγματα ήταν σε ένα υπόγειο, αλλά αυτό που αντίκρυσα δεν το περίμενα...τα πράγματα βρίσκονταν μέσα στην υγρασία, τα σκουλήκια, τα ποντίκια και ότι μπορείς να φανταστείς. Από το σκοτάδι στο φως βγήκε η παρακάτω καρέκλα. Στα δεξιά φαίνεται η διαφορά που την καθάρισα πρόχειρα με ένα μωρομάντηλο.

    
   Καθαρίστηκε η βάση και έγινε μια προσπάθεια να τη συνεφέρω με αλοιφή.

    
   Δυστυχώς έχει αρπάξει αλλά όσο να 'ναι κάτι έγινε.

    
   Από κάτω καθαρίστηκε επίσης γιατί είχε σκουλήκια...

    
   Τελικό αποτέλεσμα. Οι ασπρίλες είναι δυστυχώς υγρασία αφού ρώτησα ταπετσέρη. Μου συνέστησε ένα καθαριστικό μήπως κάνω δουλειά και κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω.

    
   Στην αρχή σας είπα κάτι για τιμές, Η συγκεκριμένη είναι Ιταλική και εδώ η τιμή της παρακαλώ. http://www.midatlanticbeauty.com/product.php?productid=1608&cat=46&page=2 Κρίμα τόσα λεφτά να καταστρέφονται στο υπόγειο, αφού υπάρχουν άλλες τρεις εκεί.
    
   Η δεύτερη δωρεά ήταν ένα αλουμινένιο τρόλεϊ.  https://www.gammabross.com/en/product/first-class/salon-trolleys/451/taiki/
   Έγινε το σχετικό πλύσιμο και αυτό πλέον ξανά ετοιμοπόλεμο.

    
   Η τιμή του. https://www.beautydesign.com/product/451/taiki/
    
   Πάμε τώρα στη κατασκευή. Προβληματίστηκα η αλήθεια είναι γιατί έπρεπε να σχεδιάσω κάτι απλό, αλλά να του αρέσει κιόλας.
   Μελαμίνη 18άρα στην απόχρωση περίπου του τρόλεϊ.

    
   Απλή κατασκευή. Πρώτα δέθηκαν πλαϊνά και πλάτη.

    
   Μετά ακολούθησαν τα δύο επάνω καπάκια.

    
   Ακολουθεί το ρεύμα. Το συγκεκριμένο πολύπριζο είναι το μόνο πλέον που ξεβιδώνει από μπροστά και το τοποθετείς πανεύκολα. Καλή ποιότητα, μακρύ καλώδιο και μάρκα viko αν θυμάμαι σωστά.

    
   Μπήκε στα δεξιά αφού το παιδί είναι δεξιόχειρας. Εκεί επίσης χρειάζονται πολλές γραμμές για τις μηχανές.

    
   Αριστερά η βάση για το σεσουάρ με δική του πρίζα.

    
   Αυτά προς το παρόν. Τα υπόλοιπα στο επόμενο επεισόδιο για να μη μπουκώσετε.
  • By dfa19mj
   Καλημέρα τον τελευταιο καιρό προσπάθησα να φτιάξω μια σκούπα για το εργαστήριο γιατί πήρα από φίλο μια δανική με κάδο και δυο μοτέρ και είδα ότι είναι μεγάλο πράγμα το καθαρό εργαστήριο !
   Επίσης μεγάλο βάσανο και το καθάρισμα φίλτρων - πάνινης σακούλας - αλλαγές χάρτινων!

    
    
   έβγαλα το μοτέρ από μια παλιά ''σκούπα'' η οποία ήταν για μια παιδική χούφτα σκόνης... μετά ήθελε άδειασμα - πλύσιμο !

    
   Έκοψα το κουφάρι του μοτέρ για να το βάλω πάνω σε ένα πλαστικό βαρέλι 60 λίτρων που είχα...

    
   το βαρέλι το ενίσχυσα με ένα ξύλο στο καπάκι για ακαμψία και το διαμόρφωσα  για να κυκλωνιζει τα εισερχόμενα ....


    
   Έβαλα κι ένα κομματι σωλήνα pvc με το παλιό φιλτρακι της σκούπας...

    
   Ενίσχυσα και το βαρέλι γιατί όταν έκλεινε το στόμιο εισαγωγής του σωλήνα αναρρόφησης τσαλάκωνε το βαρέλι! 

    
   Συμπεράσματα:
   + δουλεύει καλά σαν σκούπα ρουφάει πολύ καλυτερα από τη μαμά κατασκευή !
   - από την μια ρουφάς κι από την άλλη τρως τη σκόνη σου όταν δουλεύει χωρίς το φιλτράκι (και με φιλτράκι τρως λιγότερη σκόνη)!
   - στουμπώνει σχεδόν αμέσως το φίλτρο και πέφτει πολύ η απόδοση της όταν το χρησιμοποιω !
   - φασαρία αρκετή  !
    
   Οπότε είπα να γλιτώσω μια κι έξω....
   Έκανα μια βάση για το μοτέρ και προσάρμοσα ένα σωλήνα Φ50 

    
   τρύπησα τον τοίχο και μπήκε το μοτέρ ψηλά στη γωνία για να μην ενοχλεί...

    
   Πήρα κι ένα  Cyclone Dust Separator version 2  (η πρώτη version είναι flat στην πάνω μεριά )  αντιγραφή του αμερικάνικου...

    
   Το βίδωσα πάνω στο βαρέλι και έβαλα περιπου 8 μέτρα σωλήνα Φ50 μέχρι να φτάσει η παροχή από τον τοίχο περιπου στην μέση του εργαστηρίου πάνω στο βαρέλι...

    

    
   Μπήκε καλώδιο από έξω που είναι το μοτέρ μέχρι το κουτί ρύθμισης  (μια πλακέτα από άλλη σκούπα με το ποντεσιομετρο σε ένα κουτί) των στροφών του μοτέρ...
   κι ένας εξωτερικός διακόπτης φώτων στο κούτελο του γραφείου για να έχω εύκολη πρόσβαση στο άναψε - σβήσε .
   (σκεφτόμουν για τηλεχειρισμό αλλά τελικά δεν μου είναι αναγκαίος)

    
   συνδεσα σε σειρά δυο σπιράλ από διαφορετικές σκούπες και όταν βρω κι άλλα θα μακρινει ακόμα περισσότερο και θα φτάνει παντού...
    
    
   Συμπεράσματα: 
   + κόστος κατασκευής (κάνα 20αρικο ο κυκλωνιστης και ~10αρικο σωλήνες - γωνίες) !
      κόστος χρήσης (δεν θέλει σακούλες - φίλτρα ούτε καθάρισμα) !
    
   + ο κυκλωνιστης δουλεύει άριστα στον διαχωρισμό! Δεν ξέρω αν είναι 90-99% η απόδοση οπως γράφει στο ebay αλλά αφήνει μόνο την πολύ ψηλή σκόνη να φύγει έξω στο μοτέρ....τα υπόλοιπα στο βαρέλι!
    
   + Ρουφάει πολύ δυνατά ότι μπορεί να περάσει από το σπιράλ πριονίδια , ξυλαρακια, βίδες , μικρά μεταλλα , μπάζα (κι ένα διχτυωτό τσουβάλι κατά λάθος κι έφτασε στο μοτέρ λόγω βάρους και το έκανε κομματια , γι αυτό έβαλα μετά μια σιδερένια σήτα στην έξοδο του κυκλώνα) ! Το μοτέρ το δουλεύω στα 2/3 περιπου των στροφών του....
    
   + 60 λίτρα κάδος αχρείαστος να ναι (όταν γεμίσει, απλά σηκώνω το σωλήνα , βγάζω το καπάκι και αδειάζω το βαρέλι στον κάδο! στους σωλήνες δεν έχει μπει κόλλα) !
    
   + φασαρία ελάχιστη (ίσα που ακούγεται το μοτέρ απ'εξω )
   +++ δεν αναπνέω ταν εξαγωγή του μοτέρ !
    
   - Απαραίτητη η ύπαρξη εξωτερικού χώρου που να μην ενοχλεί η ελάχιστη ψηλή σκόνη που βγαίνει από το μοτέρ και ο θόρυβος του !
    
   - Σαν σκούπα - εργαλείο δεν μετακινείται (πράγμα που λύνεται με μακρύ σπιράλ ή και εγκατάσταση παροχών σε διάφορα σημεία του εργαστηρίου για σύνδεση του σπιράλ) !
    
   Αυτά προς το παρόν δεν θυμαμαι κάτι άλλο ...
   Την δουλεύω κάνα μηνά+ και είμαι κατά το ήμισυ άρχοντας 😛
    
    
    
    
    
  • By yanni
   Έχουμε δει πολλές φορές έξυπνες ιδέες ή κατασκευές που έρχονται να μας λύσουν τα χέρια ή να μας προσφέρουν δυνατότητες οι οποίες, αν καταφύγουμε σε κάποια λύση του εμπορίου, έχουν ένα κάποιο κόστος, πολλές φορές και σημαντικό. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Project Sistine για Macbook φορητούς, το οποίο έρχεται να προσφέρει με ελάχιστο κόστος και χωρίς μεγάλη δυσκολία υλοποίησης, κάποιες περιορισμένες έστω, δυνατότητες αφής στους κατόχους των εν λόγω φορητών.
    
   Το Project Sistine συνδυάζει λογισμικό με μια πολύ απλή κατασκευή που μπορεί να φτιάξει ο οποιοσδήποτε. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος, είναι ένας μικρός καθρέπτης, λίγο χοντρό χαρτί ή χαρτόνι, μια ανάρτηση πόρτας, λίγη κόλλα και ελάχιστο χρόνο. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε πιθανόν να χρησιμοποιήσει και άλλα υλικά, με μόνο απαραίτητο τον μικρό καθρέπτη. Ουσιαστικά το όλο project θέλει την τοποθέτηση του καθρέπτη μπροστά από την IR κάμερα του Macbook, έτσι ώστε αυτή να κοιτάει προς τα κάτω και να βλέπει την οθόνη του φορητού.
    

    
   Με την βοήθεια του λογισμικού ShinyTouch, το οποίο μπορεί να αξιοποιεί μια δισδιάστατη κάμερα προκειμένου να καταγράφει την απόσταση ενός αντικειμένου από την αντανάκλασή του πάνω σε μια επιφάνεια, επιτυγχάνεται μια βασική έστω υποστήριξη αφής σε φορητούς Macbook. Το λογισμικό είναι σε θέση να ερμηνεύσει το πότε ένα δάκτυλο κινείται πλησίον της επιφάνειας της οθόνης ή πότε έρχεται σε επαφή με αυτήν, μετατρέποντας την κίνηση αυτή σε πληροφορίες εισόδου αφής. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια πολύ βασική υποστήριξη αφής σε έναν Macbook φορητό.
    

    
   Με την Apple να θεωρεί ότι η υποστήριξη αφής έχει νόημα μόνο σε smartphones και tablets, το Project Sistine είναι η πλέον οικονομική λύση για όποιον θα ήθελε να προσθέσει δυνατότητες αφής σε ένα Macbook φορητό. Λύσεις στο εμπόριο υπάρχουν, όπως αυτή του Airbar, αλλά η συγκεκριμένη έστω έχει κόστος 99 δολάρια.
  • By yanni
   Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε ένα νέο Raspberry Pi, το μοντέλο Pi 3 B+. Το νέο μοντέλο ενσωματώνει ταχύτερο επεξεργαστή, ενώ είναι βελτιωμένο και στον τομέα της συνδεσιμότητας. Έχει τις ίδιες διαστάσεις με τα προηγούμενα μοντέλα Pi 2B και Pi 3 B, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θέση τους.
    
   Ο επεξεργαστής του νέου Pi 3 B+, διαθέτει τέσσερις 64bit πυρήνες ARM Cortex A53, οι οποίοι λειτουργούν στα 1,4GHz. Διαθέτει ασύρματη κάρτα δικτύου WiFi 802.11b/g/n/ac με υποστήριξη dual band 2,4/5GHz, καθώς και Bluetooth 4.2. Η θύρα Ethernet υποστηρίζει Gigabit ταχύτητες, αλλά λόγω του ότι είναι υλοποιημένη πάνω σε USB 2.0 controller, οι μέγιστες επιδόσεις φτάνουν τα 300Mbits/sec, τιμή η οποία και πάλι είναι τριπλάσια έναντι των προηγούμενων μοντέλων.
    
    
   Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν τα ίδια, με τέσσερις USB 2.0 θύρες, ένα 40-pin GPIO connector, μία έξοδο εικόνας HDMI, camera και touchscreen θύρες, stereo/composite video και μία microSD θύρα για το λειτουργικό και το λογισμικό. Η παροχή τροφοδοσίας είναι η ίδια 5V/2.5A όπως και πριν, αλλά πλέον υπάρχει και υποστήριξη για power-over-Ethernet, χαρακτηριστικό το οποίο θα γίνει διαθέσιμο σύντομα με την κυκλοφορία του απαραίτητου εξαρτήματος.
    
   Επιπλέον το νέο Pi 3 B+ έρχεται με πιστοποίηση συμμόρφωσης για το νέο Wi-Fi διπλής ζώνης, κάτι που μειώνει τον χρόνο που χρειάζεται για δοκιμαστικούς ελέγχους όσον αφορά το WiFi.
    
   Η τιμή του Raspberry Pi 3 B+ παραμένει στα $35, όπως και στις περιπτώσεις των προηγούμενων μοντέλων.
    

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.